Jump to content

6o Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης


Recommended Posts

Φάνηκε στον ορίζοντα

 

post-394-0-49294100-1326054169_thumb.jpg

 

Το 6ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Μάιο.

 

Σε αυτό το τόπικ θα βρίσκετε συνδέσμους για τις εκδηλώσεις του (στο μεταξύ διαβάστε εδώ όσα συνέβησαν στο 5ο φεστιβάλ, το μακρινό 2009...)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • nikosal

    45

  • DinoHajiyorgi

    22

  • mman

    13

  • wordsmith

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κάπου...όχι πολύ μακριά απο εσένα, κάποιος θα κατουρηθεί απο την χαρά του!laugh.gif

Link to comment
Share on other sites

ΖΗΤΩΩΩΩ!!:woot_jump::thmbup:

Ελπίζουμε μετά το εργαστήριο της ΑΛΕΦ (5-6 Μαΐου)και πριν τις πανελλήνιες(21 Μαΐου), για να βολέψει όσο γίνεται περισσότερους:mf_popeanim:.

Link to comment
Share on other sites

1326056551[/url]' post='215381']

ΖΗΤΩΩΩΩ!!:woot_jump::thmbup:

Ελπίζουμε μετά το εργαστήριο της ΑΛΕΦ (5-6 Μαΐου)και πριν τις πανελλήνιες(21 Μαΐου), για να βολέψει όσο γίνεται περισσότερους:mf_popeanim:.

 

Απ'τη χαρά μου θα ποστάρω εδώ ως κι εγώ, μετά από πεμήντα αιώνες σιωπηλής παρουσίας στο φόρουμ!

 

Link to comment
Share on other sites

Να μια καλη ευκαιρία λοιπόν να σας δω απο κοντά (όσους παρευρεθείτε).

Σκέφτομαι να πάω...

Link to comment
Share on other sites

Η αγαπημένη μου φωτογραφία από το 5ο Φεστιβάλ (εγώ την τράβηξα!!)

 

post-347-0-75421000-1326061171_thumb.jpg

Edited by Διγέλαδος
Link to comment
Share on other sites

  • Management

Αν όλα είναι καλά μέχρι τότε ίσως έρθω κι εγώ ... :D

Link to comment
Share on other sites

Να πούμε ότι χαρήκαμε, ότι ενθουσιαστήκαμε, ότι ξετρελαθήκαμε; Ας πούμε ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να βρισκόμαστε εκεί, ύστερα από δύο χρόνια στέρησης.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει όμως να αρχίσετε να ετοιμάζετε και τη συμμετοχή σας.

 

Κάθε χρόνο, από το δεύτερο φεστιβάλ και μετά δημιουργούσα ένα blog με όλες τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις, στο οποίο απαντούσα και σε απορίες κλπ. Φέτος έχω αναβαθμίσει τον ψηφιακό τόπο του φεστιβάλ σε κανονική ιστοσελίδα, μέρος ενός project που δουλεύω εδώ και λίγους μήνες. Το ευρύτερο project είναι η ιστοσελίδα REDWorlds, που βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα θα εξελιχθεί σε μια πλήρη ελληνική ιστοσελίδα για την επιστημονική φαντασία (έχω πολλά σχέδια κατά νου για αυτήν και θα τα κάνω γνωστά σταδιακά).

 

Στη σχετική υπο-σελίδα λοιπόν θα βρείτε ενημέρωση για τις δύο πρώτες εκδηλώσεις («πολύ μικρά διηγήματα» - «ραδιοφωνικά θεατρικά») και σύντομα για τις υπόλοιπες.

 

Keep in touch!

Link to comment
Share on other sites

Η αγαπημένη μου φωτογραφία από το 5ο Φεστιβάλ (εγώ την τράβηξα!!)

 

Στο ίδιο στυλ, από το πρώτο Φεστιβάλ του 2005, η Άρτεμις χαζεύει κάποιο animation (προσοχή στην καρέκλα):

 

post-1396-0-31718600-1326492335_thumb.jpg

post-1396-0-67866000-1326492355_thumb.jpg

post-1396-0-26335300-1326492383_thumb.jpg

post-1396-0-75478700-1326492401_thumb.jpg

 

 

Αν δεν πέσει πάνω στο Εργαστήριο της ΑΛΕΦ (που δεν θα πέσει δηλαδή, ε, Νίκο;) θα είμαστε εκεί (και) στο 6ο!

Edited by mman
Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη, στο παραπάνω από το δικό σου ποστ δίνω λινκ με τις δυο ημερομηνίες. Δεν πέφτει πάνω, έτσι δεν είναι;

 

Στο μεταξύ έκανα την αναγγελία και της τρίτης εκδήλωσης, με τα (μεγάλα... κανονικά...) διηγήματα. Το θέμα τους μας καλεί να επιστρέψουμε στην πρώτη επαφή των περισσοτέρων από μας (τουλάχιστον των παλιότερων, ε;;) με την εφ και να γράψουμε για τους τρεις νόμους της ρομποτικής. Δύσκολο; Οι απαιτήσεις του φεστιβάλ μεγαλώνουν.

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται ότι η ημερομηνία κλειδώνει για τις 11-13 Μαΐου - οι ενδιαφερόμενοι ας ξεκινήσουν τις διευθετήσεις για να ταξιδέψουν. Όπως πάντα θα δώσουμε πλήρη βοήθεια και ενημέρωση για δωμάτια, πλοία κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Παλεύω ν' αλλάξω το εισιτήριο επιστροφής μου από Ελλάδα. Αν τα καταφέρω, θα 'μαι κι εγώ εκεί! :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Εκδήλωση 4η: Πάρτε μέρος με ένα μικρό κόμικς εναλλακτικής ιστορίας.

 

Οι δημιουργοί κόμικς καλούνται να συμβάλουν με ένα μικρό (ως 4 σελίδες) κόμικς εναλλακτικής ιστορίας στην Ελλάδα του 2012 -στο ίδιο πλαίσιο με εκείνο των πολύ μικρών διηγημάτων. Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τις δουλειές κόμικς που θα λάβουμε με περισσότερους από ένα εικαστικούς τρόπους. Λεπτομέρειες στην ενότητα φεστιβάλ του redworlds.gr.

 

Έτσι φτάνουμε στις 4 εκδηλώσεις (διηγήματα με βάση τους νόμους του Ασίμοφ, μικρά θεατρικά, πολύ μικρά διηγήματα εναλλακτικής ιστορίας, κόμικς εναλλακτικής ιστορίας) ενώ στα σκαριά είναι άλλες τόσες εκδηλώσεις, ξεκίνησα όμως από αυτές που απαιτούν συγγραφή / δημιουργία για να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο οι ενδιαφερόμενοι. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα αρχίσω να λαμβάνω ενημέρωση για συμμετοχές (πέραν από αυτές που ήδη έχω λάβει με mail/pm).

Link to comment
Share on other sites

Διαφορετική προθεσμία ανάλογα με την εκδήλωση. Θεατρικά είναι μέσα Μαρτίου, πολύ μικρά διηγήματα ως την τελευταία μέρα, κανονικά διηγήματα ως τις 2 Μαΐου κλπ.

Λεπτομέρειες στην ενότητα φεστιβάλ του redworlds.gr.
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ανακοινώσαμε μια ακόμα εκδήλωση του φεστιβάλ, ιδιαίτερη αυτή τη φορά: Αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε διηγήματα επιστημονικής φαντασίας που δημοσιεύθηκαν το 2011 σε οποιοδήποτε Μέσο, να επιλέξουμε τα πέντε που μας άρεσαν περισσότερο και από αυτά, στην τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ (13 Μαΐου 2012), εκείνο που διακρίνεται όλων. Τη δουλειά θα κάνει μια Επιτροπή απαρτιζόμενη από τους Άγγελο Μαστοράκη, πρώην υπεύθυνο έκδοσης του περιοδικού «9», Δημήτρη Αρβανίτη, εκδότη («Τρίτων»), Νίκο Γ. Ξυδάκη, Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Καθημερινή», Παναγιώτη Κούστα, συγγραφέα και τέλος, εμένα, ως υπεύθυνο του φεστιβάλ. Και οι πέντε, εκτιμώ, είναι άνθρωποι που γνωρίζουν το είδος, έχουν την εμπειρία -άλλος ως εκδότης, άλλος ως συγγραφέας, όλοι πάντως ως αναγνώστες- αλλά και την κρίση να κάνουν σωστά τη δουλειά. Σημαντική σημείωση: Δεν είναι στόχος του φεστιβάλ και των μελών της Επιτροπής να φτιάξουμε κάποιο σούπερ-μεγάλο βραβείο για την ελληνική επιστημονική φαντασία, αλλά να ενισχύσουμε (στον ελάχιστο βαθμό που μπορούμε) τη συγγραφή και δημοσίευση διηγημάτων εφ και να βοηθήσουμε ώστε το έργο άξιων συγγραφέων να απλωθεί πέρα από το στενό κύκλο και το αναγνωστικό κοινό του Μέσου που χρησιμοποιούν.

 

Το Φόρουμ είναι μια από τις καλύτερες πηγές δημοσίευσης διηγημάτων, οπότε κάθε ενδιαφερόμενος, είτε συγγραφέας, είτε απλό μέλος μπορεί (και καλείται!) να μας υποδείξει διηγήματα που πληρούν τους όρους (είπαμε, εν συντομία: Δημοσίευση το 2011, σε κάποιο Μέσο, από περιοδικό ως ιστοσελίδα, στα ελληνικά). Προτάσεις - υποδείξεις μπορεί να κάνει ο καθένας. Προσοχή: Μιλάμε για διηγήματα που δημοσιεύθηκαν σε «δημόσια» Μέσα, με την έννοια «αυτά στα οποία μπορεί θεωρητικά να έχει πρόσβαση κάθε αναγνώστης». Συνεπώς (μια και απευθύνομαι εδώ στα μέλη του φόρουμ) εξειδικεύω ότι αυτό δεν συμπεριλαμβάνει διηγήματα που δημοσιεύθηκαν μόνο στο εργαστήριο συγγραφής, εφόσον αυτό απαιτεί κωδικό.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση -που για διευκόλυνσή σας βρίσκεται εδώ.

 

Να προσθέσω ότι σήμερα ελήφθη το πρώτο έργο που υποβάλλεται στο φετινό φεστιβάλ (για άλλη εκδήλωση): πρόκειται για ένα θεατρικό έργο...

 

edit: διευκρινίζω ότι μιλάμε για διηγήματα στα ελληνικά στο πρωτότυπο. Όχι για μεταφράσεις.

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Guest old#2065

Σε συνέχεια αυτού που λέει ο nikosal πιό πάνω, θα πρότεινα να συζητήσουμε λίγο, ώστε να διαλέξουμε 3-4 διηγήματα που πιστεύουμε ότι θα άξιζε να σταλούν στο Φ.Ε.Φ.Ερμούπολης, και έχουν γραφτεί μεσα στο 2011 και δημοσιεύτικαν εδώ. Εγώ με μια πρόχειρη ανασκόπηση θα πρότεινα την Αρεσάνα της Tessa και το Acces random memory του Asgaroth. Ο καθένας μπορεί βέβαια να στείλει δικό του η άλλου διήγημα έξω απο αυτή τη διαδικασία. Όμως κουβεντιάζοντας το μπορεί να θυμηθούμε κάποιο που δεν θυμόμαστε. Παρακαλώ θερμά να μην γίνει αιτία αντιπαράθεσης μιας και όπως είπα απλα γνωμες θα ακουστούν και η αποστολή θα γίνει απο μέλη με δική τους επιλογή και όχι σαν αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Εγω για παράδειγμα αν δέχονται οι δυο που προανέφερα, ευχαρίστως να τα προωθήσω.

Link to comment
Share on other sites

  • Management

Να θυμίσω οτιδήποτε εντός SFF.gr να μην ξεχάσετε να μνημονεύσετε την πηγή του (source).

 

Ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο Μέσο, ηλεκτρονικό ή μη.

Link to comment
Share on other sites

Εγω για παράδειγμα αν δέχονται οι δυο που προανέφερα, ευχαρίστως να τα προωθήσω.

Νίκο, ευγενική και προτιμητέα η σκέψη σου να τους ενημερώσεις. Πάντως, όπως αναφέρεται και στην επίσημη προκήρυξη του redworlds, μπορεί να προτείνει κανείς διηγήματα άσχετα με το αν θέλουν ή αν το ξέρουν αυτό οι συγγραφείς τους. Αν διακριθούν, μπορούν πάντα να αρνηθούν τη διάκριση -που είναι και της μόδας.:rolleyes:

 

Σήμερα ανακοινώσαμε μια ακόμα εκδήλωση του φεστιβάλ, ιδιαίτερη αυτή τη φορά: Αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε διηγήματα επιστημονικής φαντασίας που δημοσιεύθηκαν το 2011 σε οποιοδήποτε Μέσο, να επιλέξουμε τα πέντε που μας άρεσαν περισσότερο και από αυτά, στην τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ (13 Μαΐου 2012), εκείνο που διακρίνεται όλων.

Όριο έκτασης; Μέχρι πόσο θεωρείται διήγημα και που αρχίζει η νουβέλα;

Link to comment
Share on other sites

Δηλώνω πως δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, ίσα ίσα που με τιμά το γεγονός ότι άρεσε κάτι που έφτιαξα, έστω και αν το θεωρώ πρόχειρο.:drinks:

Link to comment
Share on other sites

[...]Εγώ με μια πρόχειρη ανασκόπηση θα πρότεινα την Αρεσάνα της Tessa και το Acces random memory του Asgaroth.

 

Νίκο, με τιμάς πολύ με την πρότασή σου, αλλά η Αρεσάνα έχει δημοσιευτεί σε μια προγενέστερη μορφή της (περίπου δυο χιλιάδες λέξεις παραπάνω) το 2002 στους Δραματουργούς των Γιανν #5, το περιοδικό της Λέσχης του Φανταστικού των Ιωαννίνων, συνεπώς πιστεύω δεν πιάνεται για δημοσίευση του 2011.

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη: Οι συγγραφείς εφ και οι φορείς όπως η SFWA τοποθετούν το ανώτατο όριο του διηγήματος στις 7,500 λέξεις. Κάποιοι θέτουν και κατώτερο τις 1,000 λέξεις, μάλιστα. Το ίδιο βλέπω ισχύει για τις κατηγορίες του Hugο κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο εμείς παρομοίως θα αποδεχτούμε ως διήγημα ό,τι κυμαίνεται από 750 - 7,500 λέξεις, αλλά επειδή... διαθέτουμε μια κατηγορία μόνο, θα αξιολογήσουμε και προτεινόμενα διηγήματα που δεν ξεφεύγουν πολύ από τις 7,500 λέξεις (ας πούμε κατά ένα 5-10%). Θα το συζητήσω και με την υπόλοιπη τετράδα και θα γίνω πιο συγκεκριμένος.

 

 

Βάσω: Με μείον 2 χιλ. λέξεις ουσιαστικά μιλάμε για ένα διαφορετικό διήγημα.

Link to comment
Share on other sites

Προσθέσαμε μια εκδήλωση ακόμα: Υποβολή ταινιών πολύ μικρού μήκους (2-8 λεπτών) με θέμα «ο άνθρωπός μου είναι alien».

 

Δυο λόγια:

 

Zούσατε τόσα χρόνια πλάι του, μα δεν το είχατε καταλάβει: Ο άνθρωπός σας, ο σύντροφός σας, ο φίλος ή ο γείτονάς σας είναι εξωγήινος! Το 6ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας σας καλεί να ετοιμάσετε μια ταινία μικρού μήκους (μέγιστης διάρκειας 8 λεπτών) με το παραπάνω θέμα. Οι ταινίες που θα υποβληθούν, θα προβληθούν τόσο από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ όσο και σε εκδήλωσή του, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλεξει την καλύτερη...

 

 

...και όπως πάντα, πιο αναλυτικά εδώ. Στη διάθεσή σας για ερωτήσεις και απορίες. Αν έχετε κάποιο κόσμο που μπορεί να υποβάλει ταινία, αλλά δεν παρακολουθεί το φόρουμ, παρακαλώ προωθήστε την είδηση και το λινκ.

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


  • Upcoming Events

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..