Drake Ramore Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Μέγιστη τιμή για Έλληνα συγγραφέα του φανταστικού νομίζω! Πολλά συγχαρητήρια και εις ανώτερα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 (edited) ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΑΙΘΡΑ ROCKS! ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ! ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ! NA EXEIΣ ΠΑΝΤOTE ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΝΕ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ! Μιχάλη, συμπλήρωσε την ευχή της αρεσκείας σου εδώ και στην υπογράφω... Μετά τα αλαλάζοντα επινίκεια σε διάφορα χρώματα του ουράνιου τόξου, πάμε και για μια σοβαρή κουβέντα. Η χαρά δεν είναι απλά που έχουμε μια ελληνική νίκη σε διεθνή διαγωνισμό επιστημονικής φαντασίας. Δεν είναι που μάλλον πρόκειται για την πρώτη φορά που ξεκινάει ένα κείμενο επιστημονικής φαντασίας από την Ελλάδα, με τον συγγραφέα να ζει και να δραστηριοποιείται εδώ, χωρίς επαφές και γνωριμίες σε διεθνή κύκλο, ανταγωνίζεται άλλα κείμενα γραμμένα απευθείας στα αγγλικά από συγγραφείς που τα αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα, κρίνεται από μια επιτροπή διεθνώς καταξιωμένων συγγραφέων και καταλήγει βραβευμένο (με το πρώτο βραβείΟ) και σύντομα δημοσιευμένο. Είναι που αυτός ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι ένας δικός μας άνθρωπος. Δεν είναι απρόσωπα ένας Ελληνας για τον οποίο αισθανόμαστε μια χλιαρή χαρά για λόγους εθνικής υπερηφάνειας. Δεν είναι άγνωστος. Δεν είναι απόμακρoς. Είναι σάρκα και οστά. Τον βλέπουμε ανάμεσά μας, έχουμε κουβεντιάσει μαζί του, έχουμε σχολιάσει το έργο του κι εκείνος το δικό μας, έχουμε ανταλλάξει προσωπικά μηνύματα, έχουμε τη χαρά να τον έχουμε δίπλα μας, έχουμε πιει μαζί του, τον έχουμε πειράξει, του έχουμε γκρινιάξει, έχουμε γελάσει με τα αστεία του, είναι ένας από εμάς. Είναι πραγματικά δικός μας. Η χαρά είναι όλων μας. Edited February 23, 2011 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Μιχάλη, τι να πω, η καταξίωση αυτή μιλάει από μόνη της. Συγχαρητήρια και εις άλλα τέτοια, γιατί το αξίζεις! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 (edited) ΟΥΑΟΥ!!!Τι λέτε, ρε παιδιά; Αυτό είναι ΕΙΔΗΣΗ, όχι αστεία! Είδηση που περιμένεις να την δεις δημοσιευμένη σε έντυπο καθημερινής κυκλοφορίας με τίτλο "Ελληνας συγγραφέας με πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό"! Είδηση για την καλλιτεχνική στήλη των ειδήσεων! Τι να πω, "συγχαρητήρια" είναι πολύ φτωχή λέξη, όσα επίθετα κι αν χρησιμοποιήσει κανείς!!! Edited February 23, 2011 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Την χαρά μου την αλάλαξα με φωνή που ακούστηκε σ' ολόκληρο το Mall. Ήμουν σίγουρη πως η Αίθρα (όλες οι Αίθρες, για την ακρίβεια) ήταν φτιαγμένη για μεγάλα σαλόνια και άξια για πολλά βραβεία. Νιώθω τόση χαρά, σα να 'τανε δική μου νίκη κι αυτό λέει κάτι που συμφωνεί πολύ μ' αυτά που λέει η πρώην πνευματική και νυν πρόεδρος. Απ' το βιβλίο αγνώστου αποστολέα στο γραφείο σαν δώρο γενεθλίων, μέχρι την αφιέρωση για τις ευχάριστες δραστηριότητες στην Εθνική Οδό, ο ΚΥΡΙΟΣ Μανωλιός έχει τρυπώσει για τα καλά στη λίστα που έχω τους δικούς μου ανθρώπους. Καλός φίλος, αυστηρός κριτικός, υπέροχος συγγραφέας, έμπυρος πλακατζής, δικός μας 100%. Κι η χαρά κι η υπερηφάνεια που νιώθω δεν περιγράφεται. Και εις ανώτερα. Πάντα, πάντα τέτοια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Fat Pig Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Ουαχαχαχα!!! Ζήτω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagoncult Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 ΜΠΡΑΒΟΟΟ ΜΜΑΝ !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Λοιπόν, νομίζω ότι μιλάω εκ μέρους όλων πολλών από εδώ μέσα όταν προτείνω απαιτώ: -να φας τα λεφτά του βραβείου ποτίζοντας μπύρα στη Βύνη τη Sonya και τον aScannerDarkly τους απανταχού σουφουφίτες -να πεις στον εκδότη σου να βάλει στα αντίτυπα του "Τέρατος" τη γνωστή χάρτινη κορδελίτσα "περιέχει το βραβευμένο διήγημα κλπ" -να ανεβάσεις εδώ την αγγλική μετάφραση του εν λόγω -να ενημερώσεις τους πάντες δημοσιογραφούντες-εφάδες-φαντασάδες και να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να διαδοθεί η είδηση, η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ευνοϊκότερη αποδοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ εφ από εκδότες και αναγνωστικό κοινό (και μετά ξύπνησα) -να μην ξαναγράψεις ποτέ τίποτα ακατανόητο(=μας έπρηξες), αλλά να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις το στυλ της "Αίθρας"! Ακόμα και βραβείο σού πρόσφερε η κακομοίρα, καν' της (μας) το χατήρι! Και για όσους νιώθουν (νιώθουμε) τα πρώτα μικρά τσιμπηματάκια της ζήλιας, να υπενθυμίσω ότι ο Μιχάλης ασχολείται με τη συγγραφή εφ 20 (είκοσι) χρόνια, γράφει, ψάχνει, κυνηγάει, διορθώνει τα κείμενά του κλπ κλπ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ βραβεύεται! Δικαίωμα να ζηλεύουν έχουν μόνο όσοι ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ και δεν είχαν την ίδια αναγνώριση._ Άντε και ταινία, με την Αντζελίνα Τζολί για Αίθρα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Και για όσους νιώθουν (νιώθουμε) τα πρώτα μικρά τσιμπηματάκια της ζήλιας, ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕ; ΕΓΩ; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...να υπενθυμίσω ότι ο Μιχάλης ασχολείται με τη συγγραφή εφ 20 (είκοσι) χρόνια, γράφει, ΚΑΙ ΤΗ "ΣΟΚΟΛΑΤΑ" Ε;, ψάχνει, κυνηγάει, διορθώνει τα κείμενά του ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ κλπ κλπ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ βραβεύεται! Δικαίωμα να ζηλεύουν έχουν μόνο όσοι ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ και δεν είχαν την ίδια αναγνώριση._ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khar Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Να κάτι που δύσκολα θα ξεχάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όπως λένε, αυτή πρέπει να είναι η ομορφότερη στιγμή της συγγραφικής σου ζωής, μέχρι την επόμενη. Και συμφωνώ απόλυτα για την κορδελίτσα με το "βραβευμένο διήγημα". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Electroscribe Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Συγχαρητήρια. Κι όπως και πριν τα αποτελέσματα: δεν επαναπαυόμαστε, πάμε για το επόμενο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Και για όσους νιώθουν (νιώθουμε) τα πρώτα μικρά τσιμπηματάκια της ζήλιας, ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕ; ΕΓΩ; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...να υπενθυμίσω ότι ο Μιχάλης ασχολείται με τη συγγραφή εφ 20 (είκοσι) χρόνια, γράφει, ΚΑΙ ΤΗ "ΣΟΚΟΛΑΤΑ" Ε;, ψάχνει, κυνηγάει, διορθώνει τα κείμενά του ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ κλπ κλπ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ βραβεύεται! Δικαίωμα να ζηλεύουν έχουν μόνο όσοι ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ και δεν είχαν την ίδια αναγνώριση._ (ΟΥΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΟΥΧΟΥΧΟΥ! Συ είπας!) Πάμε όλοι μαζί την προσκοπική κραυγή του φόρουμ: ΧΑ-ΤΖΗ-ΓΙΩΡΓΗΗΗΗΗΣ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted February 23, 2011 Management Share Posted February 23, 2011 ...and the sky is the limit . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Ο Μιχάλης ατενίζει με άγχος το μέλλον, ανησυχώντας για την πορεία του διηγήματος του: Μαθαίνει για την υποψηφιότητα και συγκινείται. Προσέξτε την φόρτιση στα χαρακτηριστικά του: Η νίκη είναι δική του. Εδώ ο Μιχάλης κατενθουσιασμένος, σε πελάγη ευτυχίας: ΑΠΟΚΛΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ-ΥΟΡΚΗ (όπου φυσικά ουδείς μας δεν ήταν καλεσμένος: Πάντα τέτοια Μιχάλη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Συγχαρητήρια!! Αν κατάλαβα καλά είναι το πρώτο βραβείο???? 1000 ??? Το λοιπό δεν ξέρω για μπύρες αλλα την τούρτα σοκολάτα δεν την γλιτώνειςςςςς!!!! Αντε και εις ανώτερα (Χόλλιγουντ? Κάνες? Νομπελ? Next Top Model?) Μπράβο ρεεεεεε!!!!! Πρέπει να κάνουμε πάρτυ! http://www.youtube.com/watch?v=Fj_V0zY-aNg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Πολλά συγχαρητήρια, Μιχάλη! Είναι μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία, πρώτα για σένα, μετά για την ελληνική συγγραφή και τέλος για την δική μας κοινότητα της οποίας είσαι μέλος. Πάντα τέτοια κι ανώτερα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Τι λες τώρα; Τι λες τώρα;; Τι λες τώρα;;; Εύγε Μιχάλη! Δώσε στους έξω να καταλάβουν τι θα πει ελληνική εφ και στους μέσα τι θα πει "παραλογοτεχνία"! Μπράβο! Είναι τρελός είναι τρελός ο Μανωλιός είναι τρελός ο Μανωλιός! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Είναι τρελός είναι τρελός ο Μανωλιός είναι τρελός ο Μανωλιός! Θα συμφωνήσω!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Congrats Μιχάλη, μας κάνεις περήφανους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiKei Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Χαίρομαι τόσο που θα το ξαναγράψω: Αίθρα και ξερό ψωμί! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Όσα εύγε και να πω, πάλι λίγα θά 'ναι. Γι' αυτό... +1 στην Tiessa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted February 24, 2011 Author Share Posted February 24, 2011 (edited) Παιδιά, συγνώμη για την 24ωρη σιωπή μου, αλλά όλη την ημέρα χθες έτρεχα έξω. Η αλήθεια είναι ότι σκόπευα να περιμένω την επίσημη ανακοίνωση του Albedo One αλλά, όπως είδατε, η Τέτη δεν κρατιόταν. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας, και να ξέρετε ότι σημαντικό μέρος της ικανοποίησής μου για μια τέτοια διάκριση είναι και το ότι ξέρω ότι δίνει χαρά σε ανθρώπους του χώρου και φίλους με τους οποίους έχουμε χάσει τον λογαριασμό των άσπρων πάτων αλλά και έχουμε "σφαχτεί" πάνω από τα γραπτά μας για να τα κάνουμε καλύτερα. Εντάξει, δεν είμαι σε κανένα Oscar podium, και δεν πρόκειται να αρχίσω τα "ευχαριστώ τον ψιλικατζή της γειτονιάς μου", αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρω την Θάλεια Μπίστικα που έκανε τη μετάφραση της "Αίθρας". Τους υπόλοιπους ανθρώπους που τους χρωστάω τους έχω ήδη ευχαριστήσει προσωπικά. Κάτι που ίσως είναι σημαντικό για όσους στέλνουν δουλειά τους σε εκδότες (εντός ή εκτός Ελλάδας) είναι το ότι η απόρριψη δεν είναι απλώς φυσιολογική, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού. Στον διαγωνισμό αυτό έστειλα πέντε ιστορίες. "Η Σοκολάτα" και "Το Γαλάζιο Φόρεμα" δεν πλησίασαν την 24άδα. Ο "Εντροπικός Θάνατος" κόντεψε να μπει εκεί (τους άρεσε πολύ η ιδέα) και το "Θα Είσαι Εδώ" έφτασε μια ανάσα από αυτήν, όπως μου είπε ο γραμματέας που προωθούσε τα διηγήματα στους αρχικούς κριτές (οι οποίοι δεν ήξεραν τα ονόματα των συγγραφέων). Γνωρίζοντας αυτό, πίστευα ότι η "Αίθρα" είχε περισσότερο από 50% να περάσει στα πρώτα τρία. Αλλά, όπως είπα, κανείς δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς να μαζέψει αρκετές απορρίψεις. Θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θα πάρετε μία. Θα ανεβάσω όταν προλάβω το τελικό ελληνικό κείμενο (διαφέρει από το παρόν) και τη μετάφρασή του. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους και όλες. Edit: Links. Και, Ντίνο, εξαιρετική η... ανάδειξη της εκφραστικότητάς μου. Η αλήθεια είναι ότι μου το χρώσταγες. Edited February 24, 2011 by mman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sileon Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Μπράβο! Μια κορυφαία στιγμή είναι αυτή. Συγχαρητήρια θερμά!! Εύχομαι η νίκη αυτή να είναι εφαλτήριο για ένα νέο κεφάλαιο στην συγγραφική πορεία σου. Και πάντα, για εμάς τους υπόλοιπους, η επιβράβευση των κόπων και του ταλέντου δίνει κουράγιο. Είναι μια μεγάλη εμψύχωση, ειδικά στους καιρούς που διανύουμε. Μπράβο, και πάλι! Υ.Γ. Περιμένω την αναθεωρημένη έκδοση της ιστορίας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Πολλά συγχαρητήρια και από μένα. Μεγάλη χαρά η διάκριση, κι εύχομαι να είναι αφορμή για ακόμη περισσότερες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts