nikosal Posted January 27, 2012 Author Share Posted January 27, 2012 (edited) ...και προσθέσαμε και την ομαδική έκθεση φωτογραφίας (είχαμε να κάνουμε από το πρώτο φεστιβάλ, το 2005) με το ίδιο θέμα: «Ο άνθρωπός μου είναι εξωγήινος». Έχετε τώρα φωτογραφίες, βίντεο μικρού μήκους, διηγήματα, θεατρικά, κόμικς -ουκ ολίγα να αναδείξετε τα ταλέντα σας και παράλληλα να συνδράμετε στην επιτυχία του φεστιβάλ. Edited January 27, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted January 27, 2012 Share Posted January 27, 2012 Σήμερα ανακοινώσαμε μια ακόμα εκδήλωση του φεστιβάλ, ιδιαίτερη αυτή τη φορά: Αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε διηγήματα επιστημονικής φαντασίας που δημοσιεύθηκαν το 2011 σε οποιοδήποτε Μέσο, να επιλέξουμε τα πέντε που μας άρεσαν περισσότερο και από αυτά, στην τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ (13 Μαΐου 2012), εκείνο που διακρίνεται όλων. ΟΚ, μόλις σας έστειλα πέντε. Enjoy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 (edited) Ανακοινώσαμε την 8η εκδήλωση του φεστιβάλ. Πρόκειται για το διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος, που γίνεται κάθε χρόνο από το 2ο Φεστιβάλ και μετά, εντός των χρονικών ορίων του τριημέρου. Αυτή τη φορά το θέμα θα ανακοινωθεί το βράδυ της Παρασκευής, 11 Μαΐου στις 10, και οι συγγραφείς θα έχουν χρόνο 36 ώρες να παραδώσουν τη δουλειά τους, ως τις 10 το πρωί της Κυριακής. Μέρος μπορούν να πάρουν και άνθρωποι που δεν θα έρθουν στη Σύρο, για αυτό χωρίζουμε την εκδήλωση σε online και onsite. Τα διηγήματα φέτος θα είναι μικρά, γύρω στις 600 λέξεις, περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Η παράδοση των «απομακρυσμένων» θα γίνει με mail -κατόπιν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ για να είναι προσβάσιμα από κάθε ενδιαφερόμενο ως το St Vincent and the Grenadines (λέμε τώρα). Edited January 28, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted January 28, 2012 Share Posted January 28, 2012 Φαίνεται ακόμα πιο γεμάτο το φεστιβάλ φέτος... μπράβο κουράγιο! Κάτι θα στείλω κι εγώ λογικά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted January 28, 2012 Author Share Posted January 28, 2012 Ωραία. Το βασικό είναι βέβαια η αυτοπρόσωπη παρουσία. Αλλιώς δεν θα κάναμε φεστιβάλ, θα βγάζαμε... εφημερίδα (που την προηγούμενη φορά βγάλαμε ούτως ή άλλως, χεχε) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Συμφωνώ, αλλά έπεσε πάνω στα γεννέθλιά μου φέτος... αν δε θελήσω να κάνω κάτι με οικογένεια-φίλους, θα έρθω σίγουρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 11, 2012 Author Share Posted February 11, 2012 (edited) Καθώς είμαστε στην 11η Φεβρουαρίου και ο χρόνος τρέχει, σας υπενθυμίζω ότι το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε προτάσεις διηγημάτων εφ που δημοσιεύθηκαν το 2011, στα ελληνικά, για αυτή την εκδήλωση. Η πενταμελής επιτροπή θα λάβει προτάσεις ως τις 29 Φεβρουαρίου (αναζητά, βρίσκει και διαβάζει διηγήματα και μόνη της, πάντως. Εννοώ ακόμα και αν δεν υποδειχθούν από κάποιον τρίτο). Πάντως με χαρά βλέπω ότι ως τώρα 5 άτομα (πέρα από τα μέλη της Επιτροπής) έχουν προτείνει 13 διαφορετικά διηγήματα (κάποια από αυτά μάλιστα προτάθηκαν δύο ή τρεις φορές) που έχουν δημοσιευθεί σε 4 διαφορετικά Μέσα (τα περισσότερα πάντως στο φόρουμ μας, και αυτό είναι επίσης ευχάριστο). Από τα 13 φαίνεται ότι εκ πρώτης όψης τους όρους πληρούν τα 10, συνεπώς έχουμε ήδη ένα αξιόλογο αριθμό διηγημάτων να μελετήσουμε -και συνεχίζουμε. Θυμίζω ότι οι προτάσεις πρέπει να στέλνονται στο festival@redworlds.gr. Ακόμα και αν φαντάζεστε ότι κάποιο διήγημα που σας άρεσε έχει προταθεί αλλά δεν είστε σίγουρος/η, καλύτερα υποδείξτε το, δεν χάνουμε τίποτα. Επίσης να ενημερώσω ότι τα θεατρικά που έχουμε λάβει είναι πλέον δύο και αυτό επίσης με χαροποιεί, καθώς δεν γράφονται και εύκολα θεατρικά εφ, ε; Να θυμίσω επίσης ότι είναι ανοιχτές όλες οι εκδηλώσεις του διαγωνισμού: Μικρές ταινίες, φωτογραφίες, διηγήματα για τα ρομπότ του Ασίμοφ, πολύ μικρά διηγήματα... Κινητικότητα υπάρχει στα μέλη του φόρουμ; Edited February 11, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 12, 2012 Author Share Posted February 12, 2012 ...ελήφθη και το ενδέκατο διήγημα. Ελπίζω ότι θα περάσουμε τα είκοσι ως το τέλος του Φεβρουαρίου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Εγώ ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με τη φωτογραφία, τα οποία συνήθως είναι αρκετά στάνταρ σε παρόμοιες εκθέσεις: Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι κατάλληλες και δια ανηλίκους; Μπορεί να είναι ακατάλληλες;; Μπορεί να είναι λίγο ακατάλληλες (εσώρουχα π.χ. - aka PG-13);; Πόση επεξεργασία μπορεί να έχουν οι φωτογραφίες; Μόνο ότι γίνεται σε σκοτεινό θάλαμο (φωτεινότητα, αντίθεση, κτλ) ή και προχωρημένο photoshop;; (μοντάζ / κολλάζ / εφέ φωτισμού κτλ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Κι εγώ μια ερώτηση: έχω ανεβάσει αυτό το διήγημα εδώ το 2010. Αλλά το Γενάρη του '11 δημοσιεύτηκε στο ΕΦ-ΖΕΙΝ. Μπορεί να πάρει μέρος στις αξιολογήσεις των δημοσιευμένων; Γιατί η αλλαγές του δεν είναι σημαντικές από τη μορφή στην άλλη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 14, 2012 Author Share Posted February 14, 2012 Ευθυμία, δεν οδηγεί κάπου αυτό το λινκάκι. Μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να δω τη σελίδα. Αν είναι λάθος, στείλε το σωστό λινκ και θα απαντήσω στο ερώτημά σου. Αν το λίνκ είναι σωστό και πρόκειται για τμήμα του φόρουμ που δεν έχουν όλοι πρόσβαση, δεν τίθεται θέμα, μετράει η δημοσίευση του Εφ Ζιν. Δεν μετράει δηλ. προγενέστερη δημοσίευση σε τμήμα του φόρουμ ή οποιασδήποτε ιστοσελίδας στην οποία η πρόσβαση είναι περιορισμένη για το ευρύ κοινό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Χμ, μόλις πριν από λίγη ώρα έσβησε το τόπικ ένας μοντ γιατί του το ζήτησα (φυσικά για άλλους λόγους), γι αυτό δεν το βλέπεις... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 14, 2012 Author Share Posted February 14, 2012 οκ, σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς δεν μπορούμε να το συμπεριλάβουμε (μόνο αν είχαν προκύψει αξιόλογης έκτασης αλλαγές στη δεύτερη «εμφάνισή» του θα ήταν δυνατό). Λέω δυστυχώς, γιατί ξέρεις πόσο θα ήθελα να δούμε και μια δική σου συμμετοχή... Με την ευκαιρία, ακόμα μια φορά, αν έχετε να υποδείξετε διηγήματα που σας άρεσαν, δικά σας ή άλλων, το κάνετε με ένα μέιλ στο festival παπάκι redworlds.gr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 οκ, σε αυτή την περίπτωση δυστυχώς δεν μπορούμε να το συμπεριλάβουμε (μόνο αν είχαν προκύψει αξιόλογης έκτασης αλλαγές στη δεύτερη «εμφάνισή» του θα ήταν δυνατό). Λέω δυστυχώς, γιατί ξέρεις πόσο θα ήθελα να δούμε και μια δική σου συμμετοχή... Με την ευκαιρία, ακόμα μια φορά, αν έχετε να υποδείξετε διηγήματα που σας άρεσαν, δικά σας ή άλλων, το κάνετε με ένα μέιλ στο festival παπάκι redworlds.gr Κάποια πληροφορία για τις φωτογραφίες; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted February 15, 2012 Author Share Posted February 15, 2012 (edited) Εγώ ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με τη φωτογραφία, τα οποία συνήθως είναι αρκετά στάνταρ σε παρόμοιες εκθέσεις: Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι κατάλληλες και δια ανηλίκους; Μπορεί να είναι ακατάλληλες;; Μπορεί να είναι λίγο ακατάλληλες (εσώρουχα π.χ. - aka PG-13);; Πόση επεξεργασία μπορεί να έχουν οι φωτογραφίες; Μόνο ότι γίνεται σε σκοτεινό θάλαμο (φωτεινότητα, αντίθεση, κτλ) ή και προχωρημένο photoshop;; (μοντάζ / κολλάζ / εφέ φωτισμού κτλ). ωπ, το ξέχασα. 1. Οτιδήποτε 2. Μόνο ότι γίνεται σε σκοτεινό θάλαμο (φωτεινότητα, αντίθεση, κτλ) και απλές ενέργειες διόρθωσης στο photo, όχι όμως κολάζ, μοντάζ, εφέ κλπ. κλπ. Edited February 15, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted March 22, 2012 Author Share Posted March 22, 2012 (edited) Ανακοινώνω μια ακόμα εκδήλωση του 6ου φεστιβάλ, ανοιχτή στη συμμετοχή όλων: Απαιτεί από τον καθένα μας να παρουσιάσει μέσα σε μισή ώρα το αγαπημένο του βιβλίο επιστημονικής φαντασίας και να μιλήσει για τον τρόπο και το λόγο που τον έχει επηρεάσει προσωπικά. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Edited March 22, 2012 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 ΟΚ, επειδή ο καιρός μπορεί να μην φτιάχνει, αλλά πλησιάζει γοργά προς το Φεστιβάλ, νομίζω ότι ένα πρώτο γκρουπ που έχει δηλώσει πρόθεση να είναι εκεί είναι το εξής: Nienor Celestial Robin-Hood (?) aScannerdarkly melkiades Sonya trillian wordsmith Μάρβιν khar mman (New Reality) (adia) Ελπίζω να μην κάνω λάθος για κανέναν από τους από πάνω και να υπάρχουν και άλλοι που ετοιμάζονται. Σωστά; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Ελπίζω να μην κάνω λάθος για κανέναν από τους από πάνω και να υπάρχουν και άλλοι που ετοιμάζονται. Σωστά; Πληροφορήθηκα από Nienor ότι ο Celestial δεν θα τα καταφέρει. Πιθανό να έρθω κι εγώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Εγώ γιατί δεν είμαι στη λίστα; οέο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Εγώ γιατί δεν είμαι στη λίστα; οέο; Προσθέστε και τον hombre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 20, 2012 Author Share Posted April 20, 2012 Οι δύο κάτω κάτω γιατί είναι σε παρένθεση; Μην μου πείτε ότι δεν θα εμφανιστεί ο Adia με την κάμερά του, γιατί θα πάθω σοκ! Θα πρέπει να πληρώσω ένα κάρο λεφτά αλλού, για την οπτική τεκμηρίωση του φεστιβάλ... ΥΓ. Συμμετοχή έχει δηλώσει αρκετός κόσμος ακόμα, με μέιλ και μηνύματα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 1) Πληροφορήθηκα από Nienor ότι ο Celestial δεν θα τα καταφέρει. 2) Πιθανό να έρθω κι εγώ. 1) Φτου! Θα πρέπει να πιω τις μπύρες που του αναλογούν (και είναι πολλές!) με τη Nienor. Ευτυχώς που είναι ισχυρή παίχτρια. 2) Εγώ γιατί δεν είμαι στη λίστα; οέο; Γιατί ήμουν σίγουρος ότι είχα ξεχάσει ένα κάρο κόσμο. Το ποστ μου είχε σκοπό να τους "ανακαλύψει". Καλή αρχή! Προσθέστε και τον hombre. 1) Οι δύο κάτω κάτω γιατί είναι σε παρένθεση; Μην μου πείτε ότι δεν θα εμφανιστεί ο Adia με την κάμερά του, γιατί θα πάθω σοκ! Θα πρέπει να πληρώσω ένα κάρο λεφτά αλλού, για την οπτική τεκμηρίωση του φεστιβάλ... 2) ΥΓ. Συμμετοχή έχει δηλώσει αρκετός κόσμος ακόμα, με μέιλ και μηνύματα... 1) Όχι, είναι σε παρένθεση απλώς επειδή δεν μπαίνουν συχνά στο φόρουμ. Ηρέμησε, δεν μπορώ να φανταστώ τον adia να μην έρχεται. 2) Ε, πες κανά όνομα να ζεσταινόμαστε! Απόρρητα είναι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 20, 2012 Author Share Posted April 20, 2012 χεχε καλά πλάκα έκανα με την «οπτική τεκμηρίωση»... Έχω συμμετοχές με κείμενα κλπ. από άτομα που σίγουρα θα τα παρουσιάσουν (όπως είναι ο κανόνας) αυτοπροσώπως. Κάποιοι δεν είναι (μάλλον) μέλη του φόρουμ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 (New Reality) O NewReality, θα έρθει -έστω και εντός παρενθέσεως - για να εκπροσωπήσει την οικογένεια που διαβάζει εντατικά για Πανελλήνιες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted April 21, 2012 Author Share Posted April 21, 2012 Ο Νιου Ριάλιτι σώζει την παρτίδα. Η οικογένεια θα μπορέσει να... με κοιτάξει ξανά στα μάτια. Και με επιτυχίες ελπίζω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts