Jump to content

Sanctuary (2008-2011)


DinoHajiyorgi
 Share

Recommended Posts

post-1004-1222153074_thumb.jpg

Το Sanctuary είναι μια σειρά φαντασίας σε βίντεο, το οποίο διανεμήθηκε αποκλειστικά στο ίντερνετ, με ημερομηνία πρεμιέρας τις 14 Μαΐου του 2007. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Amanda Tapping, Robin Dunne, Emilie Ullerup και ο Christopher Heverdahl. Το αμερικάνικο Sci-Fi Channel υιοθέτησε τη σειρά για έναν πλήρη πρώτο κύκλο 13 επεισοδίων τον Ιανουάριο του 2008. Η σειρά θα κάνει επίσημη πρεμιέρα και στην τηλεόραση, στο The Movie Network τον Οκτώβριο του αυτού του χρόνου. Πολλοί από τους εμφανιζόμενους ηθοποιούς, αλλά και μέλη του συνεργείου, έχουν εργαστεί στο Stargate και συγγενικές σειρές.

post-1004-1222153135_thumb.jpg

post-1004-1222153166_thumb.jpg

post-1004-1222153176_thumb.jpg

Κάθε webεισόδιο του Sanctuary ακολουθεί τις περιπέτειες της γιατρού Helen Magnus (Amanda Tapping) καθώς ψάχνει να εντοπίσει και να βοηθήσει τρομακτικά και τερατόμορφα πλάσματα. Στις αναζητήσεις της την βοηθάει ο διστακτικός της μαθητευόμενος Will Zimmerman (Robin Dunne) και η ατίθαση, και κάπως ανεύθυνη κόρη της Ashley (Emilie Ullerup). Μαζί διασχίζουν έναν τρομακτικό και μυστηριώδη κόσμο που τον απαρτίζουν όντα πέρα από κάθε λογική.

post-1004-1222153215_thumb.jpg

Η Helen Magnus ήταν η μία από τις πρώτες γυναίκες γιατρούς της Βασιλικής Σχολής Χειρούργων και γεννήθηκε κάπου στην Βικτοριανή εποχή. Ενοχλημένη από τους άρρενες γιατρούς, που παρά την διάνυα της, της αρνούνταν μια θέση στη σχολή, ζήτησε από τον πατέρα της, τον Anthony Magnus, να την διδάξει εκείνος. Αντί για την ιατρική εκπαίδευση που ζητούσε, η Helen γνώρισε την «ιδιωτική έρευνα» του Anthony, την μελέτη των, και την βοήθεια προς, «ανωμαλίες της φύσης» (πλάσματα και μαγικά όντα που κρύβονται σε όλη την υφήλιο.) Η Helen συνέχισε την έρευνα του πατέρα της μετά τον θάνατο του και λόγω κάποιου ατυχήματος απέκτησε την ικανότητα της μακροζωίας, καθώς δεν μπορεί να γεράσει ή να πεθάνει από φυσικά αίτια.

post-1004-1222153242_thumb.jpg

Ο Will Zimmerman, σεβαστός ψυχίατρος που δουλεύει στην «Παλιά Πόλη», βοηθάει τους κατοίκους να αντεπεξέλθουν στην επιβίωση τους σε αυτή την φτωχή περιοχή. Ερευνώντας τον μυστηριώδη θάνατο δύο αστυνομικών, ο Will συναντάει την Helen, μια συνάδελφο που του αποκαλύπτει την δουλειά της. Δέχεται να γίνει βοηθός της αλλά παραμένει δύσπιστος προς πράγματα που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη.

post-1004-1222153271_thumb.jpg

post-1004-1222153286_thumb.jpg

Η Ashley Magnus είναι η κόρη της Helen και του John Druitt, μιας σύντομης σχέσης της μητέρας της. Μεγάλωσε πιστεύοντας πως ο πατέρας της σκοτώθηκε από ένα τέρας, γι αυτό και έχει την τάση να θέλει να τα σκοτώνει, χρησιμοποιώντας κάθε μορφής όπλων τελευταίας τεχνολογίας. Με την μητέρα της είχε στενή σχέση που όμως ψυχράθηκε όταν επέστρεψε ο πατέρας της και αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Έκτοτε, η Ashley αποτραβήχτηκε από το ινστιτούτο της μητέρας της και κυνηγάει επικίνδυνα τέρατα μόνη της.

post-1004-1222153356_thumb.jpg

Ο John Druitt είναι ένας άντρας από το μακρινό μέλλον που έχει την ικανότητα να χειρίζεται τον χώρο και τον χρόνο και να τηλεμεταφέρεται σε κοντινές ή μακρινές αποστάσεις. Για άγνωστους λόγους, ταξιδεύοντας στην Βικτοριανή Αγγλία, γοητεύτηκε από την Λονδρέζικη ζωή και έγινε σεβαστό μέλος της κοινωνίας εκεί, και εραστής της Helen. Εκείνη, σαν ειδικός στο παραφυσικό, ανακάλυψε με οδύνη πως όποτε ο John τηλεμεταφέρεται, αλλοιώνεται το dna του με αποτέλεσμα να αποκτάει εγκληματική προσωπικότητα. Όταν όμως το ανακάλυψε η Helen και προσπάθησε να τον βοηθήσει ήταν ήδη αργά. Ο John ήταν ο Jack ο Αντεροβγάλτης που δολοφονούσε ντόπιες πόρνες για να ικανοποιήσει την μανία του για αίμα. Συνέχισε να τηλεμεταφέρεται σε διάφορους αιώνες, ενώ η Helen έμεινε στην δική της εποχή για να μεγαλώσει την κόρη της. Παράλληλα άρχισε να ετοιμάζει κατάλληλο οπλισμό στην περίπτωση που επέστρεφε εκείνος.

post-1004-1222153412_thumb.jpg

Ο John επέστρεψε το 2007, με μια ουλή στο πρόσωπο, εκεί που τον είχε πυροβολήσει η Helen την τελευταία φορά. Είχε πάρει στην φροντίδα του ένα εν-μέρη τερατόμορφο αγόρι, τον Alexei, και καθοδηγώντας τα φονικά του ένστικτα προσπαθούσε να το μετατρέψει σε κατά συρροή φονιά. Μαθαίνοντας όμως την ύπαρξη της κόρης του, την απήγαγε προσπαθώντας να την κερδίσει με το μέρος του. Η Helen, ο υπηρέτης της, που είναι Μεγαλοπόδαρος, και ο Will βρήκαν το κρησφύγετο του και μετά από σύντομη μάχη η Helen κάρφωσε τον John με μια σύριγγα που περιείχε μια ουσία που εμποδίζει την τηλεμεταφορά. Παρά τις προειδοποιήσεις της πως δεν θα επιβίωνε την τηλεμεταφορά, εκείνος το έπραξε με το ζόρι και εξαφανίστηκε.

post-1004-1222153472_thumb.jpg

Η σειρά είναι παραγωγή της Stage 3 Media με βάση το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολούμπια (στον Καναδά). Ο πιλότος, διαρκείας δύο ωρών, (αποτελούμενος από οκτώ webεισόδια) γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2007 στα Bridge Studios. Το Sanctuary γυρίζεται σχεδόν εξολοκλήρου με πράσινη οθόνη, και όλα τα σκηνικά, εσωτερικά και εξωτερικά, είναι τεχνολογίας CGI. (Σε sites της σειράς, διανέμονται βίντεο επεισοδίων με τους ηθοποιούς μπροστά στην πράσινη οθόνη, δίνοντας το έναυσμα στους φαν να φτιάξουν τα δικά τους σκηνικά και εφέ και να τα ποστάρουν στο YouTube.)

 

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές σειρές, το κύριο κανάλι διανομής του Sanctuary ήταν το ίντερνετ. Τα επεισόδια πουλιόνταν κατευθείαν στους θεατές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. Τα επεισόδια, γνωστά ως webεισόδια (webisodes), διαρκούσαν 15 με 20 λεπτά και κυκλοφορούσαν κάθε δύο εβδομάδες. Τα πρώτα τέσσερα, από τα αρχικά οκτώ, ήταν διαθέσιμα και δωρεάν, αλλά σε χαμηλή ευκρίνεια, σε σελίδες του Youtube, Google Video και άλλων.

 

Τον Ιανουάριο του 2008, η εφημερίδα Hollywood Reporter ανακοίνωσε πως το SciFi Channel έδωσε το πράσινο φως για έναν κύκλο 13 επεισοδίων. Αν και οι δημιουργοί της σειράς βεβαίωσαν πως η συμφωνία με το SciFi Channel δεν θα επηρέαζε την διάθεση των ιντερνετικών επεισοδίων, η επίσημη ιστοσελίδα έχει μετατραπεί σε απλό φόρουμ της σειράς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχει ξεκινήσει και η επίσημη σειρά “Sanctuary”, υπό την φροντίδα τώρα σοβαρής χρηματοδότησης από σοβαρό στούντιο. Ο πιλότος, “Sanctuary for All”, είναι τα πρώτα τέσσερα webεισόδια, με αρκετές σκηνές γυρισμένες ξανά, με νέα εφέ και σκηνικά, και την εισαγωγή νέων χαρακτήρων.

 

Απόφυγα να δω τον πιλότο, που υπέθεσα δεν θα είχε πολλές διαφορές με την ορίτζιναλ γραφή, και είδα το αμέσως επόμενο επεισόδιο, το “Fata Morgana”, το οποίο είχε μείνει ανολοκλήρωτο σε cliffhanger. Βρήκα να έχει μεγάλες διαφορές από την πρώτη του έκδοση, αλλαγές που δεν μου καλοέκατσαν, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την αξία της σειράς.

 

Σε μια κρύπτη στη Σκωτία, οι ήρωες μας απελευθερώνουν τρεις γυναίκες, τις Μοργκάνες (The Morgan) που η συνδυασμένη τους δύναμη έφερνε την πανώλη και έριχνε νεκρούς τους άντρες στα πεδία των μαχών. Στο webεισόδιο οι γυναίκες συνέρχονται μία-μία στην φροντίδα του ψυχίατρου Ζίμερμαν, φοβισμένες και αποπροσανατολισμένες. Όταν όμως επιστρέφει η μνήμη τους και συνειδητοποιούν ποιες είναι, εξαπολύουν τις δυνάμεις τους, με τους ήρωες μας, και την ανθρωπότητα, να κινδυνεύουν. Την στιγμή που το Άσυλο δέχεται επίθεση από τα πλάσματα που τις είχαν ενταφιασμένες, ο Ζίμερμαν ξεκλειδώνει τα κελιά των Μοργκάνων για να τις απελευθερώσει, και να τις αποδείξει πως οι άνθρωποι δεν είναι πια ο εχθρός τους. Είναι μια δυνατή στιγμή γιατί οι ήρωες μας είναι ακόμα ευάλωτοι, και ο θεατής δεν είναι σίγουρος αν θα καμφθούν από αυτό οι σκληρές Μοργκάνες.

 

Στην εκδοχή του στούντιο, οι Μοργκάνες συνειδητοποιούν την θετική, και δική τους ευάλωτη, πλευρά αρκετά νωρίτερα. Όταν ο Ζίμερμαν ξεκλειδώνει τα κελιά τους, είναι όντως εκείνες ευάλωτες και ευγνώμονες για την βοήθεια.

 

Στην επίσημη σειρά εισάγεται και μια παντοδύναμη οργάνωση (the cabal), στους οποίους ανήκουν οι Μοργκάνες, και η οποία επιτίθεται στο Άσυλο για να τις διεκδικήσει. Σύμφωνα λοιπόν με τους «γιατρούς», κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει τους μόνιμους κακούς για έναν συνεχιζόμενο, κεντρικό μύθο.

 

Έχουν αλλάξει την σειρά των ιστοριών, και εκείνη του Τζον Ντρούιτ – Τζακ Αντεροβγάλτη σε σχέση με την Έλεν Μάγκνους (που σας ανέφερα στο προηγούμενο ποστ) είναι να ακολουθήσει. Οι αποκαλύψεις δεν έχουν πέσει ακόμα και η σχέση μάνας-κόρης είναι ακόμα καλή. Αναρωτιέμαι όμως τι είδους επέμβαση είναι να πέσει πάνω σε αυτή την πτυχή του μύθου.

 

Η σειρά όμως, που έχει χαρακτηριστεί a league of extraordinary gentlemen meets X-Files, συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

Νέο επεισόδιο, "The Folding Man", και τρομερή απογοήτευση. Όχι τόσο για το σενάριο, όσο για την παραγωγή γενικά. Ήταν τελείως απογυμνωμένο από την αίσθηση "ψευδο-βικτωριανού ρετρό" που είχαν τα πολύ καλά webεισόδια (τα οποία τώρα εκτιμώ όλο και περισσότερο). Χάθηκε κάθε στοιχείο που του έδινε ατμόσφαιρα League of Extraordinary Gentlemen. Ήταν σα να έβλεπα άλλο ένα fringe.

 

Εύχομαι να υπάρξει βελτίωση. Το επόμενο επεισόδιο έχει να κάνει νομίζω με τον χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων. Αγαπημένο μου θέμα. Για να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

post-1004-1225122514_thumb.jpg

 

“Kush”

 

Αεροπλάνο συντρίβεται κάπου στα Ιμαλάια και ο χιονάνθρωπος που κουβαλούσαν σε κλουβί δραπετεύει. Μένει όμως ανάμεσα τους, κρυμμένος, καθώς ο χιονάνθρωπος είναι τηλεπαθητικός και επηρεάζει την αντίληψη των επιζησάντων. Τους σκοτώνει έναν-έναν μέχρι να ανακαλύψουν ποιος ανάμεσα τους είναι ο μαλλιαρός.

 

Πολύ καλή ιδέα που προδίδεται από το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Το τέλειο κλειστοφοβικό και απομονωμένο σκηνικό πάει στράφι, οι χαρακτήρες και υποψήφια θύματα είναι αδιάφοροι, η κατάσταση γλιστράει επιδερμικά χάνοντας κάθε ευκαιρία για καλό τρόμο. Κρίμα.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα τα web-episodes στο Utube. Αλλά σε χάλια ποιότητα. Δεν με ξετρελάνανε (ίσως να φταίει η ανάλυση), έχουν ωραία αίσθηση του χιούμορ όμως. Κάθε επεισόδιο κρατάει 18 λεπτά και δεν είναι αυτοτελή. Η μουσική θυμίζει λίγο battlestar galactica :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επεισόδιο 7 - “The Five”

 

Ένα έξοχο επεισόδιο με πολύ καλό σενάριο, με δυνατή σκηνοθεσία, δράση, ειδικά εφέ και άρτιες ερμηνείες. Εύχομαι να ακολουθήσουν πολλά τέτοια. Διαφοροποιημένη απογοητευτικά από τα webεισόδια που την δημιούργησαν, βάση αυτού του επεισοδίου θα έλεγα πως τώρα κάτι πάει να γίνει, ίσως μια θετικότερη ταυτότητα για την εν λόγω σειρά.

 

Η ιστορία μας δίνει μια νέα, πολύ όμορφη μυθολογία για τους αρχαίους βρικόλακες και μας παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό κακό, τον υπέροχο Jonathon Young στον ρόλο του αρχη-sanguine vampiris, Nikola Tesla (ναι, τον γνωστό σε όλους μας επιστήμονα.)

 

Επίσης, επιτέλους, σε αυτό το έβδομο επεισόδιο η Άσλεη μαθαίνει ποιος πραγματικά είναι ο Τζον Ντρούιτ, κάτι που είχε αποκαλυφτεί πολύ νωρίτερα στα webεισόδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επεισόδιο 9 “Requiem”

 

Με τον Ναυτίλο στο Τρίγωνο των Βερμούδων…

 

Καλύτερο σε ατμόσφαιρα και σενάριο από το “Kush”. Εκεί ήταν απομονωμένοι σε πεσμένο αεροσκάφος στα Ιμαλάια και με έναν χιονάνθρωπο να καραδοκεί, και πάλι δεν με κέρδισαν. Εδώ, έχουμε ένα από τα ποιο κοινότυπα σενάρια που έχουμε δει σε σειρές σου-φου (Star Trek, SG-1, Stargate Atlantis και άλλες), την απειλή ξένου ιού που καταλαμβάνει και ελέγχει τις πράξεις ενός χαρακτήρα, αλλά…

 

Αλλά έχουμε καλύτερο σενάριο, δύο πολύ καλούς κεντρικούς χαρακτήρες, την Έλεν Μάγκνους και τον Γουίλ Ζίμερμαν, καλύτερη εξερεύνηση και διάπλαση προσωπικοτήτων, το εύρημα όπου ο εκείνος αναγκάζεται να σκοτώσει εκείνη, και τελικά ο βυθός μοιάζει να έχει άλλη γοητεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ξεκίνησε και ο δεύτερος κύκλος. Άργησε όμως πολύ. Είχε κρυώσει ακόμα και για μένα που το έβλεπα. Το είδα κάποιος αδιάφορα και θα χρειαστούν μερικά επεισόδια μέχρι να ξανακολήσω.

 

Δεν ξεχνώ την αίσθηση των πρώτων webεισοδίων με το βικτωριανό σκηνικό. Το μοντερνοποιήσανε μέχρι αηδίας. Η γιατρός Μάγκνους (Αμάντα Τάπινγκ) οδηγάει μια ασημί ΜπεΜβέ; Έλεος.

 

Έχουμε άλλη μια κόπια Heroes, Fringe, Angel, κουλουπου, κουλουπου.

 

Θα κάνω υπομονή ελπίζοντας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνεχίζω να το βλέπω. Πιστός εγώ στους συμπαθείς τουλάχιστο χαρακτήρες του.

 

Το End of Nights 2 είχε μπόλικη δράση που θύμιζε επίθεση στη σχολή μεταλαγμένων στο X-Men και στη συνέχεια το τρίτο επεισόδιο, Eulogy, περιείχε αρκετή συγκίνηση, κυρίως χάρη στην Amanda Tapping.

 

Μάλλον είχαμε αποχώρηση ενός εκ των πρωταγωνιστών της σειράς, λόγω σεναριακού θανάτου (μπορεί να είναι και προσωρινό), και από τον πιλότο του δεύτερου κύκλου υπάρχει φλερτ με καινούργιο χαρακτήρα και νέο μέλος του Ασύλου:

 

η μισθοφόρος Kate Freelander (η ηθοποιός Agam Darshi)

post-1004-125666123337_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hero.

Μετά το βαρύ Eulogy ένα επεισόδιο σε πιο light θεματολογία, με λίγο χιούμορ, αλλά και πολύ καλά εφέ, που περίλάμβαναν ένα ενδιαφέρον creature. X-Men trivia και "live long and prosper" στις σεναριακές πινελιές.

Link to comment
Share on other sites

Pavor Nocturnus

 

"I Am Legend", το Sanctuary edition! Ένα πιθανό μέλλον ή ένα παράλληλο σύμπαν; Οι άνθρωποι είναι το είδος που εξαφανίζεται καθώς ένας περίεργος ιός μετατρέπει τον πληθυσμό της Γης σε αφηνιασμένους κανίβαλους. Η Έλεν Μάγκνους εμφανίζεται εμβόλιμα σε αυτή την πραγματικότητα χωρίς να θυμάται πως.

 

Καλά εφέ και δυνατή δράση, λιτό δυστυχώς σενάριο λόγω περιορισμένου χρόνου μάλλον. Φοβήθηκα πως θα ήταν ένα από αυτά τα επεισόδια όπου η happy end λύση κρέμεται στην εύρεση ενός αντίδοτου την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς μας εκπλήσει το φινάλε, αλλά πέφτει λίγο. Ήθελε τουλάχιστο δύο μέρη για να παίξει καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Penance.

 

post-1004-126106541608_thumb.jpg

 

Δύο βετεράνοι του SG-1, ο Michael Shanks και η Amanda Tapping πάλι μαζί, σε ένα δυστυχώς όχι σπουδαίο επεισόδιο. Λίγο τραβηγμένο στο δράμα του για να γίνει πιστευτό (π.χ. στο θέμα των συμπτώσεων) κάνει ένα σοβαρό σφάλμα: Δίνει μόνο ελάχιστα λεπτά κοινού χρόνου στους δύο ηθοποιούς, χάνοντας την ευκαιρία μιας κλασσικής συνεύρεσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φινάλε τρίτου κύκλου με το διπλό επεισόδιο Kali.

 

Συνδιασμός monster movie και Bollywood musical; Αν θέλετε το πιστεύετε. Κι όμως.

 

post-1004-126410145797_thumb.jpg

 

Κατά τη γνώμη μου, ανακεφαλαιώνοντας, η σειρά έχασε την ταυτότητα της μόλις έγινε mainstream, και έκτοτε δεν την κέρδισε τελείως. Σίγουρα την θεωρώ πιο προσεγμένη στην εξέλιξη από το Heroes, σαν παρουσία όμως στον τομέα της φαντασίας ασθαινεί, ενώ το Heroes, θετικά ή αρνητικά, παραμένει στο προσκήνιο.

 

Παράδειγμα το τελευταίο αυτό διπλό επεισόδιο. Πετυχημένο, αποτυχημένο; Δεν μπορώ να αποφασίσω. Δεν με άρπαξε ως cliffhunger, δεν θα μου λείψει αν δεν συνεχίσει. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να το βελτιώσουν και δεν τους βλέπω να νοιάζονται πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Αθόρυβη πρεμιερα του τρίτου κύκλου, με την τρίτη συνέχεια του bollywoodιανού creature επεισοδίου Kali.

 

Δεν με απογοήτευσε, στάθηκε στο ύψος των προηγούμενων και ολοκλήρωσε το cliffhanger του. Η πρεμιέρα σίγουρα δεν έδωσε το στίγμα για το που θα πάει από εδώ και μετά η σειρά.

 

Είχα γράψει ότι κι αν σταματούσα να το βλέπω δεν θα μου έλειπε, εμμένω όμως στην ελπίδα της βελτίωσης. Κυρίως για την Amanda Tapping (που όμως την προτιμώ ξανθούλα damn it!)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

03. Bank Job

 

Πολύ καλή ιδέα που δεν απογειώνεται ποτέ. Άνευρα γυρισμένο, χωρίς ατμόσφαιρα, χάνει την ευκαιρία για σασπένς ή για να μας κάνει να ενδιαφερθούμε για τους δευτεραγωνιστές. Κρίμα. Η σειρά συνεχίζει σε στραβή κατεύθυνση, θυσιάζοντας πρωτοτυπία και μυστήριο για μια απλή διεκπεραίωση που τη περνάει για περιπέτεια.

Link to comment
Share on other sites

04. Trail of Blood.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ιστορία με άνευρη σκηνοθεσία. (Αυτοί οι άνθρωποι δεν είδαν ποτέ X-Files ή Supernatural; ) Κρίμα γιατί επιστρέφει και ο πρώην βαμπίρ, Νίκολας Τέσλα. Στο όλο νερόβραστο κλίμα γίνεται και νύξη για την άφιξη ενός μυστήριου κακού.

 

Θα έλεγα ότι το βλέπω μόνο για την Αμάντα, αλλά η δήθεν βρετανική της προφορά δεν αντέχεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

04. Trail of Blood.

Απλά επισήμως ανακοινώνω ότι εγκαταλείπω τη θέαση της σειράς. Είδα και το 5ο επεισόδιο, κακό δεν ήταν, είχε γίνει όμως αγκαρία να το βλέπω. Δεν με ενδιαφέρει πια, sorry Amanda.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Sanctuary (2008-2011)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..