Jump to content

Δημιουργία Σουρεαλιστικού Κοσμού


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

Χτές, στη συνάντηση, ο Σάπιος ο Μπαρμπαζόμπης μού πρότεινε να φτιάξουμε έναν σουρεαλιστικό κόσμο φαντασίας, από ό,τι πρωτότυπη και παρανοϊκή ιδέα μάς κατεβαίνει στο κεφάλι.

 

Έτσι, ανοίγω αυτό το θέμα για να αρχίσουμε.

 

 

(Όποιος δει τον Ζομπιάρη στο IRC, ας του πετάξει κανένα λίνκιο, για νάρθει απο δώ.)

Link to comment
Share on other sites

Η σπάθη κατέβηκε μία φορά...

 

 

:2handed:

 

Nihilio: Εγώ σοβαρά μιλούσα. Ότι παρανοϊκή ιδέα μας κατέβει σε ζήτησες; Ε, στην έγραψα... 法人压痛.

Μα καλά, κινέζικα γράφω;;;

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Η σπάθη κατέβηκε δεύτερη φορά...

 

:2handed:

Edited by Bardos
Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία νέα από το Άλτερνετ:

 

- Η νοήμων μορφή τέχνης Νεοκλασσία που έκλεψε το υπεριώδες χρώμα από το τρισδιάστατο σύμπαν συνελήφθη απόψε, πέφτοντας στην πρισματική παγίδα που είχαν στήσει οι Μουσαμόφθαλμοι Εικονογράφοι.

 

- Οι τετραμφίποδες κβαντοφάγοι ψήφησαν το επόμενο εξελικτικό τους βήμα μετά από διαβουλεύσεις δεκαετιών και θα είναι πια γνωστοί ως πενταπολύποδες κβαντοεδέσμιοι αυξάνοντας έτσι τον πληθυσμό τους σε 7 άτομα. Παρακαλούνται όλα τα νοήμονα όντα να τους αποκαλούν με το νέο τους κώδικα-dna.

 

- Το μοτίβο "488-Ξ-54^^-988" γνωστό και σαν "Ο κόλακας του Βασιλιά" θα είναι κλειστό για επισκευές. Παρακαλούνται οι Ηθοποιοί μεταξύ 8ης και 15ης Διάστασης που κατοικούν στο Χρονοβίωνα να χρησιμοποιήσουν παρεμφερή μοτίβα μέχρι να αποκατασταθεί το 488.

 

- "Το πανάρχαιο παιχνίδι Ζατρίκιο που ανακάλυψαν χρονοταξιδιώτες στον 31ο αιώνα - εποχή που επισήμως θεωρείται σαν η αρχή του πολιτισμού - είναι τελικά η αιτία της πτώσης της Κυβοειδούς Αυτοκρατορίας", είπε απόψε σε συνέντευξη τύπου ο Καγγελάριος του Πανεπιστημίου της Ανιστόρικα.

 

- Χίλια δεκαπέντε θηλυκά, τετρακόσια οκτώ αρσενικά Τεμποράλια, και δώδεκα άφυλοι Τεμποράλιοι καταλύτες, ξέφυγαν όταν η Υπερπύλη που τα μετέφερε σε ερευνητικό κέντρο αναδιπλώθηκε για δύο δευτερόλεπτα.

"Ο αέρας γέμισε σπόρους", μας είπε ένας έκπλητκος αυτόπτης μάρτυρας, "ήταν τρομερό! Πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, τα Τεμποράλια άρχισαν να συνουσιάζονται ασταμάτητα". Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου ζητά βοήθεια από κάθε πολιτισμό που διαθέτει κλουβιά. "Για αρχή, για αρχή μόνο", μας είπε κάθιδρος, "χρειάζομαστε δώδεκα εκατομύρια κλουβιά".

 

- Ένας Υστερικός Μανδηλοφόρος εμφανίστηκε μετά από εκατοντάδες χρόνια, στη μέση της παρέλασης για την ενθρόνιση της Πριγκίπισσας Τεντερέλλα της 87ης. Η πριγκίπισσα τρόμαξε τόσο που έχασε όχι μόνο δεκατρία στρώματα φολίδων αλλά εξωτερίκευσε τα γεννητικά της όργανα πρόωρα, αλλάζοντας έτσι φύλο. Η βασιλομήτωρ και οι σύμβουλοι του παλατιού αναζητούν τώρα το πρωτόκολο για την ενθρόνιση του νέου Πρίγκιπα. Ο Υστερικός Μανδηλοφόρος που φυσικά συνελήφθη είπε, "Δεν ήθελα να κάνω κακό, αλλά μόνο να δηλώσω την πολιτική μου απαίχθεια προς τη μοναρχία ως πολίτευμα".

 

- Έκτακτη είδηση: Τα Τεμποράλια συνεχίζουν αν συνουσιάζονται και ο πλανήτης κυρίχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Αν και μάλλον επιστημονικής φαντασίας, είναι αρκετά σουρεαλιστικά τα παραπάνω που έτσι αυθόρμητα, και με κωμική διάθεση, έγραψα; Aν ναι, θα ήθελα να συμμετάσχω!" :D

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Εσύ δεν έφαγες σπαθί. Τι παραπονιέσαι; :-Ρ

 

Και για να εξηγήσω, αφού μου ζήτησες: Απλά, είπαμε να φτιάξουμε έναν σουρεαλιστικό κόσμο από διάφορες ιδέες. Πχ, ο Μπαρμπαζόμπης έχει σκεφτεί μια διάσταση σαν το Limbo του D&D -- δηλαδή, έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο όπου τα ανθρωποειδή πλάσματα που ζουν εκεί μπορούν, με το νου τους, να φτιάχνουν κοινωνίες, να αναπλάθουν το σύμπαν. Φυσικά, δεν είπαμε και πολλά. Ήταν μόνο μια αρχική ιδέα.

 

Εγώ έχω μια άλλη ιδέα για ένα κάστρο επάνω σ'ένα βουνό, στη μέση του πουθενά. Το κάστρο είναι τεράστιο και λαβυρινθώδες, και γεμάτο νοήμονες γάτες που η μία γουστάρει να σκαρώνει φάρσες στις άλλες.

 

Γι'αυτού του είδους τις ιδέες λέμε. Προσθέστε ό,τι θέλετε --αρκεί να είναι σοβαρό. Τα υπόλοιπα στο spam forum, παρακαλώ.

 

 

 

Χστ! Χστ! :2handed:

Link to comment
Share on other sites

Απλά, είπαμε να φτιάξουμε έναν σουρεαλιστικό κόσμο από διάφορες ιδέες. Πχ, ο Μπαρμπαζόμπης έχει σκεφτεί μια διάσταση σαν το Limbo του D&D -- δηλαδή, έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο όπου τα ανθρωποειδή πλάσματα που ζουν εκεί μπορούν, με το νου τους, να φτιάχνουν κοινωνίες, να αναπλάθουν το σύμπαν. Φυσικά, δεν είπαμε και πολλά. Ήταν μόνο μια αρχική ιδέα.

 

Αυτό δε μου φένεται τόσο σουρεαλιστικό όσο χαοτικό. Αλλά φένεται καλή βάση για κάτι το σουρεαλιστικό.

Link to comment
Share on other sites

Μια ιδέα που έχω συζητήσει και παλαιότερα με τον Μπάρμπα. Η Πολιτεία του Πλάτωνα σε φανταστικό κόσμο...Όπου ο Πλάτωνας είναι ένας άνθρωπος με αίμα δράκου στις φλέβες του(και φυσικά δεν έχει αυτό το όνομα) και λειτουργεί ως Φιλόσοφος(Μάγος)-Βασιλιάς της Πολιτείας που έχει οργανώσει-ρυθμίσει-δομήσει την ιδανική (κατ' αυτόν) κοινωνία από ένα τσούρμο αγροίκων ανθρώπων τους οποίους έχει συγκεντρώσει και στο πέρασμα των γεννεών διαμορφώσει-διαπαιδαγωγήσει κατα τον "ιδανικό τρόπο" όπως περιγράφει στο ομώνυμο βιβλίο. Φυσικά ισχύουν οι νόμοι που ήθελε ο πλάτωνας για την Πολιτεία:Ταξικός διαχωρισμός σε Ποιμένες-Φύλακες-Τροφείς, απαγόρευση εισαγωγής ξένων μουσικών ρυθμών(και άλλων συνηθειών), ρύθμιση της αναπαραγωγής από το Κράτος, κοινά συσσίτεια κτλ. Οι Πολίτες φυσικά δεν ξέρουν τι συμβαίνει και από τη γέννηση τους, μέσω προπαγάνδας, έχουν πιστεί ότι ζουν στην ουράνια πολιτεία, ότι τους κυβερνά "ο σοφότερος" κτλ. . Την κατάσταση βοηθούν και τα ξόρκια του Δασκάλου που επιβραδύνουν το χρόνο στο εσωτερικό της Πολιτείας, ώστε να αναστέλλεται η κοινωνική αλλαγή κτλ. Άλλα κάποιοι αρχίζουν να υποπτεύονται πως κάτι δεν πάει καλά, και μιας και η μαγεία του Δασκάλου στηρίζεται στη δύναμη των Ιδεών(δηλ. στο τι πιστεύουν οι κάτοικοι της Πολιτείας) και του Κυρίαρχου Λόγου(ως Λόγος εδώ εννοείται η επιστήμη της διαλεκτικής και η δυνατότητα να προστάζεις την παραγματικότητα με λέξεις ισχύος, να διαλέγεσαι με το Σύμπαν) δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι. Και έτσι ο Δάσκαλος ξεκινά διωγμούς...μυστικά. Από κει και πέρα μπορεί να προσθέσει κανείς πολλά και ακόμα περισσότερα αν έχει διαβάσει Πολιτεία και Νόμους...Ένας Ιδεαλιστής Φιλόσοφος-Τύραννος...Χμμ..Ίσως ενδιαφέρον;

Edited by The Blackcloak
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον.

 

Και, φυσικά, όλες οι ιδέες μπορούν να συνυπάρχουν, αφού ο κόσμος θα είναι ένα αμάλγαμα από ιδέες. Σκεφτείτε κάτι σαν planescape. Οι κόσμοι Α, Β, Γ, Δ θα βρίσκονται στο ίδιο πολυσύμπαν, αν θέλετε. Μπορούμε να βάλουμε και την πυραμίδα που πρότεινε ο Rikochet και που είχε προτείνει παλιότερα στο rpg.gr.

 

 

Μεκλδόκιε, τι θα ήταν σουρεαλιστικό; Αν και νομίζω ότι καταλαβαίνω τι θες να πεις...

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χοντρικά, κατά τη γνώμη μου, "σουρεαλιστικό" θα ήταν κάτι που εξανθρωπίζει/προσωποποιεί σύμβολα η συμβολοποιεί καταστάσεις της πραγματικότητας, εξωτερικής η εσωτερικής μερικές φορές πέρα από την απλή λογική( αν και μπορεί να φτάσει έως το όριο της παράνοιας) αλλά συνήθως διατηρώντας μια επαφή με την πραγματικότητα, η οποία επφαή είναι το κλειδί ώστε το σουρεαλιστικό κείμενο/πίνακας/οτιδήποτε να είναι δυνατόν να ερμηνευθεί από τον αναγνώστη/θεατή.

 

Οι παραπάνω ιδέες σας για ένα κόσμο είναι αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσες, αλλά υπάγονται στο χώρο του φάντασυ μάλλον, παρά του σουρεαλισμού. Δεν αποκλείεται βέβαια η αλληλεπίδραση των δύο.

 

Προσωπικά όμως, θα προτιμούσα κάτι πιο αλλόκοτο και πρωτότυπο. Έχω κάποια ιδέα πάντως και θα την γράψω εδώ όταν την καταλάβω και ο ίδιος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σααααααααας :guitar:

 

Δεν είναι ανάγκη να είναι σοθρεαλιστικό, αλλά αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι τέτοιο δεν βλέπω γιατί όχι :D

 

Είμαι στην διαδικασία κατεβάσματος ιδεών :sorcerer:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..