Jump to content

Η Αρχή: Λέσχη Φίλων Κόμικς


zoo
 Share

Recommended Posts

To greekcomics δημιουργήθηκε πριν 2,5 περίπου χρόνια με απλούς, μικρούς και ειλικρινείς στόχους. Θέλαμε ένα μέρος να μιλάμε για τα κόμικς, όπως κάναμε μικροί που βγαίναμε στην γειτονιά μας και ανταλλάσσαμε τα μικρά τευχάκια που με κόπο είχαν έρθει στην κατοχή μας.

 

Το αποτέλεσμα μας ξάφνιασε. Πάρα πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, συναντιόμαστε καθημερινά και διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, περνάμε όμορφα.

 

Οι πρώτοι στόχοι επιτεύχθηκαν και μπήκαν καινούργιοι, μεγαλύτεροι, δυσκολότεροι. Κάθε μέρα ένα σκαλί ψηλότερα και αυτό με πολύ δουλειά από πάρα πολλά μέλη, πάντα με διασκέδαση και πάντα με αξιοπρέπεια στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για τα κόμικς, έχοντας καταγράψει 1747 τίτλους ψηφοποιώντας πάνω από 18.000 εξώφυλλα μέχρι τώρα, με πληροφορίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν καταγεγραμμένες πουθενά.

 

Εκδόσαμε με την Esperos Comics (εκδοτική που ξεπήδησε από την κοινότητα) τον Στορμ, μια έκδοση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα καθότι ουδέποτε είχε εκδοθεί κόμικ σε τέτοια ποιότητα, σε τόσο μικρό τιράζ (αριθμημένο και υπογραμμένο) και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε οποιαδήποτε εκδήλωση αφορά τα κόμικς, υποστηρίξαμε εκδοτικές προσπάθειες, δημιουργούς και αναγνώστες.

 

Οι συγκεντρώσεις μας έχουν γίνει πάρα πολύ συχνές και πολυπρόσωπες. Γνωρίσαμε μέλη από όλη την Ελλάδα και είναι περισσότερο από σαφές ότι είμαστε μια πανελλαδική κοινότητα.

 

Υπάρχει λοιπόν θέληση, αγάπη και δυναμική από αυτήν την Κοινότητα.

 

Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία υπαρκτής οντότητας με Νομικό Πλαίσιο, σαφείς στόχους και καθαρή πορεία, ώστε να κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς τον μεγάλο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να βρουν τα κόμικς την θέση που τους αξίζει στην Ελλάδα.

 

Στις 7 Φεβρουαρίου υπογράφτηκε από τα Ιδρυτικά της Μέλη, το Καταστατικό της Λέσχης Φίλων Κόμικς. Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με σαφείς στόχους τη διάδοση και ανάπτυξη των Κόμικς στην Ελλάδα.

13 Ιδρυτικά Μέλη, όλα μέσα από την Κοινότητα, αποδεδειγμένα λάτρεις των Κόμικς.

 

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε όλους να μοιραστείτε μαζί μας το όραμα και την αγάπη που έχουμε για τα κόμικς. Σας περιμένουμε για μια βόλτα, καφέ, κουβέντα και μπυρίτσα εδώ, στα ενδότερα.

Edited by zoo
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια παιδιά και καλό δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Λέσχη μας έχει πλέον έδρα!

 

20 μέτρα από την πλατεία Μοναστηρακίου, στην Αγίας Ειρήνης 5 (1ο στενό δεξιά ανεβαίνοντας την Αθηνάς), στον 1ο όροφο (όλος δικός μας).

 

Για την ώρα είμαστε σε προετοιμασία - σκουπίσματα, επίπλωση (καμμιά καρέκλα να καθόμαστε και κανα ράφι να ακουμπάμε τα κόμικς) και διαδικαστικά - αλλά σύντομα θα γεμίσει κόμικς και αγάπη.

Θα είναι το στέκι μας για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας κόμικς, να μιλήσουμε για αυτά και φυσικά να δείξουμε σε όλους ότι τα κόμικς είναι πολιτισμός και διασκέδαση!

 

Οι ώρες λειτουργίας του χώρου θα ανακοινωθεί σύντομα, όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ξεκινήσαμε λοιπόν :)

Οι μέρες και ώρες που θα βρείτε την Λέσχη Φίλων Κόμικς ανοιχτή είναι:

 

ΤΡΙΤΗ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 6-10 το βράδυ

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ : 10-2 το πρωί και 6-10 το βράδυ

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ θα είμαστε κλειστά.

 

Ευπρόσδεκτος όλος ο κόσμος, μέλη και μη, με μοναδικούς όρους την αγάπη για τα κόμικς και την πολιτισμένη συμπεριφορά :))

Θα λειτουργεί ανοιχτή βιβλιοθήκη κόμικς καθώς και παροχή μεταχειρισμένων τευχών των μελών.

 

Υπενθύμιση για το πού βρισμόμαστε:

Αγίας Ειρήνης 5 Μοναστηράκι (ξεκινώντας την Αθηνάς από Μοναστηράκι, το πρώτο στενό δεξιά)

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-3318168

 

Σας περιμένουμε όλους!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..