Jump to content

Πόλεις του μέλλοντος


Recommended Posts

Πρόσφατα ήρθε στην προσοχή μου ένα (κατά τη γνώμη μου) υπερβολικά φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή μιας κινούμενης πόλης. Δείτε ένα "διαφημιστικό"

. Λέγεται Super Star (mobile Chinatown) και είναι το καινούριο concept project της αρχιτεκτονικής ομάδας MAD.

Η ιδέα της κινούμενης πόλης είναι γνωστή από διάφορα έργα ΕΦ και μη αλλά imho το Super Star είναι ελαφρώς... απραγματοποίητο project, τουλάχιστον για τις επόμενες δεκαετίες.

 

Από την άλλη μεριά, μετά τα

(δείτε κι
) υπάρχουν και τα 3
νησιά στο Dubai, που ήδη ξεκίνησαν να κατασκευάζονται. Δεν πρόκειται βέβαια για παρόμοια projects αλλά μου θύμισαν διάφορους ΕΦ κόσμους (και ιδιαίτερα τη Solaria του Asimov) και με έβαλαν σε σκέψεις. Πώς θα είναι η ζωή σε μια τέτοια πόλη; Ποιες θα είναι οι σχέσεις των "γειτόνων"; Και η ρητορική ερώτηση: θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι εκεί;

 

Εσείς, πώς φαντάζεστε την εξέλιξη των πόλεών μας στο μέλλον;

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν και τα 3
νησιά στο Dubai

 

χεχε εμένα το διαφημιστικό μου θύμισε εκείνο της Κατοικίας των Θεών, στο Αστερίξ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

παιδια εγω ειμαι απο φυση μου πολυ αισιοδοξος, τισ πολεις του μελλοντος τισ φανταζομαι καπως διαφορετικα απο οτι συνθως.

Αν τυχον γλυτωσουμε απο ολικη καταστροφη του πολιτισμου μας, τισ φανταζομαι οτι θα βρισκονται μεσα στη φυση, με σπιτια που θα εναρμονιζονται τελεια με το φυσικο περιβαλλον, με υπερσυγχρονες τεχνολογιες μεσα στο σπιτι του καθενος,χωρις δρομους, χωρις νεφος, χωρις αυτο το υπερβολικο στριμωξιδι που υπαρχει τωρα.... Εννοειται οτι ενεργειακα προβληματα, προβληματα μετακινησεων , προβληματα ρυπανσης θα εχουν λυθει κ σε εναν παρατηρητη εκεινης της εποχης, οι τωρινες πολεις θα του μοιαζουν οπως εμας μας μοιαζουν καποια προιστορικα χωρια..

 

Υπερβολικα αισιοδοξος ε?

 

 

Αντιθετα, σε μια περιπτωση ολικης καταστροφης, οι πολεις του μελλοντος θα μοιαζουν καπως πιστευω σαν τις Μυκηνες...στην καλυτερη περιπτωση... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Οι πόλεις του μέλλοντος θα είναι κτισμένες απο σπίτια, τα οποία θα είναι δέντρα, έτσι γενετικά μεταλλαγμένα, ώστε να φτάνουνε σε εκατοντάδες μέτρα ύψος και να είναι απο μέσα κούφια, για να φιλοξενούνε εκεί διαμερίσματα. Θα υπάρχει δηλαδή κάτι σαν βιοτεχνολογική αρχιτεκτονική ένα πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες, Magellan!

Ενδιαφέρουσα η ιδέα αυτή. Αναρωτιέμαι αν το ξύλο μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλες στατικές πιέσεις. Πάντως, σίγουρα πρόκειται για την πιο οικολογική "πρόταση" που έχω ακούσει μέχρι τώρα!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..