Jump to content

Kόκο Μπιλ


Oberon
 Share

Recommended Posts

Το θυμάται κανείς αυτό το σπάνιο και πανάκριβο πια κόμικ, το Cocco Bill του Benito Jacovitti;

To αγόραζα μικρός αλλά δεν έχω κανένα τεύχος τώρα και το θυμάμαι αμυδρά, αλλά μου έχει μείνει αξέχαστο σαν τίτλος.

Αναρωτιέμαι αν επανατυπώθηκε ποτέ...

 

Μιλάμε για μια παρανοϊκή παρωδία της Άγριας Δύσης που έφτανε σε εντελώς σουρεάλ καταστάσεις.

 

O Kόκο Μπιλ ήταν ένας καλός αλλά νευρικός καουμπόυ, που δεν έπινε τίποτα πιο σκληρό εκτός από χαμομήλι, κάτι που αποτελούσε συχνά αιτία να ξεσπάσει "ο καυγάς" σε κάποιο σαλούν.

 

Καουμπόυς, Ινδιάνοι, κακοποιοί, όλοι να καπνίζουν (ακόμα και τα άλογα), 

 

παράξενα ερπετά και δίποδα ή τετράποδα ψάρια να περιφέρονται και να σχολιάζουν τα τεκταινόμενα (με ένα τσιγάρο στο στόμα),

 

τα χαρακτηριστικά μισοκομμένα σαλάμια που "διακοσμούσαν" το περιβάλλον (τα οποία είχαν επίσης πόδια πού και πού),

 

οι κάκτοι που τρώγονταν και θύμιζαν μπουτάκια απο μπέικον,

 

η "ωραία" Osusanna Ailoviu που ήθελε να παντρευτεί τον Κόκο Μπιλ,

 

τα δίποδα, σε κάποιες φάσεις, άλογα με τους τετράποδους ανθρώπινους αναβάτες,

 

η μάγισσα Φιλίππα με τη σκούπα της τη Τζοβάνα (η οποία σκούπα είχε μια απίστευτη προσωπικότητα πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την κυρά της, μια που ήταν αναρχοαριστερή στο outlook της) :witch3: Δυστυχώς δε βρήκα εικόνα της.

 

και μέσα σ'όλα μαμάδες που έπαιζαν μπάλα με τα μωρά τους (δεν πάθαιναν όμως τίποτα) και ένα σωρό άλλοι εντελώς παλαβοί χαρακτήρες! :D

 

http://www.helsinki.fi/~lakoma/comics/coccobill.html

 

http://www.bdoubliees.com/seriesauteurs/se...1/coccobill.htm

 

http://it.wikipedia.org/wiki/Cocco_Bill (Iταλικό λήμμα. Υπάρχει και Αγγλικό αλλά με πολύ λίγες πληροφορίες).

 

post-59-1215595011_thumb.jpgpost-59-1215595062_thumb.jpg

post-59-1215595096_thumb.jpgpost-59-1215595137_thumb.jpg

post-59-1215595194_thumb.jpg

post-59-1215595244_thumb.jpg

post-59-1215595166_thumb.jpg

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Σκεφτόμουν πριν από μερικές μέρες να ανοίξω ένα σχετικό τόπικ! :roflmao:

 

Λοιπόν, λατρεύω τον Κόκο Μπιλ, και τον διάβαζα φανατικά όταν ήμουν 8 ή 9 ετών, στις διακοπές μου στην Πάρο. ήταν ότι πιο παρανοικό είχα διαβάσει (κι ίσως να εξακολουθεί να είναι και το πιο παρανοικό πράγμα που έχω διαβάσει) ειδικά όταν στο εισαγωγικό καρέ μια από τις περιπέτειες υπάρχει μια κυρία που σπρώχνει ένα καροτσάκι με καουμπόιδες μέσα και διαλαλεί την πραμμάτειά της: "Κουνιάδοι! Ποιος θέλει ν' αγοράσει φρέσκους κουνιάδους;" :loughbounce:

 

Πραγματικά έχω σκληρά μετανιώσει που επέτρεψα στον πατέρα μου να μου τα πετάξει όταν γυρίσαμε σπίτι (είναι του Αστερίξ και του Λούκυ Λούκ και το σουρεάλ του έπεφτε πάντα βαρύ...)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την νοσταλγία Διονύση. Ξεχνιέται ο Κοκομπίλ;

 

Φανατικός του δεν έγινα, και μιλάμαι για χρόνια που ακούγαμε το "πόσα περιοδικά πια θα αγοράζετε;" Έπρεπε να μείνουμε στα βασικά και πιο αγαπημένα για να μπορούμε να ζητάμε χρήματα από τους δικούς μας για κόμικ.

 

Είχα αγοράσει όμως κάποια τεύχη. Θυμάμαι που με άγχωνε γιατί δεν διαβαζόταν γρήγορα. Έπρεπε να μελετάς κάθε καρέ με τις ώρες για να τα προσέξεις όλα και από σενάριο...πιο σενάριο;

 

Τα σαλάμια - φετίχ!

Link to comment
Share on other sites

Ζήτω ο Κοκομπίλ!

 

Το 197τόσο, που πρώτη φορά αγόρασα εκείνο το καταπληκτικό περιοδικό, ήταν αποκάλυψη! Σκεφτείτε, ένα παιδί που ως τότε ήξερε μόνο τον Ποπάι και τον Ντόναλντ, ξαφνικά να βλέπει να σκοτώνεται κόσμος σε ένα κόμικς! Και πόσο χαριτωμένα, ε; Μόλις τρώγανε τη σφαίρα, βουτούσαν προς τα πάνω με τις παλάμες ενωμένες και λέγανε κάτι σαν "εγώ πέθανα" (ή κάτι τέτοιο).

 

Μια από τις πιο αστείες ιστορίες ήταν, αν το θυμάστε, το τρένο - φάντασμα. Ένα τρένο είχε εξαφανιστεί στα βουνά και δεν άφηνε ποτέ ίχνη. Πώς το κατόρθωνε; Είχε μια μεγάλη γομολάστιχα... δεμένη στο πίσω μέρος του. Στο ίδιο επεισόδιο, ο Κόκομπιλ συναντά ένα τύπο να κάνει βαρκάδα μες στο βουνό. Κωπηλατούσε κανονικά και πήγαινε. Ο Κοκό εκνευρίζεται, πυροβολεί τη βάρκα, τη γεμίζει τρύπες και αυτή... αρχίζει να βουλιάζει στο χώμα. Και ο τύπος από μέσα πηδάει και αρχίζει... να κολυμπάει. Χεχε

 

Και για να κάνω μερικούς να ζηλέψουν: Έχω κρατήσει 5-6 τεύχη!

Link to comment
Share on other sites

Χεχεχεχ. Τυχερός είσαι που τα έχεις κρατήσει Νικ. Εμένα δεν μου τα πετάξανε όπως της Ευθυμίας (θα ήταν αιτία φόνου αν έκαναν οι δικοί μου κάτι τέτοιο), αλλά ενώ μ'άρεσε σαν κόμικ δεν ήμουν υπερβολικά φανατικός του (συγκριτικά με άλλα κόμικς) και προφανώς τα τεύχη τα αντάλλαξα ή διαλύθηκαν ή χάθηκαν σε καμμιά μετακόμιση.

 

Όπως έλεγε κι ο Ντίνος το σενάριο - ποιο σενάριο; - ενώ υπήρχε και ήταν συνήθως καλό, είχε τόσα sidetrips και συνέβαιναν τόσα σε κάθε πάνελ που ήθελες καμμια ώρα να το διαβάσεις όλο. Ήταν και μεγάλο και πολυσέλιδο κάθε τεύχος. Γι'αυτό και δε θυμάμαι ιστορίες, αν και τη φάση με τη βάρκα τη θυμάμαι. :)

 

Πριν λίγα χρόνια είχα πετύχει κάτι τεύχη στο Μοναστηράκι αλλά ζητάγανε καμμια 30άρα Ευρώ για το καθένα. Σήμερα έψαξα έτσι από περιέργεια στο Νετ και κάποιος θέλει 80 Ευρώ για κάθε τεύχος!

 

Το κακό είναι πως ήταν και η μετάφραση εξαιρετική και θα προτιμούσα να τα ξαναδιάβαζα στα Ελληνικά αλλιώς χαλαρά έυρισκα φτηνές επανεκδόσεις στα Ιταλικά ή Γαλλικά.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..