Jump to content

Ποια βιβλία θα θέλατε να έχετε...


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Έκατσα πριν λίγο καιρό να βάλω στο χαρτί κάποια βιβλία που εκείνη τη στιγμή μου φάνηκαν προτεραιότητες ν' αγοράσω. Περιττό να πω ότι ακόμη έχουν μείνει στις προτεραιότητες, αν κι έχουν περάσει 15 μήνες και 40-60 άλλα βιβλία που έχω αγοράσει στο μεταξύ.

 

Σας έχει τύχει να βάλετε πρόγραμμα να πάρετε κάποιο βιβλίο κι αντ' αυτού να αγοράσετε κάποιο άλλο (και κάποιο άλλο και κάποιο άλλο...);

Ποια βιβλία θα θέλατε να έχετε στη βιβλιοθήκη σας, αλλά κάθε φορά αποφασίζετε ν' αγοράσετε κάτι άλλο;

Έχετε κάνει ποτέ λίστα με βιβλία to buy και κατά πόσο την έχετε τηρήσει;

Link to comment
Share on other sites

Κάνω ατελείωτες λίστες, επιλογές, ξανά νέες λίστες πιο μικρές, θέτω προτεραιότητες για βιβλία "Now" και για βιβλία "later", αλλά σπάνια τις ακολουθώ, μια που τα κέφια μου στο τι θα διαβάσω είναι πολύ κυκλοθυμικά, οπότε έχει τύχει πολύ συχνά να αγοράσω π.χ. 5 βιβλία από κάποιο online βιβλιοπωλείο, και ώσπου να φτάσουν στα χέρια μου να έχω "κολλήσει" με κάτι άλλο.

Το καλό όμως είναι πως είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν μετά από μήνες που μου έρχεται πάλι η "σωστή" διάθεση, να απλώνω το χέρι μου σε ένα ράφι και να πιάνω το βιβλίο που θέλω να διαβάσω ακριβώς εκείνη τη στιγμή, έτοιμο και μπροστά μου. :D

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά μία λίστα με τουλάχιστον 1000 βιβλία. Από ολόκληρες βιβλιογραφίες, σπάνια βιβλία που δεν εκδίδονται προς το παρόν, βιβλία τα οποία περιμένουμε την επανέκδοσή τους, και άλλα πολλά. Έχω τόσα αδιάβαστα και τόσα που θέλω να διαβάσω, και τόσα που θέλω να μάθω και τόσα άλλα που θέλω να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Λίστες... λίστες.... Όχι, δεν κάνω, αλλά θα σας πω το δικό μου κόλλημα... Κάθε μέρα ανοίγω το play.com και όποτε έχω 5 λεπτά κενό τρέχω και κοιτώ τις νέες (και παλιότερες) κυκλοφορίες. Και κρατιέμαι με τα δόντια να μην παραγγείλω πάνω από 4-5 βιβλία το μήνα. Διαβάζοντας 3-4 το μήνα, μένω όπως καταλαβαίνετε πίσω. Οπότε -αν μου επιτρέπει η Ναρουάλις- έχω να θέσω εγώ ένα παρεμφερές ερώτημα: Τι ποσοστό εφ στα ράφια σας έχετε αδιάβαστο; Προσοχή: Όχι πόσα βιβλία αριθμητικά, αυτό ας το αφήσουμε. Το ερώτημα είναι τι ποσοστό από τα εφ βιβλία σας, περιμένει υπομονετικά στα ράφια;

Link to comment
Share on other sites

H ιστορία της ζωής μου: λίστες για βιβλία, cd, dvd, δουλειές που πρέπει να γίνουν, μέρη που πρέπει να επισκεφτώ, για τον μπακάλη... ακόμα και λίστες για λίστες! (Ναι, η υπερβολή είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου μου -φασολάδα με ωροσκόπο αλίπαστον και αφροδίτη στις πιπεριές τσούσκες!)

Ας περιοριστώ στα βιβλία που είναι και το θέμα μας. Από λίστες, λοιπόν, άλλο τίποτα. Κάτι ακούω, κάτι πέρνει το μάτι μου, κατι οι κατάλογοι από το φεστιβάλ βιβλίου που πάνε για ανακύκλωση μετά από επισταμένη μελέτη και τήρηση αυστηρών σημειώσεων... Για να μην πω και το άλλο: κάθε φορά που περνώ από την Αγνωστη Καντάθ εισβάλω (κυριολεκτικά!) και αρχίζω τα βάλε λίγο από αυτό... πιάσε λίγο από κεινο... και μήπως έχεις ένα στυλό να σημειώσω κάτι...; Και η λίστες γίνονται πάπυρος -λαρούς και μπριτάνικα μαζί! Το κακό είναι ότι από τις λίστες μου συνήθως διαλέγω δώρα για φίλους και έχοντας αγοράσει σχεδόν τα πάντα για τους άλλους δεν παίρνω τίποτα για μένα, διότι έχω και το άλλο κακό συνήθειο να διαβάζω τα βιβλία πριν τα αμπαλάρω και τα δωρίσω.

Όσο για το ποσοστό των αδιάβαστων στα ράφια είναι μηδενικό! Διότι τα αδιάβαστα καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα του πατώματος. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό μιλάμε για το 1/8 του συνολικού εμβαδού του διαμερίσματος ήτοι περίπου 3 -3,5 κυβικά μέτρα αν λάβουμε υπ' όψιν και το ύψος της στίβας.

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα είναι τι ποσοστό από τα εφ βιβλία σας, περιμένει υπομονετικά στα ράφια;

 

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό θα έλεγα κάπου 40%, ίσως και περισσότερο.

 

Όσο για παραγγελίες εγώ προτιμώ το Amazon. Δεν το ανοίγω πλέον συχνά, διότι έχω τόσα αδιάβαστα στα ράφια, συν τις βόλτες προς κέντρο κάθε μήνα όπου θα αγοράσω τουλάχιστον 1. Πάντως 1-2 φορές τον μήνα όλο και κάτι θα παραγγείλω και από το Amazon. Και ποτέ δεν είναι 1 και μοναδικό βιβλίο...

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία ψαχουλεύω αρκετά το Alibris για πιο παλιά ή εκτός κυκλοφορίας βιβλία, και δεν παίρνω πολλά νέα. Μια αιτία είναι πως και γω έχω κάπου μεταξύ 25-30% αδιάβαστα φάντασυ και ε.φ.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω πως θέλω να έχω όλα τα βιβλία του κόσμου. :tongue:

 

Τουλάχιστον όλα τα ωραία/ενδιαφέροντα βιβλία του κόσμου; Μικ; Ε, ε;

Link to comment
Share on other sites

Παρεπιπτώντως, αντιμετωπίζω πραγματικά πρόβλημα χώρου όσον αφορά στα βιβλία. Καμιά έξυπνη πρόταση χωροταξιής διευθέισης, κανείς; (ή έστω το τηλέφωνο ενός καλού επιπλοποιού στην Θεσ/νική να δω μήπως και μπορω να φτιάξω την βιβλιοθήκη/βιβλίο που σκέφτομαι...)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που σου χρειάζεται Faia είναι μια Σαγηνευτική Σμικρυντική Σιαγόνα Σκουληκαντέρας, αλλά δεν ξέρω πόσο τη χρεώνει ο Μάγιστρος Αποθηκάριος... :p

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να δώσω ένα σπίτι σε αυτά τα κακόμοιρα βιβλία! Υπάρχει χώρος (κάπου στο σπίτι) για να τα δεχτεί μια ζεστή αγκαλιά! :bleh: :bleh: :tongue: :tongue: :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Και ποιος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρου! Μέχρι και την παλιά ντουλάπα επιστράτευσα προσωρινά μέχρι να φτιάξω προσεχώς τον χώρο. Ευτυχώς θα προστεθεί και ένα δωμάτιο στην συλλογή μου :D οπότε θα μπορέσω να απλωθώ λιγάκι. Βέβαια και η ντουλάπα τα'χει παίξει...

 

Όπως λέει κι η μαμά, σε λίγο θα κοιμάμαι εκτός σπιτιού διότι δεν θα χωράω από τα βιβλία, CD, DVD...

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου απείλησε ότι αν χρειαστεί να μετακομίσω, θα φύγει τρεις μέρες διακοπές. ("Κι αν δε σε φτάσουν, αλίμονό σου!")

Link to comment
Share on other sites

Την δικιά μου δεν την παίρνει... Έχει κι εκείνη μία τεράστια βιβλιοθήκη και ψάχνει χώρο, διότι έχει αρχίσει να τα στοιβιάζει όπου βρεί!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που σου χρειάζεται Faia είναι μια Σαγηνευτική Σμικρυντική Σιαγόνα Σκουληκαντέρας, αλλά δεν ξέρω πόσο τη χρεώνει ο Μάγιστρος Αποθηκάριος... :p

Πώς μπορούμε να μάθουμε; Επείγομαι! Μιλάμε για ένα διαμερισματάκι 55τμ (με το ζόρι) και 1,5 συγκατοίκους (έναν τεράστιο σκύλο και ένα μικροσκοπικό γατί...)

 

Μπορώ να δώσω ένα σπίτι σε αυτά τα κακόμοιρα βιβλία! Υπάρχει χώρος (κάπου στο σπίτι) για να τα δεχτεί μια ζεστή αγκαλιά!

Αστειεύεσαι, αγαπητέ!!!! Ποιά σωστή μάνα δίνει τα παιδιά της; Η μεγαλυτερη φρίκη που θα μπορούσα να περάσω είναι να ξυπνήσω ένα πρωί και να μου λείπει έστω κι ένα βιβλίο!

 

Ευτυχώς θα προστεθεί και ένα δωμάτιο στην συλλογή μου :D οπότε θα μπορέσω να απλωθώ λιγάκι

Τυχερή! Αχ, βρε τυχερή!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ευτυχώς τέτοιο πρόβλημα δεν έχω. Με βιβλία τουλάχιστων. Το πρόβλημα είναι οι παλιές πόρτες, τα ραδιώφωνα, και ότι άλλο μαζεύει ο πατέρας μου (και τα τρία αρσενικά της οικογένειας είναι συλέκτες, προς μεγάλη λύπη και σύγχηση της μάνας μου). Βέβαια γίνετε μάχη για να μην πεταχτούν πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε κάνει ποτέ λίστα με βιβλία to buy και κατά πόσο την έχετε τηρήσει;
γκουχ-γκουχ. έχουμε και λέμε. έχω την wish-list, αλλιώς λίστα αποθημένων, η οποία αποτελείται από βιβλία που δεν βρίσκονται εύκολα, την οποία όποτε βρω ευκαιρία να σβήσω ένα βιβλίο την τηρώ ευλαβικά. τελευταία παραδείγματα είναι το ημερολόγιο της λώρα πάλμερ (από το βιβλιοπωλείο λεμόνι στην αθήνα - κάνω διαφήμιση, άι νόου, αλλά το έχω λατρέψει αυτό το βιβλιοπωλείο) και μερικά τεύχη από το 50 έως το 75 από το books of magic, τα οποία κυκλοφόρησαν μόνο ως τεύχη και ποτέ ως βιβλίο, και άρα είναι σχετικά δυσεύρετα.

ναι, δεν κάνω διακρίσεις ανάμεσα σε κόμικς και βιβλία.

μετά, υπάρχει απλώς η λίστα με τα βιβλία που θέλω να πάρω. αυτή είναι μια χαλαρή λίστα, η οποία πιο εύκολα μεγαλώνει παρά μικραίνει, επειδή συνεχώς παίρνω και άσχετα βιβλία, on the spur of the moment, και ιδίως τώρα μετά την αγγλία έχω μια μικρή βιβλιοθήκη αδιάβαστων.

 

Τι ποσοστό εφ στα ράφια σας έχετε αδιάβαστο; Προσοχή: Όχι πόσα βιβλία αριθμητικά, αυτό ας το αφήσουμε. Το ερώτημα είναι τι ποσοστό από τα εφ βιβλία σας, περιμένει υπομονετικά στα ράφια;
χμμμ... η αναλογία διαβασμένων-αδιάβαστων ε.φ. ήταν πολύ καλή μέχρι πριν κάτι μήνες. συνήθως διαβάζω πρώτα ό,τι ε.φ. έχω και μετά προχωράω στα άλλα. όμως, μετά την αγγλία (επαναλαμβάνομαι, άι νόου) τα αδιάβαστα είναι περίπου το 20-25% του συνόλου των διαβασμένων μυο βιβλίων ε.φ. (ναι, το ξεφτίλισα λιγάκι, αλλά αγγλία είναι αυτή, waterstone's είναι αυτά, είχαν και προσφορές, πολύ θέλει ο άνθρωπος για να αμαρτήσει και να αγοράσει έναν τόνο βιβλία που θα δυσκολευτεί να μεταφέρει στην χώρα του; - αλλά που θα τα καταφέρει παρόλα αυτά στο τέλος....)

 

Παρεπιπτώντως, αντιμετωπίζω πραγματικά πρόβλημα χώρου όσον αφορά στα βιβλία. Καμιά έξυπνη πρόταση χωροταξιής διευθέισης, κανείς; [...] Αστειεύεσαι, αγαπητέ!!!! Ποιά σωστή μάνα δίνει τα παιδιά της; Η μεγαλυτερη φρίκη που θα μπορούσα να περάσω είναι να ξυπνήσω ένα πρωί και να μου λείπει έστω κι ένα βιβλίο!
αυτό που αποφάσισα εγώ, μαμαζέλα φάια, είναι απλώς να ελευθερώσω κάποια παιδιά μου. δυστυχώς είμαι από τους γονείς που έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά (μη σου πω και τρία) για τα παιδιά τους. έτσι, ενώ το μάστερ κουκουβαγιάκι μου (=γυρίστε το γαλαξία με ώτο-στοπ) το θεωρώ το πιο όμορφο παιδί στον κόσμο (και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν θέλω βλακείες περί υποκειμενικότητας, κυρήσσω πόλεμο σε όποιον εκφράσει αντίθετη άποψη, κλπ κλπ :whistling: ), υπάρχουν άλλα παιδιά μου που... χμμ.... απλώς βγήκαν. τι να τα κάνω; να τα πετάξω; η απάντηση ήρθε φέτος (ή πέρισυ, όπως προτιμάει κανείς), με το bookcrossing. αν και θα προτιμούσα άμα άφηνα βιβλία, αυτά να είναι ε.φ. και φ., δεν θα το κάνω. ανταυτού, θα αφήσω πολλά (κοντά στα 70 βιβλία είναι το αρχικό σχέδιο) βιβλία γενικής λογοτεχνίας στην πόλη μας, αφού τα σταμπάρω ως bookcrossing books, και θα βρουν μόνα τους την πορεία τους. και χώρο εξοικονομώ, και ωθώ κόσμο στο διάβασμα, και δεν αποχωρίζομαι τα αγαπημένα μου παιδιά (εννοείται)-ίσα ίσα, αυτά θα έχουν περισσότερο χώρο για να απλώνονται...

 

υγ: το ποστ αυτό γράφηκε μετά από μόλις ένα τσιγάρο με συνοδεία του πρώτου καφέ της μέρας. δικαιολογήστε μου 1-2 αοριστολογίες-ανακρίβειες, κλπ. μερσί. :hi:

Link to comment
Share on other sites

η απάντηση ήρθε φέτος (ή πέρισυ, όπως προτιμάει κανείς), με το bookcrossing.

 

Ναι, μου πέρασε από το μυαλό κι εμένα. Το έχω ήδη ψάξει και αν το αποφασίσω ξέρω και από που θα ξεκινήσω, αλλά έλα που είμαι από τις παραδοσιακές ελληνίδες μάνες που είναι τόσο κτητικές και καταπιεστικές με τα παιδιά τους που δεν λένε να τα αποχωριστούν με τίποτα... (προς το παρόν, τουλάχιστον, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί σου ξημερώνει η αύριον) Εδώ ένα μικρούτσικο βιβλιαράκι με τα κοχύλια της Ελλάδας έδωσα σε μια φίλη που κάνει συλλογή παιδιώθεν κι ακόμα το σκέφτομαι... Και δεν έχω καμία σχέση μετα κοχύλια... Άσε, αρρώστια...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κάνω το άλλο bookcrossing, το "υπό σκεπή". Ήτοι, έχω χαρίσει στη βιβλιοθήκη μας, τη δημοτική βιβλιοθήκη εννοώ, πολλά βιβλία (τα οποία φυσικά δανείζονται δεξιά και αριστερά). Δεν ξέρω πόσα ακριβώς, αλλά πάντως πάνω από 350 (και λίγα ίσως λέω) μέσα σε 5-6 χρόνια. Ειδικά κατά την τελευταία μετακόμιση, πρέπει να έδωσα πάνω από 200. Ναι, στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να δίνεις τα βιβλία σου, αλλά το συνηθίζεις. Και το βρίσκω και υγιές, να μην κρατάμε πράγματα που δεν θα διαβάσουμε ποτέ, ή που τα διαβάσαμε κάποτε και δεν μας άρεσαν, τα αφήσαμε στη μέση κλπ. Άσε που τα βιβλία σφραγίζονται με το όνομά σου και όλο και κάποιος σου λέει στο δρόμο "διαβάζω ένα βιβλίο που έχεις χαρίσει στη βιβλιοθήκη". Και τότε ναι, χαίρομαι. Το ομολογώ.

Link to comment
Share on other sites

Και το βρίσκω και υγιές, να μην κρατάμε πράγματα που δεν θα διαβάσουμε ποτέ, ή που τα διαβάσαμε κάποτε και δεν μας άρεσαν, τα αφήσαμε στη μέση κλπ. Άσε που τα βιβλία σφραγίζονται με το όνομά σου και όλο και κάποιος σου λέει στο δρόμο "διαβάζω ένα βιβλίο που έχεις χαρίσει στη βιβλιοθήκη". Και τότε ναι, χαίρομαι. Το ομολογώ.
πανέμορφο ως εικόνα το τελευταίο. αν και στη θεσσαλονίκη δεν παίζει κάτι τέτοιο, τη βιβλιοθήκη τη σκέφτομαι και εγώ ως πιθανό προορισμό αρκετών βιβλίων. από την άλλην, το bookcrossing έχει έναν άλλον αέρα, γιατί απλώς πρέπει να τύχει να περνάς από ένα σημείο, να δεις το βιβλίο και να σου χαμογελάσει. στη βιβλιοθήκη πρέπει να πας εσύ, να ψάξεις. οπότε θα αφήσω για τη δημοτική βιβλιοθήκη λιγότερα σχετικά βιβλία, αλλά θα είναι και βιβλία που θα λυπάμαι λιγάκι να τα αφήσω απλώς στο δρόμο...
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ή κακώς, τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή θα μας σώσουν κάποια στιγμή από το να καταπλακωθούμε από τους τόνους βιβλίων που θα έχουμε μαζέψει :tongue: Και ναι, ξέρω, άλλη αίσθηση το χαρτί αλλά και το CD αντικατέστησε το βινύλιο, το DVD την βιντεοκασέτα κοκ. Η λειτουργικότητα πάντοτε υπερισχύει της συναισθηματικότητας. Γι'αυτό φυλάτε καλά τα βιβλία σας, σε 20-30 χρόνια μάλλον θα έχουν γίνει συλλεκτικό είδος ^_^

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ή κακώς, τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή θα μας σώσουν κάποια στιγμή από το να καταπλακωθούμε από τους τόνους βιβλίων που θα έχουμε μαζέψει :tongue: Και ναι, ξέρω, άλλη αίσθηση το χαρτί αλλά και το CD αντικατέστησε το βινύλιο, το DVD την βιντεοκασέτα κοκ. Η λειτουργικότητα πάντοτε υπερισχύει της συναισθηματικότητας. Γι'αυτό φυλάτε καλά τα βιβλία σας, σε 20-30 χρόνια μάλλον θα έχουν γίνει συλλεκτικό είδος ^_^

 

Κακός! Κακός! Γιατί αν το βιβλίο δεν το πιάσεις στα χέρια σου, να μυρίσεις την σελίδα, να κάτσεις κάπου άσχετα να διαβάσεις δέκα λεπτά, μέσα στο μετρό, στο λεοφορείο, τι αξία έχει;

Link to comment
Share on other sites

Η απόλυτη βιβλιοφιλική φαντασίωση: να με αμολύσουν στα υπόγεια του Βατικανού με πλήρη πρόσβαση στα πάντα -μή σου πω και στα... κοάλα!!!

Link to comment
Share on other sites

Hlahlahaha!!!

Οποτε δεν εχω τι να κανω και ξαπλωνω στο κρεβατι αλλα δεν θελω να κοιμηθω περνω ενα στυλο και ενα χαρτι και κανω τετοιες λιστες.Καμια φορα τις πετυχαινω στο ασχετο και σβηνω καποια βιβλια που εχω παρει εν τω μεταξυ.Παντς οντως συναντω καποια βιβλια που τα εχω ξεχασει πλεον σε καποιες παλιες λιστες.Μερικες φορες γιατι αλλαξα γνωμη,μερικες γιατι απλα ξεχασα.Με λενε Γιαννη και ξεχναω. :blush:

 

Πρωτα πρωτα στη λιστα ειναι συνηθως οι συνεχειες απο σειρες που διαβαζω.Αλλα οχι παντα.Πχ εχω πανω απο ενα χρονο να συνεχισω το Malazaan book of the fallen.Συμβαινει.Παντως με αυτο το σκεπτικο στις λιστες μου τωρα τελευταια ειναι το 3ο αυτης της σειρας,το 4ο του Song of Ice and Fire καθως και τα σηκουελ του Μαγου(Riftwar saga).Επισης ειχα παει μια μερα αποφασισμενος να παρω το Σπηλιες απο ατσαλι αλλα πηρα κατι αλλο(μην παει ο νους σας στο πονηρο,εννοω πηρα αλλο βιβλιο).

Απο εκει και περα ειναι το χαος βεβαια.Το μονο που με σωζει ειναι οτι δεν παιρνω απο ιντερνετι και δεν μενω Αθηνα οποτε εχω λιγες επιλογες.Φυσικα εχω τσεκαρει αρκετα βιβλια σε μαγαζια που συχναζω:Αγνωστη Κανταθ,Βιβλιοστοκ κτλ.

Απο ΕΦ και φανταζυ ολα τα γνωστα που δεν εχω διαβασει θα ηταν στη λιστα.Γενικα εχω κανει μια ερευνα για τα πιο γενικα αποδεκτα ως καλα και επικεντρωνω εκει ολες μου τις προσπαθειες.Απο αλλα βιβλια το Αποχαιρετισμος στα οπλα(μι λαικς Χεμινγουει),το Σμηνος(γιατι γινεται τοση βαβουρα και ειμαι περιεργος),το Ματωβαμμενη εκστρατεια(γιατι ειναι Πρεσφιλντ και Αλεξανδρος-κι αλλο ειναι δηλαδη αλλα ενιγουει),το Αετος στο χιονι(γιατι πιστευω θα γινει το αγαπημενο μου ιστορικο μυθιστορημα),το Αδυτο(χρονια στη λιστα χωρις κανενα προφανη λογο.Απλα μου εχει κολλησει στο μυαλο χωρις να θελω οντως να το διαβασω!),το 100 μεγαλυτερες μαχες ολων των εποχων και Η τεχνη του πολεμου(γιατι ειμαι φαν της ιστοριας του πολεμου)....και αλλα πολλα,παρα πολλα.Απλα ειπα να δωσω μια γευση γιατι ως τωρα δε λεγατε τιτλους.

 

ΕΦ δεν μενει στα ραφια.Εχω 5-6 βιβλια αδιαβαστα αλλα δεν ειναι ΕΦ.

Για δανεισμους και τα λοιπα τα εχω πει σε αλλο "νημα".

Προβλημα χωρου εχω κι εγω κι ας μετακομισε η αδερφη μου με τα βιβλια της στον πανω οροφο.Συντομα θα βαλω καινουργια ραφια αλλα αμφιβαλω στο κατα ποσο θα βοηθησουν.Παρεπιπτοντως για το προβλημα χωρου ειχα κανει ενα τοπικ.Αν θελετε ψαχνω και βαζω λινκ να συνεχισουμε εκει.

Και για bookcrossing τα εχουμε πει,απ'ολα εχει ο μπαξες του σουφουφου!

Edited by heiron
Link to comment
Share on other sites

(...)

Το μονο που με σωζει ειναι οτι δεν παιρνω απο ιντερνετι και δεν μενω Αθηνα οποτε εχω λιγες επιλογες.Φυσικα εχω τσεκαρει αρκετα βιβλια σε μαγαζια που συχναζω:Αγνωστη Κανταθ,Βιβλιοστοκ κτλ.

(...)

Απλα ειπα να δωσω μια γευση γιατι ως τωρα δε λεγατε τιτλους.

(...)

 

Ξεκινώντας από το δεύτερο: Ναι, τίτλους! Αυτό δεν ήταν το θέμα εξ αρχής; Για να δω τί έχω πρόχειρο στην λίστα μου... Πάνω πάνω φιγουράρει το Τί αξία έχει η αλήθεια, ερημίτη μου (ντροπή μου που δεν θυμάμαι τον συγγραφέα, αλλά είχα αρχίσει να το διαβάζω στη Ζώγια και μετά ήρθε το ραντεβού μου...) και ακολουθούν από κοντά τα: Beloved Toni Morrisson, το παραμύθι του μεγάλου φόβου της Λείας Βιτάλη και ο Σκιοφύλακας του Φώτη Κατσιμπούρη.

 

Αναρωτιέμαι πώς και δεν έχουμε βρεθει ακόμα μούρη με μούρη, βρε πουλάκι μου, μέσα στην Καντάθ ή το Βιβλιοστόκ... Τί σκοτεινό και βρωμερό παιχνίδι παίζουν οι θεοί; Πότε θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου; Πότε θα ευθυγραμμιστούν τα άστρα; Πότε θα βρω επιτέλους τα κλειδιά μου;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..