Jump to content

The Darkness


Nihilio
 Share

Recommended Posts

O Jakie Estecaddo τα έχει όλα. Είναι σχεδόν 21 ετών και ήδη διαβόητος εκτελεστής της Μαφίας. Έχει χρήματα, γρήγορα αμάξια, εντυπωσιακές γυναίκες και ότι άλλο θα μπορούσε να θέλει. Μέχρι που, στα 21α γεννέθλιά του, ανακαλύπτει ότι είναι ο κληρονόμος του Darkness, μιας αρχαίας δύναμης που περνάει από πατέρα σε γιο και που του δίνει τη δυνατότητα να καλέι και να μεταμορφώνει σκοτεινή ύλη. Και τότε μπαίνει σε έναν κόσμο γεμάτο με σκοτεινές συνομοσίες και πλάσματα πέρα από την ανθρώπινη φαντασία.

 

 

O Jakie είναι ένας καθαρός αντιήρωας, αδίστακτος, αλλά με έναν κώδικα τιμής. Η δύναμή του του επιτρέπει να φτιάχνει γύρω του μία πανοπλία, καθώς και να καλέι darklings, μικρούς δαίμονες που εκφράζουν το υποσυνείδητό του. Άλλοι χαρακτήρες είναι ο Frankie Franchetti, o μαφιόζος που υιοθέτησε τον μικρό Jakie, o Sonatine, αρχιερέας μιας αίρεσης που λατρεύει το Darkness και θέλει να αποκτήσει τον έλεγχό της, και η παιδική του φίλη Jenny. Κυριότερη αντίπαλός του είναι η Angelus, η φορέας της δύναμης του φωτός που αποτελεί πατρογονικό αντίπαλο του Darkness.

 

Δημιούργημα των Marc Silvestri, David Wohl και Garth Ennis, το κόμικ αυτό ξεκίνησε το 1997 ως spin-off του επιτυχημένου Witchblade και γνώρισε σημαντική επιτυχία, τόσο λόγω του αντιήρωα πρωταγωνιστή του όσο και χάρη στη συγγραφική συνεισφορά του Ennis (η οποία διήρκησε μόλις 10 τεύχη) ενώ το 2002 η σειρά ξαναξεκίνησε από το τεύχος 1, κάτι που ξαναέγινε τους προηγούμενους μήνες με το Darkness vol 3, ενώ πέρσυ κυκλοφόρησε ένα FPS βασισμένο στη σειρά και μέσα στο 2008 αναμένεται και ταινία βασισμένη στο κόμικ.

Link to comment
Share on other sites

Μιας και είμαι φανατικός αναγνώστης του εν λόγω κόμικ, ας δώσω κι εγώ τα 2 eurocents μου.

 

Αρχική πρόθεση των δημιουργών ήταν να φτιάξουν κάτι που θα συνένωνε τα καλύτερα στοιχεία των δυο πιο δημοφιλών ηρώων της Image και της Top Cow (Spawn και Witchblade, αντίστοιχα), χωρίς να είναι αντιγραφή κανενός. Μπορεί να είμαι fanboy, αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν πέτυχαν στο ελάχιστο. Δεν είναι εκεί η δύναμη του κόμικ. Βρίσκεται στην ανάπτυξη του χαρακτήρα (από καθίκι σε μετανοημένο αντιήρωα με κακές έξεις), η οποία προχώρησε πιο γρήγορα από την αντίστοιχη του Spawn (που τότε μόλις και αχνοφαινόταν και αποτελματώθηκε σταδιακά) αλλά και πιο πειστικά.

 

Χαρακτηριστικό της σειράς (και των πολλών spin off) είναι ότι αποτελεί οργανικό μέρος της η ιδέα των διαφόρων ανά τις εποχές Estacado που υπήρξαν χειριστές του Darkness. Ιδέα που υπάρχει μεν και στους δυο άλλους χαρακτήρες που προαναφέρθηκαν, αλλά ενώ εκεί είναι κυρίως δικαιολογία για έξτρα τεύχη το μήνα και έξτρα $$, εδώ είναι μέρος της μυθολογίας του χαρακτήρα.

 

γνώρισε σημαντική επιτυχία, τόσο λόγω του αντιήρωα πρωταγωνιστή του όσο και χάρη στη συγγραφική συνεισφορά του Ennis (η οποία διήρκησε μόλις 10 τεύχη) ενώ το 2002 η σειρά ξαναξεκίνησε από το τεύχος 1, κάτι που ξαναέγινε τους προηγούμενους μήνες με το Darkness vol 3, ενώ πέρσυ κυκλοφόρησε ένα FPS βασισμένο στη σειρά και μέσα στο 2008 αναμένεται και ταινία βασισμένη στο κόμικ.

 

Εδώ θα διαφωνήσω. Το κόμικ ωφελήθηκε από το όνομα του Ennis αλλά, ευτυχώς, η συνεισφορά του ήταν περιορισμένη (για την ακρίβεια, ως το 6ο τεύχος) και με τον καιρό "ξέγραψαν" όλα τα στοιχεία που είχε βάλει αυτός. Πολύ πιο έντονη ήταν η επίδραση του (εξαιρετικού) Wohl. Σόρυ, παίδες. Όποιος έλπιζε σε ένα ακόμη ρατσιστικό, φασιστικό, φαλλοκρατικό, ομοφοβικό, αντιχριστιανικό, αντιαναπηρικό(!), αντιευρωπαϊκό, αντιδενξέρωκιεγώτι παραλήρημα, καλύτερα να πάει να ξαναδιαβάσει το Preacher.

Link to comment
Share on other sites

Σόρυ, παίδες. Όποιος έλπιζε σε ένα ακόμη ρατσιστικό, φασιστικό, φαλλοκρατικό, ομοφοβικό, αντιχριστιανικό, αντιαναπηρικό(!), αντιευρωπαϊκό, αντιδενξέρωκιεγώτι παραλήρημα, καλύτερα να πάει να ξαναδιαβάσει το Preacher.

Εντάξει, κανένας δεν το περίμενε, κυρίως επειδή δεν ήταν αποκλειστικά για ενήλικο κοινό. Η καφρίλα του Έννις όμως υπήρχε και σε ένα βαθμό έμεινε σε όλο το πρώτο volume (κυρίως με τα darklings)

Link to comment
Share on other sites

Η καφρίλα του Έννις όμως υπήρχε και σε ένα βαθμό έμεινε σε όλο το πρώτο volume (κυρίως με τα darklings)

 

Τα darklings είναι κάφρικα με την καλή έννοια. Κλάνουν, κάνουν γραμματικά λάθη και τρώνε τις κουρτίνες. Ο Ennis είναι κάφρος με την κακή έννοια.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..