Isis Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 Μίσος; όχι δα!! Μου αρέσει να διαφωνώ με το Βάρδο γιατί έχει ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία! Πέραν τούτου, η βασική μας διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι εγώ βλέπω τη χαρτογραφία ως επιστήμη και "κολλάω" στα εθιμοτυπικά, τα στερεότυπα και τις λεπτομέρειές της και ο Βάρδος απλά χρησιμοποιεί σχέδια που τον βοηθούν να προσανατολίζει τις ιστορίες του. Εκείνος τα αποκαλεί "χάρτες" εγώ όχι. Εκεί είναι που διαφωνούμε! Το σχέδιό σου CYB3RPHR33K έχει Βορρά. Ο σύγχρονος χάρτης (πέραν του Βορρά) χρειάζεται προβολή, σύστημα αναφοράς, κάναβο (για να μπορούν να γίνουν μετρήσεις μεγεθών), διακριτούς συμβολισμούς (κυρίως χρώμα), υπόμνημα (το θυμήθηκα αυτή τη φορά) και τίτλο. Η σύνθεσή σου είναι πλούσια αλλά όχι ολοκληρωμένη με κάποιες σχεδιαστικές υπερβολές που όμως της δίνουν ατμόσφαιρα. Ωραίο σχέδιο με μεσαιωνικές καταβολές. C'est ca! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drowvarius Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 Ρε παιδιά, εμένα το χέρι μου δεν πιάνει για να ζωγραφίσω ή να σχεδιάσω. Έχω κάνει ένα τελείως απλοϊκό σχέδιο για τον χάρτη που θέλω για την Εράοθα αλλά ως εκεί μπορώ και ξέρω. Υπάρχει κανένας άνθρωπος για να βοηθήσει??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 11, 2005 Share Posted May 11, 2005 Υπάρχουν πολλοί! Αυτό το Post τουλάχιστον είναι γεμμάτο ταλέντα με ή χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο! Διάλεξε και πάρε drowvarius! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 (edited) Προσφέρομαι εγώ Drowvarius!Απλά στείλε μου τον πρόχειρο χάρτη και μερικά κεφάλαια να διαβάσω και θα σου κάνω κάτι...μετά τις εξετάσεις όμως δηλαδή σε ένα μήνα.Βασικά να σου κάνω μαθήματα μέσω νετ λίγο δύσκολο αλλά αν θες, μπορώ να σου στέλνω προσχέδια του χάρτη ώστε να καταλάβεις τη μεθοδό μου. Cyber ωραίος ο χάρτης σου.Ακριβώς το στυλ που μου αρέσει(πλαισιωμένο από μυθικά τέρατα, βέβαια εγώ είμαι πολύ ψείρας και σχεδιάζω και δεκάδες άλλα διακοσμητικά πράγματα).Κάτι άλλο που είχα σκεφτεί είναι να βάλω το συμβολισμό του βορρά με ξωτικό σύμβολο γιατί φαίνεται πιο ωραίο.Αν θες γύρνα στην πίσω σελίδα στα ποστ μου και πες μου πως σου φαίνεται. Α και καλώς ήρθες στο forum! Edited May 12, 2005 by Asgaroth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Μπορώ να ζωγραφίσω ότι θέλεις αρκεί να έχω χρόνο και να είναι μετά τη Δευτέρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Κι εγώ μπορώ να το κάνω χάρτη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Εγώ πάλι γουστάρω που έχουμε και χαρτογράφο στην παρέα! Στοιχηματίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε όντως πολλά, Νιέννα, ακόμα κι εμείς οι ερασιτέχνες (προς αποφυγή παρεξήγησης, για 'μένα, το βδελυρό πλασμίδιο, μιλάω)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε και μάλιστα να το κάνει καλά αν ασχοληθεί σε βάθος και αφιερώσει ένα κομμάτι του εαυτού του σε αυτό. Ο χάρτης δε θέλει μόνο φαντασία και καλό χέρι. Κυρίως θέλει πειθαρχία, κριτική σκέψη και πλήρη αυτοκυριαρχία ώστε να μη γεμίσει με περιττά πράγματα αλλά να είναι πλήρης! Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορεί να είναι όμορφος ή δε μπορεί να δημιουργήσει "ατμόσφαιρα". Βάση για όλα τα παραπάνω η γνώση! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts