Jump to content

Κάνουμε ένα reality FS;


Bardoulas©
 Share

Recommended Posts

Την ιδέα την πήρα από ένα κόμιξ στο 9, όπου ήταν κάμποσοι χαρακτήρες, ο καθένας να αντιπροσωπεύει είτε μια γενιά, είτε μια ιδεολογία (πχ αναρχικός, φοιτητής, μεσόκοπος άνεργος κλπ), και κάθε δυο βδομάδες, κάποιος έφευγε μετά από ψηφοφορία. Λοιπόν σκέφτηκα το εξής: να κάνουμε μια ιστορία, η οποία να διακόπτεται σε μια σκηνή κάθε φορά. Πχ "Η σφαίρα κατευθύνθηκε κατευθείαν στην καρδιά.....", και να πέφτει poll A) του Μήτσου Β)της Καίτης Γ) του Αζόρ. Να ψηφίζει ο κόσμος ποιός θέλει να φύγει από την ιστορία. Να δώσουμε επιτέλους μια ποιότητα στα reality τηλεπαιχνίδια. Ποιός ξέρει, αν πάει καλά μπορεί να βάλουμε και τηλεφωνική υποστήριξη. Πάντως πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ καλό mind game.

Edited by Bardoulas©
Link to comment
Share on other sites

Μ'αρέσει!

 

(Αλλά δε θέλω και να το γλείψω, που λέει ο Mildog. :-Ρ)

 

 

Ποιος θα γράφει;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, εγώ έχω κάποιες ιδέες. Πρώτα όμως θέλω να ακούσω δυο τρεις απόψεις, πχ που θα διαδραματίζεται η ιστορία, ποιοι θα πρωταγωνιστούν κλπ. Μια ουρανοκατέβατη ιδέα που μου ήρθε είναι η εξής: καθένας μπορεί να λάβει μέρος με έναν χαρακτήρα. Τον περιγράφει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ (βάσει μιας φόρμας που έχω στο μυαλό μου) και μπαίνει στο παιχνίδι. Έτσι, ο καθένας θα μπορεί να έχει το χαρακτήρα του. Βέβαια το πως μπορεί να εξελιχτεί αυτό.......μπορεί να γίνει κάτι σαν write off. Να ξεκινά η περιγραφή ενός συμβάντος όπου θα συμμετέχουν δυο χαρακτήρες. Ο ένας θα προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο συγγραφικά.

 

ΠΧ, έχουμε το Μελδόκιο και το Northerain (τυχαία ονόματα) μέσα σε ένα δωμάτιο που γεμίζει με ένα θανατηφόρο αέριο. Ο Μελδόκιος γράφει:

 

Η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Ο Μελδόκιος κοιτά τον Northerain. Ξέρει πως το οξυγόνο δεν είναι αρκετό και για τους δύο. Με μια αστραπιαία κίνηση καράτε τον ξαπλώνει στο έδαφος. Μετά, του κλείνει τη μύτη και το στόμα. Αν κατάφερνε να επιζήσει, θα έλεγε στους υπόλοιπους ότι πέθανε από ασφυξία.

 

Ενώ ο Northerain γράφει:

Ο Northerain ίσα που μπορεί να διακρίνει το Μελδόκιο μέσα από τον καπνό. Ευτυχώς ούτε και αυτός τον βλέπει, καθώς καταπίνει ένα χάπι. Είναι το αντίδοτο για το δηλητηριώδες αέριο. Θα μπορούσε να το έκοβε στα δύο, μιας και η δόση είναι δυνατή. Όμως δεν ξέρει πόσο μπορεί να μείνουν μέσα στο δωμάτιο, και δεν πρόκειται να ρισκάρει τη ζωή του.

 

Σε αυτό το σημείο θα πέφτει poll. Ο νικητής θα είναι εκτός του επόμενου ζευγαριού, ενώ θα μπορεί να αποφασίζει για ένα από τα επόμενα θύματα. Οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη

Edited by Bardoulas©
Link to comment
Share on other sites

Καλό, πρέπει να βρούμε όμως 12 πειραματόζωα. Ήδη εγώ έχω κάτι στο μυαλό μου. (Αλλά είναι καφρίλα)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν. Προτείνω ένα απογεματάκι να αράξουμε σε κανά καφέ (όσοι προσφέρονται για να συμβάλλουν) και να κάνουμε ένα brainstorming. Εγώ ήδη έχω γεμίσει τρια post-it με ιδέες. Όποια μέρα της εβδομάδας σας βολεύει.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως άμα πετύχει να είναι πολύ καλό αλλά πρώτα πρέπε να πετύχει.Μάλλον θα λάβω μέρος στο νούμερο 2.Πάντος αν δεν βρίσκετε άτομα και θέλετε απεγνοσμένα θα κάνω την καρδία μου πέτρα και θα μπώ.

Link to comment
Share on other sites

Λεπόν, όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το setting ας το πουν. Εγώ έχω ήδη ολοκληρώσει κάποιες ιδέες. Αλλά θέλω να ακούσω και άλλες απόψεις, έτσι ώστε να αρέσει σε όλους. Δε χάνουμε και τίποτα να δοκιμάσουμε

Link to comment
Share on other sites

ego eimai mesa pantos, alla gia to setting den ksero.Exontas diabasei to komik kai ego, mallon 8a pathso sta idia xnaria kai ayto de 8a tan kalo...so...iäll stick to the character.

Link to comment
Share on other sites

Έχω σκεφτεί τους κανόνες του παιχνιδιού ως εξής: θα περιγράφεται αρχικά ένα περιστατικό, που θα συμμετέχουν όλοι οι παίχτες. Στο τέλος του περιστατικού, ο καθένας θα γράφει μια αντίδρασή του. Αφού γράψουν όλοι τις αντιδράσεις τους, πέφτει η πρώτη ψηφοφορία, ποιους δυο θα θέλατε να στείλετε. Με το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας, θα έχουν βγει δυο άτομα. Συνεχίζεται η περιγραφή του περιστατικού, όμως πλέον θα έχουν απομείνει μόνο δύο άτομα. Αφού τελειώσει η δεύτερη περιγραφή, ο καθένας γράφει την περιγραφή του, σκοτώνοντας συγγραφικά τον αντίπαλό του. Στη δεύτερη ψηφοφορία ψηφίζουν πάλι όλοι, μια φορά πλέον, για να διώξουν τον έναν από τους δυο. Το άτομο που φεύγει, αναλαμβάνει να γράψει το επόμενο περιστατικό. Παραθέτω ένα παράδειγμα, για μεγαλύτερη κατανόηση.

 

Στη μεγάλη τραπεζαρία, είχαν καθίσει και οι δώδεκα παίκτες. Το τζάκι σιγόκαιγε, μα η ατμόσφαιρα δεν ήταν καθόλου φιλική. Όλοι ήξεραν πως μόνον ο εαυτός τους ήταν φίλος τους. Ξαφνικά, μέσα από την πόρτα πέρασε το φάντασμα του ακέφαλου καβαλάρη, οπλισμένο όμως με ένα πραγματικό ξίφος. Η πρώτη δοκιμασία ξεκινούσε πολύ νωρίς

 

Σε αυτό το σημείο, ο καθένας γράφει την αντίδραση του χαρακτήρα του. Οι περιορισμοί είναι πως δεν επιτρέπεται καμία επαφή με κανέναν παίχτη και με κανέναν npc. Ούτε μπορεί κάποιος να πει «πετάω το διπλανό μου στο τζάκι για αντιπερισπασμό», ούτε «βγάζω το πολυνετρονιακό μου όπλο, made by Ghostbusters, και πυροβολώ κατά βούληση». Αφού τελειώσουν οι περιγραφές πέφτει η πρώτη ψηφοφορία. Καθένας έχει δύο ψήφους, και μόλις τελειώσει η ψηφοφορία, θα έχουν βγει δυο παίχτες. Συνεχίζεται η περιγραφή:

 

Το φάντασμα, άρχισε να καλπάζει και να κυνηγά δυο άτυχα θηράματά του. Και οι δυο άνοιξαν την πρώτη πόρτα που βρήκαν, και άρχισαν να τρέχουν. Το φάντασμα τους ακολουθούσε. Σήμερα θα έβρισκε κεφάλι να φορέσει.

 

Εδώ οι παίχτες θα περιγράφουν για δεύτερη φορά τις αντιδράσεις τους. Μόνο που αυτή τη φορά όλα επιτρέπονται. Κάποιος πεθαίνει, και κάποιος ζει. Και ο καθένας φροντίζει να μην είναι ο ίδιος άτυχος. Στο τέλος, θα πέφτει δεύτερη ψηφοφορία, όπου οι παίχτες θα αποφασίζουν μια από τις δύο εκδοχές. Όποιος παραμένει ζωντανός, αποκλείεται από την επόμενη ψηφοφορία, ενώ ο ηττημένος αναλαμβάνει να γράψει το επόμενο περιστατικό.

 

Ένα μειονέκτημα που βρήκα, είναι πως αν γίνονται πολλές ψηφοφορίες, μπορεί να γίνει κουραστικό. Είναι όμως ο μοναδικό τρόπος που σκέφτηκα. Επίσης, όσο προχωράει το παιχνίδι θα αποκλείονται παίχτες και μπορεί στο τέλος να χαθεί κάθε ενδιαφέρον. Ή μπορεί και να φανατίσει ακόμα περισσότερο. Κανείς δεν ξέρει. Γι’ αυτό έβαλα και τον ηττημένο να γράφει εκείνος τη συνέχεια. Για να μη χάνεται το ενδιαφέρον. Αν έγραφε ένα άτομο συνεχώς, μπορεί να γινόταν βαρετός.

 

Ακόμη παραθέτω τη φόρμα που ο καθένας θα γράφει το βιογραφικό του.

 

Όνομα (+ Επίθετο ή τίτλος ευγενείας κλπ):

Γεννήθηκα:

Τελευταίος τόπος διαμονής:

 

Γνώσεις:

Τελευταίο επάγγελμα:

 

 

Θέλω να:

Ασχολούμαι:

 

 

Σύντομη εξωτερική περιγραφή:

Σύντομη εσωτερική περιγραφή:

 

 

Τέλος, το όνομα του εν λόγω project: Out of Reality

Edited by Bardoulas©
Link to comment
Share on other sites

Μ'αρέσει πιο πολύ.

 

Αλλά γιατί να μπλέξουμε με δημιουργία κόσμου και αναλυτική δημιουργία χαρακτήρων, από τη στιγμή που, ύστερα από πέντε σκηνές, θα τα έχουν τινάξει οι περισσότεροι; Πιο απλό δε θα ήταν να το γράψουμε επιτόπου;

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν πολύ πιο περίπλοκο απ'όσο τελικά θα βγει. Η φόρμα είναι πρόχειρη, αλλά πιστεύω απαραίτητη. Να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει ο καθένας. Μένει η εισαγωγή και ξεκινάμε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Attention all competitors, this is your last warning. 1η Δεκεμβρίου, θα κλείσουν οι πόρτες του Αρχοντικού, κλείνοντας μέσα όλους τους συμμετέχοντες. Ξαναγράφω τους κανόνες του παιχνιδιού, καθώς και 2-3 ακόμη πραγματάκια που δεν είπα πριν. Δεν ανοίγω καινούριο τόπικ (ήδη τα δύο υπάρχοντα πιστεύω είναι υπέρ αρκετά). Οπότε αν έχουμε κάτι ooc να πούμε, το λέμε εδώ. Επίσης, αν κάποιος κανόνας δε δουλεύει ή δούμε στην πορεία ότι πρέπει να προσθέσουμε κάτι, this is the right place.

 

Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν ως εξής: θα περιγράφεται αρχικά ένα περιστατικό, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι παίχτες. Στο τέλος του περιστατικού, ο καθένας θα γράφει μια μικρή ιστορία που θα περιγράφει την αντίδρασή του. Αφού γράψουν όλοι τις αντιδράσεις τους, πέφτει η πρώτη ψηφοφορία, για το ποιους δυο θα θέλατε να στείλετε. Με το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας, θα έχουν βγει δυο άτομα (ή και τρία σε περίπτωση ισοψηφίας, δε νομίζω να κολλήσει πουθενά το παιχνίδι). Συνεχίζεται η περιγραφή του περιστατικού, όμως πλέον θα έχουν επιλεχτεί μόνο δύο (ή τρία) άτομα. Αφού τελειώσει και η δεύτερη αφήγηση του περιστατικού, ο καθένας γράφει τη δική του εκδοχή, σκοτώνοντας συγγραφικά τον αντίπαλο του. Στην περίπτωση που έχουν ψηφιστεί τρεις παίκτες, πάλι ένας θα πρέπει να πεθαίνει, ουχί δύο. Στη δεύτερη ψηφοφορία ψηφίζουν πάλι όλοι, μια φορά πλέον, για να διώξουν τον έναν από τους δυο (ή τρεις). Το άτομο που φεύγει, αναλαμβάνει να γράψει το επόμενο περιστατικό (Στην ουσία πρόκειται για ένα primitive play by post rpg, με εναλλασσόμενο ST :p ).

 

Συμμετέχει όποιος θέλει, αρκεί να συμπληρώσει την κάτωθι φόρμα:

Όνομα:

 

Ιδιότητα:

 

Σύντομη εξωτερική περιγραφή:

Σύντομη εσωτερική περιγραφή:

 

Όπως είπα και στην τελευταία συνάντηση, ο χαρακτήρας δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι άνθρωπος (άλλωστε δεν το λέει πουθενά στους κανόνες). Τέλος να πω πως αν θέλετε κάτι πιο κοντά στην τηλεόραση, μπορούμε να βάλουμε κι ένα διαγωνισμό τραγουδιού. Αν με ακούσετε να τραγουδάω, σίγουρα θα αυτοκτονήσετε, οπότε οι αρχικοί σκοποί του παιχνιδιού δεν αλλάζουν

:lmao:

Link to comment
Share on other sites

Έπεσε η πρώτη εισαγωγή. Ο καθένας καλείται να γράψει την πρώτη του αντίδραση. Και μετά ψηφοφορία. Βαρδε, θα χρειαστώ τη βοήθειά σου!!!

 

ΥΓ: Αν θέλει κανείς να κάνει κλίκα με κάποιον, μυστική συμμαχία κλπ κλπ εννοείται πως μπορεί άφοβα να γράψει τι κάνει. Αρκεί να μην ξεχνά πως έχει και τη δοκιμασία

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Σημείωση: Πρώτα είδα το τόπικ στα πιννεδ και μετά αυτό εδώ. Δεν ήξερα ότι έχουν κλείσει οι συμμετοχές. Ο Θείος τι να κάνει, αν μείνει ή να ξεκουμπιστεί;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..