Jump to content

Poll: FFL #5 (northerain vs Sonya vs Celestial vs dreamwhisperer vs Tiessa vs Naroualis vs mariposa vs Nihilio vs Nienor vs Adinol vs TheTregorian vs Katerina Baou vs Electroscribe)


Nienor
 Share

Recommended Posts

Edit: Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Flash Fiction Live, σε μορφή screen capture από το poll που έκλεισε:

 

Dain

 

 

 

post-59-1227789294_thumb.jpg

 

 

Έληξε και αυτό το flash με 14 (δεκατέσσερις και ολογράφως :p) συμμετοχές.

 

Επειδή η αδρεναλίνη μου αυτή τη φορά κατέβηκε απότομα γιατί είμαι πτώμα, δε θα σας πω πολλά, μόνο τα απαραίτητα. Ελπίζω όμως να το ευχαριστηθήκατε.

 

 

Αντιγράφω από το Διονύση:

 

Όταν τελειώσει ο χρόνος (75 λεπτά), το τόπικ θα κλείσει για λίγο μέχρι να ανοίξουμε ένα πολλ εδώ. Ο καθένας - οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ δηλαδή - θα ψηφίσει 1 ιστορία, αυτή που του άρεσε περισσότερο. Θεωρείται θέμα "τιμής" να μην ψηφίσει κάποιος τη δική του ιστορία (ή του κολλητού του κλπ επειδή είναι κολλητός του κλπ) αλλά αυτό δεν ελέγχεται, εξ ού και το θέμα "τιμής"!

 

Το πολλ θα παραμείνει ανοιχτό για 48 ώρες (οι ιστορίες είναι πάντα μικρές, οπότε δεν θα κουραστεί κάποιος να τις διαβάσει), οπότε και θα ανακοινωθεί η νικήτρια ιστορία. Ο/η συγγραφέας της νικήτριας ιστορίας έχει το δικαίωμα να θέσει το θέμα σε επόμενο Flash Fiction Live.

 

Μόνο που δε θα παραμείνει ανοιχτό μόνο για 48 ώρες διότι εδώ έχουμε ένα θέμα 14 ιστοριών... Η ψηφοφορία θα διαρκέσει λοιπόν μέχρι την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα όπως και όλα τα υπόλοιπα.

 

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά διαβάζουμε και τις 14 ιστορίες και μετά κλικάρουμε αυτή που μας άρεσε. Είπαμε, όχι τη δική μας, όποια άλλη μας άρεσε, οκ???? :p

 

ταύτα και καλή σας ανάγνωση :)

 

Το τόπικ με τις ιστορίες είναι εδώ: http://community.sff.gr/index.php?showtopic=8035&hl=

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 119
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Oberon

  11

 • Nienor

  9

 • Sonya

  14

 • TheTregorian

  12

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πρώτα από όλα να πω συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν (ακόμα κι αν δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και δη εγκαίρως) αλλά και στο σύνολό μας για τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών! Εύγε και σ' αυτόν που είχε την καλή ιδέα - να το επαναλάβουμε!

 

Κατά δεύτερον να σημειώσω ότι μερικές ιστορίες δεν είχαν εμφανές sff περιεχόμενο, όπου sff=fantasy, science fiction, horror. Ο αριθμός των ιστοριών αυτών κυμαίνεται από το πόσο αυστηρά είναι τα κριτήρια. Μετά από συζήτηση των moderators καταλήξαμε στην απόφαση να κάνουμε δεκτές τις ιστορίες αυτές για τελευταία φορά σ' αυτόν τον διαγωνισμό. Οι "διάφορες ιστορίες" είναι ευπρόσδεκτες στο φόρουμ, στο αντίστοιχο τόπικ, αλλά δε θα γίνονται δεκτές σε κανέναν διαγωνισμό στο εξής, ανεξάρτητα από την ποιότητά τους και ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο διοργανωτής τους.

 

Προσωπικά εκπλήσσομαι με τον αριθμό των λέξεων που γράψατε (πότε προλαβαίνετε βρε θηρία; :D) και να δηλώσω ότι μου άρεσαν οι ιδέες των Electroscribe, Northerain και Sonya και καθώς και οι "εκτελέσεις" των Tiessa, Naroualis και Nihilio.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θα ήθελα οι ιστορίες να πλέουν σε νερά με sff περιεχόμενο.

Ταλαντεύτηκα μεταξύ των ιστοριών της Sonya και του adinol..

Ψήφισα όμως μια εκ των δυο.. αναγκαστικά!

Συγχαρητήρια σε όσους ΈΓΡΑΨΑΝ..

Link to comment
Share on other sites

Γαμώτο, είναι δύσκολη η ψήφος... υπάρχουν τουλάχιστον 3 ιστορίες που μ' αρέσουν πάρα πολύ... Μου φαίνεται πως θα τις ξαναδιαβάσω μια φορά ακόμα πριν φηφίσω. ;)

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, άπατος θα πάω και σ' αυτόν τον διαγωνισμό. Αλλά πείτε μου κάτι ρε παιδιά: πρέπει να γράφετε τόσο καλά όταν λαμβάνω μέρος; Μπράβο σε όλους, γιατί οι ιστορίες ήταν πραγματικά καλές. Καλό βόλι σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλές ιστορίες γενικά. Κρίμα που μια έκτακτη υποχρέωση με ανάγκασε να απέχω χτες βράδι. Θα συμμετάσχω όμως και με ψήφο και με σχόλια όταν διαβάσω τις όλες ιστορίες σας.

Link to comment
Share on other sites

Μην σκας Month, και εγώ μια από τα ίδια είμαι :bye2: ... εγώ διάβασα και ψήφισα. Νομίζω πως μία πραγματικά ξεχωρίζει (και φαίνεται και στις μέχρι τώρα ψήφους!) :tongue:

 

Μπράβο Sonya! Αλλά μπράβο και σε όσους συμμετείχαν, το θέμα ήταν κατά την γνώμη μου πολύ δύσκολο για να γίνει φάνταζυ! Αλλά γενικά, γράφτηκαν καλές ιστορίες! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά είναι πολύ νωρίς ακόμα για "δάκρυα" ή "γέλια". Η Nienor έδωσε 5 ολόκληρες μέρες για ψηφοφορία. Υπερβολικά άπλετος χρόνος για να αλλάξει οτιδήποτε εφ'όσον ψηφίσουν πολλοί φορουμίτες. :)

 

το θέμα ήταν κατά την γνώμη μου πολύ δύσκολο για να γίνει φάνταζυ!

 

post-59-1227345820_thumb.jpg

 

:lol: Απλά αστειεύομαι Tregorian. Πράγματι όμως, οποιοδήποτε θέμα μπορεί να είναι δύσκολο όταν κάποιος έχει πίεση χρόνου και κολλήσει λίγο. Ακόμα και ένα απλό θέμα (όπως το παρόν, κατά τη δική μου γνώμη) μπορεί να κάνει κάποιον να πει "ωπ, τώρα τι γράφω;" Οπότε μη μασάς καθόλου! Είναι κατόρθωμα να γράψεις την ιστορία που έγραψες σε συνθήκες "δοκιμασίας". :)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το είχα σκεφτεί από τον προηγούμενο διαγωνισμό και τώρα το εφάρμοσα: Διάβασα τα flashάκια χωρίς να ξέρω τους συγγραφείς τους! Αυτό το πέτυχα μεγαλώνοντας το κείμενο και scrollάροντας προς τα δεξιά οπότε το avatar και το nick βγαίνουν εκτός οθόνης. Φυσικά πρέπει να προσπαθεί κανείς να μην κοιτάει και τις υπογραφές, αλλά ελάχιστες αναγνωρίζω έτσι κι αλλιώς.

Το σύστημα αυτό είχε και τα ευτράπελά του, όπως:

--Πέφτω πάνω σε πολυτονικό! Λες (λέμε τώρα...) λες να 'ναι ο adinol; :lol:

--Σέπτια και Αλμυρή; Βρε μπας (μια υπόθεση κάνουμε...) μπας και είναι η Nienor; :bleh:

Από τον επόμενο διαγωνισμό μάλλον θα έχω και ένα hint για όποιον γράψει στα Αγγλικά, ενώ λόγω του ότι έχω φάει overdose από Tiessa, η ιστορία της σχεδόν μου φώναζε την συγγραφέα.

Η γνώμη μου:

Καλύτερη ιδέα: Northerain - με διαφορά!

Καλύτερο γράψιμο: Katerina Baou. Το καλύτερο νέο σχετικά με αυτό το διήγημα βρίσκεται έξω από το διήγημα: Χρονολογία γέννησης της Κατερίνας: 1987!

Πιο ευχάριστο ανάγνωσμα: dreamwhisperer. Καλό γέλιο :D

Συνολικά καλύτερο διήγημα: Electroscribe, το οποίο και ψήφισα. ΕΦ και Φ συγχρόνως!

Edited by mman
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα για αρχή :)

 

Εάν εχτές το βράδυ δεν ήμουν τόσο ψώφια που δε μπορούσα να βρω καν τη σκάλα να ανέβω πάνω να κοιμηθώ, θα σας έλεγα τα εξής:

 

Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που γράφτηκαν 14 ιστορίες (δηλαδή, οκ, μέσα σε μία ώρα, 14 ιστορίες!!!) και υπήρξαμε τόσο παραγωγικοί. Δε μπορώ να πω κάτι για τα κείμενα ακόμη γιατί δεν έχω διαβάσει κανένα, όμως το θέμα ήταν δύσκολο, μπράβο κιόλας ΝτίνοΞάνθη, δύσκολο και αβανταδόρικο το να μην γράψεις (αυτό που έγραψα κι εγώ :p βασικά) μια κλασική ιστορία που κάποιος ποτίζει φαρμάκι κάποιον άλλο.

 

Adinol, ευχαριστούμε και πάλι :)

 

Και τέλος, όσο για τις ιστορίες που δεν ανήκουν στο χώρο του φανταστικού, είναι όντως η τελευταία φορά που γίνονται δεκτές. Και γίνονται επειδή ακριβώς είναι η τελευταία φορά. :p (είναι από αυτά που κάνουν κύκλο κι έτσι :p)

όχι σοβαρά τώρα όμως, στους φλας δε θα γίνουν δεκτές. Ένα μέρος του παιχνιδιού είναι και να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τι γράφουμε, μέσα στην τρελή ταχύτητα, μέσα στην αδρεναλίνη που ανεβαίνει κτλ Είναι μεγαλύτερο και το στοίχημα με τους εαυτούς μας έτσι ;)

 

 

Θα τις διαβάσω και θα σας πω περισσότερα σύντομα. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση :)

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς έμπνευση, κόλλησα σε μια εικόνα και προσπάθησα να αναπτύξω εκείνη. Ξεκίνησα να γράφω χωρίς να έχω φινάλε. Μέχρι να φτάσω εκεί, το φινάλε δεν ήρθε ποτέ. Επίσης, γράφω αργά, και σχηματίζω τελικές παραγράφους ακόμα βραδύτερα. Με το ζόρι ξεπέρασα τις μίνιμουμ λέξεις. Σταμάτησα λίγο πριν λήξει ο χρόνος γιατί κατάλαβα πως δεν είχε πλέον νόημα.

 

Πάντως, μπράβο σε όλους. Πολύ καλές ιστορίες, και από αυτούς που πρόλαβαν αλλά και από όσους έμειναν απ’έξω. Με την πρώτη ξεχώρισα την μία που ψήφισα, του Electroscribe, και για την δεύτερη θέση, παρά μία τρίχα, συναγωνίστηκαν αρκετές (Nihilio, Sonya, adinol, dreamwhisperer).

 

post-1004-1227349795_thumb.jpg

Εδώ το μισό μου πόνημα, χωρίς τέλος στον ορίζοντα:

ΤοΜισό.doc

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε όλους. Ντίνο οφείλω να ομολογήσω ότι με σόκαρες με τη μη συμμετοχή σου. (αστείο)

Πάνω κάτω κι εγώ τις ίδιες ιστορίες ξεχώρισα. Πιο πολύ του Λευτέρη, του Σάββα και της Katerina Baou (ίσως μια ιδέα χαμηλότερα γιατί τη βρήκα λίγο εκτός θέματος).

Ο Λευτέρης εντάξει δεν χρειάζεται σχόλια για τη γραφή του, προσέξτε αυτό: "Κάπου στο βάθος ένα αθέατο σαντούρι παίζει θρηνητικό σκοπό. Ο ηλικιωμένος μαστροπός της απόκρυφης γνώσης με προσπερνά βιαστικά κι έρχεται να σταθεί απεναντί μου."

Όμως προς το τέλος η ιστορία δεν με ικανοποίησε τόσο πολύ, έκλεισε λίγο βιαστικά (Λογικό μου φάνηκε λόγω του χρονικού περιορισμού).

Του Σάββα ήταν όντως απολαυστική και στο κατάλληλο μέγεθος.

 

Τέλος ελπίζω στον επόμενο διαγωνισμό να μην υπάρχει κατώτατο όριο λέξεων, τι σόι Flash Fiction είναι; :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Οκ, κατάφερα να περιορίσω τις ιστορίες: τώρα είμαι μόνο ανάμεσα σε δύο: του North και του Electro. Και τα δύο για την τσουχτερή θεματολογία. Αλλά ακόμα αδυνατώ να αποφασίσω ποια απ' τις δύο ξεχωρίζω.

 

Απ' τη μια ο North με αγγλική γραφή (βρήκες το αδύνατο σημείο μου, άτιμε :Ρ) απίστευτα προσεγμένη, μ' ένα θέμα που πονάει και το οποίο χειρίζεται ευρηματικότατα κι ευφυέστατα.

 

Απ' την άλλη ο electro με μια επίσης πανέξυπνη χρήση του δηλητηρίου, ένα σαγηνευτικό κείμενο, εξαιρετικά γραμμένο, το οποίο έχει πολλά να δώσει από πολλές πλευρές.

 

Όποιον απ' τους δύο τελικά και να ψηφίσω, θεωρώ πως θα έχω αδικήσει τον άλλο... :(

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα χαρακτήριζα επιτυχία αυτή την ιστορία Διονύση, αλλά τέλος πάντων! :lol: Απλά θεωρώ επιτυχία το γεγονός της συμμετοχής, το οποίο με χαροποίησε πολύ! (Άλλωστε, απ' ό,τι βλέπω, με τη χαρά της συμμετοχής θα μείνω! :D ) Όσο για αυτό που είπα ότι ήταν δύσκολο σαν θέμα, εννοούσα ότι με το που το βλέπει αυτό κάποιος του έρχονται αμέσως στο μυαλό: "αυτοκτονία" ή "φόνος", :whistling: all time classic δηλαδή ιστορίες, βλέπε Ρωμαίος κτλ. Γι' αυτό μ'αρεσε πολύ η ιστορία της Sonya, γιατί το προσέγγισε με ένα διαφορετικό τρόπο. Και εγώ αυτό προσπάθησα να κάνω αρχικά... αλλά δεν μου βγήκε :( ! Φυσικά παρουσίασα την δουλειά μου για να δω αν θα έχει κάποια απήχηση και, όπως είπα, για τη χαρά της συμμετοχής! Αυτά! Καλή επιτυχία σε όλους βέβαια μέχρι το τέλος και μακάρι να έχουμε στη ψηφοφορία τόσο μεγάλη συμμετοχή, όσο και στο διαγωνισμό :thumbsup: ! Α! και μετά απ' αυτό νομίζω πως πρέπει να καθιερωθεί σαν διαγωνισμός και να γίνεται πιο συχνά! :D

Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος σκεφτεί με λογική "fantasy" μάλλον μια πρώτη ιδέα που θα του έρθει θα είναι "μαγικό φίλτρο". Από αυτή την άποψη το θέμα ήταν πάρα πολύ εύκολο για να γραφτεί φάντασυ (αλλά και sci-fi αν πούμε το "μαγικό φίλτρο" σαν "νέος χημικός τύπο/συστατικό που δηλητηριάζει κάτι). Η πλοκή βέβαια είναι άλλο καπέλο.

 

Αrachnida said

Τέλος ελπίζω στον επόμενο διαγωνισμό να μην υπάρχει κατώτατο όριο λέξεων, τι σόι Flash Fiction είναι; :Ρ

 

:lol: Είναι flash fiction, όχι translight/transwarp fiction για να έχουμε τόση συστολή... "λέξεων" στο υποκειμενικό σύμπαν! (Άσε που ήδη έχει γράψει τέτοια ιστορία ο mman).

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Μόλις ὡλοκλήρωσα τὴν ἀνάγνωση τῶν ἱστοριῶν καὶ ἔδωσα τὴν ψῆφο μου. Δύσκολη ἐπιλογή, γιὰ ἄλλη μιὰ φορά, καθὼς σὲ γενικὲς γραμμὲς τὰ διηγήματα ἦσαν ἀπὸ ἕνα ἐπίπεδο καὶ πάνω. Ὁπωσδήποτε τέσσερα-πέντε διηγήματα μοῦ κέντρισαν περισσότερο τὸ ἐνδιαφέρον ἀφ' ἑνὸς λόγῳ γραφῆς (ἔχω ἐξοικειωθεῖ ἀρκετὰ μὲ τὸ ὕφος πολλῶν σουφουφουριτῶν) κι ἀφ' ἑτέρου λόγῳ πρωτότυπων θεμάτων.

Ἔχω πραγματικὰ ἀγωνία νὰ δῶ ποιός θὰ ἐπικρατήσει.

Κατὰ τὰ λοιπά, συγχαρητήρια σὲ ὅλους καὶ εἰς ἀνώτερα!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξεκινάω το διάβασμα αργοπορημένη, επειδή μέσα σε 24 ώρες είχα και δεύτερο flashάκι. Σήμερα έδινα εξετάσεις πιστοποίησης σε διδακτική της Πληροφορικής και μάλιστα ο χρόνος εκεί αυστηρά μια ώρα, χωρίς παρατάσεις...

Θα επανέλθω με την ψήφο μου και τα σχόλιά μου αργότερα.

 

Edit μια ώρα αργότερα: Αν δεν υπήρχε η ιστορία του Electroscribe θα ψήφιζα Northerain. (Ξέρω, μας το είπαν κι άλλοι). I'll sleep on it, θα τις ξαναδιαβάσω αύριο το πρωί και τότε θα καταλήξω οριστικά.

Edited by Tiessa
Link to comment
Share on other sites

Μόλις έσπασα την ισοψηφία που άφησα χτες βράδυ και στο poll και στο μυαλό μου.

Ψήφισα Electroscribe. Παρόλο που θεωρώ την ιδέα του Northerain ανατριχιαστικά καλή και θα μείνει για πολύ καιρό στο μυαλό μου ως εξαιρετικά πρωτότυπη, νομίζω ότι η ιστορία του Electroscribe ήταν ένα κλικ καλύτερα δοσμένη. Και δυσκολεύομαι πάντα να μην ενδώσω στη γοητεία που έχει οτιδήποτε αφορά γνώση που πρόέρχεται από παλιά βιβλία.

 

Και βέβαια υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δυο διηγήματα, της Sonya, και της Katerina Baou που μου φάνηκαν επίσης πάρα πολύ καλά και εξαιρετικά καλογραμμένα. Στο πρώτο πέρασμα είχαν μαζέψει κι αυτά αρκετά αστεράκια στο χαρτί που τα βαθμολογούσα...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι, είδα ένα όνειρο χθες που είχα πολύ καιρό να δω και που έκανε την αναποφάσιστη πλάστιγγα να γείρει...

 

Ο κύριος North παρακαλείται να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στον Μορφέα. :)

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς έμπνευση, κόλλησα σε μια εικόνα και προσπάθησα να αναπτύξω εκείνη. Ξεκίνησα να γράφω χωρίς να έχω φινάλε. Μέχρι να φτάσω εκεί, το φινάλε δεν ήρθε ποτέ. Επίσης, γράφω αργά, και σχηματίζω τελικές παραγράφους ακόμα βραδύτερα. Με το ζόρι ξεπέρασα τις μίνιμουμ λέξεις. Σταμάτησα λίγο πριν λήξει ο χρόνος γιατί κατάλαβα πως δεν είχε πλέον νόημα.

 

Πάντως, μπράβο σε όλους. Πολύ καλές ιστορίες, και από αυτούς που πρόλαβαν αλλά και από όσους έμειναν απ’έξω. Με την πρώτη ξεχώρισα την μία που ψήφισα, του Electroscribe, και για την δεύτερη θέση, παρά μία τρίχα, συναγωνίστηκαν αρκετές (Nihilio, Sonya, adinol, dreamwhisperer).

Εδώ το μισό μου πόνημα, χωρίς τέλος στον ορίζοντα:

ΤοΜισό.doc

 

Συνέχισέ το και βάλτο στη Βιβλιοθήκη να το διαβάσουμε. Μ'άρεσε το στυλ του και το στόρυ. :)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία η ιστορία του Northerain, και θα την ψήφιζα αν το θέμα ήταν τα ναρκωτικά. Επίσης, απολαυστική η ιστορία του Dreamwhisperer και, παρόλο που δεν ανήκε σε κάποιο είδος του φανταστικού, θα το σκεφτόμουν πολύ να την επιλέξω αν το θέμα ήταν η αυτοκτονία. Μου άρεσε η ιστορία της Tiessa, λόγω της ωραίας ιδέας και επειδή θεωρώ δυσκολότερο το καλό χιούμορ από το καλό δράμα, όταν γράφουμε flash-fiction.

 

Μεταξύ των δύο καλύτερων, κατά τη γνώμη μου, δηλ. Electroscibe και Sonya, θα επιλέξω την ιστορία της Sonya.

 

Ολοκληρωμένη ιστορία, με τον πρόλογο και τον επίλογο να σφραγίζουν το μήνυμα της και πολύ καλά ειπωμένη. Η ενθυλάκωση του φανταστικού στοιχείου μέσα στο ρεαλιστικό πλαίσιο ήταν πολύ επιτυχημένη, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που διέθετε η συγγραφέας.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, με το που διάβασα την ιστορία του Νορθ με έπιασε μανία να διαβάσω όλες τις ιστορίες για να μπορέσω να την ψηφίσω. Και ξαφνικά, τελευταία ιστορία ξεπετάγεται ο electro. Θα την ψήφιζα αν δε βαριόμουν το θέμα. Δεν το βρήκα πρωτότυπο αλλά ήταν υπέροχα γραμμένο! Νορθ με διαφορά λοιπόν, για μένα.

 

Με ευχαρίστησε πολύ και η ιστορία της Sonya και απόλαυσα για άλλη μια φορά τη γραφή της Nienor, αλλά κάτι τους έλειπε. Μάλλον ο χρόνος :whistling:

 

Γενικά ήταν πολύ καλές όλες οι ιστορίες, εκτός ίσως απ'την πρώτη που ήταν μεν διασκεδαστική αλλά όχι πολύ καλά δοσμένη.

 

Αυτά, και μπράβο σε όλους!

 

Υ.Γ: Παρασκευή βράδυ; Είστε σοβαροί; Μείνετε μακριά από Πέμπτες και Παρασκευές που τις θεωρώ μέρες εξόδου. Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα δε σας κάνουν; :blackcat:

Edited by Eroviana
Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα χτες το απόγευμα, αλλά δεν είχα βρει το χρόνο να πως και δυο κουβέντες.

 

Γενικά, όλες οι ιστορίες που ανέβηκαν (εντός και εκτός χρόνου) ήταν ολοκληρωμένες, πλήρη διηγήματα κι όχι σκόρπιες εικόνες όπως πάντα κινδυνεύει να καταντήσει ένα φλασάκι. Αν υπολογίσουμε και τον αριθμό τους... μπράβο στον Ντίνο και το γόνιμο θέμα που έβαλε. Εγώ σκέφτηκα τρεις διαφορετικές ιστορίες (τώρα αν διάλεξα να γράψω την καλύτερη ή όχι, άλλο θέμα - λέω να στρωθώ αύριο να κάνω και τις άλλες δύο)

 

Ο άλλος Ντίνος, ο μοναδικός με μισό κείμενο, έχει στα χέρια του μια καλή αρχή και καλά θα κάνει να της κοτσάρει κι ένα καλό τέλος για να τη διαβάσουμε πλέον στο ΤοΟλόκληρο.doc. (αν μου επιτρέπεις Ντίνο, φαίνεται ότι δεν είχες αποφασίσει όταν έγραφες. Από τη μια έχεις μια σειρά γρήγορων αλλαγών ιδιοκτήτη που ξαφνικά σπάει, κι από την άλλη το μάγο που είναι μάλλον διαφορετική ιστορία δίχως ανάγκη για τα ως εκεί - διάλεξε και συνέχισε)

 

Από τους συμμετέχοντες ξεχώρισα τους

 

dreamwhisperer (εύστοχα γλυκόπικρο)

katerina Baou (πολύ δυνατές εικόνες/γραφή σε αρχή και τέλος, αλλά μια κοιλιά στη μέση του κειμένου)

Nihilio (ένας ολόκληρος κόσμος σε λίγες γραμμές)

northerain (όλα όσα ειπώθηκαν, καθώς και άψογα αγγλικά, σημείο στο οποίο είμαι πολύ απαιτητικός)

sonya (ίσως το πιο πλήρες διήγημα, αλλά πολύ... αιδοιοκρατικό :D )

 

Σε τελική επιλογή μεταξύ northerain και dreamwhisperer, έδωσα την ψήφο μου στον πρώτο.

Edited by Electroscribe
Link to comment
Share on other sites

Να΄μαι κι εγώ, αργοπορημένος όπως πάντα. Δηλώνω περιχαρής ότι η ετοιμοπόλεμη ομάδα του sff, ακόμα και κάτω από την πίεση του χρόνου καταφέρνει να δημιουργήσει με ιδιαίτερη ευκολία. Όλες οι ιστορίες μου άρεσαν και τις βρήκα όλες εξίσου καλές κρίνοντας από το πόσο ευάνταστες και άρτιες ήταν καθώς πλάστηκαν μέσα σε μία ώρα έπειτα (για τους περισσότερους) μετά από μια κουραστική μέρα πόσο μάλλον εβδομάδα. Μερικοί από τους συγγραφείς μας παρουσίασαν το ταλέντο τους να επινοούν έξυπνους διαλόγους στο πι και φι ενώ μερικοί άλλοι απόδειξαν ότι συμβιώνουν με τους φανταστικούς κόσμους τους καταφεύγοντας μέσα εκεί κάθε στιγμή για να επιστρέψουν με μια νέα ιστορία. Μπράβο σε όλους!

Οι ιστορίες που μου άρεσαν περισσότερο λόγο της εικόνας, των χρωμάτων, των στοιχείων και φυσικά της απόδοσης τους ήταν αυτές του Celestial, του Nihilio, της Νίενορ, του Electro και του Αdinol. Η ψήφος πάει στον Nihilio για όσα στοιχεία πέταξε στο τσουκάλι του (Βαλκυρίες, Δέντρα, Δράκοντες, Καταραμένο Δάσος, Πηγάδι, Φαρμάκι)

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότερες ιστορίες μου άρεσαν ιδιαίτερα, και ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπω την χρήση μιας λέξης που είχα στο μυαλό μου εδώ και βδομάδες. Είχα τρελό άγχος μην βγείτε να μου πείτε... "ΤΙ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ, για τι πράγμα να γράψουμε;;" Αλλά με κάπου 20 ιστορίες (μαζί με μερικές εκπρόθεσμες μεν, ολοκληρωμένες δε) αυτό έφυγε.

 

Δηλητήριο λοιπόν, και θα ήθελα να σχολιάσω, δίχως δηλητήριο, τους 2 φιναλίστες και την νικήτρια της ψήφου μου.

 

 

Dreamwhisperer:

Μεγάλη υπόθεση να μπορείς να δημιουργείς κωμωδία με πλοκή και εξέλιξη, με ιδιαίτερο, ανορθόδοξο, στυλ γραφής μέσα σε μια ώρα και μόνο από μια λέξη για έμπνευση. Με έκανε να γελάσω περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και γι'αυτό το ξεχώρισα.

 

Northerain:

Καθηγητής Αγγλικών γαρ, έχω να δώσω συγχαρητήρια για τα Αγγλικά που προσέγγιζαν την τελειότητα. Γραμμένο μέσα σε μια ώρα, έχω δει γραπτά native speakers' που είχαν περισσότερα γραμματικά λάθη. Πολύ καλό διήγημα, ήταν η δεύτερη επιλογή μου, επειδή πιστεύω ότι είναι μπορεί να είναι η εισαγωγή ενός ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ πετυχημένου modern fantasy novel παρά αυτοτελές διήγημα. Πιστεύω ότι ξέθαψες την άκρη ενός απολιθώματος από τον εγκέφαλο σου Και κρίμα που δεν ήταν στα ελληνικά (μην το παρεις στραβά, διαβάζω και γράφω μάλλον περισσότερο στα αγγλικά παρά στα ελληνικά. Αλλά η ελληνική έχει έλλειψη τέτοιου είδους γραπτών. Η Αγγλική γλώσσα, όχι και τόσο.)

 

 

Η ψήφος μου δίνεται με την εξής σκέψη:

 

Ιδέες έχουμε όλοι. Ανα πάσα στιγμή, μέσα στο μυαλό μας πρέπει να υπάρχουν καμμιά ντουζίνα διηγήματα που περιμένουν πότε θα εδεήσουμε να στρωθούμε για να γραφτούν και να γίνουν μέρος της πραγματικότητας (και του portfolio) μας.

Υπήρχαν πολλές καλές ιδέες, φρέσκιες, "πιασιάρικες", πολύχρωμες, κλπ.

Αλλά μέσα σε μια ώρα, είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να γράψεις κείμενο που να ΜΗΝ χρειάζεται να πεις: "το ξέρω ότι είναι κάπως προχειρογραμμένο μέσα σε μια ώρα και ήθελα να περάσω την ιδέα, το νόημα και την πλοκή. Θα το διορθώσω/εμπλουτίσω/ωραιοποιήσω και θα γίνει ακόμα καλύτερο."

Νομίζω ότι η Κατερίνα κατάφερε να γράψει με φοβερά πετυχημένη ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ και συνάμα σύγχρονη γλώσσα, κάτι που ακροβατεί μέσα στα όρια του φανταστικού και του πραγματικού (κοινώς αν και φανταστική ιστορία, θα μπορούσε να λαμβάνει μέρος και στον πραγματικό κόσμο) και μάλιστα δίχως να χρησιμοποιήσει διάλογο (το πιο εύκολο στυλ για να κάνεις μια ιστορία να προχωρήσει αν σε βιάζει μάλιστα ο χρόνος.) ούτε μια γραμμή.Όλα //χαρακτήρες, πλοκή και περιβάλλον// τόσο απλά και καλά γραμμένα, , δίχως περιττές εκφράσεις και περιγραφές για να γεμίσει το κείμενο με λέξεις, πέτυχε τον σκοπό της απόλυτα.

Η εικόνα που όλοι κοιτάνε τον ήρωα, βουβοί και σοβαροί σε έναν κύκλο γύρω του, μου προκάλεσε ρίγος, βάζοντας τον εαυτό μου στην θέση του.

 

Είναι το στυλ γραφής που θα μου άναβε την περιέργεια να διαβάσω σε ελληνικό βιβλίο. Συγχαρητήρια λοιπόν από μένα και 1 point to you, miss Βaou.

Edited by Dinosxanthi
Link to comment
Share on other sites

 • Φάντασμα changed the title to Poll: FFL #5 (northerain vs Sonya vs Celestial vs dreamwhisperer vs Tiessa vs Naroualis vs mariposa vs Nihilio vs Nienor vs Adinol vs TheTregorian vs Katerina Baou vs Electroscribe)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..