Jump to content

Βιβλία για Trekkers


Recommended Posts

Λοιπον,τον εχω πρηξει τον καημενο τον Spock αλλα αφου δεν λεει ναρωτησει απο μονος του συμβουλες...ειπα να κανω αυτο το τοπικ.Με την προοπτικη να βοηθησω κι αλλους οπαδους του Star Trek να ξεστραβωθουν και να κλεισουν λιγο την οθονη τους και να ανοιξουν κανα βιβλιο.

Το θεμα ειναι,ποιο βιβλιο να διαβασουν;Σιγουρα εχουμε πολλες προτασεις.Για παραδειγμα η λιστα με τα αξιολογημενα βιβλια.Αλλα θα μπορουσαμε να τους κανουμε πιο συγκεκριμενες προτασεις.

Για παραδειγμα εγω θα ελεγα:

 

Foundation ή αλλιως "Γαλαξιακη αυτοκρατορια", του Ασιμοφ.

Εχουμε μια γαλαξιακη αυτοκρατορια,διαστημοπλοια,ατομα με υπερφυσικες δυναμεις,ρομποτ...Βεβαια δεν εχουμε εξωγηινους κι αυτο ισως ξενισει καποιους.

 

Ringworld(Κοσμος Δακτυλιος),του Νιβεν

Εδω εχουμε μια διαστημικη αποστολη σε ενα αστρικο συστημα οπου αντι για πλανητες εχουμε μια ζωνη γυρω απο τον Ηλιο.Εχουμε και διαφορες φυλες εξωγηινων και διαστημικα ατυχηματα και και και.Οτι πρεπει ειναι.

 

Ραντεβου με τον Ραμα,του Κλαρκ

Μια διαστημικη ιστορια "πρωτης επαφης".Οι γηινοι ακομη δεν εχουν φυγει απο το Ηλιακο συστημα(το οποιο ομως εχουν αρχισει να αποικουν) οταν ενα τεραστιο διαστημοπλοιο ερχεται στη γειτονια μας.Μια αποστολη ξεκινα να το ερευνησει.

 

Το αριστερο χερι του Σκοτους, της Λεγκεν

Γενικοτερα η Χαινιανη σειρα ειναι ιδανικη πιστευω.Σε αυτο το αυτοτελες βιβλιο ενας απεσταλμενος της Οικουμενης(η Ομοσπονδια των ενωμενων πλανητων ας πουμε) καθεται με την ησυχια του ως πρεσβης και μελετα εναν πλανητη που ακομη δεν εχει διαστιμικη τεχνολογια αλλα ειναι υποψηφιος για ενταξη.Κανει κρυο,οι εξωγηινοι μοιαζουν με ανθρωπους αλλα ειναι ερμαφροδιτοι,παιζονται πολιτικα παιχνιδα αναμεσα στα κρατη τους κι ο ηρωας βρισκεται μπλεγμενος.

 

Αυτα για αρχη.Περιμενω και αλλους!

Edited by heiron
Link to comment
Share on other sites

Does a Heiron have a horse's ass? Να ένας τίτλος.

 

The Federation will Strike Back ένας ακόμα. :death:

Link to comment
Share on other sites

Repent Dino,said the g-mod! :evil:

 

I have the power and I must delete

 

Σοβαρα τωρα,δεν εχεις τιποτα να προτεινεις;Ξερεις υπαρχουν πολλοι εκει εξω που εχουν δει σειρες και ταινιες ΕΦ αλλα δεν εχουν διαβασει και πολλα πραγματα.Καποιοι νεοι ας πουμε... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Το ζητούμενο είναι να προτείνουμε βιβλία που διαπραγματεύονται κάτι παρόμοιο, διαστημόπλοια που συγκρούονται στο διάστημα, για να δει ο Trekker πως υπάρχουν και άλλες πορτοκαλιές;

 

Προσωπικά, αν και με αρέσει να τα βλέπω, δεν είναι το είδος που μου αρέσει να διαβάζω. Γουστάρω δηλαδή να πορώνομαι οπτικά με Star Trek και Star Wars, στο διάβασμα όμως αποζητώ άλλα ερεθίσματα.

 

Τα ε.φ. διαβάσματα μου είναι φτωχά έως ανύπαρκτα. Πρόσφατα διάβασα για πρώτη φορά το Caves of Steel του Asimov, το Hyperion του Simmons που μου άρεσε επίσης, και τώρα διαβάζω το Red Mars του Robinson που δεν μ'αρέσει. Δεν νομίζω όμως πως κάποιο από αυτά θα βοηθούσε έναν ζαλισμένο Trekker.

 

Έχω όμως σε paperback, εκδόσεις Grafton, 1983, The Complete Robot του Asimov, με όλα τα διηγήματα του με ρομπότ. Αυτό νομίζω θα ήταν μια πολύ καλή επένδυση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι,αυτο ειναι το ζητουμενο.Δεν υπαρχει καποια συνταγη βεβαια.Μπορει να βλεπεις ST και να ρποτιμας Σαλβατορε απο Ασιμοφ!!!Η ακομη και Μπραουν απο Κλαρκ.Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Για παραδειγμα μπορει ο Σποκ πχ να ξενερωσει απιστευτα με το Ραντεβου με το Ραμα.Βλεπεις ο Κλαρκ γραφει...χμ...καπως ξερα.Ενω οι σειρες που βλεπει ειναι καλογυρισμενες επι το πλειστον.Αλλα η ιδεα ειναι να διαβασει και καποιο βιβλιο για αλλαγη και -λογικα- θα πρεπει να εχει το βιβλιο καποια κοινα σημεια με ST.

 

Παντως,μην ανησυχεις.Απο τα βιβλια που εσυ αναφερεις δεν εχω διαβασει κανενα!Οποτε ειμαστε πατσι.

Link to comment
Share on other sites

Και μια και το έγραψα στο σχετικό τόπικ, να πω και εδώ ότι οι φίλοι του Σταρ Τρεκ, ειδικά του DS9, θα βρουν πολύ κοντά στα γούστα τους (υποθέτω) τη Vor σειρά της Λόις ΜακΜάστερ Μπιτζόλντ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τα βιβλία ΕΦ που διάβασα πρόσφατα αξίζουν να αναφερθούν στο παρόν τόπικ.

 

A fire upon the deep

Επιστήμονες απελευθερώνουν ένα αρχαίο κακό που απειλεί το Γαλαξία.Ο Γαλαξίας έχει διάφορες φυλές αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι χωρίζεται σε ζώνες ανάλογα με τη απόσταση από το κέντρο και το δίσκο του που έχει διαφορετκά επίπεδα τεχνολογίας κτλ.Το σεττινγκ δεν είναι τόσο που ταιριάζει στο Σταρ Τρεκ όσο το γεγονός ότι το κυρίως στορυ εκτυλισεται σε έναν μεσαιωνικό κόσμο με σκυλόμορφους εξωγήινους όπου έχουν ναυαγίσει τα παιδιά των επιστημόνων.Το διαστημόπλοιο που έρχεται να τους σώσει,όπως και το ναυάγιο,φέρουν ανώτερη τεχνολογία την οποία μαθαίνουν και οι μεσαιωνικοι.Αλλά ποιούς πρέπει να βοηθήσει η ανώτερη τεχνολογία.Συν ότι οι εξωγήινοι είναι γαμιστεροί.

 

Uplift Saga

Αυτό μοιάζει περισσότερο Σταρ Τρεκ.Οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τους εξωγήινους πολιτισμούς όπου επικρατεί ένα σύστημα με μητρικούς και θυγατρικούς πολιτισμούς που αναπτύσσονται με τη βοήθεια των πρώτων.Αλλά η Γη έφτασε μόνη της στο διαστημα και αντιμετωπίζεται περίεργα.Ευτυχώς για αυτήν έχει αρχίσει τη δημιουργία πολιτισμών από δελφινια και χιμπατζήδες οπότε έχει ένα μικρό κύρος.Παρόλαυτά όταν ξεκινά μια αποστολή στον Ηλιο για να μάθει 5 πράγματα πέρα από αυτά που τους λένε οι εξωγήινοι περιπλέκονται τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..