Jump to content

ΑΝΑΜΕΣΑ


Παρατηρητής
 Share

Recommended Posts

Άμα δεν τιμήσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Μια τέτοια παροιμία ταιριάζει απόλυτα σε εμένα και τον συγγραφέα του βιβλίου ο οποίος τυχαίνει να είναι γείτονας μου και ένας ευχάριστος βιβλιοπώλης στο ανήλιαγο υπόγειο του Τσαμαντάκη στο κέντρο του Πειραιά. Έτος 2008 σήμερα, ένα χρόνο και κάτι έπειτα από την κυκλοφορία του πρώτου του έργου, που παρά το γεγονός ότι δίχως διαφήμιση και ετικέτα κραυγαλέου εκδοτικού οίκου, κατάφερε ένα σημαντικό αριθμό πωλήσεων. Καιρός λοιπόν το μυθιστόρημα του να κερδίσει μια θέση στη διαδικτυακή παρέα μας.

 

9608923417.jpg

 

Ένα παιδικό τραύμα ? ο αποτρόπαιος θάνατος τεσσάρων παιδιών, μια αδελφική σχέση ? η φιλία με τον μυστήριο Γιάννη και ένα άρωμα ? το άρωμα της γαρδένιας αποτελούν τα φαντάσματα του παρελθόντος αλλά και του παρόντος για τον ήρωα της ιστορίας. Σε έναν Πειραιά όπου τίποτα δεν φαίνεται φιλικό απέναντι του, σε μια γειτονιά γεμάτη αναμνήσεις και εμμονές αναζητά τη γαλήνη μέσα από αναπάντητα ερωτήματα που τον βασανίζουν διαρκώς. Άραγε ο ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει ή θα τον ωθήσει περισσότερο στην Σκοτεινή Πλευρά που κάθε άνθρωπος ασυνείδητα κρύβει στην ψυχή του;

 

Μια ιστορία τρόμου από τον Παναγιώτη Ζερβό που ζει ΑΝΑΜΕΣΑ μας.

 

Το διαβάσατε; Γνώμες;

Edited by Παρατηρητής
Link to comment
Share on other sites

Μωρέ το διαβάσαμε, αλλά άμα κατσω τώρα να σου πω για το Ανάμεσα δε θα διαβάσω ποτέ μαθηματικά :p

 

Καταρχάς, μια πληροφορία ακόμα, ο συγγραφέας κυκλοφορεί και στη σελίδα ανάμεσά μας και είναι φιλικότατος (και προς τους άλλους χρήστες και προς το περιβάλλον) και απαντάει σε ερωτήσεις, κρίσεις και τα σχετικά.

 

Το ΑΝΑΜΕΣΑ τώρα, το μόνο που μπορώ να πω με λίγες κουβέντες για αυτό, είναι ότι μοιάζει με μία μικρή γουλίτσα. Κάνεις *γλουπ*, την καταπίνεις και ύστερα γουρλώνεις τα μάτια σου και κοιτάζεις γύρω σου να δεις από που θα σου έρθει και δεν αναπνέεις, γιατί μπορεί να να μυρίσεις κάτι που να σε βγάλει εκτός πραγματικού χρόνου. Είναι πράγματι πολύ ανατριχιαστικό σε σημεία του, αλλά επειδή διαβάζεται ολόκληρο, με τη μία, και από άποψη γραφής και μεγέθους, προτιμώ να λέω πως ολόκληρο είναι μια ανατριχιαστική γουλίτσα που όταν την ξεπεράσεις σε κάνει να θέλεις να είχε εκδόσει ο Παναγιώτης και κάτι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Παρατηρητή, το 'πες και το 'κανες. Σ' ευχαριστώ για τη διαφήμιση κι ελπίζω όποιος το διαβάσει να μη χάσει το χρόνο του και μ' αρχίσει στο βρίσιμο.

Nienor, με σκλάβωσες με το σχόλιό σου. :kitty:

 

Από μεριάς μου, δεν μπορώ να πω τίποτε για το βιβλίο μου, γιατί δε θα είμαι αντικειμενικός - ή θα προσπαθήσω να το υπερασπιστώ ή, στο άλλο άκρο, θα είμαι πολύ αυστηρός στην αυτοκριτική μου. Αυτό που έχω να πω μονάχα είναι ότι ήθελα και έγραψα ένα παράξενο κείμενο, στο οποίο ήθελα να αποδώσω μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας και αφενός να κάνω τον αναγνώστη να νομίσει πως ίσως αυτή η ιστορία να μπορέσει να γίνει αληθινή κι αφετέρου να αφήσει ένα παγερό συναίσθημα στο τέλος. Αν το κατάφερα ή όχι, αυτό μένει σε σας να το κρίνετε. Και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον θέμα, πολύ ωραία βιωματική λογοτεχνική μεταφορά και συγχαρητήρια για το όλο έργο.

 

Μ' αρέσει το ότι είναι "αναξάρτητη" παραγωγή (θεέ μου που καταντήσαμε να μιλάμε με όρους χόλυγουντ).

 

Συγχαρητήρια στο συγγραφέα και πάνω απ' όλα καλά που είσαι και εσύ Παρατηρητή και υπάρχει μία βιβλιοφιλική αδηφάγα αναζήτηση κάθε τι καινούριου και ενδιαφέροντος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Σάββα. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε τόπικ για το βιβλίο του Adinol από το 2007 όπου κυκλοφόρησε για αυτό και το παρουσίασα. Του αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια διότι το βιβλίο του

α) δεν διαβάζεται αποκλειστικά από λάτρεις του τρόμου αλλά από τον οποιονδήποτε αναγνώστη, εξιατίας της ευχάριστης αφηγηματικής φωνής,

β) το μυστήριο βρίσκεται στην ίδια βαθμίδα με τον τρόμο που περιέχει

γ) διαθέτει έντονο το ελληνικό στοιχείο, το οποίο δεν το κάνει απομίμηση

δ) έχει γραφτεί ξανά και ξανά πάνω από τέσσερις φορές και έχει απορριφθεί από μεγάλους εκδοτικούς ώστε να καταλήξει ΑΝΑΜΕΣΑ μας

ε) όποιος αμύητος το διαβάζει (σύμφωνα με μαρτυρίες) βλέπει πιο φιλικά τις ιστορίες του τρόμου και του φανταστικού

στ) είναι γραμμένο σε πολυτονικό σύστημα, κάτι που το κάνει να μοιάζει με παλιό χειρόγραφο και φανερώνει το επίπεδο του συγγραφέα

ζ) εμφανίστηκε από το πουθενά χωρίς παιάνες και διδύραμβους, έχοντας την αυτογνωσία ότι δεν είναι και κανένα λογοτεχνικό έπος αλλά σίγουρα μια πολύ καλή ιστορία τρόμου από χέρι Έλληνα συγγραφέα, έμπειρου στο χώρο της ανάγνωσης, της συγγραφής, των λαικών παραδόσεων και του "σκοτεινού" κινηματογράφου

Link to comment
Share on other sites

Παρατητηρητή, όπως εκτενώς το έχουμε συζητήσει το λέω και στο χώρο του forum.

 

H αποδοχή ή όχι ενός έργου από εκδοτικό οίκο είναι παντελώς άσχετη με την αξία του έργου. Υπάρχουν πολλά διαμάντια που δεν εκτιμούνται ή συγκιριακά δεν ενδιαφέρουν.

 

Αντιστρόφως, μην συζητήσουμε για το κατά πόσο υπάρχουν πολλά έργα που και οι ίδιοι οι συγγραφείς απορούν για το πως έγιναν αποδεκτά.

Link to comment
Share on other sites

Παρατητηρητή, όπως εκτενώς το έχουμε συζητήσει το λέω και στο χώρο του forum.

 

H αποδοχή ή όχι ενός έργου από εκδοτικό οίκο είναι παντελώς άσχετη με την αξία του έργου. Υπάρχουν πολλά διαμάντια που δεν εκτιμούνται ή συγκιριακά δεν ενδιαφέρουν.

 

Αντιστρόφως, μην συζητήσουμε για το κατά πόσο υπάρχουν πολλά έργα που και οι ίδιοι οι συγγραφείς απορούν για το πως έγιναν αποδεκτά.

 

 

Διαβάζοντας το ΑΝΑΜΕΣΑ διαπίστωσα πόσο δίκιο έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Θα πω αυτό που είπα στον Παναγιώτη όταν τον πρωτοσυνάντησα. Το οτι καταφέρε να στοιχειώσει τον τόπου που μεγάλωσα, τις γωνιές, τους δρόμους που περπάτησα ήταν για μένα η επιτυχία του έργου.

Το να δεις τελικά με άλλο βλέμμα αυτά που έβλεπες πάντα, με βλέμμα που ξεφεύγει της καθημερινότητας που βιώνουμε και που γίνεται ενα εσωτερικό φως, κλειδωμένο στην αθέατη πλευρά του μυαλού. Και απ΄την άλλη να εξαπλώνεται φωτίζοντας το συλλογικό ασυνείδητο..πέρα απο τα περπατημένα σοκάκια, πάνω απο άλλη πόλη, μέσα σε άλλους εφιάλτες.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν και η δική μου γνώμη είναι πως το ''Ανάμεσα'' του Π. Ζερβού είναι το καλύτερο δείγμα Φανταστικής Λογοτεχνίας που κυκλοφορεί αυτήν την στιγμή στην ελληνική γλώσσα.

 

Καθώς δεν είμαι, το ομολογώ, ιδιαίτερος θιασώτης της επικής λογοτεχνίας, αλλά μάλλον της λογοτεχνίας του αλλόκοτου που "παίζει" με την ψυχολογία του ήρωα και τις πλευρές της πραγματικότητας, πρωτοξεφυλλίζοντας το βιβλίο του Παναγιώτη ήταν η δική μου σειρά να αισθανθώ μεγάλη έκπληξη που ένα τέτοιο βιβλίο επιτέλους γράφεται από έναν Έλληνα συγγραφέα.

 

Καλή γραφή, σταδιακή κλιμάκωση που κερδίζει τον αναγνώστη, και μία ανατριχιαστική αποκάλυψη για το τέλος... Αλλά το πιο σπουδαίο είναι, κατά την γνώμη μου, ότι ο συγγραφέας δείχνει πως έχει δουλέψει το υλικό του, όχι μόνο εξωτερικά, στο επίπεδο της γραφής, αλλά και εσωτερικά, καταφέρνοντας έτσι να μας πείσει για την.. αλήθεια της ιστορίας του, να μας βάλει στον κόσμο της, να κάνει την ανάγνωση βιωματική εμπειρία...

 

Ο Παναγιώτης Ζερβός, με το βιβλίο του αυτό, ανέλαβε ένα τολμηρό εγχείρημα και το έφερε σε πέρας με επιτυχία. Έκανε την αρχή και άνοιξε τον δρόμο - μακάρι να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τώρα τι να πω μ' αυτά που γράψατε για μένα; Παρ' όλο που έχω ακούσει κολακευτικά σχόλια από διαφόρους γνωστούς μου, μεταξύ αυτών και τον Μάνο Κοντολέων (τον οποίο ευχαριστώ για άλλη μια φορά), τηρούσα πάντοτε μια απόσταση απ' το βιβλίο μου. Ο λόγος είναι ίσως ότι οι περισσότεροι αναγνώστες δεν ήσαν εξοικειωμένοι με το συγκεκριμένο είδος και το αντιμετώπισαν ως έργο του παράξενου - συνεπώς, πρωτότυπου. Το να διαβάζω όμως δική σας κριτική, από ανθρώπους δηλαδή που γνωρίζουν το είδος, με φέρνει σε αμηχανία και μού δημιουργεί ένα είδος άγχους. Λέτε να την ψωνίσω; :aufo:

Link to comment
Share on other sites

Να την ψωνίσεις δεν νομίζω αλλά να υψωθεί λιγουλάκι το ηθικό σου, αυτό πιστεύω είναι απαραίτητο. Δεν γίνεται κάθε φορά που βρισκόμαστε να μου λες και μια καινούργια ιδέα. Να κάτσεις να τις γράψεις!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Θα έπαιρνα όρκο ότι κάποτε είχα κάνει τόπικ για το βιβλίο αυτό.

Γενικά αποτελεί εξαιρετική δουλειά μεταφυσικού τρόμου, με έντονο το ελληνικό αλλά και βιογραφικό στοιχείο. Ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται η ιστορία το κάνει φιλικό προς τον κάθε αναγνώστη, τόσο καινούριο όσο και σκληροπυρινικό.

Το μόνο που πιστεύω ότι δε δούλευε ήταν το πολυτονικό-καθαρευουσιάνικο της γραφής, κυρίως επειδή δεν πείθει ότι όλα αυτά γράφονται από έναν άνθρωπο κάτω των 50. Αν ήταν ένα έργο εποχής, τότε θα μιλούσα για ένα αριστούργημα της Ελληνικής Φανταστικής Λογοτεχνίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αύριο για όσους είναι στη Βορειοδυτική Ελλάδα έχω μια παρουσίαση του "Ανάμεσα" στην Epirus Press.

Το ενδιαφέρων είναι οι δύο ερωταπαντήσεις που ανταλλάξαμε με τον συγγραφέα.

Επίσης αύριο, η ίδια παρουσίαση για όσους είναι Νοτιοδυτικά-Πελοπόννησο θα είναι και στην Μπρίζα, μέρος ενός μεγαλύτερου αφιερώματος σε βιβλία για διακοπές, όπου κάθε βιβλίο παρουσιάζεται μέσα από απαντήσεις που έδωσαν οι συγγραφείς.

Επίσης Παναγιώτη, είχα βρει πριν λίγο καιρό στην Πάτρα μία κοπέλα που είδε το όνομά σου στους "Θρύλους του Σύμπαντος" και μου είχε συστήσει το "Ανάμεσα".

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον αυτά που λέτε και μιας και μιλάτε για βιβλίο κάποιου μέλους μας, θα το ψάξω σίγουρα...ορκίζομαι πάντως ότι σε κάποιο ράφι το είχα δει αλλά δυστυχώς είχα προκατάληψη για την ελληνική λογοτεχνία τρόμου...

Link to comment
Share on other sites

Ουάου! Ποιος θα το περίμενε τέτοιο σουξέ! Τι να πω, παιδιά; Και πάλι ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ δημόσια τον Arachnida για τη διαφήμιση που μου έκαμε και τον Nihilio, παρ' όλο που διαφωνούμε στο θέμα του τονισμού. :scared:

Link to comment
Share on other sites

και τον Nihilio, παρ' όλο που διαφωνούμε στο θέμα του τονισμού. :scared: [/size]

Δε διαφωνούμε ακριβώς στο θέμα του τονισμού, άλλο πράγμα σχολιάζω, το πόσο ο τονισμός δίνει στο χαρακτήρα του αφηγητή μια πτυχή που δε φαίνεται να κολλάει με το υπόλοιπο κείμενο, το γιατί επιμένει να γράφει σε πολυτονικό.

 

Αλλιώς, Write as thou wilt

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ ζώντας στον Πειραιά ήταν κάπως πιο 'κοντά' μου αυτό το βιβλίο. Το διάβασα σε δύο βράδια καί μου έδωσε καλές ανατριχίλες. Παναγιώτη πλέον θα'μαι πιο προσεκτικός όταν κατεβαίνω Πειραική.. :catmad:

Εύγε και ελπίζω να συνεχίσεις την καλή προσπάθεια.

 

ΥΓ: Είμαι νέο μέλος, αυτό είναι το πρώτο μου ποστ, οπότε όσοι είναι εδώ καλοκαιριάτικα (για κακή τους τύχη), dont worry, cheers :beerchug: και καλη συνέχεια..!

 

ΥΓ2: Great site by the way! :thmbup:

 

YΓ3: Ναι μόλις μπήκα και δοκιμάζω τα smiles, υπάρχει πρόβλημα? :D

 

Φιλικά,

Eric Draven

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εντάξει λοιπόν! Τα καταφέρατε. Αν και δεν διαβάζω τρόμο, παρά σπάνια:

Που! Βρίσκουμε! Το! Βιβλίο!

(Γιατί σαν ανεξάρτητη έκδοση, φαντάζομαι ότι δυστυχώς δεν μπουκάρουμε στο πρώτο τυχαίο βιβλιοπωλείο και περιμένουμε να το δούμε στη βιτρίνα.)

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι κοντά στο κέντρο, το Cube πρέπει να έχει αρκετά αντίτυπα ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού το ζητά και ο Μι ο Μανωλιός...!Παναγιώτη σημείωσες επιτυχία, θαρρώ.

Και για τους φανατικούς του ΑΝΑΜΕΣΑ ετοιμάζεται και η παρωδία του, ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ (Χιχιχιχι :balance: ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απορώ που δεν ανέφερε κανείς την εμφάνιση του βιβλίου. Εγώ σαν βιβλιόφιλος ένιωσα την ανάγκη να το κρατήσω, να το χαιδέψω και να ψιθυρίσω "my precious". Είναι ένα πολύ καλαίσθητο μέσα στη λιτότητά του αντικείμενο. Πιστεύω πως αν το έβλεπα σ' ένα ράφι, θα το αγόραζα κι ας μην ήξερα τι είδους ανάγνωσμα είναι (η περίληψη βρίσκεται στο εσώφυλλο κι όχι στο οπισθόφυλλο όπως έχουμε συνηθίσει). Οι μικρές κίτρινες σελίδες με το πολυτονικό, μου έφερναν στο νου τα πρώτα (μη παιδικά) βιβλία που διάβασα, εντείνοντας την απόλαυση της ανάγνωσης.

 

Σαν κείμενο, επιβεβαιώνω όλα τα θετικά που έχουν ήδη ειπωθεί και επαυξάνω. Είναι προσεγμένο, έχει ρυθμό που οδηγεί επιτήδεια στην κορύφωση (είναι το πρώτο βιβλίο που διάβασα απνευστί μετά από πάρα πολύ καιρό), ο πρωταγωνιστής είναι εξαιρετικά πειστικός σαν χαρακτήρας, οι εικόνες δυνατές, δένει έξυπνα τη λαογραφία με τη συνωμοσιολογία και το ακατανόμαστο επιτρέποντας στον αναγνώστη να κρατήσει ότι θέλει. Αποπνέει μια κλασικότητα σαν ανάγνωσμα, παραπέμπει αμυδρά στους πατέρες του είδους (Λάβκραφτ, Πόε, Μπηρς κτλ.), όχι όμως ακριβώς αναχρονιστικά. Περισσότερο φέρνει στο πώς τι έγραφαν εκείνοι αν ανήκαν περίπου στη δική μας γενιά.

 

Σχετικά με το πολυτονικό που σχολίασαν αρκετοί, η αλήθεια είναι πως ξενίζει σε ορισμένα σημεία (π.χ. η συζήτηση δυο μοντέρνων νέων της δεκαετίας του '80 σε άπταιστη καθαρευουσιάνικη ορθογραφία είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί), αλλά η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό κι εξελίσσεται. Μερικές φορές, ειδικά όταν γράφω φάνταζυ, βάζω κάποια πράγματα που άλλοι θα θεωρούσαν αρχαϊσμούς, πασχίζοντας να γράψω σωστά ελληνικά. Πώς να πει κανείς ότι η γλώσσα που γνωρίζει κάποιος άλλος και τη χρησιμοποιεί δεν είναι σωστή γιατί "έχει ξεπεραστεί";

 

Όχι ότι δε διαθέτει και ελαττώματα το βιβλίο. Ένα πέρασμα ακόμη, θα είχε εξαλείψει ασήμαντα λαθάκια όπως επαναλήψεις λέξεων και μερικά πράγματα θα τα ήθελα λίγο διαφορετικά ως αναγνώστης (μεταξύ αυτών, το φινάλε). Κι άλλα χίλια-δυο μικροψεγάδια. Τα οποία όμως δεν απουσιάζουν από κανένα ανάγνωσμα. Και δεν είναι σοβαρός λόγοι για να μην το διαβάσετε.

 

Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Όχι επειδή ο συγγραφέας είναι Έλληνας ή για οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό. Αλλά γιατί είναι καλύτερο από την πλειοψηφία των άλλων σκοτεινών ιστοριών που θα βρείτε στα ράφια.

Link to comment
Share on other sites

Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Όχι επειδή ο συγγραφέας είναι Έλληνας ή για οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό. Αλλά γιατί είναι καλύτερο από την πλειοψηφία των άλλων σκοτεινών ιστοριών που θα βρείτε στα ράφια.

 

Αυτό κύριος συνοψίζει, εκτός από τη δική σου φυσικά, την άποψή ενός αναγνώστη ιστοριών τρόμου ακόμη, τη δική μου. Αυτό ακριβώς θα είχα διατυπώσει αν είχα τις δικές σου λέξεις για να το πω :)

 

Πρόσφατα, ασχολήθηκα ξανά μαζί του για κάτι που δεν αφορά ούτε το φόρουμ ούτε κι και το τόπικ, όμως διάβασα μια μικρή παράγραφό (οκ ένα δισέλιδο σχεδόν) που μύριζε νυχτολούλουδα. Δε θα πίστευα ποτέ αν απλά μου το έλεγε κάποιος πως θα μπορούσα να κάνω μια σύνδεση της αγαπημένης μου μυρωδιάς με ένα βιβλίο, επειδή ακριβώς το βιβλίο το διάβασα πέρσυ μόλις στα 27 μου, ενώ τα νυχτολούλουδα ξέρω πως μυρίζουν μια ζωή. Είναι ένα βιβλίο που δεν το ξεχνάς ρε παιδί μου, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.

Link to comment
Share on other sites

Κι εδώ θα βρείτε ένα κεφάλαιο που δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά στο βιβλίο.

 

Μπόνους για όσους το έχουν διαβάσει, δείγμα γραφής για τους υπόλοιπους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Λοιπόν, το βιβλίο «Ανάμεσα» του Π.Μ. Ζερβού βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στα χέρια μου. Μην μπορώντας να το βρω στο ράφι της πρωτοπορίας, ένας πολύ εξυπηρετικός υπάλληλος έκανε αναζήτηση στο pc και το θαύμα έγινε (και την τεχνολογία δόξα). Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη και γενικότερα η αίσθηση που σου δίνει το βιβλίο είναι μαύρη κι όμορφη. Στο εσωτερικό του είναι γεμάτο περισπωμένες και δασείες (πολύ γουστάρω). Θα επανέλθω με δυο λογάκια όταν το διαβάσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Σήμερα αγόρασα το βιβλίο κοψοχρονιά, το άρχισα άμεσα και το τελείωσα το μεσημεράκι γρήγορα-γρήγορα, χωρίς να το αφήσω στιγμή από τα χέρια μου. Πραγματικά πολύ καλογραμμένη και ιδιαίτερη ιστορία τρόμου, αρκετά αγχωτική και σκοτεινή, που τραβάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα και το κρατάει αμείωτο μέχρι το δυνατό τέλος. Άρχισα το βιβλίο χωρίς να έχω καμία απολύτως ιδέα για την πλοκή του και νομίζω ότι αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος να πιάσει κανείς το βιβλίο. Έτσι οι εκπλήξεις είναι περισσότερες. Η γραφή είναι πραγματικά πολύ καλή, σίγουρη, δίχως αχρείαστες και άσχετες λεπτομέρειες, βρίσκει στόχο. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, που είναι και αφηγητής της ιστορίας, μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρων και πειστικός. Τέλος, η ατμόσφαιρα είναι οπωσδήποτε σκοτεινή και σε σημεία ανατριχιαστική. Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα μικρό βιβλιαράκι τρόμου, με λίγο από λαογραφία, συνωμοσιολογία και φρίκη, που πολύ δύσκολα θα αφήσει ανικανοποίητους τους λάτρεις του είδους. Διαβάζεται γρήγορα και με την μια, προσφέροντας ανατριχίλες, δυνατές εικόνες και ένταση. Και, όχι, δεν είναι "καλό για ελληνικό", είναι καλό γενικά. Πραγματικά αξίζει μια ματιά.

 

8/10

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..