Διγέλαδος Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Βαριά πανοπλία, μακρύ σπαθί, πολέμησε σελίδα τριάντα-τρία, τρέξε σελίδα σαράντα-έξι. Μπες στο νερό, κράτα τ’ όπλο ψηλά, σε πυροβολούν, κρύψου. Ανεβαίνεις σκαλιά, Τρία κουμπιά, πατάς το πρώτο, πεθαίνεις. Ανεβαίνεις σκαλιά, Τρία κουμπιά, θυμάσαι, πατάς το δεύτερο, πεθαίνεις. Ανεβαίνεις σκαλιά, Τρία κουμπιά, θυμάσαι, πατάς το τρίτο, ένα ασανσέρ ανοίγει Υπάρχει όροφος, εκεί που δεν υπήρχε, ανεβαίνεις, χαρτιά παντού. Στη ψηλότερη κορυφή εσύ και το ποδήλατό σου, πηδάς, πέφτεις. Πετάς, πετάς, πετάς ξυπνάς Θέλεις ξανά, Ξανά-κοιμάσαι, βουτάς, πέφτεις. Πέφτεις, πέφτεις, πέφτεις, χτυπάς Αλλά δεν χτυπας, βουλιάζεις μέσα. Σκοτάδι Ξυπνάς Κοιμάσαι τ’ αγαπημένο σου στρατιωτάκι, κρατάς σφιχτά Ξυπνάς, Ανοίγεις τη χούφτα σου, δεν είναι εκεί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Πολύ περίεργο αλλά ελκυστικο μπορώ να πω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Είναι σαν από σκηνή από το Matrix ή το Paprica ή παρόμοια ταινία. Μια χαρά ποιηματάκι είναι, πάντως. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Απλό, τίμιο. Παιχνιδιάρικο (εχμ... ) Μου άρεσε ντε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Όντως ελκιστικό αλλά από νόημα δεν τα πήγα πολύ καλά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Όντως ελκιστικό αλλά από νόημα δεν τα πήγα πολύ καλά... Δεν χρειάζεται να το καταλάβεις, άστο να μιλήσει μέσα σου. Ευχαριστώ guys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizbeth_covenant Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 (edited) Σου αρέσει η ποίηση Αλεξ;; Γράφεις που και που αν σου έρθει η έμπνευση ε; Edited November 2, 2010 by lizbeth_covenant Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 (edited) Συνήθως γράφω όποτε μου έρθει έμπνευση. Θα βρεις παρακάτω προηγούμενες προσπάθειες μου: Ημερολόγιο Πάρε τη θλίψη μου μακριά με μια ζωγραφία Λατρεμένες Μέρες δίχως αύριο Το παρόν ποίημα ήταν άσκηση για μένα κι όχι απλώς μια έμπνευση. Edited November 2, 2010 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biggrandma Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Έπαιζες πολύ "Μοναχικό Λύκο" μικρός ε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 Έπαιζες πολύ "Μοναχικό Λύκο" μικρός ε; ναι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Εμένα νοηματικά με παραπέμπει στην συγγραφική διαδικασία... Πέφτεις, σηκώνεσαι, ονειρεύεσαι, πεθαίνεις μαθαίνεις...και πέτας... Βέβαια όσο πιο πολύ το διαβάζω τόσο πιο πολλά σκέφτομαι. Δεν ξέρω τι θέλεις να περάσεις κι αν όντως θέλεις κάτι να περάσεις σίγουρα πάντως είναι παιχνιδιάρικο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Εμένα νοηματικά με παραπέμπει στην συγγραφική διαδικασία... Πέφτεις, σηκώνεσαι, ονειρεύεσαι, πεθαίνεις μαθαίνεις...και πέτας... Βέβαια όσο πιο πολύ το διαβάζω τόσο πιο πολλά σκέφτομαι. Δεν ξέρω τι θέλεις να περάσεις κι αν όντως θέλεις κάτι να περάσεις σίγουρα πάντως είναι παιχνιδιάρικο Προσπάθησε να μη το δεις νοηματικά, αλλά συναισθηματικά. Άστο να σου μιλήσει μέσα σου. Να δούμε τι θα αφυπνήσει. Είναι πάντως ενδιαφέρον για το πώς ο καθένας παρατηρεί τί του λέει το ποίημα. Μόνο και μόνο για αυτό δεν θα γράψω εδώ για το σκοπό. Παίξτε μαζί του κι όπου σας πάει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Ναι για άλλη μια φορά θα πρέπει να σταματήσω το μυαλό μου... Άλλωστε η ποίηση συναισθήματα είναι, έχεις δίκιο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Βρε βρε βρε τι ανακαλυπτω... ολο ενδιαφεροντα πραγματα!!! Ο διγελαδος γραφει ποιηση κατα καιρους! Ειναι παραξενο αλλα ελκυστικο οπως προειπαν. Ειναι απλο σαν δομη, αλλα οχι σαν σκεψη. Νομιζω πως θελει να πει περισσοτερα απο οσα τελικα λεει και αυτο ειναι που σε "κολαει" και το ξαναδιαβαζεις για να "πιασεις" το νοημα... ενδιαφερον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Είδες, έμπνευση να μου έρχεται και όλα γίνονται. Η δομή είναι επίτηδες απλοϊκή γιατί είναι κάτι που πηγάζει από την παιδική ηλικία. Όμως το νόημα είναι μεγαλύτερο γιατί μιλάει για το σήμερα και για την "άλλη" πραγματικότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts