Jump to content

Revelations


0Nautilus0
 Share

Recommended Posts

Ένα από τα κόμικ που λίαν προσφάτως ήρθε στην κατοχή μου και πιστεύω αξίζει να διαβάσει κάποιος είναι το Revelation από τους Paul Jenkins & Humberto Ramos - Dark Horse comic

 

Ο συγγραφέας, Paul Jenkins έχει δημιουργήσει αξιοπρόσεκτα comic για τη Marvel και την Dc - Vertigo από τα οποία αναφέρω χαρακτηριστικά τα εξαιρετικά : Origin (Wolverine's beginnings), (Wolverine: The End), Hellblazer.

Για τον καλλιτέχνη Humberto Ramos δεν θα πω τίποτα, καθώς μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και από το εξώφυλλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς ό,τι η ποιότητα της δουλειάς είναι εξαιρετική, απλά θα δώσω το λινκ

http://www.humbertoramos.com/

για όσους ενδιαφέρονται να δουν τη δουλειά του.

Προσωπικά πιστεύω ότι έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο προσωπικό στιλ το οποίο ένω διατηρεί μια αρκετά απλή σχεδιαστική γραμμή δίνει συνολικά την αίσθηση μιας περίπλοκης σύνθεσης.

 

post-1314-1226002006_thumb.jpg

 

Στο παρόν comic album ο Paul Jenkins μαζί με τον Humberto Ramos (Art), μας παρουσιάζουν μια ιστορία μυστηρίου που ξεκινάει με ένα φόνο/αυτοκτονία ενός καρδιναλίου στο Βατικανό. Ο Πάπας στην παρούσα κατάσταση είναι βαριά άρρωστος και ενδέχεται να πεθάνει και ο πιθανότερος διάδοχος του είναι ο καρδινάλιος που δολοφονείται. Το σκηνικό του φόνου είναι αρκετά περίεργο καθώς ο καρδινάλιος πέφτει ή τον σπρώχνουν αρκετά μέτρα μακριά από το παράθυρό του, όπου και καρφώνεται στα κάγκελα της αυλής. Την ίδια στιγμή οι ειδικοί φρουροί συλλαμβάνουν έναν καλόγερο να προσπαθεί να καρφώσει τον πεσμένο και νεκρό καρδινάλιο στην καρδία με ένα περίεργο μαχαίρι, ενώ ψέλνει προσευχές. Το μυστήριο θα κληθεί να λύσει ο πρωταγωνιστής Charlie Northern, ένας Άγγλος detective. Ο Charlie Northern είναι ο κλασσικός νοιρ τύπος που καπνίζει πολύ και προσπαθεί να το κόψει, ενώ παράλληλα είναι φανατικός αναγνώστης νουβελών ΣΦ-Μυστηρίου και άθεος.

Από την αρχή κιόλας καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι μια κλασσική ιστορία, ενώ το σενάριο παρόλο που έχει αρκετά κλασσικά "πιασάδικα" στοιχεία: Βατικανό, φόνος, ντετέκτιβ, συνωμοσία, παρουσιάζει απρόσμενες ανατροπές.

Επίσης δυνατό σημείο είναι η διάχυτη ατμόσφαιρα μυστηρίου σ' όλο το κόμικ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..