Jump to content

O #1 Έλληνας mangaka


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Διαβάστε αυτό: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=117910

 

Όσο τρελό κι αν σας ακούγεται, το άτομο αυτό υπάρχει και είναι όλα όσα αναφέρει το εν λόγω άρθρο. Κάποιοι από εμάς (βλ εμένα, τη Sonya και τον Tec-Goblin) είχαμε την "ευτυχία" να τον γνωρίσουμε. Γελάστε/τρομάξτε άφοβα...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Nihilio

    2

  • Oberon

    10

  • RaspK

    20

  • Celestial

    4

Top Posters In This Topic

Εγώ υπέγραψα και το petition. Ελπίζω να το υποστηρίξουμε όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Τα εν λόγω δύο άρθρα είχα την ευτυχία (επειδή έσκασε το χείλι μου) και τη δυστυχία (που τα είδα) να τα διαβάσω πρόσφατα χάρει στην παρεμβολή ενός άλλου μέλους του forum (νά 'σαι καλά :)).

 

Θα ήθελα να ζητήσω να φανεί μια κάποια κοσμιότητα στο εν λόγω θέμα, παρά τα όσα μπορεί να νιώθετε κάποιοι. Ναι, τον ξέρω κι εγώ. Λίγο, αλλά τον ξέρω.

 

Καλη συνέχεια, κι αν ενδιαφερθείτε, επιμείνετε στα όσα ακριβώς κάνουν τα λεγόμενά του αβάσιμα με κοσμιότητα. Να κρατήσουμε επίπεδο, αν μη τι άλλο, καθότι το petition έχει ήδη γίνει... της τρελής, με διάφορους να υπογράφουν με ψευδώνυμα ή να ζητούν από τους υπόλοιπους να μην απασχολούνται. Να δω πώς θα σταλεί υπό

την παρούσα κατάσταση που βρίσκεται.

 

 

Για όσους έχουν το κουράγιο, ας τσεκάρουν τα τρελά στα... βραβεία. :rofl2:

 

Επίσης επειδή αναγράφεται μόνο στ' άρθρα, υποστηρίζει ότι ετοιμάζει... 7 σειρές για την επόμενη σαιζόν. (!?)

Kι ότι έχει πάρει βραβείο... φωτογραφίας. Για drawn animation. :rofl2:

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

Μα καλά αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν καμιά έρευνα αν αυτά που λέει κάποιος είναι αλήθεια ή ψέμματα ή οτιδήποτε; Δηλαδή ότι βρέξει ας κατεβάσει;

Link to comment
Share on other sites

Ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος σε μερίδα του Ποντικιού (αν διαβάσετε τις συζητήσεις, θα δείτε) και ο πατέρας του στο Έθνος - σε βάζει σε σκέψεις...

 

Εγώ θα υπενθυμίσω λεγόμενα όπως: «ιμιτασιόν ανταλλακτικά από Κίνα» (για τ' αεροπλάνα στην περίπτωση της πτήσης Ήλιος) από δημοσιογράφους.

Link to comment
Share on other sites

Αποδικνυεται για αλλη μια φορα οτι σε αυτη τη χωρα οτι δηλωσεις εισε....

Link to comment
Share on other sites

Μια που το θέμα έγινε γνωστό και στο δικό μας φόρουμ, να το λινκ για το σχετικό τόπικ του πασίγνωστου φόρουμ anime.gr (στο οποίο είμαι μέλος) από όπου ξεκίνησε η αντίδραση προς το θέμα αυτό.

 

http://www.anime.gr/forums/anime-%F3%F4%E7...5%F5%F3%E7.html

 

Eπίσης όσοι διαβάσετε το παραπάνω thread μπείτε και στα λινκς που υπάρχουν για το φόρουμ που σχετίζεται με την εφημερίδα Ποντίκι (δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό) και δείτε αντιδράσεις προς τα παράπονα των ατόμων που μίλησαν εκεί.

 

Δεν γνωρίζω το άτομο αυτό, τον κ. Μπρούσαλη και καλό θα είναι να μην αναφερθούμε στο δικό μας τόπικ για ένα άτομο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε. Ακόμα και όσοι τον γνωρίζουν, παρακαλώ να αποφύγουν να αποκαλύψουν δημόσια πληροφορίες για αυτόν τον κύριο.

Αλλά επειδή το Ποντίκι και το Έθνος τα γνωρίζουμε, και επειδή όντως τα άρθρα αυτά δημοσιεύτηκαν, νομίζω οτι το θέμα αυτό μας αφορά. Το θέμα δηλαδή της δημοσίευσης μιας είδησης που πιθανότατα είναι ψευδής και της πιθανής προσπάθειας συγκάλυψης της από κάποιους, έστω και αν αφορούν μορφές τέχνης που πολλοί θα θεωρούσαν "φαιδρές" όπως τα anime/manga. Το ίδιο "φαιδρές" δηλαδή όπως θα θεωρούσαν και τα άλλα κόμικς, την επιστημονική φαντασία, τη φαντασία κλπ!

Για μερικούς από μας, συγγραφείς και ζωγράφους και "fans", τα θέματα αυτά δεν είναι καθόλου φαιδρά, είναι κομμάτι της ζωής μας, της δημιουργικότητάς μας, της ψυχής μας εν τέλει!

Και είναι άδικο να μένουν δουλειές, πραγματικές δουλειές, χειροπιαστές δουλειές, σε πλήρη αφάνεια, για να προβάλλονται ανύπαρκτα πράγματα και βραβεύσεις σε Ιαπωνικούς διαγωνισμούς(!) από γνωστές εφημερίδες!

Εκτός αν αποδειχτεί πως όντως ο εν λόγω κύριος, είναι βραβευμένος manga-ka και animator....

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δυστυχώς βλέπω ότι στο Ποντίκι έγινε επίσης της τρελής, καθώς κάποιοι πήγαν να βγάλουν τσαμπουκά, και, για να είμαι ειλικρινής, μου φαίνεται περίεργη και η στάση των μελών. Δε θα πω τι υποψίες έχω, αλλά δε μου φαίνεται φυσιολογική η συμμετοχή στο topic.

 

Όσον αφορά τ' όλο θέμα, επαναλαμβάνω ότι οιαδήποτε διαμαρτυρία οφείλει να γίνεται στα πλαίσια της κοσμιότητας και της αναντίρρητης διατύπωσης. Μόνο στοιχεία όπως η ανυπαρξία ή εσφαλμένες αναφορές διαφόρων πραγμάτων που παρατίθενται στ' άρθρα (όπως το λάθος ανάμεσα σε Tokyo TV και TV Tokyo και τα λοιπά) έχουν νόημα στην όποια πολεμική ενάντια σε αυτήν την κακοήθεια, ούτε οι λίβελοι ούτε η λασπολογία, κάτι που, δυστυχώς, έχει ήδη ριφθεί κι από τις δυο πλευρές (επαναλαμβάνω ότι έχω λόγους να θεωρώ κακόν τ' όλο φαινόμενο, κι εντείνονται).

 

Αν μη τι άλλο, δηλαδή, να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στο φράγμα της επισφαλούς ελληνικής δημοσιογραφίας.

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς το τελευταίο που λες, είναι το ζητούμενο Rasp, μαζί βέβαια με την απόδειξη τελικά για την αλήθεια, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή.

Σίγουρα οι λασπολογίες δεν βοηθούν ποτέ, κυρίως γιατί αποπροσανατολίζουν από το ζητούμενο. Όπως και να έχει, υπάρχουν πολλοί "ψύχραιμοι" στο anime.gr που πιστεύω πως ήδη κάνουν σωστές κινήσεις για το όλο θέμα.

 

Απλά, με έχει λίγο σοκάρει, ομολογώ, η συμπεριφορά ατόμων στο φόρουμ του Ποντικιού, την οποία βρήκα προκατειλημένη, για να το πω "κόσμια". Ο καθένας βέβαια έχει τη δική του "γραμμή" στο φόρουμ του, και έχει κάθε δικαίωμα σ'αυτό, αλλά επειδή είναι φόρουμ εφημερίδας (αν και όπως είπα πιο πάνω, δεν ξέρω ως ποιο βαθμό συνδέεται το φόρουμ με την εφημερίδα) θα έπρεπε τουλάχιστον να έδειχναν μια πιο σοβαρή στάση απέναντι σε μια αίτηση αρκετών ατόμων που είναι αναγνώστες της εφημερίδας ή έστω είδαν το εν λόγω άρθρο.

 

Θα μου πεις "εσύ γιατί ενίστασαι έτσι?" Αν και είμαι anime/manga fan, γενικά μου πατήθηκε ένα κουμπί το οποίο μου πατιέται από αμνημονεύτων ετών με τη συμπεριφορά "ιθυνόντων" προς "fans" οποιουδήποτε είδους! Ακριβώς αυτό που συμβαίνει και τώρα δηλαδή!

 

Όπως σχεδόν μας έβρισαν πάλαι ποτέ όταν φωνάξαμε γιατί δεν ήρθε στην Ελλάδα το Generations του Σταρ Τρεκ, όπως μας πέταξαν σχεδόν έξω από την πόρτα λέγοντάς μας "Έχουμε και δουλειές!" όταν γκρινιάξαμε γιατί συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι έδειχνε επεισόδια του Τρεκ άλλα αντ'άλλων (όπως με το να μην προβάλλουν το δεύτερο μέρος από διπλά επεισόδια), όπως σε πιο παλιές εποχές που έπρεπε να κρύβουμε οτι μας αρέσουν τα κόμικς, η ε.φ. κλπ!

Kαι όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ, έχουμε τραβήξει ουκ ολίγα και στο sff από διάφορους που θεωρούν την ε.φ. τη φαντασία κλπ "διαβολικά", "επικίνδυνα" ή "φαιδρά".

Και η φόρμουλα "εξευτελίζω, ισοπεδώνω, συγχίζω το θέμα, κέρδισα!" φαίνεται καλά να κρατεί ακόμα...

 

Για να μη μιλήσουμε για δημοσιογραφική "δεοντολογία".

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Διονύση, αυτό που θα σε φρίξει, φοβάμαι, είναι ότι διάφοροι άλλοι fans που κατά την κοινή γνώμη είναι... κατάπτιστοι (μπορεί το metal να έχει αποκτήσει τη δική του mainstream μερίδα [συζήτηση που δε θ' ανοίξω εδώ], αλλά δεν είναι αποδεκτό από τους πολλούς) κράζουν τους λάτρεις των anime και των manga ότι δεν έχουν ζωή και άλλα τοινά, με τις κλασσικές καφρίλες για εποδούς. Και, όπως προείπα, τα ίδια βλέπει κανείς και στο petition.

 

Θλίβομαι όταν κράζουν κάποιον επειδή ζητάει λίγη αξιοπρέπεια. :crybaby:

Link to comment
Share on other sites

Καλά ναι, οκ. Η νοοτροπία της "ομαδοποίησης" στην Ελλάδα είναι γνωστό φαινόμενο, και πονάει. Προσωπικά το βρίσκω γελοίο να δημιουργούνται "παρατάξεις" ανάμεσα σε φανς ειδών που έχουν περισσότερα κοινά από διαφορές, όπως στα κόμικς, στα manga, στα rpg, στη λογοτεχνία του φανταστικού, στον φανταστικό κινηματογράφο κλπ. Δεν έχω ιδέα από πού ξεκινά αυτό το φαινόμενο, εκτός από λίγες υποψίες, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο αστείο είναι ότι εγώ, ας πούμε, είμαι metal rock punk ska pop comic manga anime animation book poetry science-fiction fantasy horror rpg board-game cinema theatre stage live fan. Και αρκετοί από εδώ μέσα (σχεδόν, τουλάχιστον) το ίδιο, και όλοι σχεδόν ένα μέρος όλου αυτού. Εγώ σε ποιά παράταξη να πάω, γιατρέ; Ποιόν να γιουχάρω επειδή θέλει να είναι άνθρωπος για να νιώσω περισσότερο άνθρωπος;

 

Έλεος, πια - νισάφι! :crybaby:

Link to comment
Share on other sites

Άσχετα απο αντιδράσεις πολλών που είναι ή δεν είναι σχετικοί περι θέματος (θετικές ή αρνητικές), το άρθρο έχει κάνει μπάμ και έχει μπεί στα πιο πολλά ελληνικά forums.

Link to comment
Share on other sites

Μα τι λέτε! Ομαδοποίηση στην Ελλάδα;

 

Σοβαρά τώρα, το άτομο κάνει ζημιά σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με το άθλημα. Αν και το κάνει λίγο πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό, το Ποντίκι και το Έθνος έχουν μεγάλη απήχηση, οπότε το πιο πιθανό είναι να το θεωρήσουν εντάξει, σε εμάς και σε όλους όσους θα ασχοληθούν μας αφήνει μια κακή γεύση στο στόμα. Τουλάχιστον σε εμένα, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αμφισβητεί κανείς την καλή προαίρεση του Ποντικιού ή του Έθνους (εκτός αν αποδειχθεί το ανάποδο μετά το "σάλο" που έχει προκληθεί), αν και αμφιβάλλω πως γίνεται πιο "άποδεκτό" το άθλημα, με ένα άρθρο για έναν "Πολυβραβευμένο Έλληνα που σαρώνει τας Ασίας". Μάλλον μια τόνωση θα φέρει στο ήδη γνωστό "οι Έλληνες διαπρέπουμε πάντα. Είμαστε και γ*μώ!".

Από κει και πέρα, είναι σίγουρα ευχάριστο κάποια σοβαρά έντυπα να ασχολούνται με τα anime/manga, διαλύοντας την κυριαρχούσα εντύπωση οτι πρόκειται για καρτούν για παιδάκια ή "παιδεραστικές τσόντες καρτούν από την Άπω Ανατολή" που έχει καλλιεργηθεί είτε από άγνοια είτε επίτηδες σε άλλα έντυπα, αλλά τουλάχιστον ας ασχοληθούν σωστά, οπως πρέπει σε σωστές εφημερίδες με σωστές πληροφορίες!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Απλά, με έχει λίγο σοκάρει, ομολογώ, η συμπεριφορά ατόμων στο φόρουμ του Ποντικιού, την οποία βρήκα προκατειλημένη, για να το πω "κόσμια". Ο καθένας βέβαια έχει τη δική του "γραμμή" στο φόρουμ του, και έχει κάθε δικαίωμα σ'αυτό, αλλά επειδή είναι φόρουμ εφημερίδας (αν και όπως είπα πιο πάνω, δεν ξέρω ως ποιο βαθμό συνδέεται το φόρουμ με την εφημερίδα) θα έπρεπε τουλάχιστον να έδειχναν μια πιο σοβαρή στάση απέναντι σε μια αίτηση αρκετών ατόμων που είναι αναγνώστες της εφημερίδας ή έστω είδαν το εν λόγω άρθρο.

 

Θα μου πεις "εσύ γιατί ενίστασαι έτσι?" Αν και είμαι anime/manga fan, γενικά μου πατήθηκε ένα κουμπί το οποίο μου πατιέται από αμνημονεύτων ετών με τη συμπεριφορά "ιθυνόντων" προς "fans" οποιουδήποτε είδους! Ακριβώς αυτό που συμβαίνει και τώρα δηλαδή!

 

Όπως σχεδόν μας έβρισαν πάλαι ποτέ όταν φωνάξαμε γιατί δεν ήρθε στην Ελλάδα το Generations του Σταρ Τρεκ, όπως μας πέταξαν σχεδόν έξω από την πόρτα λέγοντάς μας "Έχουμε και δουλειές!" όταν γκρινιάξαμε γιατί συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι έδειχνε επεισόδια του Τρεκ άλλα αντ'άλλων (όπως με το να μην προβάλλουν το δεύτερο μέρος από διπλά επεισόδια), όπως σε πιο παλιές εποχές που έπρεπε να κρύβουμε οτι μας αρέσουν τα κόμικς, η ε.φ. κλπ!

Kαι όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ, έχουμε τραβήξει ουκ ολίγα και στο sff από διάφορους που θεωρούν την ε.φ. τη φαντασία κλπ "διαβολικά", "επικίνδυνα" ή "φαιδρά".

Και η φόρμουλα "εξευτελίζω, ισοπεδώνω, συγχίζω το θέμα, κέρδισα!" φαίνεται καλά να κρατεί ακόμα...

 

Για να μη μιλήσουμε για δημοσιογραφική "δεοντολογία".

 

Πες τα χρυσόστομε! Συμφωνώ και επαυξάνω...

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέγεται και στη διαλογική, έχουμε πήξει στο Strawman's Falacy! Τουτέστιν, επειδή δεν μπορώ να καταρρίψω τα όσα λες, τα διυλίζω, τα πετσοκόβω, τα σφάζω και τα μαχαιρώνω, φτιάχνω μια σαθρή μακέτα αυτού που λες (ή επιλέγω έναν ασθενή κλάδο των επιχειρημάτων σου) και, καταρρίπτοντας αυτά κάνω πώς κατέρριψα και τ' όλον.

 

Έτσι, λοιπόν, όπως λέει και ο Διονύσης, δεν έχουμε δει σοβαρή απάντηση μέχρι τώρα. Περιμένουμε.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την πιθανή παραπληροφόρηση και τα άλλα που είπαμε πιο πάνω, νομίζω πως ένα βασικό θέμα - το οποίο ίσως έχει χαθεί λίγο μέσα στην όλη αναστάτωση - δεν είναι η οποιαδήποτε "εκδίκηση" προς κάποιο πρόσωπο, κάτι για το οποίο αρκετά άτομα κατηγορήθηκαν.

Είναι όλα αυτά τα νέα παιδιά που τελειώνουν σχολές, ή/και που έχουν κάποιο έμφυτο ταλέντο, συχνά με τεράστιο οικονομικό κόστος, για γραφίστες, κομίστες, animators κλπ. Παιδιά που συχνά βαράνε 12ωρα και 14ωρα σε διαφημιστικές εταιρίες, (αν δεν είναι άνεργοι) έχοντας όνειρο να κάνουν το δικό τους κόμικ, το δικό τους καρτούν, το δικό τους CGI game, τη δική τους τέχνη του φανταστικού κλπ. Να κυνηγήσουν το δικό τους όνειρο και να μπορέσουν και να ζήσουν από αυτό! Όπως γίνεται σε άλλες χώρες (Αλλά ξέχασα! Τους ξένους θα κοιτάμε? Τι ξενομανία είναι αυτή?) :tongue:

Και υπάρχει ταλέντο και φαντασία στους Έλληνες, πράγμα που έχουμε δει και στο δικό μας φόρουμ!

 

Όμως πολλές από αυτές τις δουλειές μένουν αιωνίως στην αφάνεια - για πολλούς και γνωστούς λόγους - και κάπου νιώθει κανείς, όπως τα περισσότερα άτομα από το anime.gr και τα άλλα φόρα στα οποία έγινε γνωστό το θέμα, πίκρα και ίσως και λίγη απόγνωση όταν προβάλεται κάτι ανύπαρκτο, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Πέρα από προσωπικές κόντρες, για τις οποίες αρκετοί από μας δεν έχουμε ιδέα και δε μας αφορούν, αυτή η πικρή γεύση που είπε και ο Μηνάς πιο πάνω, νομίζω πως άπτεται άμεσα στο θέμα που αναφέρω σε αυτό το ποστ! Και εκεί είναι που λες "όχι, ρε γαμώτο! Γιατί δηλαδή?"

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Άλλο πρόβλημα που δεν καταλαβαίνω... Γυρνάνε και λένε κάποιοι: «Εδώ καίγεται όλη η Ελλάδα, εμένα τί με νοιάζει αυτό; Σιγά το σημαντικό θέμα...»

 

Πειράζει που με κόφτουν και τα δύο; Μόνο για ένα πράγμα μπορώ να διαμαρτύρομαι τη φορά; Ή να γκρινιάζω για όλα παντού και στους ίδιους;

Link to comment
Share on other sites

Aυτό Παναγιώτη είναι ένα άλλο είδος "λάθους λογικής" που θα σήκωνε πολλή ανάλυση.

 

Το σίγουρο είναι πως αυτό το "λάθος λαγικής" (logical fallacy) χρησιμοποιείται από διάφορους για να δημιουργηθεί μια πόλωση ώστε να μπει σε λειτουργεία η φόρμουλα που είπα πιο πάνω.

 

Είναι αποδεδειγμένο στατιστικά (δεν έχω αυτή τη στιγμή πηγές) οτι τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτό το λογικό λάθος κατά πάσα πιθανότητα δεν ενδιαφέρονται *ούτε* για αυτό το "πιο σοβαρό θέμα" το οποίο επικαλούνται στην προσπάθεια να πολώσουν και να εξευτελίσουν το "λιγότερο σοβαρό" θέμα με αποτέλεσμα την αποσιώπησή του.

 

Η λογική του "Μου λες για τα αδέσποτα ζώα? Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι, ρε!" ή "Eδώ καίγεται η Ελλάδα, και συ ασχολείσαι με τα άνιμε" απλά δε στέκει, όπως και να τη δει κανείς.

 

Όπως λες και συ μπορεί κάλλιστα κάποιος να ασχολείται και με τους ανθρώπους και με τα ζώα, και με τις φωτιές και με τα ανιμε. Δεν είναι αλληλοαναιρούμενα όλα αυτά.

Αντίθετα ο επικαλούμενος την πόλωση, ουσιαστικά λέει "Εμένα δεν με ενδιαφέρει το θέμα που λες, γιατί ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ (holier than thou) που με απασχολεί, και θα έπρεπε να σε απασχολεί και σένα!"

 

Το γελοίο της υπόθεσης αυτής είναι πως δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να μην μπορεί να βρεθεί κάτι "ΑΝΩΤΕΡΟ" ή "ΕΥΓΕΝΕΣΤΕΡΟ" για να επικαλεστεί κανείς σε οτιδήποτε, όταν η πρόθεσή του είναι να εξευτελίσει κάτι αντιδρώντας με έναν πολύ εύκολο και χαμηλό "εγωισμό". Μάλιστα αυτός ο εγωισμός γίνεται ακόμα πιο εμφανής από τη στιγμή που ο επικαλούμενος το "Εδώ ή Ελλάδα καίγεται", υποθέτει εκ των προτέρων οτι ο συνομιλητής του *δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα που καίγεται* επειδή δείχνει ενδιαφέρον και για κάτι άλλο! Με συντομία? Προκατάληψη βασισμένη στην άγνοια με σχεδόν ενστικτώδικη άμυνα του εγώ!

 

Και η φόρμουλα που ανέφερα έχει ήδη μπει σε λειτουργία για άλλη μια φορά.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι οπαδός των ανίμε, όμως το ποστ αυτό το απόλαυσα όσο και το λινκ στο οποίο παραπέμπει. Δεν πήγα στην ψηφοφορία γιατί εχω κάποιες ανησυχίες για επόνυμες ψηφοφορίες στο Ιντερνετ. Ωστοσο τόσο την προσπάθεια το Νιχίλιο όσο και , κυρίως, αυτου που έγραψε το άρθρο παραπομπή την χαιρετίζω με ενθουσιασμό.

 

Στο παρόν θέμα θίγονται τα ανιμε, σε άλλο σημείο μπορεί να θίγονται άλλα. Στον υπερεπικοινωνιακο σημερινό κόσμο μας, με την υπερ-πληροφόρηση, αυτό το φαινόμενο της ΜΜΕ-εξαπάτησης, πιστεύω ότι είναι ενα από τα μεγαλυτερα προβλήματα. Μπροστά σε έναν ωκεανό διαθέσιμης πληροφόρησης, ο απλός ακροατής, θεατής, αναγνώστης, επιλέγει να πείθεται ή, στην συνηθέστερη περίπτωση, να μήν κρίνει αυτά που διαβάζει, βλέπει ακούει.

 

Αυτή η συνθήκη είναι το αξίωμα πάνω στο οποίο "δουλεύουν" παράλληλα αυτή τη στιγμή χιλιάδες πολιτικές παραπληροφόρησης. Ίσως το παρόν παράδειγμα να ειναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σας είπα άλλωστε σε άλλο ποστ εδώ ότι ολόκληρο πολύ αναγνωρισμένο φόρουμ, από τα πλέον δημοφιλή, έκανε πείραμε Ιντερνετικο, με τις αντιδράσεις του κοινού σε σκηνοθετημένο θάνατο χρήστριας, που τελικά όπως αποδείχτηκε επροκειτο για θάνατο ενός νίκ. Την αρρώστησαν την πεθαναν αι ύστερα την έθαψαν. Φυσικά η χρήστρια δεν υπήρχε ήταν κλωνος ενός από τους αντμίν. Νοσηρό;

 

Γι'αυτό λέω ότι η κίνηση αυτή, στο θέμα αυτό, να καταγγείλλουν, να ανοίξουν ψηφοφορία, να τους ξεβρακώσουν δημόσια και πάνω στο μέσο που διάλεξαν για να πραγματοποιήσουν την απάτη τους, το Ιντερνετ, πιστεύω ότι είναι κάτι που ίσως πρέπει να κάνουμε όλοι όποτε μπορούμε και με κάθε ευκαιρία.

 

Γιατι το Ιντερνετ μπορει να μας πληροφορήσει όσο καλά μπορεί και να μας παραπληροφορήσει. Μπορεί να μας δώσει μία τεράστια κοινωνία αλληλεγγύης, μία τεράστια φιλική παρέα, το ίδιο εύκολα όσο και ένα τεράστιο ψέμα. Πρέπει να υπερασπιστούμε το μέσο που μπορεί σήμερα, να μας χαρίσει την αλήθεια. Αν το προστατεύσουμε απο το ψέμα. Συγχαρητήρια στον Νιχίλιο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα φαινόμενα, δυστυχώς, είχαν παρατηρηθεί και στο deviantART, Dune: ένα παιδί «σκότωσε» από καρκίνο το λογαριασμό του, τον θρηνούσε κόσμος για ένα χρόνο, στεναχωρημένοι όλοι, και μετά μας αποκάλυψε ένα παιδί ότι τον είχε μόλις δει στο δρόμο! Φυσικά τον έκραξαν άπαντες.

 

Όταν και στο Renderosity και στο deviantART, αλλά και σε άλλα ακόμα fora, έχουμε πονέσει από θανάτους (ένα παλικάρι που γνώριζα αυτοκτόνησε επειδή νόμιζε ότι δεν τον αγαπούσε κανείς κι άφησε δύο παιδιά και σύζυγο :crybaby:), τί να πω γι' αυτούς; Πώς να τους κάνεις να νοιώσουν;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, συμβαίνουν στο Ιντερνετ όλα αυτά. Αλλά ας μην πάμε εκεί και ας κρατήσουμε αυτό το τόπικ επί του προκειμένου. ;)

Link to comment
Share on other sites

Είναι αποδεδειγμένο στατιστικά (δεν έχω αυτή τη στιγμή πηγές) οτι τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτό το λογικό λάθος κατά πάσα πιθανότητα δεν ενδιαφέρονται *ούτε* για αυτό το "πιο σοβαρό θέμα" το οποίο επικαλούνται στην προσπάθεια να πολώσουν και να εξευτελίσουν το "λιγότερο σοβαρό" θέμα με αποτέλεσμα την αποσιώπησή του.

 

Η λογική του "Μου λες για τα αδέσποτα ζώα? Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι, ρε!" ή "Eδώ καίγεται η Ελλάδα, και συ ασχολείσαι με τα άνιμε" απλά δε στέκει, όπως και να τη δει κανείς. ...........Μάλιστα αυτός ο εγωισμός γίνεται ακόμα πιο εμφανής από τη στιγμή που ο επικαλούμενος το "Εδώ ή Ελλάδα καίγεται", υποθέτει εκ των προτέρων οτι ο συνομιλητής του *δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα που καίγεται* επειδή δείχνει ενδιαφέρον και για κάτι άλλο! Με συντομία? Προκατάληψη βασισμένη στην άγνοια με σχεδόν ενστικτώδικη άμυνα του εγώ!

 

 

Κα-τα-πλη-κτι-κο ! Τόσα χρόνια έχει τύχει να εκφράσω σε συζητήσεις αυτήν ακριβώς την άποψη, και θεωρήθηκα..... ε χμ, κακός και δύστροπος άνθρωπος. Όμως έτσι είναι. Από τα τρυκ στο βιβλίο (all the triks in the book) των αναίσθητων, αδιάφορων, κυνικών, (ομως "εξυπνότερων","ανώτερων", "σημαντικοτερων") αυτό μάλλον είναι το πιό τετριμμένο και χιλιοχρησιμοποιημένο. Οι εφαρμογές του σε οποιαδήπότε συζήτηση είναι πραγματικά άπειρες και λειτουργεί ακριβώς οπως περιγράφεις Νταίην.

 

Δηλαδή και να τα έχουν όλα γραμμένα στ'αρχίδια τους όμως και, κατα παράδοξο τρόπο, να θεωρουνται ότι "αυτοί νοιάζονται περισσότερο". Η χειρότερη ζημιά σ'αυτό το ζήτημα είναι ότι ενώ με τέτοια τρικ αποστομώνουν τους πάντες, φαίνονται ταυτόχρονα και ότι δήθεν γνωρίζουν και τα περισσότερα περί του ζητήματος. Ετσι οι 'άλλοι αποκομίζουν την εντύπωση ότι αν αυτοί που ξέρουν περισσότερα το θεωρούν μάταιο να ασχοληθούν, πόσο μάλλον οποιοσδήποτε άλλος. Κι εκεί παύει ακόμη και η προσπάθεια αυτών πόυ πραγματι νοιάζονται γιατί είτε ψαρώνουν είτε αποκαρδιώνονται.

Edited by Dune
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..