Jump to content

Freak Force


Nihilio
 Share

Recommended Posts

250px-Freak_Force_no_1.JPG

H σειρά αυτή αποτελεί spin-off του Savage Dragon του Erik Larsen (γνωστός από τη θητεία του στο Amazing Spiderman) κυκλοφόρησε από την Image comics το 1993 και κράτησε 18 τεύχη.

Ήρωες, μια ομάδα από freaks (όπως ονομάζονται τα άτομα με υπερδυνάμεις στο Savage Dragon), που, ενώ αρχικά εκπαιδεύτηκαν ως αστυνομική ομάδα στο Chicago, αποφάσισαν να παραιτηθούν και να συνεχίσουν μόνοι τους.

Μία κυνηγός εγκληματιών που εκτοξεύει βελάκια (Dart), δύο έφηβοι που το έχουν σκάσει από τα σπίτια τους (Barbaric και Ricochet), μία πρώην πόρνη που ελέγχει ηλεκτρισμό (Rapture), ένα κορίτσι-σαύρα (Horridus) καθώς και δύο "golden age" ήρωες, ο Mighty man, (κάτι σαν αντιγραφή του Shazam!), σε μια νέα ενσάρκωση, και τον Superpatriot (μια αντιγραφή του Captain America, που όμως έχει γίνει Cyborg αφού έχει ακροτηριαστεί σε μάχη με εγκληματίες).

Θα μου πείτε, τί το ενδιαφέρον έχει άλλη μια υπερομάδα της Image; Το ότι η σειρά είναι απίστευτα διασκεδαστική, μακριά από τα grim and gritty στάνταρ της εποχής εκείνης. Χωρίς να γίνεται ανόητη είναι πραγματικά αστεία, οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και συμπαθητικοί, κρύβουν μυστικά, η δράση είναι έντονη, χωρίς να γίνεται υπερβολική ή "ψεύτικη".

Δυστυχώς, βέβαια, η σειρά κόπηκε λόγω χαμηλών πωλήσεων και οι ήρωες συνέχισαν να εμφανίζονται στο Savage Dragon, σε δικές τους mini σειρές, καθώς και στη μίνι σειρά του 1995 - μέρος του event: mars attacks.

Link to comment
Share on other sites

Μ'άρεσε το κομιξάκι αυτό. Είχα διαβάσει πρώτα τη μίνι σειρά Dart, κυρίως για το πανέμορφο σχέδιο του Jozef Szekeres http://www.blackmermaid.com/index.html τον οποίο ήξερα από την εποχή του Elfquest:Wavedancers.

Kαι το Dart ήταν χιουριστικό και σατιρικό, αλλά έξυπνο, γι'αυτό και πήρα και το Freak Force. Δεν με είχε ενθουσιάσει το σχέδιο, αλλά σαν ιστορία ήταν πολύ καλό, πολύ διαφορετικό και α-τυπικό (ειδικά για την Ιmage της εποχής εκείνης).

Link to comment
Share on other sites

Και το savage dragon είναι σε παρόμοιο ύφος. Θα γράψω κάποια στιγμή για αυτό, πάντως ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, αφού το μόνο πράγμα που είχα διαβάσει με σενάριο Larsen (Revenge of the Sinister Six στο -πρώην McFarlane's και μέλλοντικά Peter Parker- Spiderman) ήταν επιοικώς κακό. Το πραγματικά ωραίο και με τις δύο σειρές ήταν το ότι αποτελούσαν μια επιστροφή στη λογική του Silver Αge και την εποχή που τα κόμικ ήταν διασκεδαστικά, είχαν περιεχόμενο και μια αθωότητα (παρά τη βία και το σεξ που υπάρχει και στις δύο σειρές, κυρίως στο Savage Dragon).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..