Jump to content

Τρεκικός Καναπές

DinoHajiyorgi

Recommended Posts

Unforgettable

Τι στην ευχή; Γιατί δεν θυμόμουν καθόλου αυτό το επεισόδιο από την προηγούμενη φορά; (το πιάσατε το υπονοούμενο;)

Εξαιρετική ιδέα, εξαιρετική... Μου θύμισε και το υπέροχο Glamour του Christopher Priest, για το λόγο που καταλαβαίνει όποιος το έχει διαβάσει.

Ωστόσο, η ανάπτυξη της ιδέας... χμ... μου φάνηκε αδύνατη (όπως και η εξωγήινη, ακριβώς όπως το λέει και η Βάσω). Κρίμα, το πιθανότερο δεν ευτύχησαν με τους σεναριογράφους. Και δεν αιτιολόγησαν πειστικά πώς γίνεται να διαγράψει κανείς από τη μνήμη (την ανθρώπινη ή των υπολογιστών) τα πάντα. Έλα τώρα...

Living Witness

Έξοχο πραγματικά, όπως λέει ο Ντίνος. Από την αρχή ως το τέλος, ένα θαυμάσιο επεισόδιο. Πολύ σοβαρό, αλλά και πολύ διασκεδαστικό, όταν βλέπεις το πλήρωμα αλλαγμένο, με κορυφαίο το τατουάζ του Τσακοτέ και το διαβολικό μειδίαμα του Τούβοκ!

Θα είμαι Κρήτη Δευτέρα ως Τετάρτη, για αυτό είπα να το δω. Θα μπορέσω ξανά Πέμπτη βράδυ.

Living Witness

Το είδαμε κι εμείς και μας άρεσε πολύ.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν mirror universe και ότι θα περνούσαν από την άλλη μεριά να γίνει το γνωστό χαρμάνι.

Πολύ έξυπνη ιδέα το backup του γιατρού που έβγαλε το αντίγραφο και πολύ καλό το τέλος. Έμεινα λίγο με την απορία πού βρήκαν τόσα κομμάτια του Voyager οι Kyrian, αλλά τέλος πάντων. Ας πούμε ότι ήταν αυτά που κατάφεραν να κλέψουν.

ΟΚ. Περιμένουμε κι εμείς μέχρι Πέμπτη. Το πολύ-πολύ αν δούμε ότι θα είμαστε εκτός σπιτιού Πέμπτη, βλέπουμε το επόμενο Τετάρτη.

Νομίζω η απορία είναι, πού βρήκαν τις φότον-τορπίντος. Δεν φάνηκε να ρίχνει τέτοιες στους Κύριαν το VOY. Και αν ακόμα έριξε, εεεε, θα έσκασαν, ε;

Demon

Όχι ακριβώς ένα επεισόδιο που θα θυμάμαι χρόνια.

Λάθος. Θα το ξαναθυμηθείς. Δεν λέω άλλα. Μην πεις τίποτα.

Demon

Μπα, δεν βαριέσαι, ας πει. Το είδαμε κι εμείς προχτές. Του Κώστα του άρεσε, εμένα όχι και τόσο.

Ενώ είχε μερικές καλές ιδέες, στην αρχή έκαναν τόσο υπερβολικά δύσκολη την ατμόσφαιρα του πλανήτη που μετά μου φαινόταν εξωφρενικό να περπατάνε εκεί και να μη λιώνουνε.

Demon

Μπα, δεν βαριέσαι, ας πει.

Καλά, θα πω εγώ. Αυτό το κάπως αδιάφορο επεισόδιο, γεννάει ένα άλλο, καλύτερο, μελλοντικό. Έχουμε καιρό για να το φτάσουμε. Όχι άλλες λεπτομέρειες. :awink:

Το One είναι πολύ καλό. Με είχε φρικάρει θυμάμαι η ατμόσφαιρα του, λίγο μοναχική, με καλές στιγμές για την Σέβεν.

Και να ένα μοναχικό φινάλε για τη σεζόν...Hope and Fear. Καλό. Και έντε για τον 5ο κύκλο! :ahappy:

Το είδαμε και το One νωρίς το μεσημέρι.

Η ατμόσφαιρα ήταν καλή και όντως ζόρικη. Ήταν πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του χαρακτήρα της Seven. Βέβαια οι συνθήκες που την έκαναν να βρεθεί μόνη της μέσα στο σκάφος ήταν ελαφρά έως βαριά τραβηγμένες. Πού βρέθηκαν τόσοι κρυογονικοί θάλαμοι έτσι ξαφνικά μέσα στο Voyager, ρε παιδιά;

Και πώς γίνεται στα 11 μόνο λετπά που χρειαζόταν για να βγει από το νεφέλωμα να κινδυνέψει να πεθάνει επειδή μετέφερε την ενέργεια από τα ζωτικά συστήματα στους θαλάμους; Πόσο πιο οξυγόνο θα κατανάλωνε ένα άτομο;

Αλλά, άντε, χαλάλι. Ήταν πολύ καλές οι εικόνες.

One

Ναι Βάσω. Ήταν σαν να να είχαν αποφασίσει να γυρίσουν το θρίλερ και δεν μπορούσαν -δέκα σεναριογράφοι- να βρουν καλύτερο λόγο που έμεινε μόνη της στο σκάφος. Τι μαθαίνουμε σε αυτό το επεισόδιο: Ότι μπορείς να αφήσεις το VOY να ταξιδεύει ένα μήνα χωρίς μηχανικούς. Ότι παίζεις κορώνα γράμματα ότι η Σέβεν είναι πράγματι άτρωτη. Ότι μέσα στα κόφινς (που έλεγε ο Πάρις) το πλήρωμα είναι άτρωτο -και το παίζεις και αυτό κορώνα γράμματα και άλλα πολλά.

Είδαμε και το Hope and Fear

Καλό ήταν. Αλλά έχει αρχίσει να με εκνευρίζει που κάθε φορά που βρίσκουν κάτι να τους προωθήσει, δεν κρατάει πολύ.

Πάμε για την πέμπτη σεζόν όποτε πείτε.

Hope and fear

Καλό επεισόδιο για τελευταίο σίζον, μην έχουμε παράπονο.

Είμαι για Τρίτη ή Τετάρτη οκ να ξεκινήσουμε την Πέμπτη, πείτε εσείς.

• Like 1

Για Τετάρτη το βλέπω από μας.

Για Τετάρτη το βλέπω από μας.

Check. Πάμε Τετάρτη για το έξοχο Night, αλλά υπόψη, ακολουθεί το επίσης καλό Drone.

Το είδαμε και το One νωρίς το μεσημέρι.

Πού βρέθηκαν τόσοι κρυογονικοί θάλαμοι έτσι ξαφνικά μέσα στο Voyager, ρε παιδιά;

Replicator Technology. Δεν έχουν μόνο τα μικρά, στα δωμάτια τους, για το καθιερωμένο αφέψημα, η τεχνολογία χρησιμοποιείται και για μεγαλύτερες δουλειές.

Ε, Ντίνο, εδώ έχουν rations στο... σαλατικό και τη μπύρα, ξαφνικά παράγουν 150 θαλάμους; Δεν είμαι τόσο δύστροπος, δέχομαι κάθε μισο-ρεαλιστικό στοιχείο για χάρη του μύθου, αλλά το σενάριο ενισχύεται αν σε πείθει. Έχει δίκιο η Βάσω.

• Like 1

Είδαμε το Night. Όντως πολύ καλό. Απ' όλα είχε. Και ανατροπές και σκουληκότρυπες και μαυρίλα και μάχες και τα πάντα.

Κλασικό στυλ επεισοδίου που μας αρέσει. Άντε, κόψανε και λίγο δρόμο πάλι!

Είδαμε το Night. Όντως πολύ καλό. Απ' όλα είχε. Και ανατροπές και σκουληκότρυπες και μαυρίλα και μάχες και τα πάντα.

Κλασικό στυλ επεισοδίου που μας αρέσει. Άντε, κόψανε και λίγο δρόμο πάλι!

Απίστευτη η σκηνή που η Σέβεν "μάχεται" το ρετρό ρομπότ! :abiggrin:

• Like 1

Drone: Πολύ καλό, αν και βασισμένο πάνω στην πολύ κλισέ ιδέα πλάσμα γεννιέται με αφύσικο τρόπο, μεγαλώνει και ωριμάζει ταχύτατα, τους βάζει σε κίνδυνο και πρέπει να θυσιαστεί. Εξαιρετικό πάντως για την εξέλιξη του χαρακτήρα της Seven.

Κλέψαμε και είδαμε και το Extreme Risk επειδή το ΣΚ προβλέπεται πολύ φορτωμένο εκτός σπιτιού.

Ενδιαφέρον κι αυτό στο character part, όχι και πολύ πειστικό στη δημιουργία του σκάφους μέσα σε τόσο λίγο χρόνο και στο κυνήγι του probe.

Σας περιμένουμε να συντονιστούμε από βδομάδα για τα επόμενα.

Night

Καλό επεισόδιο. Τα διαδραματιζόμενα δεν με εντυπωσίασαν ιδιαιτέρως, αλλά μου άρεσε πολύ η αίσθηση του κενού. Κάθε φορά που οι οθόνες και τα παράθυρα έδειχναν την απόλυτη μαυρίλα, κάτι με έπιανε. Μην σου πω ότι το ένιωσα, με ζάλισε, με τρόμαξε, το κενό. Καλό λοιπόν.

Ακολουθεί το πολύ καλό και σημαντικό In the Flesh. :ahappy:

Drone

Το περίμενα καλύτερο... Και με έχουν κουράσει λίγο οι ιστορίες όπου το ενδιαφέρον πρόσωπο που εμφανίζεται πρέπει να εξαφανιστεί στο τέλος. Φυσικά δυο μποργκ να είναι στο σκάφος, αδύνατο. Αλλά θα μπορούσε και να σωθεί, ε; Αν ήμουν σεναριογράφος (χα!) θα τον έβαζα να φύγει με ένα ραναμπάουτ, για να γνωρίσει τον κόσμο (αυτό γίνεται στα μισά παραμύθια που λέω στα μικρά).

Extreme Risk

Γιατί θέλανε τόσο πολύ αυτό το probe δεν κατάλαβα βέβαια, αλλά τέλος πάντων, το επεισόδιο βλεπόταν.

Σαφώς το In the Flesh  περιέχει κόκκαλα. :atongue2:

Εν τω μεταξύ, αν δεν το προσέξατε, μπήκαμε στη φάση με την καλύτερη (πιο κολακευτική) κόμμωση της Τζέινγουεη.

Μόλις το είδαμε το In the Flesh. Δεν είχε κόκαλα. :)

Τα χάσαμε λίγο στην αρχή, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι είναι αυτοί και πώς βρέθηκαν εκεί και άλλα τέτοια, αλλά η συνέχεια μάς φάνηκε καλή.

Φαίνεται ότι είναι κομβικό επεισόδιο, όπως λες κι εσύ Ντίνο λίγο παραπάνω.

Οι επόμενες μέρες είναι πολύ γεμάτες, οπότε φαντάζομαι Κυριακή πρωί θα μπορέσουμε να δούμε επεόμενο.