Jump to content

Steven Savile


Morimel
 Share

Recommended Posts

Λοιπόν, σαν όνομα ίσως να μην σας λέει κάτι. Πρόσφατα διάβασα μια τριλογία του, the von Carstein Trilogy- Vampire Wars. Διαδραματίζεται στον κόσμο του Warhammer και δεν έχει μεταφραστει στα ελληνικά. Πρόκειται για την ιστορία των τριών Λόρδων Βρυκολάκων και την προσπάθεια του καθενός να εξουσιάσει τον κόσμο, βρίσκοντας και εξουσιάζοντας τα βιβλία του Nagash, του μεγαλύτερου νεκρομάντη όλων των εποχών.

Ίσως το θέμα να είναι λίγο κοινότοπο, όμως, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στα βιβλία του ο συγγραφέας αυτός, είναι ανεπανάληπτη. Μου προκάλεσε πάρα πολλά συναισθήματα η ανάγνωση των βιβλίων και, ενώ έχω διαβάσει πολλά τετοια βιβλία και δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα, μπορώ να πω ότι αυτά εδώ με εντυπωσίασαν από το γράψιμό τους και μόνο.

Τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους μπορούν να διαβάσουν αγγλικά. Θα ήθελα να μεταφραστούν τα βιβλία, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη, ότι μια κακή μετάφραση θα κατέστρεφε την ατμόσφαιρα και συνεπώς ολόκληρο το βιβλίο. Φυσικά, αυτό συμβαίνει με κάθε κακή μετάφραση και γιαυτό πιστεύω ότι είναι καλό να διαβάζονται τα βιβλία στη γλώσσα που έχουν γραφτεί, αν αυτό είναι δυνατόν. Τέλος πάντων! Αυτά για τον Steven Savile, ελπίζω να έχετε κάτι να συμπληρώσετε!

Link to comment
Share on other sites

Για μετάφραση λίγο δύσκολο, μιας και ανήκουν σε franchise, νομίζω πάντως ότι γενικά υπάρχουν κάποια αρκετά καλογραμμένα βιβλία από Warhammer/Warhammer 40K εκεί έξω. Απλά δεν ξέρω ποια είναι.

Link to comment
Share on other sites

Ένα είναι πάντως αυτο που είπα παραπάνω. Και θα ξεκινησω τωρα να διαβαζω τη σειρά Time of Legends του warhammer. αποτελείται απο βιβλία, καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο σε έναν μεγάλο ήρωα, ενός από τους στρατούς του warhammer. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τα

1.Heldenhammer(ήρωας των empire)

2.Nagash the sorcerer(ήρωας των vampire counts)

και

3.Malekith(ήρωας των dark elves)

 

Φυσικά, εκτός της σειράς αυτής, υπάρχουν πολλοί άλλοι τίτλοι τους οποίους μπορείς να δεις στο site της Black library και στο site τηε games workshop.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά, εκτός της σειράς αυτής, υπάρχουν πολλοί άλλοι τίτλοι τους οποίους μπορείς να δεις στο site της Black library και στο site τηε games workshop.

Έχω δει τι έχει το Black Library (και ψήνομαι για κάποια βιβλία του Dan Abner για 40Κ) αλλά προηγούνται άλλα αναγνώσματα πριν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..