Jump to content

Transformers


heiron
 Share

Recommended Posts

Λοιπον,τις προαλλες δεν ειχα τι να κανω και πηγα σινεμα να δω την ταινια Τρανσφορμερς.Φυσικα ημουν ενα απο τα καμενα αγορακια που εβλεπε το παιδικο και ειχα κολλητο κολλημενο μαζι τους.Παιζαμε ατελειωτες ωρες με παιχνιδια ρομποτ τοτε.

Απο την αλλη περιμενα να δω μια χαζοαμερικανικη περιπετεια.

Τελικα,αν και ηταν περιπου κατι τετοιο,τολμω να πω οτι την ευχαριστηθηκα την ταινια.ΕΙναι απο αυτες που αξιζει να δεις στη μεγαλη οθονη οχι για κανενα αλλο λογο αλλα για τα εφφε και τον ηχο κτλ.Καταιγιστικη δραση,χιουμορ,φοβερες γκομενες και ακομη πιο τρομερα ρομποτ!Γενικα το κλιμα ηταν καλο και στην αιθουσα.Βεβαια υπηρχαν καποια σημεια που με χαλασαν αλλα δεν ειπα οτι ηταν και τελεια,καθε αλλο.

 

Την ειδατε;Πως σας φανηκε;Το παιδικο το βλεπατε παρεπιπτοντως;;;

Edited by Dreamer
Προστέθηκε το trailer της ταινίας
Link to comment
Share on other sites

Το έβλεπα - ο κολλητός μου (επίσης κολλημένος, αλλά τον γνώρισα αργότερα :tongue:) την έχει δει και λέει ότι ήταν τζι-τζι! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είχα την επιλογή: 6 ευρώ για γύρο και πατάτες ή στο θερινό της Χαλκίδας για να δω τους Transformers. Διάλεξα το δεύτερο και μετά έκλαιγα για την λιγδιάρικη απόλαυση που έχασα.

 

Ήταν ή δεν ήταν φίλτατε Ντίνο ταινία του Michael Bay; Ναι, ήταν, αλλά με το Island τον είχα δει με νέο μάτι.

 

Όση ώρα παρακολουθούσα το έργο σκεφτόμουν πως αυτή ήταν η πιο περίεργη ταινία που είχα δει. Μου είναι δύσκολο να εντοπίσω τα ένα-δύο σημεία για να σκιαγραφήσω την γνώμη μου, με μπερδεύει τόσο. Κάντε λίγο υπομονή μαζί μου.

 

Πρώτος είδε την ταινία ο αδελφός μου. Τον ρώτησα πως του φάνηκε. Μου είπε πως ξεκίνησε καλά και πως μετά υπήρχε μια σκηνή που τον ενόχλησε. Η εν λόγο σκηνή κρατάει πολύ και είναι σκέτη κωμωδία, καθώς ο teenager ήρωας προσπαθεί να κρύψει τους γιγάντιους Transformers από τους γονείς του(!) Επίσης βρήκε τις σκηνές δράσης λίγο μπερδεμένες. Αυτά άκουσα από τον αδελφό μου και πήγα μετά να τη δω (σκέφτηκα πως αν οι σκηνές δράσης ήταν μπερδεμένες στην μεγάλη οθόνη, θα ήταν ακόμα χειρότερα στην τηλεόραση όταν θα το έβλεπα σε dvd.)

 

Ας πάω λίγο με την ανάποδη για να εξηγήσω κάτι. Θα προτιμούσα τα ρομπότ να μην μιλούσαν. Ή να είχαν έναν άλλο πιο αληθοφανή τρόπο επικοινωνίας. Πολύ πιθανό όμως αυτό να δυσκόλευε στην γρήγορη μετάδοση της μυθολογίας τους στον θεατή. Πόσο μάλλον να καταλάβουμε κάποια κίνητρα τους. Έτσι λοιπόν οι Transformers μιλούν και φέρονται ανθρώπινα (δηλαδή αμερικάνικα). Όπως και το original cartoon φαντάζομαι. Με αυτή την οδό λοιπόν, και με την τόσο σοβαροφανή εκτέλεση…το πράγμα φυσικά καταντάει κωμωδία. Σκόπιμη και μη.

 

Εκτός από τον νεαρό πρωταγωνιστή, όλοι οι άλλοι ηθοποιοί νομίζουν πως βρίσκονται σε γυρίσματα του Rock, Armaggedon και Pearl Harbor. Η ταινία και οι ένοπλοι χαρακτήρες της στάζουν μιλιταρίστικη μαγκιά. Και ο πιο καφρίλας μπάτσος/μυστικός πράκτορας μας βγαίνει λάδι στο τέλος γιατί…ε, μην είμαστε και αντι-πατριώτες τώρα.

 

Βλέπουμε σε μια σκηνή αυτοκίνητα και φορτηγά στη σειρά να διασχίζουν μια έρημο. Δραματική μουσική, και ζουμ μέσα η κάμερα, ζουμ έξω η κάμερα, πετάει η κάμερα πάνω στα φορτηγά, από μπρος, από πίσω, από δεξιά, από αριστερά, από πάνω, γύρω-γύρω, ξαναφεύγει η κάμερα, ξανάρχεται…και εγώ ουρλιάζω «Μα τι τρέχει;!!» Μετά δίνω μια κλοτσιά στο κεφάλι μου και συνέρχομαι: «Είναι ταινία του Michael Bay.»

 

Αφού έχουμε την τεχνολογία τώρα, σε ένα ακίνητο πλάνο θα είχαμε ίσως καταπληκτικές σκηνές δράσης καθώς συγκρούονται τα αντίπαλα ρομπότ μέσα στην πόλη. Το στυλ κάμερα στο χέρι (που μπορεί να λειτουργήσει πετυχημένα αλλού –δες το τηλεοπτικό «Battlestar Galactica») σε συνδυασμό με την μανία του σκηνοθέτη για χιλιάδες πλάνα το δευτερόλεπτο με κούρασε αφάνταστα, συχνά δεν ήξερα ποιο ρομπότ ερχόταν ή έφευγε, και ανυπομονούσα για το τέλος πριν καν τελειώσει η μάχη.

 

Όχι, δεν είναι από τις αγαπημένες μου. Όχι, δεν θα μπει στην συλλογή μου.

Link to comment
Share on other sites

***SPOILERS***

 

 

Είδα την ταινία με την ελπίδα ότι κάτι καλό θα ήταν, αφού τόσοι το λάτρεψαν.

 

Ειλικρινά, για σκηνές δράσης με πέντε φίλους, κέφι να ξεδώσεις και κάτι για μασούλημα λέει. Όχι τίποτα παραπάνω και, εν αντιθέσει με άπειρα άλλα που έχω ακούσει, θα μπορούσε να έχει πολλά παραπάνω!

 

Πρώτη απορία: έχεις ένα γυαλιστερό ματζαφλάρι να πηγαίνει πέρα δώθε - ποιός δε θα το έβλεπε, ειδικά σ' ένα διάδρομο προσγείωσης;!

 

Επίσης, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει ένα ισχυρό, πρακτικά μαγικό αντικείμενο (γεγονός που δε με χάλασε, αυτό θέλω ν' ακούσει κανείς, αλλά συνήθως δεν ακούνε) που μετατρέπει... οτιδήποτε (κι όχι μηχανές, κατά πώς φαίνεται, παρά τα κουλά που λέγονται στην ταινία!) σε μηχανές ολέθρου. Το πώς κάνουν αυτά που κάνουν, δεν έχει καμία λογική συνέπεια ή πιστότητα.

 

Να σχολιάσω τα τεχνολογικά ασταναπανεδεναντεχωναβλεπωαλλεστετοιεσβλακίες;!

 

Άλλο σπάσιμο: κανένας από τους χαρακτήρες δεν είναι αληθοφανής. Η τύπισσα στο κέντρο ανάλυσης, που με διέλυσε με την προφορά της, δεν ξεχωρίζει για κάτι, απλά πρέπει να είναι ο non-bookish, non-nerdish, non-geekish, non-scientific-looking χαρακτήρας, κατά προτίμηση γένους θηλυκού, που βγάζει ένα κάποιο φίδι από την τρύπα, κι αυτό ακόμα δεν το κάνει (πρακτικά δεν έχει λόγω ύπαρξης, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία με πολύ ψωμί). Το animation των robot είναι πιο πολύ εφέ παρά λογική, και κρατάει μισή ώρα, με την κάμερα να κινείται - αναρωτιέμαι αν δεν ήταν και μια κάποια τεχνική να κρύβουν ασάφειες ή λάθη στη διαδικασία. Τα robot έχουν χείλη, γεγονός που δεν έχει νόημα (στο κινούμενο δεν ήταν λογικό, φυσικά, αλλά ήταν και θέμα τεχνοτροπίας, αφού η σειρά ήταν αρκετά παλιά και είχε Ιάπωνες και Αμερικανούς σχεδιαστές), και ήταν και λάθος σχεδιασμένα, κατά κανόνα. Οι ίδιοι οι χαρακτήρες των robot επίσης δεν έβγαζαν και πολύ νόημα, δείχνοντας μια γενική αδιαφορία, ενώ είναι παροιμιώδης ο εξεφτελισμός του μοτίβου της αποπεράτωσης της πλοκής εντός μερικών ωρών (όλα τ' άλλα είναι η προεργασία και δεν έχουν νόημα υπό αυτό το πρίσμα). Τα σχόλια και οι ατάκες των Autobots ήταν τελείως αντίθετες με τους κλασικούς χαρακτήρες, εν γένει, και μοιάζουν λες και δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά.

 

Επίσης, οι Decepticons είχαν αγγλικά ονόματα, μιλούσαν όμως στη γλώσσα τους;! WTH?

 

Σίγουρα με απορρόφησε, αλλά όχι με θετικό τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Transformers: Revenge of the Fallen

 

Δεν ήταν όσο καλό όσο το πρώτο αλλά δύο λέξεις όπως πάντα:

OPTIMUS PRIME

 

ΛΟιπόν, σεναριακά ήταν λίγο all over the place σε αρκετά σημεία. Σαν κεντρική ιδέα ήταν αρκετά καλή, και αν σκεφτούμε πως γράφτηκε όταν απεργούσαν οι σεναριογράφοι... Πήρε ο Michael bay την ιδέα για το σενάριο των Kurzman/Orci και το έγραψε ο ίδιος.

 

Είχε και πολύ καλές σκηνές: όλες οι σκηνές με τον Optimus Prime φυσικά, και ιδίως οι σκηνές μάχης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Transformers: Revenge of the Fallen

 

Δεν ήταν όσο καλό όσο το πρώτο αλλά δύο λέξεις όπως πάντα:

OPTIMUS PRIME

 

ΛΟιπόν, σεναριακά ήταν λίγο all over the place σε αρκετά σημεία. Σαν κεντρική ιδέα ήταν αρκετά καλή, και αν σκεφτούμε πως γράφτηκε όταν απεργούσαν οι σεναριογράφοι... Πήρε ο Michael bay την ιδέα για το σενάριο των Kurzman/Orci και το έγραψε ο ίδιος.

 

Είχε και πολύ καλές σκηνές: όλες οι σκηνές με τον Optimus Prime φυσικά, και ιδίως οι σκηνές μάχης.

 

 

Το είδαμε μόλις με την Aristofanoula.

Μας άρεσαν πολύ τα εφέ (ιδίως τα ηχητικά) και ήταν σίγουρα μια ταινία για κινηματογράφο, χορταστική σε θέαμα και σε ώρα (πάνω από 2 ώρες).

Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο, μια και δεν είχε "κοινωνικές" περιπλοκές αλλά διαρκώς δράση.

Και είχαμε και μια απορία: τις σκηνές πάλης τις κάνουν επίτηδες τόσο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Και είχαμε και μια απορία: τις σκηνές πάλης τις κάνουν επίτηδες τόσο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις;

 

Πιστεύω πως είναι πρόβλημα του σκηνοθέτη, Michael Bay (τον οποίο γνώρισα κάποτε στο παρελθόν πριν γίνει διάσημος.) Στην ταινία The Rock π.χ., με Nicolas Cage και Sean Connery, υπάρχει ένα κυνηγητό με αυτοκίνητα στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο το οποίο κυνηγητό σχεδόν μου είναι δύσκολο να παρακολουθήσω. Βάζει κάπου 100 κάμερες να τραβήξουν ένα κομμάτι δράσης και μετά στο μοντάζ χρησιμοποιεί λίγα καρέ από την κάθε μία. Που να προλάβει να ξεκουραστεί το μάτι;

Link to comment
Share on other sites

Εμενα δε με χαλαει,ισα-ισα κανει ποιο φρενηρη τη δραση. Στο τρανσφορμερς λόγω του οτι μιλαμε για τεραστια ρομποτ με χιλιαδες μικρα μερη που τα περισσοτερα κινουνται πανω τους σίγουρα μπερδευεται το ματι. Στο dvd ομως φαινεται καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα δε με χαλαει,ισα-ισα κανει ποιο φρενηρη τη δραση.

 

Μπράβο στη δράση. Κι εσύ τι βλέπεις;

Link to comment
Share on other sites

Το έχω κι εγώ αυτό το θέμα σε πολλές σκηνές δράσης, όπου από κάποιο σημείο κι ύστερα χάνω τη μπάλα. Γίνονται πολύ δύσκολο να παρακολουθήσεις ακριβώς τι γίνεται και δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο αυτό από τον εκάστοτε σκηνοθέτη ή όχι. Σε κάθε περίπτωση με κουράζει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ. Εμένα στο πρώτο η σκηνη με την μάχη στην πολη, προς το τέλος της ταινίας, με κούρασε αφάνταστα. Ένα τεταρτο να βλεπω ρομπότ να ισοπεδώνουν και να γίνονται χαλκομανία. Έλεος!

Link to comment
Share on other sites

Ένα τεταρτο να βλεπω ρομπότ να ισοπεδώνουν και να γίνονται χαλκομανία. Έλεος!

 

λοιπόν την ταινία δεν την έχω δει και δεν πρόκειται, το πρωτο Transformers ήταν για μένα ίσως η πιο κακή ταινία που έχω δει στην ζωή μου για πολλούς και διάφορους λόγους (και έχω δει πολλές κακές ταινίες :Ρ ), απλά θυμήθηκα μια κριτική που έιχα διαβάσει και με είχε βρει απόλυτα σύμφωνο και νομίζω εξηγεί τι φταίει με τις ταινίες του Bay:

 

 

"After seeing Transformers, my heterosexual life partner made an interesting observation, which I’ll paraphrase. Michael Bay is the directorial equivalent of a sociopath. See, a sociopath knows that people express certain emotions and say certain things in specific situations, so he becomes very good at faking it so that nobody realizes that he’s a sociopath. He doesn’t actually feel or understand those emotions that he’s mimicking, but sociopaths are good enough actors that they get away with it.

 

Similarly, Bay knows that certain things are supposed to happen at certain times in movies, so he puts those things there because he knows people expect them. “This is where the wisecracking sidekick shows up – give him something funny to say,” Bay will demand. “I’ll have Jon Voight exiting the helicopter in slow motion, because people really like that slow-motion thing,” he’ll say.

 

It’s been ten minutes since an explosion? Better blow something up! Nothing funny’s happened for awhile? Toss Bernie Mac in as a used-car salesman! Not enough sex in the robot movie? Dress the teenage love-interest like a hooker and have the camera linger on her overly tan torso!

 

Michael Bay is so adept at faking being a filmmaker, in fact, that people actually think he knows what he’s doing even though his movies are soulless, charmless, big-budget monstrosities made by a man with all the creative aesthetic of a nine-year-old blowing up plastic Army guys in his back yard."

 

ολοκληρο το κείμενο εδω http://efilmcritic.com/review.php?movie=15...3&printer=1

Link to comment
Share on other sites

Μετέφερα τα posts στο αντίστοιχο νήμα.

 

Εμείς σκεφτήκαμε και το εξής πονηρό: μήπως ο σκηνοθέτης, αντί να καταρτίσει μια κανονική χορογραφία για τα robot, έβαλε εκεί διάφορα μικρά μεταλλικά αντικείμενα να φαίνεται ότι μάχονται και σκέφτηκε, σιγά μην καταλάβει κανείς τι ακριβώς γίνεται. Ε; Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Εμείς σκεφτήκαμε και το εξής πονηρό: μήπως ο σκηνοθέτης, αντί να καταρτίσει μια κανονική χορογραφία για τα robot, έβαλε εκεί διάφορα μικρά μεταλλικά αντικείμενα να φαίνεται ότι μάχονται και σκέφτηκε, σιγά μην καταλάβει κανείς τι ακριβώς γίνεται. Ε; Πώς σας φαίνεται σαν ιδέα?

Διόλου απίθανο!

Link to comment
Share on other sites

Διστυχώς για την θεωρία αυτή (και τον σκηνοθέτη) τα CGI είναι απολυτα ελεγχόμενα και προσχεδιασμένα. Το προβλημα ειναι πως τα ρομποτ είναι τρομερά πολύπλοκα σχεδιασμένα ως 3D μοντέλα και σε αυτό προστίθεται και η κινηση των επιμέρους μελών και εξαρτημάτων τους και πανω σε αυτά κάθεται και η κινηση της καμερας και το μονταζ.

Γενικά δε το κάνει μόνο ο Bay αυτο, είναι τάση νομίζω στις ταινίες που βασίζονται στα ειδικά εφφε να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται. Εγω είμαι της παλιάς σχολής. Ειδικά οταν προκειται για μάχες τεράστιων ρομποτ, συνιστώ Neon Genesis Evangelion.

Edited by I robot
Link to comment
Share on other sites

Michael Bay is so adept at faking being a filmmaker, in fact, that people actually think he knows what he’s doing even though his movies are soulless, charmless, big-budget monstrosities made by a man with all the creative aesthetic of a nine-year-old blowing up plastic Army guys in his back yard."

Βέβαια το ότι πετυχαίνει στο faking τον κάνει αυτομάτως καλύτερο από πολλούς συναδέλφους του...

Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord

Παίδες, όσο κακά φτιαγμένες κι αν είναι οι ταινίες, εμένα με χάλασε πολύ παραπάνω που δεν είχανε το ύφος του αρχικού καρτούν. Στο αρχικό, οι άνθρωποι υπήρχανε απλά σαν γλάστρες και τα καλά ρομπότ δεν είχανε ενδιαφέρον σαν χαρακτήρες αλλά σαν αρχέτυπα χαρακττήρων. Ο ηγετικός Optimus Prime, ο βάρβαρος Grimlock, ο μαμιάς Omega Supreme και τα σχετικά. Όλο το ζουμί ήτανε οι μάχες, οι μεταμορφώσεις και οι αλληλοφαγωμάρες των κακών μεταξύ τους. Και στις ταινίες τι είχαμε; Μπερδεμένες μάχες, μπερδεμένες μεταμορφώσεις και κακούς σε ρόλο κομπάρσου. Ο αμερικάνος teenager βάζει πλώρη να σώσει τον κόσμο και να κερδίσει την αμερικάνα bimbo... δίνοντας στους κακούς αυτό ακριβώς που θέλουνε!!! Και τα καλά ρομπότ να έχουνε γίνει comedy sidekicks σε κεντρικό ρόλο χαζών αμερικάνων σωτήρων.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια το ότι πετυχαίνει στο faking τον κάνει αυτομάτως καλύτερο από πολλούς συναδέλφους του...

 

Καλύτερο σε τι; :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Να φανταστώ ότι δεν υπάρχει κάποιος που να είδε το Transformers : Dark of the Moon ????

Link to comment
Share on other sites

Να φανταστώ ότι δεν υπάρχει κάποιος που να είδε το Transformers : Dark of the Moon ????

 

Μονο δυο φορές huh.gif . Γενικά φέτος δεν πήγα πολύ κινηματογράφο , τα προηγούμενα Transformes τα είδα 4-5 φορές το καθένα στο σινεμά.

Link to comment
Share on other sites

To Dark of the Moon το είδα κι εγώ και ήταν αξιοπρεπέστατο. Καλύτερη ιστορία από το 2, και ο Leonard Nimoy ως φωνή του Sentinel Prime. O Νimoy είχε δανείσει την φωνή του Galvatron στην animated ταινία του 1986.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως ο Shia Labeouf δήλωσε ότι σε ενδεχόμενο 4 δεν θα επιστρέψει(κάτι που ισχύει και για τον σκηνοθέτη btw). Αυτό το διάβασα μετά που είδα την ταινία και ενισχύθηκε η αίσθηση μου ότι η ταινία τελείωσε κάπως απότομα... Μόνο εμένα μου φάνηκε αυτό η το πιστεύετε και άλλοι;

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο αρνητικό και στις τρεις ταινίες ήταν το κακό χιούμορ. Και οι τρεις με άφησαν άκρως ικανοποιημένο αισθητικά.

Σεναριακώς δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω απαιτήσεις από τον Bay.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως οι περισσότεροι να το έχουν δει, αλλά αξίζει να μπει κι εδώ, μιας που συζητάμε τις πατάτες του Bay:

 

http://www.youtube.com/watch?v=H7kcqB3thJM

 

Παίζει η τρίτη ταινία να βλέπεται, αλλά μάλλον θα περιμένω να βγει στην τηλεόραση, ούτε bandwidth δε χαλάω για αυτή τη σειρά. Είδα την πρώτη στο σινεμά, στη δεύτερη άντεξα μέχρι τη μέση και επέστρεψα το DVD.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..