BladeRunner Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Ο τίτλος του τόπικ τα λέει όλα. Άργησα κάπως να το φτιάξω, αλλά δεν πειράζει. Εγώ φεύγω το Σάββατο για 2-3 βδομάδες, και πρέπει να πάρω 5-6 βιβλία για τις ζεστές και βαρετές μεσημεριανές ώρες. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Στην αρχή έλεγα να πάρω επιστημονική φαντασία, αλλά τα περισσότερα βιβλία είναι μεγάλα σε μέγεθος(ύψος, μήκος, βάρος) και έτσι δεν θα πάρω. Μάλλον θα πάρω κάποια από τα μεταχειρισμένα Bell. Αυτά με τις διεθνείς συνωμοσίες, με την ατελείωτη περιπέτεια, με το σασπένς και λοιπά. Το ένα σίγουρο είναι το Περιπέτεια στον Ειρηνικό, του Ντέσμοντ Μπάγκλεϊ. Θα κάνω ένα edit μετά για να φτιάξω τη λίστα των βιβλίων. Εσείς ποια βιβλία πήρατε, αν έχετε πάει ήδη διακοπές, ή ποια βιβλία θα πάρετε αν πάτε διακοπές αργότερα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Πήρα τα εξής και τα διάβασα: Το ζώο που ξεψυχά, Η παγωμένη πριγγίπισα, Φεύγει το φάντασμα. Και από τα τρία έμεινα πολύ ευχαριστημένος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 "Ο Άρχοντας του Ψεύδους" Graham Masterton... Θέλω επίσης να πάρω ένα πιο ελαφρύ βιβλίο, το "Passion" της Lauren Kate... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 "Ο Άρχοντας του Ψεύδους" Graham Masterton... Ένα ιδανικό βιβλίο για παραλία Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted July 28, 2011 Author Share Posted July 28, 2011 Λοιπόν, έτοιμη η λίστα: 1. Τζούλιαν Σάβαριν - Ανθρωποκυνηγητό στην έρημο 2. Ντέσμοντ Μπάγκλεϊ - Περιπέτεια στον Ειρηνικό 3. Γουίλμπουρ Σμιθ - Δυο για την κόλαση 4. Φρέντερικ Φορσάιθ - Απόρρητος φάκελος Οδέσσα 5. Φρέντερικ Φορσάιθ - Το τέταρτο πρωτόκολλο Όλα είναι εκδόσεις Bell, από τα παλιά με το κλασικό λευκό χρώμα και το κίτρινο στην πάνω αριστερή γωνία με το σήμα Bell Best Seller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Ρε συ Bladerunner, σοβαρά πήρες μόνο 5 βιβλία για 3 βδομάδες διακοπές; Εσύ, που ξεπετάς ένα βιβλίο κάθε 2 μέρες; Εγώ είχα πάρει για 2 βδομάδες 3 αν όχι τούβλα, τουλάχιστον αρκετά μεγάλα, το "Θνητοί Θεοί" του Richard Morgan, τον "Αναρχικό των 2 κόσμων" της U.LeGuin και το "Wastelands", μια αρκετά παχουλή συλλογή διηγημάτων εφ και δε μου φτάσανε. Και αγόρασα επί τόπου και το Under the Dome του Stephen King, που πρόλαβα και το τελείωσα και αυτό. Θα μου πεις, βέβαια, στις διακοπές θα έχεις κι άλλα να κάνεις εκτός από το διάβασμα, αλλά και πάλι, αν σου φτάσουν τόσο λίγα βιβλία για τόσες πολλές μέρες, θα σημαίνει ότι έχουν φάει γερό χαστούκι οι αναγνωστικές σου συνήθειες.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted July 28, 2011 Author Share Posted July 28, 2011 Μια χαρά πάνε οι αναγνωστικές μου συνήθειες, είμαι 4 βιβλία πιο πίσω σε σχέση με πέρυσι βέβαια, αλλά φέτος έχω διαβάσει πολύ μεγαλύτερα βιβλία... Τα 5 βιβλία μου φτάνουν, συνολικά 1784 σελίδες σε περίπου 20 μέρες! Και στο κάτω-κάτω, δεν πάω σε ξενοδοχείο, στο σπίτι γιαγιάς, παππού, θείων και ξαδέλφων πάω, και εκεί υπάρχουν βιβλία... Μην ξεχνάμε τα αστυνομικά από το Βήμα, και ένα bell καινούργιο από Νέλσον Ντεμίλ που βγαίνει την άλλη βδομάδα! Καλά είναι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregacm Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Την ιδια ακριβως απορια εχω με την wordsmith. Εγω δεν ξερω αν θα παω διακοπες,αλλα παω 3-4 φορες τη βδομαδα θαλασσα.Τα bell βολευουν πολυ.Μικρα,ελαφρια, ο,τι πρεπει!Και δεν εχω προβλημα να παρουν και λιγο αμμο ή να τα πιασω με νωπα-ακομα-χερια!Κι αν δεν ειναι bell,θα ειναι απο τα βιβλια που παιρνω απο τις εφημεριδες.Συγκεκριμενη λιστα δεν εχω.Οπως κατσει.Το επομενο θα ειναι "Τα στενα του φοβου" του Μαικλ Κονελυ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Για οκτώ μέρες στον Ωρωπό έχω πάρει μαζί 1. Πακέτο με ακυκλοφόρητα διηγήματα γνωστού και μη εξαιρετέου μέλους του sff 2. Το Τραμ 18κάτι 3. Το Σχέδιο Φράκταλ του Κ. Χαρίτου 4. Το καινούργιο αυτό βιβλίο του Μαμάκα ή κάπως έτσι που έβγαλε η Jemma 5. Μια ανθολογία ΕΦ με τίτλο "Before they were Giants" Καθάρισα τα μισά από το 1, διάβασα το 2, και προχωρώ ακάθεκτος με το 3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anwrimos23 Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Για περίπου 1 εβδομάδα θα 'μαι Λευκάδα και αγόρασα τον Πνιγμό του Πόλανικ...ξέρω είμαι τεμπελάκος, αλλά γι' αυτό δεν είναι οι διακοπές; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkchilde Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Δεν θα πάω πουθενά φέτος, οπότε έχω την αρκετά πλούσια σε υλικό βιβλιοθήκη μου να διαλέξω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHunter-Writer Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Ένα μήνα στο χωριό με: 1. Ανήσυχη Παρέα, Κάρλος Φουέντες. 2.Αόρατος Άνθρωπος, Ραλφ Έλισον 3.Ο Ελέφαντας Εξαφανίζεται, Χαρούκι Μουρακάμι 4. 21 διηγήματα και το Κοράκι, Ε.Α.Πόε 5. Η Δίκη, Φραντς Κάφκα 6. Γκίλιαντ, Μέριλιν Ρόμπινσον Σήμερα κλείνω τις δύο εβδομάδες εδώ πάνω και μου έχει μείνει μόνο η Δίκη . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Επειδή οι διακοπές μου φέτος θα είναι ανέξοδες (βασικό αυτό έτσι;) θα διαρκέσουν πολύ καιρό, κοντά δύο μήνες. Έχω αποφασίσει λοιπόν για να καλύψω το χαμένο έδαφος, να μην κάνω τίποτα άλλο από το να λιώσω στο διάβασμα. Έτσι μέχρι τώρα έχω διαβάσει: Jack Vance: Ιστορίες της Ετοιμοθάνατης Γης, Τα Μάτια του Ανώτερου Κόσμου, Η Οδύσσεια του Κουζέλ, Ριάλτο ο Θαυμαστός, Ωρόρα ν. 15: Ιστορίες από Εχθρικούς Πλανήτες, Percy Fawcett: Αναζητώντας Χαμένους Κόσμους, Robert Howard: Οι Θεοί της Μπαλ- Σαγκόθ και Αλλες Ιστορίες της Μυθολογίας Κθούλου Β', Jack Ketchum: Νεκρή Σαιζόν, Ωρόρα ν. 16: Ιστορίες Μυστηρίου και Τρόμου, Ιούλιος Βερν: Ο Κοσμοκράτωρας και Ροβύρος ο Κατακτητής, Roger Zelazny: Ο Κύριος του Φωτός, Fritz Leiber: Λάνκμαρ, Philip Dick: Οι Φυλές του Αλφανού Φεγγαριού. Θα αρχίσω να ενημερώνω σιγά- σιγά και τα αντίστοιχα topics. Θα διαβάσω σίγουρα τον Θόλο του Stephen King και την ''τριλογία'' των Carl Sagan- I. S. Shklovskii: Σύμπαν, Η Ζωή στο Σύμπαν, Ευφυής Ζωή στο Σύμπαν. Από 'κει και πέρα θα έχω μαζί μου και τα: Donald Tyson: Νεκρονομικόν, Λόρδος Ντάνσανυ: Οι Μυστικές Ιστορίες των Θεών, Robert Heinlein: Στρατιώτες του Γαλαξία, August Derleth: Το Μονοπάτι του Κθούλου, Συλλογικό έργο: Το Άουσβιτς με τα Μάτια των SS. Δεν ξέρω τι από αυτά τα τελευταία θα επιλέξω να διαβάσω αν βρω το χρόνο τελικά. Για καλό και για κακό πάντως θα τα έχω μαζί μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted July 29, 2011 Author Share Posted July 29, 2011 Ωραίος ο Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Ωραίος ο Δημήτρης Χαχα σ' ευχαριστώ πολύ φίλε αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ποιος είναι το νούμερο ένα εδώ πέρα μέσα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Αν λέγοντας διακοπές εννοούμε άδεια, τότε ο Ιούλιος πήγε πολύ καλά αναγνωστικά. Μέχρι στιγμής: 1. Earth Abides, George Stewart 2. Το Αίνιγμα της Μακροζωίας, Δ. Κυριακίδης - Χ. Μπαμπάτσικος 3. Τρόμος, Άρθουρ Μάχεν 4. Πάνω από το Ανθρώπινο, Θ. Στάρτζεον 5. TRAM 1852,Edward Lee 6. Η Προϊστορία του σεξ, Timothy Taylor 7. Το Τέρας, Μ. Σγιεβάλ & Π. Βαλέε 8. The Midwich Cuckoos, John Wyndham 9. A Case of Conscience, James Blish Και μια που ο μήνας έχει δυο μέρες ακόμη είναι πιθανό να προλάβω να διαβάσω και Το Ηλεκτρικό Πρόβατο του Philip Dick που έχω πρώτο τώρα στη λίστα. Αν εννοoύμε τις κανονικές διακοπές, τότε μάλλον η εβδομάδα στην Πάρο ακολούθησε τον γενικό αναγνωστικό μέσο όρο του μήνα. Διάβασα διόμισι βιβλία (Το Τέρας, το Midwich Cuckoos και το μισό A Case of Conscience). Για τον Αύγουστο έχω προγραμματίσει τα παρακάτω: 1. Rogue Moon, Algis Budrys 2. Nova, Samuel Delany 3. Σφαγείο #5, Κουρτ Βόνεγκατ 4. The Sheep Look up, John Brunner 5. The Forever War, Joe Haldeman 6. The Shadow of the Torturer, Gene Wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 3. Τρόμος, Άρθουρ Μάχεν 6. The Shadow of the Torturer, Gene Wolf Ρίξε σχόλιο Tiessa για το πρώτο όποτε μπορέσεις, και για το δεύτερο όταν το διαβάσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anwrimos23 Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Επειδή οι διακοπές μου φέτος θα είναι ανέξοδες (βασικό αυτό έτσι;) θα διαρκέσουν πολύ καιρό, κοντά δύο μήνες. Έχω αποφασίσει λοιπόν για να καλύψω το χαμένο έδαφος, να μην κάνω τίποτα άλλο από το να λιώσω στο διάβασμα. Έτσι μέχρι τώρα έχω διαβάσει: Jack Vance: Ιστορίες της Ετοιμοθάνατης Γης, Τα Μάτια του Ανώτερου Κόσμου, Η Οδύσσεια του Κουζέλ, Ριάλτο ο Θαυμαστός, Ωρόρα ν. 15: Ιστορίες από Εχθρικούς Πλανήτες, Percy Fawcett: Αναζητώντας Χαμένους Κόσμους, Robert Howard: Οι Θεοί της Μπαλ- Σαγκόθ και Αλλες Ιστορίες της Μυθολογίας Κθούλου Β', Jack Ketchum: Νεκρή Σαιζόν, Ωρόρα ν. 16: Ιστορίες Μυστηρίου και Τρόμου, Ιούλιος Βερν: Ο Κοσμοκράτωρας και Ροβύρος ο Κατακτητής, Roger Zelazny: Ο Κύριος του Φωτός, Fritz Leiber: Λάνκμαρ, Philip Dick: Οι Φυλές του Αλφανού Φεγγαριού. Θα αρχίσω να ενημερώνω σιγά- σιγά και τα αντίστοιχα topics. Θα διαβάσω σίγουρα τον Θόλο του Stephen King και την ''τριλογία'' των Carl Sagan- I. S. Shklovskii: Σύμπαν, Η Ζωή στο Σύμπαν, Ευφυής Ζωή στο Σύμπαν. Από 'κει και πέρα θα έχω μαζί μου και τα: Donald Tyson: Νεκρονομικόν, Λόρδος Ντάνσανυ: Οι Μυστικές Ιστορίες των Θεών, Robert Heinlein: Στρατιώτες του Γαλαξία, August Derleth: Το Μονοπάτι του Κθούλου, Συλλογικό έργο: Το Άουσβιτς με τα Μάτια των SS. Δεν ξέρω τι από αυτά τα τελευταία θα επιλέξω να διαβάσω αν βρω το χρόνο τελικά. Για καλό και για κακό πάντως θα τα έχω μαζί μου. Πώς σου φάνηκε το Λανκμαρ του Fritz Leiber; Σκεφτόμουν παλιότερα να το αγοράσω, όπως και το η Κυρα του Σκοταδιού, το οποίο δεν το βρήκα πουθενά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 3. Τρόμος, Άρθουρ Μάχεν 6. The Shadow of the Torturer, Gene Wolf Ρίξε σχόλιο Tiessa για το πρώτο όποτε μπορέσεις, και για το δεύτερο όταν το διαβάσεις. Ο Τρόμος μού άρεσε σαν δομή και πλοκή (με τις συμβάσεις βέβαια της αφήγησης όπως τις συνήθιζαν πριν από 100 χρόνια). Ομολογω ότι το τέλος με έπιασε απροετοίμαστη. Δεν το περίμενα καθόλου. Αυτή καθαυτή η ιδέα είναι βέβαια κάπως παλιομοδίτικη πια, αλλά ο τρόπος που έπλεξε την υπόθεση ο Μάχεν γύρω της ήταν πολύ καλός. Έφευγε πάντως πάρα πολύ γρήγορα το κείμενο. Ούτε τρεις ώρες δε μου πήρα να το διαβάσω. Για το άλλο νομίζω υπάρχει κάποιο σχετικό τόπικ και θα γράψω εκεί όταν το διαβάσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Πώς σου φάνηκε το Λανκμαρ του Fritz Leiber; Σκεφτόμουν παλιότερα να το αγοράσω, όπως και το η Κυρα του Σκοταδιού, το οποίο δεν το βρήκα πουθενά... To Lankhmar είναι κλασική αξία, δεδομένου μάλιστα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει μέσα δύο από τις καλύτερες S&S ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ, το Bazaar of the Bizzarre και το House of Rogues. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjohn Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 (edited) ναι και γω που το είχα διαβάσει πριν δύο χρόνια το είχα ευχαριστηθεί edit:το κείμενο στο οποίο αναφέρομαι είναι το Λανκμαρ Edited July 30, 2011 by joidv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 (edited) Πώς σου φάνηκε το Λανκμαρ του Fritz Leiber; Σκεφτόμουν παλιότερα να το αγοράσω, όπως και το η Κυρα του Σκοταδιού, το οποίο δεν το βρήκα πουθενά... Για Λάνκμαρ δες Anwrime23 εδώ. Ο Τρόμος μού άρεσε σαν δομή και πλοκή (με τις συμβάσεις βέβαια της αφήγησης όπως τις συνήθιζαν πριν από 100 χρόνια). Ομολογω ότι το τέλος με έπιασε απροετοίμαστη. Δεν το περίμενα καθόλου. Αυτή καθαυτή η ιδέα είναι βέβαια κάπως παλιομοδίτικη πια, αλλά ο τρόπος που έπλεξε την υπόθεση ο Μάχεν γύρω της ήταν πολύ καλός. Έφευγε πάντως πάρα πολύ γρήγορα το κείμενο. Ούτε τρεις ώρες δε μου πήρα να το διαβάσω. Για το άλλο νομίζω υπάρχει κάποιο σχετικό τόπικ και θα γράψω εκεί όταν το διαβάσω. ok, Tiessa σ' ευχαριστώ. Τον Τρόμο τον είχα διαβάσει πολύ παλιά, παίζει ίσως να 'ναι και παραπάνω από δέκα χρόνια πριν. Τον έχω -φυσικά- διαγράψει εντελώς απ' το μυαλό μου, αλλά το βίωμα θυμάμαι πως ήταν θετικό. Και ναι, όποτε διαβάσεις τον Wolfe, ρίξε σχόλιο στο αντίστοιχο topic. Θα ήθελα να τον είχα πιάσει και εγώ, αλλά δυστυχώς η μετάφραση των βιβλίων του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Edited July 30, 2011 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 "Ο Άρχοντας του Ψεύδους" Graham Masterton... Ένα ιδανικό βιβλίο για παραλία Και όχι μόνο...! Όποτε το διαβάζω στο μετρό-λεωφορείο κοιτάζω δεξιά αριστερά μέσα στην παράνοια. Α και το Angelology (Danielle Trussoni) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Εγώ θα πάρω σίγουρα το a Dance with Dragons και προσπαθώ να αποφασίσω και για άλλο ένα, γιατί χρόνος για διάβασμα δε θα υπάρχει πολύς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 To dance with dragons το άφησα σπίτι γιατί το μέγεθός του δε το κάνει ιδανικό για μεταφορές. Δεν είμαι ακριβώς σε διακοπές αλλά μαζί μου έχω πάρει το Μετρό 2033 το οποίο τελείωσα και μου φάνηκε εξαιρετικό, το death of bunny monroe το οποίο διαβάζω τώρα και το πλατεία λένιν πρώην συντάγματος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts