Jump to content

Collaborative Writing


Odysseas
 Share

Recommended Posts

Λοιπόν, να πως έχουν τα πράγματα: Λόγω της δουλειάς μου διαθέτω περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, και συγκεκριμένα μπορώ να στέλνω και να λαμβάνω email. Επειδή πρόκειται για χαλαρή δουλειά και θέλω να περνά δημιουργικά, σκέφτηκα να ξεκινήσω να γράφω, αλλά ως κλασικός αρπιτζάς προτιμώ το collaborative writing. Θα παραθέσω διάφορα θέματα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απαντήσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν.

 

Θέτω όμως της εξής προϋποθέσεις.

1)Θα υπάρχουν τέσσερα άτομα (εγώ και άλλοι τρεις). Ούτε λιγότεροι, ούτε περισσότεροι.

2)Όλη η διαδικασία θα γίνεται μέσω διαδοχικών email τα οποία θα στέλνονται σε όλους τους συγγραφείς και θα αναγράφουν τόσο την ημερομηνία όσο και ποιο "τμήμα" της ιστορίας είναι, για να διατηρείται μια συνοχή. Κάθε 10ο τμήμα η ιστορία θα καταγράφεται και θα στέλνεται σε όλους με ένα μεγάλο email που περιέχει όλη την ιστορία.

3)Για να στείλει κάποιος ένα τμήμα, θα πρέπει τα δυο προηγούμενα να μην ανήκουν σε αυτόν, για να μην έχουμε φαινόμενα όπου κάποιοι μονοπωλούν την ιστορία, αλλά και να μην καθυστερεί αν κάποιος από τους τέσσερις αδυνατεί να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό.

4)Θα πρέπει κάθε συγγραφέας να γράφει ένα τμήμα την εβδομάδα, τουλάχιστον.

5)Κάθε τμήμα πρέπει να είναι τουλάχιστον καμιά 500αριά λέξεις, αλλά δεν υπάρχει μέγιστο όριο.

6)Κάθε συγγραφέας διαθέτει έναν κεντρικό χαρακτήρα το πολύ. Μόνο αυτός περιγράφει τη δράση του ΕΚΤΟΣ κι αν ρητά επιτρέψει σε κάποιον άλλο.

7)Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες δευτερευόντων χαρακτήρων: Οι "προσωπικοί" όπου για να γράψει κάτι κάποιος για αυτούς θα πρέπει να έχει την άδεια του δημιουργού τους, και οι "γενικοί" που είναι ελεύθεροι για όλους. Κάθε δευτερεύων χαρακτήρας, αν δεν δηλωθεί ως "προσωπικός", θεωρείται γενικός.

8)Αν υπάρξει διαφωνία για κάποιο τμήμα, θα πρέπει και οι άλλοι τρεις να διαφωνούν για να αφαιρεθεί ή τροποποιηθεί.

9)Κάθε θέμα θεωρείται ελεύθερο για δημιουργία, ωστόσο καλό θα ήταν να μην παραβιάζεται, π.χ. Δράκοι στο Σταρ Τρεκ κτλ.

 

Θεματα:

ΠΑΡΟΝ:

--ΖΟΜΠΙ!--

Το γνωστό σε όλους μας θέμα. Στην Αθήνα!

Συγγραφείς: Odysseas (1/4)

 

--Κούφια Γη--

Μια ομάδα αποφασίζει να κατέβει σε μια σπηλιά, η οποία είναι μόνο η είσοδος σε ένα σκοτεινό, ανήλιαγο κόσμο... (πολύ ακραίες θεωρίες π.χ. ύπαρξη μικρού ήλιου στο κέντρο της γης κ.τ.λ να αποφεύγονται)

Συγγραφείς: Odysseas (1/4)

 

ΜΕΛΛΟΝ

-Θέωση. Η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Αποικίες στο ηλιακό σύστημα έχουν αναπτυχθεί σε μητροπόλεις, στη Σελήνη και τον Άρη κυρίως.

Μέχρι που όταν φτάνουν στον Πλούτωνα, ανακαλύπτουν έναν τεράστιο δακτύλιο από αδιαπέραστο βασάλτη. Κανείς δεν έχει ανακαλύψει ποιος το

κατασκεύασε ή από που προέρχεται, ούτε καν πόσο καιρό υπάρχει. Το μόνο που ανακάλυψαν, σχεδόν αμέσως, είναι πως ό,τι περνούσε μέσα από το δακτύλιο

εξαφανιζόταν και επανεμφανιζόταν ως δια μαγείας σε ένα διαφορετικό ηλιακό σύστημα... που έμοιαζε περιέργως με το δικό μας, καταπληκτικά, με

ελάχιστες διαφορές. Η εξερεύνηση άρχισε αμέσως, και αυτό που παραξένεψε την ανθρωπότητα ήταν η ανακάλυψη ερειπίων από κάποιον άλλο πολιτισμό. Ωστόσο,

αυτό που δε μαθεύτηκε ποτέ ήταν πως σε μερικές από αυτές της αίθουσες ανακαλύφθηκαν μικρά βασάλτινα αντικείμενα σε διάφορα γεωμετρικά

σχήματα. Κάποιοι από αυτούς που ήρθαν σε επαφή προκάλεσαν κάποιου είδους αντίδραση όταν τα άγγιξαν, καθώς τα αντικείμενα διαλύθηκαν μονομιάς...

έπειτα όμως τα εν λόγω άτομα άρχισαν να εμφανίζουν διάφορες δυνάμεις... (κλου: Έλεγχος αιωρούμενων νανορομπότ που μπορούν να κάνουν χίλια δυο... εν ολίγοις, σαν μαγεία.

Συγγραφείς: Odysseas (1/4)

Edited by Odysseas
Link to comment
Share on other sites

Οδυσσέα, χαίρε.

 

Διάβασα με ενδιαφέρον την πρότασή σου για ομαδική συγγραφή. Εύχομαι να ανταποκριθεί κόσμος στον τρόπο και τους κανόνες που θέτεις, αν και από ό,τι καταλαβαίνω η διαδικασία είναι -ας το πούμε έτσι- "εκτός φόρουμ" (αφού προτείνεις την ανταλλαγή e-mail).

 

Να σου πω όμως γιατί δεν μπορώ να ανταποκριθώ εγώ.

Έχω ως τώρα εμπειρία δύο διαφορετικών έργων ομαδικής συγγραφής. Το πρώτο είχε εκδοθεί σε βιβλίο (ήταν χμμμ, καλούτσικο), το δεύτερο είχε προκύψει μέσω του φόρουμ, όχι πολύ ικανοποιητικό. Σχετικά μπορείς να διαβάσεις εδώ και εδώ. Η ομαδική συγγραφή είναι φοβερά δύσκολη δουλειά, έχει γίνει βέβαια στο παρελθόν από εξαιρετικούς συγγραφής (πχ. τον Καραγάτση, το Βενέζη κ.ά.) και απαιτεί αυτοσυγκράτηση, εμπειρία και φυσικά ταλέντο. Αν το δούμε ως παιχνίδι, μια φορά κάθε τόσο για διασκέδαση, έχει καλώς. Αλλιώς θέλει πολύ δουλειά για να οδηγήσει σε αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Επιπλέον, δεν ξέρω αν θα δεσμευόταν κάποιος να ξεκινήσει να γράφει, πριν νιώσει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους της ομάδας, να συνεννοηθεί μαζί τους, και κυρίως, πριν δει καλά δείγματα της δουλειάς τους. Οι ιδέες που προτείνεις δεν είναι άσχημες, γιατί όμως δεν δοκιμάζεις να τις αναπτύξεις μόνος σου; Το Ταξίδι στο Κέντρο της Γης έχει προηγούμενο, η ιστορία όμως με τον Πλούτωνα έχει ενδιαφέρον.

 

[διόρθωση: έσβησα ένα λανθασμένο "δεν" που άλλαζε το νόημα]

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα ακριβή σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι το βλέπω περισσότερο ως παιχνίδι, εξάσκηση και τρόπο να περνά η δουλεία μου παρά σοβαρή συγγραφή.

 

Δυστυχώς πάσχω από Attention Deficit Disorder όσον αφορά τη δημιουργία- μέχρι να φτάσω στη μέση κάποιου project με απορροφά κάποιο άλλο... οπότε χρειάζομαι άλλους να με κρατάνε σ'αυτό που κάνω!

 

Έχω και άλλες ιδέες αλλά συν τω χρόνω... (ναι, το ξέρω, λείπουν οι υπογεγραμμένες)

 

Βασικά, δεν είναι Ταξίδι στο Κέντρο της Γης... ποιο πολύ υπόγειες σπηλιές και Κούφια Γη. Όσον αφορά την ιδέα με τα νανορομπότ, είναι κλεμμένη από το Anarchy Online...

 

...τα περισσότερα πράγματα τα έχουν σκεφθεί ήδη άλλοι πριν από σένα, δυστυχώς, οπότε για κάτι πραγματικά πρωτότυπο, γίνεσαι extreme...

 

...αλλά, εξάλλου, όλα τα πρωτότυπα όταν βγήκαν ήταν extreme.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..