Naroualis Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Ναι, αλλά σκέψου κι αυτό: εσένα σου αρέσουν τα μπράουνις. Εμένα οι ξηροί καρποί. Εσύ θα φας ένα κομμάτι και θα περιμένεις πάλι την ώρα του γλυκού, μετά το βραδυνό φαγητό, για να φάς το επόμενο ή έστω τον απογευματινό καφέ. Σε κάθε περίπτωση, τρως λίγο τη φορά και το απολαμβάνεις. Εγώ μπορώ να τρώω ξηροκάρπια όλη μέρα, χωρίς να με μπουκώνουν. Και δεν παύω στιγμή να τα απολαμβάνω. Αντίστοιχο είναι κι αυτό. Εσύ απολαμβάνεις ένα βιβλίο τη φορά, ένα διήγημα τη φορά, σαν ένα κομμάτι μπράουνις. Εγώ το θέλω το βιβλίο μου σα φιξάκι. Μια μυτιά, όσο πιο γρήγορη γίνεται, για να μπορέσω να δω ολόκληρη την εικόνα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η απόλαυση που πέρνω από αυτό το φιξάκι είναι το ίδιο έντονη με εκείνη που πέρνεις εσύ με τα μπράουνίς σου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trillian Posted December 30, 2008 Author Share Posted December 30, 2008 (edited) Θα το έθετα ως εξής: Δεν είναι θέμα πολτού αλλα θέμα λαιμαργίας :tongue: Σοβαρά τώρα, αυτό που λες Ντίνο δε μου συμβαίνει ούτε με όλα τα βιβλία ούτε το ίδιο έντονα... Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω το βιβλίο. Εξαρτάται πάντα από το βιβλίο και τι έχει να σου δώσει στη δεδομένη στιγμή. Edit: Αυτο ακριβώς που λέει η Ευθυμία! Edit 2: Αυτό που ψήνομαι να ξεκινήσω αμέσως μετά τους εορτασμούς είναι το The Red Wolf Conspiracy Edited December 30, 2008 by trillian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Σε κάποιο άλλο forum, επίσης γίνεται άτυπος διαγωνισμός με τα μέλη, για 50 βιβλία τον χρόνο. Θα μπορούσαμε οι υπόλοιποι να το κάνουμε. Και εκεί μετράνε όλα τα βιβλία, sff/fiction/non-fiction, με κατηγορίες όταν πρόκειται για comic/manga και audio-books. Όταν τελειώνω ένα βιβλίο, συνήθως δεν μπορώ να αρχίσω κάτι άλλο την ίδια μέρα, εκτός αν πρόκειται να αλλάξω από fiction σε Non-fiction. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Όταν τελειώνω ένα βιβλίο, συνήθως δεν μπορώ να αρχίσω κάτι άλλο την ίδια μέρα, εκτός αν πρόκειται να αλλάξω από fiction σε Non-fiction. Παρομοίως. Επιπλέον, έχω παρατηρήσει ότι αυτό ισχύει σε μένα ακόμα και με κάποιες κατηγορίες διηγημάτων, γι αυτό προτιμώ όταν διαβάζω συλλογές/ανθολογίες να διαβάζω και λίγο non-fiction στα διαλείμματα ανάμεσα στα διηγήματα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 (edited) Δεν άντεξα να μην το κάνω. Ρίξτε μια ματιά εδώ: Επικοδομητικός Χρόνος Edited December 30, 2008 by Tiessa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 [...] Εγώ το θέλω το βιβλίο μου σα φιξάκι. Μια μυτιά, όσο πιο γρήγορη γίνεται, [...] ΟΚ! Now you're talking! Υ.Γ. Πάμε πάλι για εμπέδωση: Είστε. Τρελές. Για. Δέσιμο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 150 βιβλία, βρε θηρία;;; Δανείζω κομμάτια, αν ξεμείνετε (και εννοείται πως ήδη λιγουρεύομαι τις καταθέσεις σας στον Παπασωτηρίου). Εγώ έχω βάλει προσωπικό στόχο να τελειώσω και μετά να ξαναδιαβάσω με τη σειρά όλο το Discworld, αλλά νταξ, θα κάνω και διαλείμματα για μια γρήγορη ανάγνωση του Pride and Prejudice (again). Ελπίζουμε να γράφετε κιόλας!!! Κι εγώ με ποιον θα παίξω νανόριμο τον Νοέμβρη, ρε Ευθυμία;;; :Ρ Καλή τύχη, καλή ανάγνωση, μην ακούτε τον Μιχάλη, είναι κακός και δεν μας αγαπάει καθόλου. :Ρ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 (edited) Θενκς, Σονυα, αλλά εγώ τουλάχιστον έχω ήδη μια κάβα 200 αδιάβαστων. Δεδομένου και του ότι αντί για ρούχα-παπούτσια-κολώνιες-κραγιόν, το δικό μου shopping therapy συνίσταται από επιδρομές στα Cube-Solaris-Comicon, υποψιάζομαι ότι μέχρι τέλος του '09, η στίβα μου με τα αδιάβαστα δε θα έχει μειωθεί αρκετά... :Ρ Και μη φοβάσαι για το Νανό. Φέτος διάβασα 80 βιβλία, κι έγραψα και Νανό και τελείωσα κι ένα ακόμη των 65000 λέξεων. Κι έχω πάρει μέρος και σε όλους τους διαγωνισμούς. Το διάβασμα-διάβασμα και το γράψιμο-γράψιμο. Edited December 31, 2008 by Naroualis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 (edited) Χα! Κάνω την αρχή (αν και δε θα έπρεπε να χαίρομαι, αφού η Τριλ είναι ακόμη αναστατωμένη από το κακό που τη βρήκε): 1. Soul Music, Terry Pratchett, σελ. 242 από 431. 2. Επιστροφή στο Μέλλον, Διαμαντής Φλωράκης, σελ. 134 3. Ρέιβεν Σίτυ, η τελυταία Βαβέλ, Χάρης Χριστοφορίδης, σελ. 506 4. Η γραμμή του Χρόνου, Σταύρος Μουντουφάρης, σελ. 356 5. Το 13ο Κρανίο, Οδυσσέας Γκρέυ, σελ. 509 6. Τα Πονοτρόνια κι οι Αναρχικοί του Απόλυτου, Διαμαντής Φλωράκης, σελ. 106 7. Οι εκλεκτοί, Θωμάς Λάσκαρης, σελ. 286 8. Ο τελευταίος της συντεχνίας, Τάσος Ρούσσος, σελ. 100 9. Αν τρελαθεί ο Αυτοκράτορας και άλλα παραμύθια από το Γαλαξία, Βίκτωρ Νέτας, σελ. 116 10. Taltos, Steven Brust, σελ. 174 Edited January 11, 2009 by Naroualis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trillian Posted January 5, 2009 Author Share Posted January 5, 2009 (edited) Να μαι κι εγώ! Αν και στο μείον 3, δεν απελπίζομαι ακόμα... 1. The Red Wolf Conspiracy, (The Chathrand Voyage, Book 1), Robert Redick, σελ. 539 Edited February 25, 2009 by trillian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Εμ, επειδή βλέπω να το ψάχνω το τοπίκιο και να μην το βρίσκε σε λίγο καιρό, μήπως κάποιος φανταστικός μοντ να μας το καρφίτσωνε, αν δε ζητάω πολλά; Ε; Ε; Ε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Κοίτα λίγο, αν διαβάσετε όντως από 150 βιβλία η καθεμιά, μάλλον θα ποστάρετε κάθε μέρα (ή μέρα παρά μέρα) οπότε το τόπικ θα είναι πάντα πάνω-πάνω. Αλλά, τέλος πάντων... Σας χαλάμε ποτέ χατήρι; (Έχει χάρη που είπες "φανταστικός μοντ" κι ένιωσα κάτι μέσα μου να σκιρτάει...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Ουουου, να χαθείς, δεν ντρέπεσαι! Αλλά δεν το ζήτησα χωρίς λόγο. Κάνουμε έντιτ σέ ένα ποστ η καθεμία, οπότε δεν έχει καινούργια ποστ κάθε μέρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mort13 Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Μήπως το ντέρμπι έχει τελειώσει πριν ακόμα καλά αρχίσει; Η Ναρουάλις έχει βάλει ήδη πολλά "γκολ" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 θα δείξει στο τέλος και με το μέτρημα των σελίδων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Και όταν αρχίσει να με πιάνουν οι σπαρίλες μου ή όταν αποφασίσω ότι θέλω να κάνω κάτι με μεγάλη ρποσοχή και παρατήσω το διάβασμα για μήνες... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Ευθυμία, μια οδοντογλυφίδα; Σού'μεινε λίγο Brust στα δόντια.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Ευχαριστώ αλλά όχι ακόμα. Αύριο το μεσημέρι που θα έχω τελειώσει και το πέμπτο, το Phoenix. :frog: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 (edited) 1. Soul Music, Terry Pratchett, σελ. 242 από 431. 2. Επιστροφή στο Μέλλον, Διαμαντής Φλωράκης, σελ. 134 3. Ρέιβεν Σίτυ, η τελυταία Βαβέλ, Χάρης Χριστοφορίδης, σελ. 506 4. Η γραμμή του Χρόνου, Σταύρος Μουντουφάρης, σελ. 356 5. Το 13ο Κρανίο, Οδυσσέας Γκρέυ, σελ. 509 6. Τα Πονοτρόνια κι οι Αναρχικοί του Απόλυτου, Διαμαντής Φλωράκης, σελ. 106 7. Οι εκλεκτοί, Θωμάς Λάσκαρης, σελ. 286 8. Ο τελευταίος της συντεχνίας, Τάσος Ρούσσος, σελ. 100 9. Αν τρελαθεί ο Αυτοκράτορας και άλλα παραμύθια από το Γαλαξία, Βίκτωρ Νέτας, σελ. 116 10. Taltos, Steven Brust, σελ. 174 11. Phoenix, Steven Brust, σελ. 215 12. Αμνός, το κατά Σκαμπηίλ, παιδικού φίλου του Ιησού, Ευαγγέλιο, Christopher Moore, σελ. 492 13. Έξω από τη Γκρίζα Χώρα, Δημήτρης Βανέλης, σελ. 139 14. Ιστορίες με Φαντάσματα, Ωρόρα 47, σελ. 235 15. Ιστορίες με Λυκάνθρωπους/2, Ωρόρα 58, σελ. 237 16. Οι Φόνοι του Σιμπαλμπά, Lyn Hamilton, σελ. 284 17. Το Αυγό του Παλιατζή, Μάριος Βερέττας, σελ. 90 18. Ο Θίασος της Χίμαιρας, Οδυσσέας Γκρέι, σελ. 290 19. Ο Καρβάλιο στην Κουζίνα, Κιμ Αράνδα, σελ. 75 20. Πολιτικώς ορθότερα παραμύθια, James Finn Garner, σελ. 134 Edited February 22, 2009 by Naroualis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 (edited) 1. Soul Music, Terry Pratchett, σελ. 242 από 431. 2. Επιστροφή στο Μέλλον, Διαμαντής Φλωράκης, σελ. 134 3. Ρέιβεν Σίτυ, η τελυταία Βαβέλ, Χάρης Χριστοφορίδης, σελ. 506 4. Η γραμμή του Χρόνου, Σταύρος Μουντουφάρης, σελ. 356 5. Το 13ο Κρανίο, Οδυσσέας Γκρέυ, σελ. 509 6. Τα Πονοτρόνια κι οι Αναρχικοί του Απόλυτου, Διαμαντής Φλωράκης, σελ. 106 7. Οι εκλεκτοί, Θωμάς Λάσκαρης, σελ. 286 8. Ο τελευταίος της συντεχνίας, Τάσος Ρούσσος, σελ. 100 9. Αν τρελαθεί ο Αυτοκράτορας και άλλα παραμύθια από το Γαλαξία, Βίκτωρ Νέτας, σελ. 116 10. Taltos, Steven Brust, σελ. 174 11. Phoenix, Steven Brust, σελ. 215 12. Αμνός, το κατά Σκαμπηίλ, παιδικού φίλου του Ιησού, Ευαγγέλιο, Christopher Moore, σελ. 492 13. Έξω από τη Γκρίζα Χώρα, Δημήτρης Βανέλης, σελ. 139 14. Ιστορίες με Φαντάσματα, Ωρόρα 47, σελ. 235 15. Ιστορίες με Λυκάνθρωπους/2, Ωρόρα 58, σελ. 237 16. Οι Φόνοι του Σιμπαλμπά, Lyn Hamilton, σελ. 284 17. Το Αυγό του Παλιατζή, Μάριος Βερέττας, σελ. 90 18. Ο Θίασος της Χίμαιρας, Οδυσσέας Γκρέι, σελ. 290 19. Ο Καρβάλιο στην Κουζίνα, Κιμ Αράνδα, σελ. 75 20. Πολιτικώς ορθότερα παραμύθια, James Finn Garner, σελ. 134 21. Ιστορίες με γίγαντες, Ωρόρα 37, σελ. 235 22. Το Πέμπτο Στοιχείο, Τερί Μπυσόν, σελ. 292 23. Ο Πεντάχρονος Τζέφτη, Χάρλαν Έλισον, σελ. 42 από 119 24. Η Νύχτα της Λευκής Παπαρούνας, Κωνσταντίνος Μίσσιος, σελ. 272 25. Δύναμη και Τιμή, Ανθίππη Φιαμού, σελ. 318 26. 2020, Επίθεση στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Γρίβας, σελ. 197 27. Ο Μαύρος Λίθος (και άλλες ιστορίες της Μυθολογίας Κθούλου, τόμος Α), Robert E. Howard, σελ 222 28. Ιστορίες με θεούς και δαίμονες/3, Ωρόρα 77, σελ. 235 29. Ο Λέκγουελ και οι Ξεχασμένοι Θεοί, Κωνσταντίνος Μίσσιος, σελ. 540 30. Ιστορίες με μούμιες, Ωρόρα 41, σελ. 231 Edited March 20, 2009 by Naroualis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ TRILLIAN ΟΕΟ;! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ TRILLIAN ΟΕΟ;! Μήπως να ρωτήσουμε στο Asimov's για το θέμα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trillian Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 Η αλήθεια είναι ότι όταν πρότεινα την πρόκληση δεν είχα υπολογίσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα... Αλλά δεν καταθέτω τα όπλα ακόμα! (κι αν πείσω και την Ευθυμία να μετρήσω τις σελίδες των τευχών Asimov's ίσως έχω κάποια ελπίδα :tongue:) Από το Red Wolf Conspiracy έχω να προσθέσω μόνο ένα, που κι αυτό το διάβασα προχτές - σε λίγες ώρες όμως μόνο, οπότε δεν έχω χάσει το... ταλέντο μου!). Πρόκειται για το A night in a lonesome October του Roger Zelazny [280 σελίδες] (και πρέπει να το σχολιάσω επίσης κάποια στιγμή, ήταν απίστευτο). Έχω ξαναδιαβάσει βέβαια αρκετά (είναι ο δικός μου τρόπος πνευματικής αποφόρτισης, παρότι μάλλον ακούγεται οξύμωρο): τα Σπηλιές από Ατσάλι, Γυμνός Ήλιος, Τα Ρομπότ της Αυγής, Το Κάλεσμα των Τριών, οι Ρημαγμένοι Τόποι, ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα και οι Λύκοι της Κάλα. Αλλά φυσικά αυτά δε μετράνε... A! Κι άλλο ένα επίσης: Midnight's Mask του Paul Kemp. Άρα η λίστα γίνεται: 1. The Red Wolf Conspiracy, (The Chathrand Voyage, Book 1), Robert Redick, σελ. 539 2. A night in a lonesome October του Roger Zelazny [280 σελίδες] 3. Midnight's Mask (Erevis Cale trilogy 3), Paul S. Kemp, σελ. 320 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 A! Κι άλλο ένα επίσης: Midnight's Mask του Paul Kemp. Πιάσαμε και ντιεντονουβέλες τώρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trillian Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 Ας το πούμε... occupational hazard :tongue: Η Ευθυμία ήταν αρκετά ευγενική να συμφωνήσει να μετρήσουν και τα βιβλία της δουλειάς (κι ευτυχώς, αλλιώς δε με βλέπω καλά...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts