Tiessa Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 Κατέφθασε και η αιρετική της ομάδας! Το διήγημα δεν με ικανοποίησε στην εξέλιξή του. Οφείλω φυσικά να παραδεχτώ ότι ήταν πάρα πολύ όμορφα γραμμένο. Έχει το ωραιότατο στυλ αφήγησής σου, το οποίο μου έχει γίνει πια πολύ οικείο και με ευχαριστεί ιδιαίτερα, αλλά με χάλασε πολύ στο τέλος. Κατ' αρχήν δεν μου καλοπήγε αυτό το αιθέριο πλάσμα μέσα στο διαστημόπλοιο και δεν μου άρεσε και η ταυτότητα της γυναίκας. Το όλο θέμα μού έδωσε την αίσθηση ότι η ιστορία είχε ξεκινήσει να γράφεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ καλύτερο απ' ό,τι κατέληξε. Ας πούμε εκεί που έλεγε τους ρόλους του πληρώματος, είχα την εντύπωση ότι πάμε να δούμε τις έξι μέρες της δημιουργίας - ξεκινώντας από το παιχνίδι με ηλεκτρομαγνητικά πεδία και καταλήγοντας στην εμφάνιση των ζώων, των φυτών και των ανθρώπων και στο πρώτο ζευγάρι. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά αισθανόμουνα ότι πηγαίναμε προς τα εκεί, και πήραμε μια στροφή στο δρόμο που μας πέταξε στον τοίχο απότομα. Επίσης αναρωτήθηκα για ποιο λόγο περίμενε τόσο πολύ για να τους σκοτώσει και ακόμα χειρότερα, για πιο λόγο ένα τόσο φασματικό πλάσμα να σκοτώνει με δηλητήριο. Θα μπορούσε τουλάχιστον να επιλέξει κάποιον άλλον, ας το πούμε πιο εγκεφαλικό τρόπο, κάτι πιο αιθέριο που να ταιριάζει με την όλη παρουσία της. Η φυσική παρουσία και τα συμπτώματα ενός δηλητηρίου μού αφαίρεσαν πολλή από την ευχαρίστηση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiKei Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Οσο κι αν ακουστεί αιρετικό θεωρώ το διήγημα της Naroualis καθαρή σύγχρονη εφ και όχι φάνταζυ. Υπό την έννοια ότι θα το λάτρευε ο Lovecock που έχει καταθέσει και επεξεργαστεί την Θεωρία τη Γαίας και τους μηχανισμούς αλλαγής. Αντίστοιχα διηγήματα του Tony Balantyne έχουν δημοσιευτεί παλιότερα στο 9 και μπορείτε να τα βρείτε στο Ιnfinity+ Κανείς δεν τα πέταξε ποτέ έξω από το σώμα της εφ. Προσωπικά τώρα, το διήγημα μου άρεσε. Τελεία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
northerain Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Δυστηχώς δεν έχω πολλά σχόλια να κάνω, μιας και η ιστορία είναι γενικώς άρτια. Δεν ξέρω κάτα πόσο είναι ''πραγματικά'' ΣΦ, γιατί μου φαίνεται απλά σαν ''ντύσιμο'' πάνω στο θέμα, αλλά δεν θα γκρινιάξω πολύ. Η ιστορία ήταν καλογραμμένη και δεν βρήκα κάτι σημαντικό που να με ενόχλησε. Φυσικά το ελαφρώς τρόμου τέλος με βόλεψε Λίγο με ξένισαν οι αναφορές στις εθνότητες των άλλων αστροναυτών, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waylander Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Ευγε. Η ιστορια σου για ακομα μια φορα ηταν καταπληκτικη. Δεν εχω να προσθεσω κατι σε σχεση με τους αλλους μονο συνχαρητηρια.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 Δυσκολεύτηκα με αυτό. Η γραφή είναι άψογη, μας βάζεις για τα καλά στην ατμόσφαιρα του πλοίου και ο τρόπος που χρησιμοποιείς το όνομα δίνει πολλούς έξτρα πόντους. Αλλά ρε γαμώτο, στο τέλος περίμενα κάτι περισσότερο. Σαν να έφτασες στο στόχο σου (τον προβληματισμό πάνω στην οικολογική καταστροφή) από τον εύκολο δρόμο. Βέβαια, ίσως για να γίνει αυτό που θα περίμενα να ήθελε πολύ περισσότερες λέξεις. Κάτι που με παραξένεψε είναι, αφού η πρωταγωνίστρια κατάλαβε το λάθος που έγινε στην πορεία, γιατί δεν είπε τίποτα; Δεν έπιασα κάτι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adinol Doy Posted May 1, 2009 Share Posted May 1, 2009 Ἐξαιρετικὴ ἡ ἱστορία, θαυμάσια ἡ δόμησή της... ἐκτὸς ἀπ' τὸ τέλος. Ἀλλὰ αὐτὸ τὸ ἔχουν ἤδη πεῖ ἄλλοι πρὶν ἀπὸ ἐμένα. Αὐτὸ ποὺ μοῦ ἄρεσε καὶ κρατῶ περισσότερο ἀπ' ὅλα ἦταν ἡ μυστηριώδης καὶ κάπως μακάβρια αἰσθησιακὴ ἀτμόσφαιρα, τὴν ὁποία χειρίστηκες μέχρι τὸ τέλος μὲ συνέπεια. Τὸ ὕφος σου, ἂν καὶ γνώριμο, ἐν πολλοῖς κατώρθωσε νὰ ἀποβάλει τὸν χαρακτήρα τοῦ παραμυθένιου καὶ νὰ γίνει μιὰ καθ' ὅλα space opera. Κι αὐτό, φυσικά, ἀποτελεῖ ἐπιτυχία. Μπράβο, Εὐθυμία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WILLIAM Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Ωραία ιστορία, με ατμόσφαιρα. Θα ήταν απολαυστική σαν μυθιστόρημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts