allan grey Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ναι, Ωροράκιας και εγώ καλά κατάλαβες ,αλλά όντως ο Μπαλάνος γιατί μας έκανε τη ζωή δύσκολη δεν το καταλαβαίνω και εγώ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adicto Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 Δεν ήξερα που ακριβώς να δώσω τα λινκ για αυτες τις υπέροχες ιστορίες, οπότε το κάνω εδώ... Joyce Carrol Oates: Where are you going, Where have you been... http://www.usfca.edu/jco/whereareyougoing/ Saki: The Open Window (αυτό πάει περισσότερο στη κατηγορία "περίεργο" παρά στον Τρόμο, δεν παύει όμως να είναι πολυ πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον...) http://en.wikisource.org/wiki/The_Open_Window_(Saki) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafka Posted December 21, 2012 Author Share Posted December 21, 2012 Διάβασα το The Open Window, ωραία ιστορία αν και λιγάκι προβλέψιμη. Πάντως δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μέσα σε λίγες προτάσεις. Θα κοιτάξω και το άλλο αργότερα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OxAp0d0 Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Ναι, ήθελα κάτι να το διαβάζω από την οθόνη όσο θα τρώω(κεφτέδες), να μη χρειάζεται να κρατάω κανένα βιβλίο με τα χέρια. Κεφτέδες ε; Όχι ας πούμε χοντρά μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα που να τα ρουφάς ένα - ένα κάνοντας και τον απαραίτητο ήχο σλλλλφφρρρρρρρπ ; (διαβάζοντας πάντα το Guts) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goa_soul Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Χαιρετώ την υπέροχη παρέα σας καινούργιος στο forum και γενικότερα το διάβασμα στη ζωή μου είναι κάτι καινούργιο.θα ήθελα να παραθέσω και την δική μου λίστα με τα καλύτερα διηγήματα τρόμου 1)Η νουβέλα της μαύρης σφραγιδας-ΜΑΧΕΝ 2)Το πηγάδι και το εκκρεμές-ΠΟΕ 3)Η ανθρώπινη καρέκλα-Edogawa Rampo 4)Το κυνηγόσκυλο-ΛΑΒΚΡΑΦΤ 5)Ο κάτοικος του σκοταδιού-ΝΤΕΡΛΕΘ 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Ένα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση πρόσφατα ήταν το "Animal Fair" του Bloch, από την ανθολογία "Η αγαπημένη μου ιστορία τρόμου", Anubis. "Το πανηγύρι" στα ελληνικά. Κυρίως επειδή δεν είχα μαντέψει το τέλος και επειδή είναι ένα από αυτά που τα γεγονότα έχουν ήδη συμβεί και εμείς τώρα απλώς τα ανακαλύπτουμε. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Ένα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση πρόσφατα ήταν το "Animal Fair" του Bloch, από την ανθολογία "Η αγαπημένη μου ιστορία τρόμου", Anubis. "Το πανηγύρι" στα ελληνικά. Κυρίως επειδή δεν είχα μαντέψει το τέλος και επειδή είναι ένα από αυτά που τα γεγονότα έχουν ήδη συμβεί και εμείς τώρα απλώς τα ανακαλύπτουμε. Πρόκειται περί εξαιρετικής ιστορίας. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Η δική μου εξάδα Ως προς τον King έχω ένα συναισθηματισμό, οπότε μπορεί να μην αξίζουν τόσο υψηλές θέσεις οι δικές του. Ήταν όμως από τα πρώτα διηγήματα τρόμου που διάβασα και με άγγιξαν πολύ. 1) Dread, από το "Books of Blood" του Barker 2) Μαρτυριάρα καρδιά, (τι ωραίος τίτλος και στα αγγλικά και στα ελληνικά!) του Poe 3) Τάλιθα Κούμι, από "Το φως μέσα μου" του Κέλλη 4) Πώς τελείωσε όλο το μπάχαλο, από το ομώνυμο του King 5) Η εξέδρα, από το "Η αφιέρωση" ξανά του Κing 6) The Yattering and Jack, πάλι από το "Books of Blood" του Barker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nargathrod Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Τα δυο πιο αγαπημένα διηγήματα τρόμου! 1) The Minister's Black Vail - Nathaniel Hawthorne 2)The Masque of Red Death - Edgar Allan Poe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Η δική μου εξάδα Ως προς τον King έχω ένα συναισθηματισμό, οπότε μπορεί να μην αξίζουν τόσο υψηλές θέσεις οι δικές του. Ήταν όμως από τα πρώτα διηγήματα τρόμου που διάβασα και με άγγιξαν πολύ. 4) Πώς τελείωσε όλο το μπάχαλο, από το ομώνυμο του King Αυτό γιατί θεωρείται τρόμου; Εγώ το διάβασα σε ανθολογία μετακαταστροφικών διηγημάτων και μου φάνηκε πολύ αστείο. Μαύρο χιούμορ, αλλά πάντως χιούμορ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Η δική μου εξάδα Ως προς τον King έχω ένα συναισθηματισμό, οπότε μπορεί να μην αξίζουν τόσο υψηλές θέσεις οι δικές του. Ήταν όμως από τα πρώτα διηγήματα τρόμου που διάβασα και με άγγιξαν πολύ. 4) Πώς τελείωσε όλο το μπάχαλο, από το ομώνυμο του King Αυτό γιατί θεωρείται τρόμου; Εγώ το διάβασα σε ανθολογία μετακαταστροφικών διηγημάτων και μου φάνηκε πολύ αστείο. Μαύρο χιούμορ, αλλά πάντως χιούμορ. Να σου πω την αλήθεια, υπάρχουν κάμποσα κείμενα του King που απέχουν από τον καθαρόαιμο τρόμο, τα θεωρούμε όμως τρόμου επειδή τα έχει γράψει ο Βασιλιάς! Ως προς το συγκεκριμένο, εγώ όταν το διάβασα με τρόμαξε, ήμουν όμως μικρότερη, οπότε μπορεί σήμερα να μην το έβλεπα έτσι. Ανεξάρτητα από τη γραφή, η θεματολογία του νομίζω ότι ανήκει εκεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Η δική μου εξάδα Ως προς τον King έχω ένα συναισθηματισμό, οπότε μπορεί να μην αξίζουν τόσο υψηλές θέσεις οι δικές του. Ήταν όμως από τα πρώτα διηγήματα τρόμου που διάβασα και με άγγιξαν πολύ. 4) Πώς τελείωσε όλο το μπάχαλο, από το ομώνυμο του King Αυτό γιατί θεωρείται τρόμου; Εγώ το διάβασα σε ανθολογία μετακαταστροφικών διηγημάτων και μου φάνηκε πολύ αστείο. Μαύρο χιούμορ, αλλά πάντως χιούμορ. Να σου πω την αλήθεια, υπάρχουν κάμποσα κείμενα του King που απέχουν από τον καθαρόαιμο τρόμο, τα θεωρούμε όμως τρόμου επειδή τα έχει γράψει ο Βασιλιάς! Ως προς το συγκεκριμένο, εγώ όταν το διάβασα με τρόμαξε, ήμουν όμως μικρότερη, οπότε μπορεί σήμερα να μην το έβλεπα έτσι. Ανεξάρτητα από τη γραφή, η θεματολογία του νομίζω ότι ανήκει εκεί. Οκ, όσο να 'ναι για τέλος του κόσμου λέει, δε μπορεί να μην είναι και λίγο τρομαχτικό. Αλλά από τι προκαλείται αυτό το τέλος ...το σκέφτομαι και γελάω. Δε θεωρούνται όλα του King τρόμου, απλώς και μόνο λόγω συγγραφέα. Υπάρχει και το "Shawshank Redemption" ή το "Hearts of Atlantis", ας πούμε, που είναι καθαρά mainstream. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 (edited) Να σου πω την αλήθεια, υπάρχουν κάμποσα κείμενα του King που απέχουν από τον καθαρόαιμο τρόμο, τα θεωρούμε όμως τρόμου επειδή τα έχει γράψει ο Βασιλιάς! Βασικά όχι, δεν τα θεωρούμε. Ο Κινγκ έχει γράψει πάρα πολλά κοινωνικά έργα που όσο και να τα τραβήξουμε δεν είναι τρόμου. Παράδειγμα το "Στάσου πλάι μου","Rita Hayworth and Shawshank Redemption". Άντε μερικά να είχαν και ένα στοιχείο του φανταστικού (υπερδυνάμεις) όπως "Το πράσινο Μίλι" ή το "Καρδιές στην Ατλαντιδα" αλλά ως εκεί. Πραγματικά, θα έλεγα οτι μάλλον ο Κινγκ έχει γράψει λιγότερο τρόμο από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Περισσότερο μεηνστρημ κοινωνικά και σκοτεινή φαντασία γράφει. Το διαπίστωσα μια μέρα που κοιτούσα τα βιβλία του στην βιβλιοθήκη μου. Edited March 9, 2014 by Drake Ramore 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Το σκεφτόμουν το "Πράσινο Μίλι", αν είναι ή όχι τρόμου, αλλά μάλλον δεν είναι, έχεις δίκιο. Το "Καρδιές στην Ατλαντίδα" δε θυμάμαι καλά αν έχει υπερφυσικό στοιχείο, αλλά ίσως το μπερδεύω με άλλο που βγήκαν μαζί στο ίδιο βιβλίο. Το "Survivor Type", που επίσης δεν έχει υπερφυσικό στοιχείο, είναι ένα από τα πιο τρομαχτικά (ανατριχιαστικά, φρικιαστικά) που έχω διαβάσει και όχι μόνο από King. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Να σου πω την αλήθεια, υπάρχουν κάμποσα κείμενα του King που απέχουν από τον καθαρόαιμο τρόμο, τα θεωρούμε όμως τρόμου επειδή τα έχει γράψει ο Βασιλιάς! Βασικά όχι, δεν τα θεωρούμε. Ο Κινγκ έχει γράψει πάρα πολλά κοινωνικά έργα που όσο και να τα τραβήξουμε δεν είναι τρόμου. Παράδειγμα το "Στάσου πλάι μου","Rita Hayworth and Shawshank Redemption". Άντε μερικά να είχαν και ένα στοιχείο του φανταστικού (υπερδυνάμεις) όπως "Το πράσινο Μίλι" ή το "Καρδιές στην Ατλαντιδα" αλλά ως εκεί. Πραγματικά, θα έλεγα οτι μάλλον ο Κινγκ έχει γράψει λιγότερο τρόμο από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Περισσότερο μεηνστρημ κοινωνικά και σκοτεινή φαντασία γράφει. Το διαπίστωσα μια μέρα που κοιτούσα τα βιβλία του στην βιβλιοθήκη μου. Το "Βασικά όχι, δεν τα θεωρούμε" πρέπει να το κάνεις "βασικά όχι, δεν είναι". Όπως λες παρακάτω: "ο Κινγκ έχει γράψει λιγότερο τρόμο από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι", το ίδιο πράγμα λέω κι εγώ Ότι δηλαδίς, νομίζουμε ότι είναι τρόμος επειδή έχει στάμπα King, αλλά δεν είναι. Αυτό μπορεί να το διαπιστωσει όποιος έχει διαβάσει λίγα κείμενά του παραπάνω από το μέσο αναγνώστη. Ισχύει όμως ότι έχει ταυτιστεί μόνο με τον τρόμο, άδικα τελικά, μα έχει γίνει αυτό. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Το σκεφτόμουν το "Πράσινο Μίλι", αν είναι ή όχι τρόμου, αλλά μάλλον δεν είναι, έχεις δίκιο. Το "Καρδιές στην Ατλαντίδα" δε θυμάμαι καλά αν έχει υπερφυσικό στοιχείο, αλλά ίσως το μπερδεύω με άλλο που βγήκαν μαζί στο ίδιο βιβλίο. Ξέρεις που μπερδεύεσαι σχετικά με το "Πράσινο Μίλι"; Κάνεις τον εξής συνειρμό: - Ο Στεφεν Κινγκ είναι συγγραφέας τρόμου - Το "Πράσινο Μίλι" έχει το στοιχείο του φανταστικού - Το "Πρασινο Μιλι" το έγραψε ο Στεφεν Κινγκ - Το "Πρασινο Μίλι" είναι τρόμου. Αυτό δεν γίνεται μόνο με αυτό το βιβλίο του αλλά και με πολλά ακόμη. Αν βγει όμως από την εξίσωση η ταμπέλα "Συγγραφέας τρόμου" και πιάσουμε τα βιβλία του στο είδος που βρίσκονται πραγματικά, πόσα είναι καθαρός τρόμος. Ναι η "Λάμψη", Ναι, "το Σαλεμς Λοτ" , ναι "Το Αυτό", ναι οι συλλογές διηγημάτων, το "The Stand" και μια χούφτα ακόμη. Τώρα από την άλλη έχουμε καμιά δεκαριά μεηνστρημ εντελώς, την σειρά του Μαύρου πύργου που είναι φάντασυ και πολλά ακόμη που ενώ χρησιμοποιούν το υπερφυσικό στοιχείο, εντούτοις δεν τρομάζουν. Φτάνουν μέχρι την σκοτεινή πλευρά του φάντασυ. Το "Βασικά όχι, δεν τα θεωρούμε" πρέπει να το κάνεις "βασικά όχι, δεν είναι". Όπως λες παρακάτω: "ο Κινγκ έχει γράψει λιγότερο τρόμο από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι", το ίδιο πράγμα λέω κι εγώ Ότι δηλαδίς, νομίζουμε ότι είναι τρόμος επειδή έχει στάμπα King, αλλά δεν είναι. Αυτό μπορεί να το διαπιστωσει όποιος έχει διαβάσει λίγα κείμενά του παραπάνω από το μέσο αναγνώστη. Ισχύει όμως ότι έχει ταυτιστεί μόνο με τον τρόμο, άδικα τελικά, μα έχει γίνει αυτό. Συμφωνούμε. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 (edited) Μπράβο Natasha και Drake Ramore για τα σχόλια σας, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέτε. Ένα μεγάλο μέρος του έργου του Κινγκ δεν είναι τρόμος και πολύ λανθασμένα ο βασιλιάς νοείται μονάχα ως τέτοιος συγγραφέας. (Έχω διαβάσει πολύ Κινγκ και μιλάω εκ πείρας). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί που δεν τον ξέρουν και θέλουν να διαβάσουν, να τον απορρίπτουν επειδή νομίζουν ότι κινείται αποκλειστικά και μόνο σ' αυτό το πεδίο. Ή όταν διαβάζουν κάτι δικό του νομίζοντας ότι είναι τρόμος και στην πορεία διαπιστώνουν το αντίθετο, εύλογα μετά δυσανασχετούν και δεν τον ξαναπιάνουν. Well done λοιπόν Μερικά ακόμη καλούδια που προτείνω για ανάγνωση, τα δύο τελευταία εκ των οποίων είναι αρρωστημένα: - Ράμσει Κάμπελ: ''Ξανά'' - Ρίτσαρντ Μάθεσον: ''Τα Παιδιά του Νώε'' - Χένρι Κάτνερ: ''Οι Αρουραίοι του Νεκροταφείου'' - Γουίλιαμ Τζέικομπς: ''Το Χέρι της Μαϊμούς'' - Ζαν Ρέυ: ''Το Ψαλτήρι του Μαίνζ'' - Χ. Ουώρνερ Μουν: ''Η Αλυσίδα'' - Φρανκ Μπέλκναπ Λονγκ: ''Οι Πεινασμένοι του Διαστήματος'' - Ρόμπερτ Χάουαρντ: ''Η Μαύρη Πέτρα'' - Τζωρτζ Έλιοτ: ''Το Χάλκινο Μπολ'' - Κ. Μ. Έντυ: ''Αγαπημένοι Νεκροί'' Edited March 9, 2014 by Δημήτρης 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WolfBack Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 - Χένρι Κάτνερ: ''Οι Αρουραίοι του Νεκροταφείου'' - Γουίλιαμ Τζέικομπς: ''Το Χέρι της Μαϊμούς'' - Τζωρτζ Έλιοτ: ''Το Χάλκινο Μπολ'' Τα τρία απ'αυτά είναι απ'την γνωστή και αγαπημένη μου έκδοση της Ωρόρα με μετάφραση του Γιώργου Μπαλάνου, έτσι; Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές σου! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 (edited) - Χένρι Κάτνερ: ''Οι Αρουραίοι του Νεκροταφείου'' - Γουίλιαμ Τζέικομπς: ''Το Χέρι της Μαϊμούς'' - Τζωρτζ Έλιοτ: ''Το Χάλκινο Μπολ'' Τα τρία απ'αυτά είναι απ'την γνωστή και αγαπημένη μου έκδοση της Ωρόρα με μετάφραση του Γιώργου Μπαλάνου, έτσι; Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές σου! Ναι, είναι και τα τρία από Ωρόρα στην ανθολογία ''Διηγήματα Τρόμου''. Edited March 9, 2014 by Δημήτρης 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 6) The Yattering and Jack, πάλι από το "Books of Blood" του Barker Την λατρευω και εγω αυτην την ιστορια και ας μην ειναι τρομου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienBill Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 (edited) Τα all time classics μου είναι: 1. Τα όνειρα στο σπίτι της μάγισσας - Lovecraft 2. Το κάλεσμα του Κθούλου - Lovecraft 3. Ο τρόμος του Ντανγουιτς - Lovecraft 4. Η νουβέλα της μαύρης σφραγίδας - Machen 5. Ο μέγας θεός Παν - Machen 6. Ο επιδιορθωτής των υπολήψεων - Chambers 7. Sticks - Karl Edward Wagner. 8. Η αγωνία με πορτοκαλί - David Morrel 9. Η ιστορία του χειρούργου - J. P. Dixon 10. Το πουλί της φωτιάς - J.L. Comeau Ασφαλώς υπάρχουν κι άλλα, όμως τώρα αυτά μου έρχονται. Ιστορίες που ξεχώρισα από ανθολογίες που διάβασα πρόσφατα. Από το Mr Fox and other Feral Tales του Norman Patrige -Mr Fox - Vessels - Cosmos - Black leather kites (το καλύτερο) Από το Midnight, με επιλογές από τον Charles L. Grant - Road to Granville του Joseph Payne Brennan - Sweets tο the sweet του Robert Βloch - The fly-by-night του R. Chetwynd Haynes - The extension του Thomas Sullivan Από το More Horrowitz horror του Anthony Horrowitz - The hitchhiker - The sound of murder - Burned - The elevator - Twist cottage Αυτά προς το παρόν. P.S. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, από Lovecraft, Ligotti και Machen τα διαλέγω όλα... Edited March 9, 2014 by alien666 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Μια και μια οι ιστοριες στο top 10 σου, alien666. Ειδικα η 1 ειναι και η δικια μου αγαπημενη. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 6)"άρρωστο" επίσης δεν το βρήκα. Δεν υπάρχει καμία διαστροφή. Ούτε το θεωρώ επίτευγμα να κάνει όσους το διαβάζουν να ξερνάνε. Εγώ το διάβασα τρώγοντας και απλώς σε κάποια σημεία πλησίαζα την οθόνη ζαρώνοντας τα μάτια μου γιατί δεν πίστευα τι διάβαζα! Έτρωγες όσο διάβαζες το Guts; ΕΤΡΩΓΕΣ, γνωρίζοντας a priori πως θα διαβάσεις το GUTS, ξεκίνησες να το διαβάζεις, συνέχισες να τρως, και ΑΠΛΑ ζάρωνες σε κάποια φάση τα μάτια σου. Τρώγοντας. Με το Guts. Οκ... Ειλικρινά, δεν θέλω ποτέ να μάθω τι θα σε έκανε να αηδιάσεις (αυτό δεν ήταν ερώτηση, πραγματικά δεν θέλω). Χα! Μόλις διάβασα το Guts. Ντάξει, δεν είναι τόσο τρομερό μόλις καταλάβεις τι πάει να παιχτεί, αλλά σίγουρα δεν κάνει και για ορεκτικό. Το διασκέδασα πάντως. Νομίζω η κορυφαία στιγμή που πραγματικά έσκασα στα γέλια ήταν το: If I told you how it tasted, you would never, ever again eat calamari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Namarie Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Το κάλεσμα του Κθούλου - Lovecraft Το χέρι της μαϊμούς - W. W. Jacobs Ο μπαμπούλας - Stephen King Η πάνω κουκέτα - Marion Francis Crawford (αυτά μου έρχονται τώρα) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgalla Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 (edited) The Great God Pan - Arthur Machen The Willows - Algernon Blackwood The Masque of Red Death - E.A. Poe Midnight Mass - F. Paul Wilson Wake not the Dead - Johann Ludwig Tieck The Death of Halpin Frayser - Ambrose Bierce The Small Assassin - Ray Bradbury The Hounds of Tindalos - Frank Belknap Long The Monkey's Paw - W.W. Jacobs The Ash Tree - M.R. James Beyond Any Measure - Karl Edward Wagner Τώρα για το αν είναι τα καλύτερα δεν ξέρω, πάντως είναι τα αγαπημένα μου. Η σειρά ως επί το πλείστον τυχαία. Edited March 15, 2014 by elgalla 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts