Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Battle Lines

Ωραίο επεισόδιο. Πρώτο ψίγμα στο θέμα "Κίρα" και το παρελθόν της στην αντίσταση. Αυτό και η απουσία της Κάι του Μπέιτζορ θα ξεκινήσει το άλλο ενδιαφέρον νήμα της σειράς, όσον αφορά τα θρησκευτικά και πολιτικά του πλανήτη. Η ιστορία είχε κλασσική Τρεκική χρειά, σε αντίθεση όμως με Κερκ ή Πικάρντ, ο Σίσκο δεν έσκασε στο να καθήσει να τους αλλάξει μυαλά.

Battle Lines

[...]Η ιστορία είχε κλασσική Τρεκική χρειά [...]

Συμφωνώ. Αν εξαιρέσουμε την Κάι, θα μπορούσε να είναι ένα επεισόδιο από τα χρόνια του TOS.

Ακόμα και μέχρι το σημείο που ο Σίσκο έριξε και κάμποσο ξύλο, όπως γινόταν τον καιρό του Κερκ.

Αλλά, έλεγα κι εγώ όταν πρότειναν να τους μεταφέρουν αλλού: Δεν μπορεί! Λες να τους πάρουν και να μολύνουν με μικρόβια της αθανασίας όλο το Alpha Quadrant;

Μου άρεσε πάντως.

Επόμενος καναπές μεθαύριο για μας.

Επόμενος καναπές μεθαύριο για μας.

Σάββατο, 22:00, The Storyteller

Επεισόδιο βασισμένο στο "The Man Who Would Be King" του Rudyard Kipling.

Μόλις είδα το τελευταίο επεισόδιο του Deep Space Nine. Δεν υπάρχουν λόγια για τα συναισθήματα που με κατακλύζουν. Όσοι το έχετε δει, ξέρετε πολύ καλά... Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια του DS9 καναπέ, σ' αυτό το υπέροχο και μοναδικό ταξίδι...!

The Storyteller

Εξακολουθούν και έχουν τα επεισόδια μια γεύση από παλιά Startrek. Αυτό ειδικά το Dal'Rok μού θύμισε και λίγο από το επεισόδιο που ο Κερκ είχε βρεθεί σ' εκείνο το στυλ Ινδιάνικο χωριό και τον είχαν περάσει για θεό να τους σώσει από τον μετεωρίτη που πλησίαζε.

Και ακόμα και η μορφή του πλάσματος θύμιζε κάτι από TOS.

Τέσπα. Πολλές τρύπες. Γιατί δεν επικοινωνούσαν με το Σταθμό να θέσουν το πρόβλημά τους; Είναι πολύ μακριά; Γιατί τα έκαναν όλα με το tricorder και δεν χρησιμοποίησαν και κανένα όργανο του σκάφους;

Και τέλος πάντων, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους πολιτισμό έχει αυτός ο Bajor. Από τη μια φαίνεται εξελιγμένος τεχνολογικά, από την άλλη έχουμε φυλές, δεισιδαιμονίες και ό,τι άλλο. Πολύ περίεργο μωσαϊκό.

Η Τετράρχισσα ήταν πολύ ομορφούλα πάντως.

Πάμε παρακάτω. Αύριο;

Η μαγιονέζα δεν έπιασε εδώ, το δέσιμο όμως του πιο διάσημου διδύμου της σειράς, Μπασίρ και Ο'Μπράιαν, θα αργούσε λιγάκι ακόμα.

Πάμε παρακάτω. Αύριο;

Αμέ. Κυριακή, 22:00, Progress.

Έχω όρεξη να δω κανένα Voyager τώρα, δεν ξέρω ποιο. Σκέφτομαι ίσως το Message in a Bottle. Ντίνο τι λες;

Edited by Spock

Έχω όρεξη να δω κανένα Voyager τώρα, δεν ξέρω ποιο. Σκέφτομαι ίσως το Message in a Bottle. Ντίνο τι λες;

Τώρα-τώρα;! Γιατί όχι; Βοήθα όμως: ποιος κύκλος, ποιο δισκάκι;:)

Τέταρτος κύκλος, επεισόδιο 14, στο 4ο δισκάκι! Το βάζουμε σε κανένα 10λεπτο;

Τέταρτος κύκλος, επεισόδιο 14, στο 4ο δισκάκι! Το βάζουμε σε κανένα 10λεπτο;

Πάμε λοιπόν!!

Message in a Bottle

Από τα πιο πετυχημένα επεισόδια κωμικού χαρακτήρα! Φοβερές ατάκες η μία μετά την άλλη, EMH Mark 2 γαμάτος, Prometheus, και ωραίο και ουσιαστικό από πλευράς εξέλιξης για το Voyager σενάριο. Αγαπημένη σκηνή, πέθανα στο γέλιο: η δοκιμή του replacement program, που άρχισε να λέει το Gray's Anatomy!

Μου άρεσε πολύ και η αναφορά στον Dominion War... αχ, πόσο μου λείπει ήδη το υπέροχο DS9!

Star Trek Voyager

Message in a Bottle

Αυτό το θυμόμουν ως ένα «μικρό», κωμικό και πολύ καλό επεισόδιο. Κοιτάζοντας το τώρα με καναπεδιάρικο μάτι, διαπίστωσα πόσο μεγαλειώδες είναι. Και είναι απίστευτο πως χωράει τόσα πολλά, καίρια και σημαντικά ζητήματα, χωρίς ποτέ να νιώθεις ότι βιάζεται ή κάνει κοιλιά. Είναι από τα επεισόδια που αξίζουν τόπικ, όχι ποστ. Κάθε δύο και τρία λεπτά έχεις του κόσμου τα σχόλια να κάνεις. Οι δύο γιατροί και οι καταπληκτικοί τους διάλογοι (που ούτε τα subtitles δεν προλαβαίνουν να αντιγράψουν), Ρομουλιανοί, Χίροτζεν, Σέβεν και Μπελάνα, Χάρρυ Κιμ και Τομ Πάρις, Νήλιξ και το “rootin’tootin’ hot chilly”, μάχες, κωμωδία και συγκίνηση! Ήταν ένα από τα τόσα πολλά και καλύτερα της σειράς!

EMH Mark 2 γαμάτος

Όντως ο Andy Dick (ο άνθρωπος στη ζωή είναι dick όνομα και πράγμα) εδώ μεγαλουργεί.

EMH #2: Doctor, some... thing just went offline.

The Doctor: Specifically?

EMH #2: The secondary gyrodyne relays in the propulsion field intermatrix have depolarized.

The Doctor: In English!

EMH #2: I'm just reading what it says here.

The Doctor: Stop breathing down my neck!

EMH #2: My breathing is merely a simulation.

The Doctor: So is my neck. Stop it anyway!

EMH #2: My brilliant existence cut short, no time to explore the universe, no time to smell the roses, no time for... sex!

The Doctor: What are you waiting for? Shoot! - Shoot!

EMH #2: There are so many controls!

The Doctor: Find the one that says 'fire' and push it!

The Doctor: You hit the wrong ship!

EMH #2: It wasn't my fault.

The Doctor: Well, then, whose fault was it, the torpedo's? You're supposed to tell it what to do!

:lol: :lol: :lol:

Edited by DinoHajiyorgi

Κάθε φορά που το βλέπω, εκτός από τη φάση που ανέφερα πάνω ως αγαπημένη μου, βάζω και ξαναβάζω και τη φάση όπου ο Mark 2 αναγνωρίζει τον 1. Αυτό το "Yes, yes, yes" που λεέι, το λέει απίθανα! Πέρα από τη φοβερή φάτσα του εκείνη τη στιγμή, η φράση ακούγεται κάπως σαν "yieas, yieas, yieas"! Γαμάτος!

Αμάν, ποιος σας προλαβαίνει. Ελπίζω να έχει δουλειές η Τιέσα μες στην εβδομάδα, να σας φτάσω πάλι.

Αμάν, ποιος σας προλαβαίνει. Ελπίζω να έχει δουλειές η Τιέσα μες στην εβδομάδα, να σας φτάσω πάλι.

Φάε τη γλώσσα σου και μη μου την Τιέσα τάραττε! Που από τις 17 και μετά δεν θα έχω πια ΟΤΕ και άρα ίντερνετ, και να δούμε πόσο θα πάει και η χάρη της ΔΕΗ. Μπορεί να χάσω την παρέα στα καλύτερα επεισόδια. Τα σύννεφα της Μόρντορ κάθονται βαριά πάνω από την Χαλκίδα.

:rofl:

Λοιπόν, άκου τι γίνεται, Νίκο. Δεν εξαρτάται τόσο από μένα η θέαση, που είμαι όσο μπορώ πιο σπιτόγατα, αλλά από τον Κώστα, που κατεβαίνει Αθήνα τα απογεύματα είτε για να δει τους γονείς του είτε για να δει τους φίλους του. Όταν πλακώνουν απεργίες ΜΜΜ μένει στο σπίτι. Άρα να παρακαλάς να βαίνουν όλα καλώς, να μην απεργούν τα λεωφορεία και να έχουμε λεφτά να βγαίνουμε, για να βλέπουμε λιγότερα να μας προλαβαίνεις. Είδες, μέχρι και γι αυτό η κυβέρνηση φταίει! :tease:

χαχαχα η κυβέρνηση.

Ο Κώστας σίγουρα για γονείς και φίλους, έτσι; Σε έχει διαβεβαιώσει, ακούω.

Παντως αν χρεοκωπήσουμε δεν θα έχετε να κάνετε και τίποτα άλλο εκτός από το να κάθεστε σπίτι και να βλέπετε trek!! Βλέπετε η κυβέρνηση φροντίζει για την διάδοση του trεκ!! Ισως η ελλάδα του μέλλοντος να είναι γεμάτη από φτωχούς τρέκερς!!

Edited by karatasiospa

Παντως αν χρεοκωπήσουμε δεν θα έχετε να κάνετε και τίποτα άλλο εκτός από το να κάθεστε σπίτι και να βλέπετε trek!! Βλέπετε η κυβέρνηση φροντίζει για την διάδοση του trεκ!! Ισως η ελλάδα του μέλλοντος να είναι γεμάτη από φτωχούς τρέκερς!!

:worshippy: :worshippy: :worshippy:

Edited by DimitrisX

Λες θα έχουμε ρεύμα σε αυτή την περίπτωση; Για να δούμε...

Σε εκείνη την περίπτωση θα έχουμε Τρεκικούς Θιάσους που θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και θα δίνουν σε παραστάσεις κλασσικά επεισόδια.

Progress

Αδύναμο επεισόδιο που δεν είχε να μας δώσει κάτι καινούργιο ή ξεχωριστό. Για μένα αίσθηση έκανε ο Brian Keith, που με παραξένεψε ότι δεν τον είχαν ως special guest star, καθώς ήταν από τους παλιούς και μεγάλους του Χόλυγουντ. Δεν έγινε ποτέ παγκόσμιος σταρ, αλλά από μικρός που πήγαινα σινεμά τον θυμάμαι σε πάρα πολλές ταινίες, μεγάλες ή μικρές, τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές, πάντα με την αύρα της εγγύησης ποιότητας. "Κρακατόα", Ο Άνεμος και το Λεοντάρι", "Μέτεορ", και κάτι κωμωδίες με την Ντόρις Ντέι.

Brian Keith

Θα συμφωνήσω Ντίνο. Έχουμε λίγο character show της Κίρα, αλλά όχι και πολλά πράγματα.

Εξακολουθώ να έχω αυτή τη χαώση αίσθηση για τον Bajor και τους κατοίκους του και το επίπεδο της τεχνολογίας τους.

Ελπίζω να μου ξεκαθαριστεί κάποια στιγμή η κατάσταση.

O Bajor ειχε έναν πλούσιο και τεχνολογικά ανεπτυγμένο πολιτισμό που σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκε απο την κατοχή των cardassians και αυτός ηταν ενας από τους λογους που ζητησαν την βοηθεια της ομοσπονδίας. Νομιζω ότι στα επεισόδεια που εχετε δει αυτό εχει αρχισει να ξεκαθαρίζει.

Edited by karatasiospa