Jump to content

Coraline (2009)


araquel
 Share

Recommended Posts

coraline1.jpg

 

Βγαίνει σήμερα - αν δεν κάνω λάθος - το Coraline στους κινηματογράφους.

Για όποιον δεν το γνωρίζει, το Coraline είναι ένα παραμύθι γραμμένο από τον Neil Gaiman, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία (και κόμιξ) που συζητιούνται στο φόρουμ μας, και η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Henry Selick, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει και το The Nightmare Before Christmas.

 

coraline2.png

 

coraline4.jpg

 

Αν δεν κάνω λάθος, η ταινία θα έχει και ειδική 3D έκδοση, καθώς και τη συμβατική 2D. Για την υπόθεση, δεν λέμε πολλά, παραμύθι είναι, μην το χαλάσουμε. Άλλωστε πόσοι είναι που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο; (άκυρη ερώτηση, καθώς συμπεριλαμβάνομαι και εγώ σε αυτούς... :whistling: )

 

Αν παρόλα αυτά πεθαίνετε να πάρετε μία γεύση, ακολουθήστε τα λίνκια πιο κάτω για να δείτε trailer ή να διαβάσετε περισσότερα.

Η ταινία έχει δεχτεί καλές κριτικές ως τώρα (ναι, ναι, το ίδιο συνέβη και με το Star Trek, οπότε δεν λέει και πολλά αυτό, αλλά ας μην τσιτώνουμε τον monsieur Spock τέτοιες ώρες...)

 

teaser & trailer (youtube)

teaser

 

links

official website

imdb entry

wiki entry

Edited by Dreamer
Προστέθηκε το έτος κυκλοφορίας στον τίτλο του topic
Link to comment
Share on other sites

Aπό τα πιο αγαπημένα μου βιβλία. Αν δεν ήταν animation θα πήγαινα σίγουρα να το δω, τώρα λίγο χλωμό το βλέπω ( :D )

 

(νομίζω πως είναι φανερό πως από αυτό το βιβλίο πρέπει να είχε επηρεαστεί αρκετά κι ο ''Λαβίρυνθος του Πάνα'')

 

ευχαριστούμε για τα λίνκς :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το είδα εχθές, και πραγματικά το απόλαυσα. Μου είχε αρέσει πολύ όταν είχα διαβάσει το βιβλίο, και η ταινία είναι και αρκετά πιστή στο βιβλίο, αλλά και το Animation είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό.

Link to comment
Share on other sites

Καλούλι ήταν. Αρχικά το μπέρδεψα με το Wolves in the walls που είναι κάπως παρόμοιο, αλλά εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ... σήμερα διάβασα το βιβλίο και μετά είδα την ταινία. Καλή ήταν. Ίσως αν δεν είχα διαβάσει το βιβλίο να μου άρεσε περισσότερο. Εδώ που τα λέμε του ψιλοάλλαξαν τα φώτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν καλή η ταινία... απλά νοιώθω ότι η ματιά του σκηνοθέτη ήταν κάπως διαφορετική από την ματιά του συγγραφέα. Για παράδειγμα, η ταινία επικεντρώθηκε στην σχέση της Coraline με τους γονείς της... στην αδιαφορία τους... αυτή την αδιαφορία όμως δεν την ένοιωσα τόσο έντονη στο βιβλίο.

Όπως και να έχει, ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία είναι δύο διαφορετικές τέχνες και μάλλον δεν είναι σωστό να συγκρίνω την ταινία με το βιβλίο... οπότε... θα επικεντρωθώ στην ταινία και θα πω ότι μου άρεσε αλλά την ήθελα πιο σκοτεινή και λιγότερο παιδική. Επίσης να πω ότι παρόλο που ήταν μια αρκετά καλή ταινία, απέχει αρκετά από το να είναι αριστουργηματική... όχι επειδή είναι χειρότερη από το βιβλίο (έτσι και αλλιώς οι περισσότερες ταινίες που βασίζονται σε βιβλία χάνουν πολύ όταν μεταφέρονται στην μεγάλη οθόνη), αλλά επειδή δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον Εφιάλτη των Χριστουγέννων (The nightmare before Christmas) και την Νεκρή Νύφη (Corpse Bride).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το είδα χθες σε dvd και το λάτρεψα. Πιο πολύ κι από τον Χριστουγενιάτικο Εφιάλτη. Ενδιαφέρον και τα extras με τον Γκάιμαν ενεργό στα γυρίσματα. Ο Σέλικ ετοιμαζόταν να το κάνει σενάριο από την στιγμή που ο Γκάιμαν έγραφε ακόμα το βιβλίο. Ο δε συγγραφέας κατανοεί απόλυτα για τις σεναριακές διαφορές του βιβλίου του. Π.χ. καθώς δεν μπορούν να έχουν την ηρωίδα να μιλάει με τον εαυτό της σε όλη τη ταινία (για να ξέρει ο θεατής τι σκέφτεται) επινοήθηκε σεναριακά ο Γουάιμπορν, ο φίλος της Κόραλάιν, για να έχει κάποιον με τον οποίο να συζητάει.

 

Υπέροχη ταινία πάντως. Πανέμορφη, με κέρδισε με την λιτότητα της - σε σύγκριση με τον Εφιάλτη που τον θεωρώ πολύ φορτωμένο.

Link to comment
Share on other sites

Ειδα μονο την ταινια και δηλωνω απεριφραστα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ,εξαιρετικη δουλεια και ευτυχως που κατα καιρους βγαινουν τετοια διαμαντακια και χαιρομαστε εμεις οι οπαδοι του κοσμου που δημιουργει με τον ιδιο τροπο ο τιμ μπαρτον:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mα τι ομορφο παραμυθι!

Πραγματικα με οδηγησε στο να ψαξω καθε πορτα και πορτακι του σπιτιου μου:tease:

Επιπλεον μου αρεσε παρα πολύ η μουσική. Ειδικότερα ενα κομματι (Οther father's song) μου αποκαλυψε ενα απο τα τωρινα αγαπημενα μου συγκροτηματα, τους They May Be Giants ,που εμπνεονται τα τραγουδια τους κατα κανονα απο τις φυσικες-θετικες επιστήμες.

(::lol:
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Αγαπημένο. Το είδα κάποια στιγμή και με τις αδερφούλες μου και κατατρόμαξαν. Η μουσική του υπέροχη. Πρόσεξε κανένας άλλος την ομοιότητά του με το Thief of Always του Μπάρκερ;

Link to comment
Share on other sites

Αγαπημένο. Το είδα κάποια στιγμή και με τις αδερφούλες μου και κατατρόμαξαν. Η μουσική του υπέροχη. Πρόσεξε κανένας άλλος την ομοιότητά του με το Thief of Always του Μπάρκερ;

 

 

Αναμφισβήτητα! Αν και το "Ο κλέφτης του Πάντοτε", κατά την άποψή μου, είναι σαφώς ανώτερο!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, και κατά τη δικιά μου,αν και το animation είχε εκπληκτική μουσική που πρόσφερε πολύ στο feeling.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Υπέροχη ταινία, animation μεν αλλά σε καμία περίπτωση για μικρά παιδιά! Όταν την είδα εξτρελάθηκα και πήρα το βιβλίο, το οποίο είναι σαφώς πολύ πιο dark. :mf_bookread:  Ίσως να φταίει ότι είδα πρώτα την ταινία αλλά μου άρεσε περισσότερο από το βιβλίο. Η μουσική εξαίσια, βάζω όλο το soundtrack και το ακούω όταν διαβάζω! Τέλεια η σκηνή με το τραπέζι της other-mother, πεινάω κάθε φορά που την βλέπω ! :woot_jump:

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Coraline (2009)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..