Jump to content

Η συντεχνία των μάγων - Trudi Canavan


rama
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους:rolleyes: είμαι νέο μέλος στο forum, και γράφω πρώτη φορά στο fantasy section.

Αυτές τις μέρες διαβάζω την "συντεχνία των μάγων" της Trudi Canavan και μου αρέσει πολύ, το έχει διαβασει κανείς άλλος?

Γνωριζει κάποιος ποτε θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο?

Link to comment
Share on other sites

Αν τα θέλεις στα αγγλικά... κοίταξε στο Amazon. Δεν ξέρω αν μιλάς για την τριλογία Black Magician ή για την τριλογία Age of the Five. (Οι ελληνικές μεταφράσεις μερικές φορές...) Πάντως στα αγγλικά, και οι δύο τριλογίες έχουν τελειώσει και σε λίγο η Canavan θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο μρ τίτλο Ambassador's Mission της καινούργιας τριλογίας Traitor Spy.

Link to comment
Share on other sites

Αν τα θέλεις στα αγγλικά... κοίταξε στο Amazon. Δεν ξέρω αν μιλάς για την τριλογία Black Magician ή για την τριλογία Age of the Five. (Οι ελληνικές μεταφράσεις μερικές φορές...) Πάντως στα αγγλικά, και οι δύο τριλογίες έχουν τελειώσει και σε λίγο η Canavan θα κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο μρ τίτλο Ambassador's Mission της καινούργιας τριλογίας Traitor Spy.

To Black Magician εννοεί.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Είναι η σειρά Black Magician, θα ψάξω και για τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Το τελείωσα, πολυ καλό! τώρα περιμένω το δεύτερο.

Θα ήθελα να διαβάσω παρόμοια βιβλιά, γενικώς μου αρέσουν ότι έχει να κάνει με μάγους, έχω διαβάσει ολή την σειρά του SPOOK (joseph delaney), στα ελληνικά εχουν μεταφραστή τα 2 πρώτα, στα αγγλικά ειναί 6 μέχρι τώρα.

Αν ξέρει κανείς κάτι παρόμοιο να μου προτείνει?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πάρα πολλά με μάγους.

 

Μπορείς να πάρεις Raymond E. Feist, να αρχίσεις με το Magician.

Α, Dragonlance, και ιδίως όπου δείς τον Raistlin Majere. (Ναι μάγος είναι)

Garth Nix: H τριλογία Sabriel, Lirael και Abhorsen

 

Από εκεί και πέρα, αν ψάξεις θα βρείς αρκετά. Προσωπικά δεν ξέρω τους τίτλους στα ελληνικά, επειδή αποφεύγω τις μεταφράσεις, μιας και γνωρίζω τα αγγλικά όσο καλά όσο τα ελληνικά.

 

Πάντως αν θες ποικιλία, καλύτερα να αρχίσεις να διαβάζεις στα αγγλικά. Και επίσης αν θες να διαβάζεις ολόκληρες τριλογίες και όχι να περιμένεις αν και πότε θα μεταφράσουν το επόμενο...

Link to comment
Share on other sites

To Magician και Dragonlance τα έχω διαβάσει.

Τον Garth Nix δέν τον ήξερα, λίγο που κοίταξα στο play.com φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.

Στα αγγλικά διαβάζω, αλλα κάποιες φορές με κουράζει λίγο. Προτιμώ αν είναι να διαλέξω κάτι στα αγγλικά να είναι επιστημονικής φαντασίας γιατί οι μεταφράσεις στα ελληνικά, δυστυχώς, είναι ελάχιστες.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριές!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τέλειωσα το Magician's Guild της Canavan και τώρα περιμένω εναγωνίως να μου στείλουν τα 2 και 3. Πάντως, αυτή η νέα τάση της γυναικείας fantasy μου αρέσει πάρα μα πάρα πολύ! Στο ίδιο στιλ είναι η Karen Miller - έχω διαβάσει την τριλογία Godspeaker - και η Kristen Britain - Green Rider (έχουν βγει τρία μέχρι στιγμής και με ρυθμούς χελώνας περιμένουμε τα υπόλοιπα). Στα ελληνικά τίποτα ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μόλις ανακάλυψα αυτό το νήμα.

Λοιπόν, έχω τελειώσει το πρώτο από την τριλογία Age of the Five, το Priestess of the White και έχω ξεκινήσει το δεύτερο, με τίτλο Last of the Wilds. Καλά είναι μωρέ, ευχάριστα διαβάζονται, έχουν καλά στοιχεία αλλά δεν κόβω και φλέβα.

Αυτό που μ' άρεσε πολύ ήτανε οι Θεοί (οι "πέντε" του τίτλου), οι οποίοι υπάρχουν κι εμφανίζονται κατά διαστήματα στους πιστούς τους μιλώντας τους και διευκρινίζοντας στην ανάγκη. Πολύ καλή φάση! Δε χρειάζονται όλα κείνα τα "δεν υπάρχει Θεός!" "Υπάρχει!" "Απόδειξέ το!" κλπ, εδώ είναι κουκιά μετρημένα.

Από χαρακτήρες μ' άρεσε πολύ η αθάνατη μάγισσα Έμεραλ, οι υπόλοιποι δε με κατενθουσίασαν.

Και οι φτερωτοί άνθρωποι της υπόθεσης είναι τουλάχιστον ανατομικώς αποδεκτοί!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Μόλις τελείωσα  το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Black Magician - The Magicians' Guild. Μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά παρότι, προς το παρόν, δεν δείχνει να έχει κάποια φοβερή πρωτοτυπία. Φτωχή πλην τίμια, νεαρή, αγράμματη κοπελούδα ανακαλύπτει ξαφνικά ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε κρυμμένες μέσα της μαγικές δυνάμεις χωρίς να το ξέρει  κλπ κλπ. Κλασικά υπάρχει πανεπιστήμιο μαγείας, καλοί και κακοί μάγοι, οι περισσότεροι, δυστυχώς μέχρι τώρα, μόνο καλοί ή μόνο κακοί εκτός από έναν μπαλαντέρ για τον οποίο θα μάθουμε περισσότερα στη συνέχεια και φαίνεται να έχει δώσει το όνομα στην τριλογία.

 

Αρκετά αργό και απλοϊκό σε πολλά σημεία αλλά όμως, και αυτό νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα στοιχεία του βιβλίου, δεν αισθάνεσαι καμία στιγμή ότι σε κοροϊδεύει. Οι ήρωες δεν κάνουν τους έξυπνους, αντίθετα, υπάρχουν φορές που φαίνονται υπερβολικά αφελείς αλλά ακόμα και τότε καταλαβαίνεις το λόγο. Πχ. Η αγράμματη κοπελούδα προσπαθεί αρχικά μόνη της (χωρίς τη βοήθεια άλλων μάγων) να τιθασέψει τις μαγικές της ικανότητες. Πώς μπορεί να το κάνει αυτό; Το μόνο που έχει να κάνει είναι να μάθει να διαβάζει και να βρεθεί στα χέρια της κάποιο (οποιοδήποτε) βιβλίο μαγείας. Τι στο καλό, κάτι θα καταλάβει από αυτό. Πόσα βιβλία πια να υπάρχουν για μαγεία; Μπορεί να μην γίνεσαι μάγος έτσι, βρίσκοντας δηλαδή το sos βιβλίο μαγείας που κάνει τα πάντα, αλλά πώς να το πεις αυτό στους καλοθελητές φτωχοδιάβολους που νομίζουν ότι θα τη βοηθήσουν, ο καθένας για τους δικούς του σκοπούς;

 

Τα άσχημα τώρα. Ως πρώτο βιβλίο της τριλογίας είναι και αρκετά εισαγωγικό. Μαθαίνουμε για τον κόσμο, την ιστορία της χώρας, τις σχέσεις με τους γείτονες, κάποια στοιχεία για το είδος της μαγείας που χρησιμοποιούν κλπ κλπ. Όλο αυτό όμως το μαθαίνουμε σαν μάθημα. Ο μάγος δάσκαλος, κάνει μάθημα στην ηρωίδα και τα μαθαίνουμε κι εμείς με λίγο χοντροκομμένο τρόπο, κατά τη γνώμη μου.

Επίσης, το πόσο άσχημα ζει ο κόσμος έξω από τα τείχη της πόλης και το πόσο επικίνδυνα είναι εκεί έξω το μαθαίνουμε από την ηρωίδα που το λέει σχεδόν σε κάθε κεφάλαιο: “Μα δεν ξέρετε εσείς πώς περνάει ο κόσμος εκεί έξω!”, “Μα δεν έχετε μεγαλώσει εκεί έξω!”

Τέλος, η ηρωίδα προς το παρόν, αν και μεγαλωμένη σε αυτός τον επικίνδυνο και δύσκολο κόσμο, είναι υπερβολικά καλή και αθώα, πιο καλή και αθώα δεν γίνεται λέμε. Οι κακοί, από την άλλη, δεν είναι και τίποτα της προκοπής από δαύτους. Το βιβλίο χρειαζόταν λίγη περισσότερη σκληράδα, που θα τη σήκωνε, γιατί το αποτέλεσμα είναι στιγμές στιγμές αρκετά χλιαρό.

 

Γενικά, ένα young adult που περιμένω να ενηλικιωθεί στη συνέχεια, γιατί θα συνεχίσω, σύντομα, με τα επόμενα.

Edited by melkiades
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..