Jump to content

Fringe (2008-2013)


araquel
 Share

Recommended Posts

Fringe_poster_figure.jpg

μία σειρά που θα ξεκινήσει (ή τουλάχιστον θα προβληθεί ο πιλότος της) τον αύγουστο, λόγω της φετινής απεργίας.

από όσα έχω διαβάσει θα είναι ένα μείγμα από x-files, altered states (χμμ.... τι?) και από ζώνη του λυκόφωτος. πα μαλ. η wikipedia λέει ότι, σαν άλλες σειρές του j.j. abrams (felicity, alias, lost), αναμένεται και αυτή να έχει μια συγκεκριμένη μυθολογία που θα ακολουθεί και διερευνεί.

 

ένα ατύχημα σε μία πτήση καλεί στο καθήκον μία πράκτορα του fbi, την olivia warren. ερευνώντας την υπόθεση, οδηγείται στον walter bishop, ο οποίος στο παρελθόν, ως επιστήμονας, ασχολούνταν με αντικείμενα που συνδέονται με ό,τι συνέβη στο αεροπλάνο. για να μπορέσει όμως να μιλήσει στον walter, αναγκάζεται να βρει τον γιο του, peter, τον οποίο πείθει να τη βοηθήσει (ο πατέρας, walter νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο και μόνο συγγενείς μπορούν να τον επισκέπτονται). οι τρεις τους θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν την αιτία του ατυχήματος και μπλα μπλα μπλα (από εδώ και πέρα πιστεύω είναι αρκετά τυπικό...). ο τίτλος, fringe, προκύπτει από τον επιστημονικό τομέα στον οποίο ειδικεύεται ο walter, fringe science (teleportation, astral projection, mutation, mind control).

 

όσα διάβασα και είδα προμηνύουν μία πολύ κολληματική σειρά (ή έναν απολαυστικότατο πιλότο στη χειροτέρα των περιπτώσεων). εντυπωσιακότατο (με την καλή και την κακή ένοια) είναι ότι ο δίωρος πιλότος της σειράς κόστισε 10.000.000 δολάρια. :aohmy: :aohmy: :aohmy: :aohmy: :aohmy: :aohmy: :aohmy: τι να πει κανείς, ο άρτος και τα θεάματα καλά κρατούν...

 

trailer uno

trailer dos

 

άντε να δούμε... τον αύγουστο συντονιζόμαστε στους δέκτες μας :ahappy: .

Edited by araquel
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μια πράκτορας του FBI…

post-1004-1217515861_thumb.jpg

Η καινούργια Anna Torv ως Olivia Dunham

 

Ένας κυριολεκτικά τρελός επιστήμονας…

post-1004-1217515889_thumb.jpg

Ο John Noble (ο Denethor του Return of the King) ως Dr. Walter Bishop

 

Ο γιος του επιστήμονα, ο μόνος που μπορεί να μεταφράζει τα λεγόμενα του πατέρα του.

post-1004-1217515916_thumb.jpg

Ο Joshua Jackson ως Peter Bishop

 

Μια βοηθός εργαστηρίου…

post-1004-1217515943_thumb.jpg

Η Jasica Nicole ως Astrid Farnsworth

 

Ένας σκιώδης προϊστάμενος…

post-1004-1217515970_thumb.jpg

Ο Lance Reddick ως Phillip Broyles

 

…και μία αγελάδα…

post-1004-1217516004_thumb.jpg

 

Όλοι τους ταγμένοι ενάντια σε εξελιγμένη και ανεξέλεγκτη επιστήμη που αγγίζει τα όρια της Ζώνης του Λυκόφωτος…

post-1004-1217516044_thumb.jpg

…κι έχουμε σειρά. Το Fringe του J.J. Abrams.

post-1004-1217516075_thumb.jpg

 

Στον πιλότο, οι επιβάτες μιας πτήσης αρχίζουν ξαφνικά και ανεξήγητα να λιώνουν…

post-1004-1217516111_thumb.jpg

…αλλά το σκάφος καταφέρνει να προσγειωθεί με σύστημα αυτόματης πλοήγησης, με τους πάντες μέσα νεκρούς.

post-1004-1217516150_thumb.jpg

post-1004-1217516163_thumb.jpg

post-1004-1217516179_thumb.jpg

post-1004-1217516196_thumb.jpg

 

Οι έρευνες οδηγούν την πράκτορα Ντάναμ και τον επίσης πράκτορα και boyfriend της σε κάποιες αποθήκες όπου είναι αποθηκευμένο άγνωστο υλικό.

post-1004-1217516262_thumb.jpg

 

Τον φίλο της ηρωίδας…

post-1004-1217516288_thumb.jpg

παίζει ο Mark Valley (από το Boston Legal) σαν πράκτορας John Scott

 

Μια έκρηξη τραυματίζει άσχημα τον πράκτορα Scott με αποτέλεσμα να μολυνθεί και να αρχίσει να λιώνει

post-1004-1217516338_thumb.jpg

 

Απελπισμένη να σώσει τον αγαπημένο της, η ηρωίδα ξεθάβει έναν τρελό επιστήμονα, του δίνει πίσω το υπόγειο εργαστήρι του και ξεκινάει η έρευνα, ένας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο.

post-1004-1217516375_thumb.jpg

post-1004-1217516384_thumb.jpgpost-1004-1217516394_thumb.jpg

post-1004-1217516408_thumb.jpg

 

Και η λύση της υπόθεσης δεν τελειώνει εδώ. Κάποιος εκεί έξω πειραματίζεται επικίνδυνα με την εξελιγμένη τεχνολογία και η ομάδα μάλλον θα είναι αρκετά απασχολημένη…αν στεριώσει αυτή η νέα σειρά. Ο πιλότος δεν ήταν κακός, έχει σημασία όμως πως θα εξελιχθούν και οι χαρακτήρες.

post-1004-1217516502_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Fringe ξεκίνησε τον πρώτο του κύκλο.

 

Επεισόδιο 1: The Same Old Story

Κατά συρροή δολοφόνος πηγαίνει πόρνη σε φτηνό ξενοδοχείο. Κάνουν έρωτα και πριν προλάβει να την σκοτώσει την πιάνουν πόνοι στην κοιλιακή χώρα. Σε διάστημα ντε-τε καταλήγει έγκυος σε ένα νοσοκομείο όπου γεννά μωρό το οποίο αρχίζει να μεγαλώνει σε έναν άντρα ογδόντα χρονών μέσα σε τέσσερις ώρες.

 

Επεισόδιο 2: The Ghost Network

Ένας άντρας έχει οράματα από καταστροφικά γεγονότα πριν αυτά συμβούν. Όπως μια επίθεση σε λεωφορείο με ένα αέριο που στερεοποιεί τον αέρα. Η ομάδα χρησιμοποιεί τον άντρα σαν πομπό για να μάθει την επόμενη κίνηση των υπευθύνων για τις επιθέσεις.

 

Μέχρι στιγμής, και αρκετά νωρίς θα έλεγα, έχουμε μια συνεχόμενη υποβόσκουσα απειλή που χρησιμοποιεί επικίνδυνη weird science χωρίς να είναι φανεροί οι σκοποί της. Σε άλλες σειρές φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο από τον δεύτερο κύκλο και μετά, όταν βέβαια έχουμε χορτάσει και μερικά επεισόδια που στέκονται αυτοτελή από μόνα τους. Το Fringe έχει πιάσει τον κεντρικό, μυστηριώδη μύθο του από τον πιλότο και σου δίνει την αίσθηση πως έτσι και χάσεις ένα επεισόδιο θα βρεθείς στο σκοτάδι. Καθόλου καθησυχαστικό βέβαια, και ίσως πέσει βαρύ για κάποιους, η σειρά έχει όμως κάποια ποιότητα. Αγαπημένος χαρακτήρας μέχρι στιγμής αναδεικνύεται ο έξοχος John Noble, που έχει τις καλύτερες στιγμές και τις καλύτερες ατάκες.

post-1004-1222289304_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Είδα το πρώτο επεισόδιο και πρέπει να πω πως απογοητεύτηκα και μάλλον δεν θα τη δω τη σειρά, ακόμη και εγώ ο τρελός σειράκιας!

Link to comment
Share on other sites

Είδα τα τρια επεισόδια που βγήκαν μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι πως περίμενα περισσότερα, σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τα x files, που είναι η αδυναμία μου και άκουσα πως μοιάζουνε!

 

Όμως μ' αρέσουν οι χαρακτήρες, ειδικά ο τρελός επιστήμονας που αρμέγει την αγελάδα, ξεχνάει συνεχώς και κάνει κουλά σχόλια! Έχει πλάκα.

 

Πέρα απ' αυτό μαθαίνεις πόσα περίεργα μπορούν να συμβούν, θεωρητικά τουλάχιστον, στο ανθρώπινο σώμα με τη βοήθεια της επιστήμης. Άνθρωποι που μεγαλώνουν και γερνάν σε μια μέρα ή σταματούν εντελώς τη γήρανση και τέτοια...

Στο κάτω κάτω είναι ακόμη στο τρίτο επεισόδιο, δεν έχει εξελιχθεί ακόμη το στορι καλά...Θα του δώσω μια ευκαιρία!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

5o επεισόδιο: Power Hungry

post-1004-1224156622_thumb.jpg

 

Θα μπορούσε να είναι ένα καλό επεισόδιο του X-Files. Οι διαφορές έγκειται στο ότι όλα τα παράξενα που διαδραματίζονται σε κάθε ιστορία συνδέονται από έναν κεντρικό μύθο, που προς το παρόν διατηρείται μυστηριώδης και συγκαλυμμένος, η σειρά δεν έχει μεταφυσικά στοιχεία, τα πάντα έχουν να κάνουν με «παράξενη επιστήμη» (εδώ είχαμε και περιστέρια με gps), και το γεγονός πως μας λείπει μια όποια ερωτική χημεία ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ή ανάμεσα στον οποιοδήποτε.

 

Να’ναι πάντα καλά ο υπέροχος John Noble.

 

Και η αγελάδα τα πάει μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Είχα ακούσει πολλά για αυτό... αλλα μάλλον απογοητεύτηκα.. Το βασικότερο είναι ότι αντιγραφει τον εαυτό του από το 2ο-3o μόλις επεισόδιο. Βρήκε μια συνταγή και είναι η δομή κάθε, μα κάθε επεισοδίου (μέχρι και το πέμπτο που έχω δει) ίδια.

 

- βλέπουμε την επίθεση του κακού

- Κανεις δεν ξέρει τι μπορεί να είναι

- Ο μαύρος βάζει την γκόμενα να το δει

- Αυτή πάει στον τρελό επιστήμονα, ο οποιος ξέρει αμέσως τι είναι

- Ο επιστήμονας λέει πως έχει κάνει πειράματα για αυτό στο παρελθόν μαζί με τον "X"

- Η γκόμενα ψάχνει τον κακό, ο γιος του επιστήμονα την βοηθα (! περίεργο να τον αφήνουν να εμπλέκεται, αλλα anyway)

- Δεν τα καταφέρνουν

- Η πρωταγωνίστρια μαθαίνει (κυρίως από την γραμματέα της massive dynamics) ότι δεν είναι η πρώτη φορα που γίνεται κάτι τέτοιο και ρωτάει τον μαύρο που τότε της το λέει.

- Ο τρελός επιστήμονας σκέφτεται κάτι, που μoιaζέι συνήθως με αυτό που έκαναν οι κακοί και το κατασκευάζει επιτόπου.

- Αναφέρει πως σε "θεωρητικό επίπεδο" αυτό που έφτιαξε πρέπει να δουλέψει (Αμάν πια αυτή η ατάκα!)

- Το δοκιμάζει και δουλεύει.

- Καταφέρνουν με αυτό να βρούν/ πιάσουν τον κακό

- Καταλήγουν μονο η γκόμενα με τον γιο του επιστήμονα να κυνηγούν τον κακό!!

- Ο γιος του επιστήμονα τον πιάνει!

- Στο τέλος η πρωταγωνίστρια παίρνει κάποια κομμάτια του παζλ του γενικού story.

 

Και στην όλη πορεία κάθε επεισοδίου ο τρελός επιστήμονας θα πετάει τις "άκυρες" ατάκες του που θα δείχνουν ποσο τρελός είναι (αστείες παρεπιπτόντως).

 

Όσοι το βλέπεται παρακολουθείστε τα επόμενα επεισόδια. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθούν και αυτά το ίδιο μοτίβο. Καμια έμπνευση από επεισόδιο σε επεισόδιο.. καμια σχέση με X-files. Αυτό σε κρατούσε σε αγωνια, δεν ήξερες πως θα γίνει τι.

 

Anyway, ξεκίνησα προδιατεθειμένος πολύ θετικά με αυτήν την σειρά, αλλα με απογοήτευσε..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το 8ο επεισόδιο, “The Equation”, ήταν πάρα πολύ καλό. Είχε να κάνει με ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο πρόβλημα και μια μέθοδο απαγωγής που κέρδιζε τις εντυπώσεις. Ήταν ίσως το επεισόδιο που χάρισε γνήσιο σασπένς κυρίως εξαιτίας των αναμεμιγμένων χαρακτήρων.

 

Το πιο δυνατό σημείο της ιστορίας ήταν η επίσκεψη του δόκτορα Walter Bishop (John Noble) στο τρελάδικο του, όπου εκτεθειμένος στους δαίμονες του, και στις βλέψεις ενός διευθυντή που πιστεύει πως ο επιστήμονας ανήκει πίσω από τα σίδερα, ο χαρακτήρας σχεδόν έχασε το παιχνίδι, όλα για τη σωτηρία ενός παιδιού.

 

Το 9ο επεισόδιο, “The Dreamscape”, είχε το πιο πιασάρικο teaser (σκηνή πριν τους τίτλους) της σειράς και ένα αρκετά ανατριχιαστικό φινάλε.

 

Είχε ενδιαφέρον που μας θύμισαν πάλι την δεξαμενή αισθητήριας στέρησης και των πιθανοτήτων που προσφέρει, μετά όμως από την δυνατή εισαγωγή τους ξέφυγε ένα σημαντικό ατού πλοκής: Κανείς από τους κεντρικούς χαρακτήρες δεν κινδύνεψε από το «όπλο» αυτής της εβδομάδας, κάτι που θα εξύψωνε το επεισόδιο. Και φαίνεται πως χάνουν συχνά τέτοιες ευκαιρίες.

Link to comment
Share on other sites

post-1004-1228414182_thumb.jpg

 

Επεισόδιο 10, “Safe”

 

Ληστές που μπαίνουν σε θησαυροφυλάκια τραπεζών διαπερνόντας στερεά ύλη. Κλέβουν από θυρίδες ασφαλείας τα κομμάτια που συνθέτουν μια…

χρονομηχανή. Την χρονομηχανή που έκρυψε πριν χρόνια ο Γουόλτερ Μπίσοπ.

 

 

Έχουμε ένα νέο κακό, τον Mr. Jones, τον οποίο είχαμε γνωρίσει από προηγούμενη ιστορία. Είναι ο τύπος στην γερμανική φυλακή. Αποδεικνύεται λίγο “Hannibal Lector”, καθώς φαίνεται να κρύβεται πίσω από τα περισσότερα εγκλήματα που παρακολουθήσαμε ως τώρα.

Δραπετεύει, τηλεμεταφέρεται, χάρη στην συναρμολογημένη χρονομηχανή του Γουόλτερ. Και για κάποιο λόγο έχει βάλει να απαγάγουν την πράκτορα Ολίβια Ντάναμ.

 

 

Το καλύτερο επεισόδιο μέχρι στιγμής. Παρέχει πληροφορίες που ολοκληρώνουν την εικόνα της σειράς, και το συγκεκριμένο επεισόδιο τελειώνει με αρκετά cliffhunger.

Link to comment
Share on other sites

Ειδα τα επεισοδια μεχρι τωρα, οντως ειναι καπως σαν αυτο που περιεγραψε ο urahara. Αρκετα επαναλαμβανομενο, το μεγαλο μυστηριο δεν σε κραταει σε αγωνια (για παραδειγμα στο Alias σε κραταγε στην τσιτα απο την πρωτη εμφανιση ενος σοβαρου στοιχειου), οι ηθοποιοι ειναι λιγο απαραδεκτοι (τον μαυρο δεν τον αντεχω, ειναι τελειως αφυσικος, η ξανθια ειναι κρυοκωλη εκτος οταν γελαει, ο φιλος της ολο σφιγγεται και δεν εχω καταλαβει γιατι, ο νεαρος πολυ χλιαρος και να μην πω τιποτα για το IQ του, ο τρελος απλα τα σπαει, ειναι τελειος, και η καλη μας αγελαδα κατεβαζει γαλα).

 

Το πιλοτικο επεισοδιο οντως ηταν φανταστικο, δεν ξερω ποιο ειδατε, εγω κατεβασα μια εκδοση που ηταν διαρκειας 80 λεπτων. Το 10ο οντως ητανε καλο. Τα 8 και 9 ετσι και ετσι, ναι σιγουρα πολυ καλυτερα. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι σωνουν τα προηγουμενα...

 

Εμενα μου αρεσει πολυ το concept της fringe science, και πιστευω οτι θα μπορουσε ανετα να ειναι κορυφαια σειρα. Αλλα δεν ειναι. Επισης, να ξερετε οτι το Fox εχει παρελθον στο να σφαζει στο ποδι καλες σειρες, οποτε για 2ο κυκλο ξεχαστε το.

Edited by Glowleaf
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"The No Brainer"

 

Ανεξάρτητο καλό επεισόδιο. Η υπόθεση θύμιζε λίγο X-Files.

 

"The Transformation"

 

Άλλο ένα επεισόδιο με μια πολύ ιντριγκαδόρικη έναρξη. Να μπορούσαν μόνο να το πάνε ένα βήμα παρακάτω. Αν δεν απέφευγαν το υπερφυσικό θα είχαν μια θανατηφόρα σειρά με τον John Noble να δίνει ρέστα. Είχε κι αυτό μια καλή ιστορία που όμως αναλώθηκε σε "δόκανο του FBI". Η πιο σημαντική εξέλιξη πάντως ήταν ο θάλαμος αισθητήριας στέρησης και η επαναπροσέγγιση της Ολίβια με τον Τζον.

 

Όσοι γνωρίζεται την ταινία Altered States (1980) με τον William Hurt, η υπόθεση αφορούσε πειράματα σε θάλαμο αισθητήριας στέρησης που πάνε στραβά. Πρωταγωνίστρια στη σειρά ήταν και η Blair Brown που εδώ στο Fringe παίζει την Nina Sharp των Massive Dynamics.

 

post-1004-1234123146_thumb.jpg

 

post-1004-1234123450_thumb.jpg

 

post-1004-1234123156_thumb.jpg

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Ability

 

Ο τηλεμεταφερόμενος Mr. Jones επιστρέφει σε ένα επεισόδιο κεντρικού μύθου, που ευχάριατα, δεν απογοητεύει. Ακολουθούμε τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησες ένα προ-προηγούμενο επεισόδιο, το Safe.

 

Η Ολίβια ανακαλύπτει πως διαθέτει μια "ικανότητα" ενώ έχουμε και μια αποκαλυπτική έκπληξη στο τέλος, σχετικά με τον Ουόλτερ Μπίσοπ.

 

Το tv.com δεν δίνει ημερομηνία για επόμενο επεισόδιο. Διάλειμμα, τέλος κύκλου ή πιθανότητα ακύρωσης σειράς (διαπραγματεύσεις.)

 

Θα πρέπει να δώσουν στον John Noble δική του σειρά.

 

edit: Σφύριξαν στο insomnia.gr πως συνεχίζεται τον Απρίλιο.

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Season finale με ένα έξοχο επεισόδιο.

 

3 εκπλήξεις:

 

 

Ο Πήτερ Μπίσοπ ανήκει σε άλλο παράλληλο σύμπαν. Τον έφερε ο Γουόλτερ από εκεί όταν ο μικρός του γιος πέθανε στην εδώ πραγματικότητα.

 

Ένας παράλληλος κόσμος όπου οι Δίδυμοι Πύργοι στέκονται ακόμα.

 

 

Και φυσικά...

 

 

Ο Leonard Nimoy!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δυναμική πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου. Δυστυχώς δεν δίνεται άμεση συνέχεια στο cliffhunger του πρώτου.

 

 

Η πράκτορας Ολίβια πάσχει από αμνησία και έτσι ο Leonard Nimoy δεν κάνει εμφάνιση.

 

 

Το φινάλε του επεισοδίου μας φυλάσσει δυσάρεστη έκπληξη, με την κατάληξη ενός συμπαθούς δεύτερου χαρακτήρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"Night of Desirable Objects"

 

Ένα μεταλλαγμένο μωρό έχει διαφύγει από το φέρετρο του, σκάβει λαγούμια και ρουφάει ανθρώπους μέσα στη γη για να τραφεί...

 

Στην παράδοση των καλών X-Files, ένα καλό και τρομακτικό επεισόδιο. Καλή, αν και λίγη, η εμφάνιση των παλαίμαχων John Savage (The Deer Hunter) και Charles Martin Smith (American Graffitti, Never Cry Wolf, Starman, The Untouchables).

Edited by DinoHajiyorgi
Link to comment
Share on other sites

Guest Anime_Overlord

Θα συμφωνήσω με όσα προειπώθηκαν από τους πρώτους. Η σειρά δε το φτάνει το X-files που να χτυπιέται. Μόνο ο τρελός επιστήμονας αξίζει κι αυτός για το χιούμορ του, όχι για την ιστορία.

 

Αλλά έλεος δηλαδή, όλα τα σχέδια του μοτίβου αυτός τα έχει φτιάξει. Καμία σχέση με τα Χ-FILES που ήταν ένα εκατομμύριο πράματα που γίνανε σε διάρκεια χιλιετιών.

 

Και κλάην η υπόθεση. Κάποιοι δοκιμάζουνε τρελές τεχνολογίες μέρα μεσημέρι χωρίς να ανυσηχούνε αν αυτό τραβάει την προσοχή του κόσμου. Και οι πρωταγωνιστές επίσης κλάην. Όλες τις απαντήσεις τις έχει ο επιστήμονας και όλο τους καθοδηγούνε αυτοί που είναι ήδη στο κόλπο. Μόνο οι ιδέες τελικά σου μένουνε και πάλι αναρωτιέσαι γιατί δεν χρησιμοποιούνε αυτά που φτιάξανε σε επόμενα επεισόδια.

Link to comment
Share on other sites

Είδα τον πιλότο και δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε.

 

Καλό ήταν.....κάπως.....είχε κάτι.......θα ήθελα να........

 

Δνε ξέρω αν παρακάτω γίνεται καλύτερο αν και δεν το νομίζω. Απλά τώρα ποια υπάρχουν τόσες καλύτερες σειρές που δεν το κόβω να αναλώνομαι σε κάτι τέτοιο.

 

Πάντως δε νείναι άσχημο απλά δεν είναι και κάτι να σε τραβήξει...

Link to comment
Share on other sites

Είδα τον πιλότο και δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε.

 

Το είδα κι εγώ, ξανά, χθες που το έπαιξε στο Star. Και το είδα με τελείως άλλο μάτι αυτή τη φορά από την προηγούμενη. Θυμώμουν τα αβέβαια συναισθήματα που μου είχε γεννήσει στη πρώτη του θέαση.

 

Τώρα όμως έχω αγαπήσει τους ήρωες του και η μυθολογία του εξελίσσεται πολύ καλά. Ο Γουόλτερ εξακολουθεί να είναι θεός, αλλά έχω πλέον ζεσταθεί όχι μόνο την πράκτορα Ολίβια Ντάναμ, αλλά και τον Πήτερ, τον Μπίσοπ τζούνιορ, τον τυπά από το Dawson's Creek. Δεν με πειράζει αν σαν σειρά πασχίζει να κάνει νούμερα στην Αμερική. Είναι από τις αγαπημένες μου σειρές.

 

Και το καινούργιο τελευταίο επεισόδιο, από τον δεύτερο κύκλο, ήταν πολύ καλό, επάξιο της παράδοσης των X-Files.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον Ντίνο, είναι μια σειρά που αγάπησα σταδιακά και πλέον δεν μπορώ να ξεκολλήσω! Τα πρώτα δυό τρία επεισόδια με είχαν απογοητεύσει, ίσως επειδή πολλοί το παραλλήλιζαν με το x-files, πράγμα άκυρο κατά τη γνώμη μου, και περίμενα να δω κάτι τέτοιο. Αλλά στην πορεία με κέρδισε, παρόλο που έχω την επίγνωση πως είναι μια σειρά κατασκευασμένη, δίχως όμως συνάμα να της λείπει και η έμπνευση. Ωστόσο, αν τότε που την είχα πρωτοδεί, είχα κάτι καλύτερο να παρακολουθήσω, πιθανότατα θα την άφηνα. Αξίζει πάντως λίγη επιμονή. Μόλις οι χαρακτήρες αρχίσουν να δένουν, γίνονται απολαυστικοί και η πλοκή εκτοξεύεται!

Link to comment
Share on other sites

4ο επεισόδιο 2ου κύκλου, "Momentum Deferred".

 

Πολύ καλό επεισόδιο, σχετικό με τον κεντρικό μύθο. Leonard Nimoy is back!

 

"Να γίνει άνθρωπος, καλύτερος από τον πατέρα του."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

5ο επεισόδιο, Dream Logic.

 

Τίποτα συγκλονιστικό, ένα καλό όμως επεισόδιο.

 

Το τρίγωνο των χαρακτήρων Olivia - Peter - Walter τελικά λειτουργεί υπέροχα.

 

Αναμένω την αποκάλυψη του μυστικού του Walter προς τον γιο του. Κάποια στιγμή θα έρθει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Star χθες ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της σειράς με δύο επεισόδια back to back. Παράλληλο σύμπαν, Leonard Nimoy, Δίδυμοι Πύργοι και το φοβερό μυστικό του Walter Bishop.

 

Προμόταραν τη σειρά δυνατά. Ας ευχηθούμε πως δεν θα μείνουν πολύ πίσω με τον δεύτερο κύκλο.

Link to comment
Share on other sites

Earthling

 

Έξοχο επεισόδιο, ανεξάρτητο του κυρίους μύθου. Μια εξωγήινη οντότητα που ζει μέσα στο σώμα ρώσου αστροναύτη σπέρνει πτώματα.

 

Ανατριχιστική προ των τίτλων εισαγωγή και ευφάνταστη εφαρμογή του τρόπου θανάτωσης των θυμάτων, με τα ανάλογα εφέ. Σαν κεντρικός χαρακτήρας αυτή τη φορά αναδεικνύεται ο προϊστάμενος πράκτορας Broyles (Lance Reddick), σε μια μεστή ερμηνεία και ένα σενάριο που τον εξυπηρετεί. (Προσέξτε τη σκηνή που τον πρωτοβλέπουμε στο εστιατόριο, με το παιδάκι, και το δυνατό φινάλε στο οποίο καίρια σώζει ένα άλλο παιδάκι.)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Snakehead.

 

Άλλο ένα καλό επεισόδιο. Και από πλευράς ανατριχιαστικής πλοκής αλλά και από πλευράς χαρακτήρων, με πατέρα Γουόλτερ και υιό Πήτερ.

 

Αυτή είναι μια καλή σειρά.

Link to comment
Share on other sites

10. Grey Matters - mid-season finale

post-1004-126065155034_thumb.jpg

 

Άλλο ένα πολύ καλό επισόδειο με μια σταγόνα Leonard Nimoy στον επίλογο.

 

Πέρνουμε επιτέλους μια ιδέα στο γιατί είναι τρελός ο Γουόλτερ Μπίσοπ. Επιστημονικής φαντασίας είναι η εξήγηση, με κλεμμένα κομμάτια εγκεφάλου που κρύβουν μυστικά. Υπέροχος όπως πάντα ο John Noble.

 

Η πόρτα στο παράλληλο σύμπαν ετοιμάζεται να ανοίξει. Από του χρόνου, εύχομαι τον Ιανουάριο, η συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Fringe (2008-2013)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..