DinoHajiyorgi Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Δεν γνώρισα την πρώτη εκδοχή, άσχημο δεν είναι το παρόν διήγημα αλλά μου άρεσε αφάνταστα η εξής παράγραφος: "Μου φαίνεται φοβερά συγκινητικό - ναι, αυτή είναι η σωστή λέξη - μια γυναίκα να μ' αφήνει να την ξεφλουδίσω από τα ρούχα της, να την περάσω ολόκληρη απ' το στόμα και τα χέρια μου, να φτάσω όσο πιο βαθιά γίνεται στο κορμί της κι αυτό να της αρέσει, να τη χαϊδέψω από μέσα και να τη δω να το απολαμβάνει. Να μάθω και να κρατήσω στη μνήμη μου το σχήμα της, την αφή, τη θερμότητα, τις ατέλειες που την κάνουν πιο πραγματική από μένα, που μοιάζω με άγραφο χαρτί. Το μόνο πιο συναρπαστικό απ' αυτό είναι η δική της πείνα για μένα, τα χείλη της, η γλώσσα της και τα δάχτυλά της πάνω μου, το βλέμμα της ανάμεσα στα πόδια μου, τα δικά της πόδια να τυλίγονται γύρω από τη μέση μου, το πιο ευαίσθητό της σημείο να λιώνει για να με υποδεχτεί. Και ναι, επιτέλους, ω θεοί που πλάσατε τον Καζανόβα, τέλειωσα μέσα σε μια γυναίκα αληθινή, ζωντανή και τρελή για μένα." Σε αυτή τη στιγμή του διηγήματος ο πήχης βρίσκεται στο υπέρτατο σημείο, και δεν ξεπερνιέται ποτέ ξανά. Εδώ έχεις ποίηση, το υπόλοιπο παραμένει "πεζό". Κι επειδή σε γνωρίζω, έστω λίγο, αυτό το κομμάτι με ξάφνιασε ευχάριστα, με συγκίνησε, με αναστάτωσε, plus το ότι γράφεις για την αντρική οπτική, και ω-ω Κέλλυ, I had no idea. (Αν ήταν να βάλω μέσα ένα "αλλά", έφτιαξαν τον σούπερ εραστή σε έναν σωλήνα και τον έκαναν... "νεαρούλι";! Ουφ, βρε Κέλλυ.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted June 16, 2015 Author Share Posted June 16, 2015 The fun answer: ΖΗΤΩΩΩΩ! Έκανα τη μασκότ μας να ταυτιστεί με τον Γιούρι Σελιβάνοφ! Αιτούμαι να δημιουργηθεί ειδικά για μένα βραβείο Nebula Επιτυχούς Προσέγγισης Ρομαντικών Χελωνονιντζακίων! ΧΑ-ΤΖΗ-ΓΙΩΡΓΗΗΗΗΣ! The serious answer: Ευχαριστώ. Δεν περίμενα να εστιάσει κανείς ειδικά σ' αυτήν την παράγραφο και ακόμα λιγότερο να θεωρηθεί αξιόπιστα αντρική οπτική. Κάποιος άλλος μου έγραψε (σε πμ) για κάποιο άλλο σημείο του διηγήματος, εκεί που λέει ότι οι γυναίκες είναι πολλά πράγματα, ότι αυτό ακούγεται σαν να το λέει φεμινίστρια κλπ. Μάλλον είσαι πιο ρομαντικός από το μέσο όρο, αλλά μου φτάνει που υπάρχουν και κάποιοι με τη δική σου οπτική. Τι εννοείς you had no idea; Άντε μη σε βάλω να γράψεις εκατό φορές "Δε θα ξαναψάξω για το ερωτικό μου ωροσκόπιο σε διήγημα της wordsmith" (όπως εδώ). Για την ηλικία του Γιούρι υπάρχει πρακτικός λόγος: έχει περάσει όλη του τη ζωή κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα, οπότε αν ήταν πολύ μεγαλύτερος από 20 χρονών (που είναι εδώ) θα είχε γίνει τέτοιος χαρακτήρας που δε μπορώ να τον προβλέψω ή θα είχε τρελαθεί. Και εφόσον πρόκειται για άνθρωπο κατασκευασμένο σε εργαστήριο, πώς δηλαδή θα τον έκαναν μεγάλο σε ηλικία; Φαντάζομαι εννοείς ότι το να είναι κανείς καλός εραστής έχει σχέση και με την πείρα και γι' αυτό σου φαίνεται αταίριαστο να είναι μικρός. Αλλά η πείρα δεν εμφυτεύεται στα γονίδια, μην το τραβήξουμε και τόσο πολύ. Για πιο πολύ Γιούρι, ρίξε μια ματιά εδώ. Εκτός του φόρουμ με αυτόν τον πρωταγωνιστή υπάρχει ακόμα ένα κείμενο 38 χιλ. λέξεων που λέγεται "Κενό νόμου" και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσω τις διορθώσεις του και να του ψάξω εκδότη και ένα διήγημα που το είχα στείλει στο εργαστήριο του Μαΐου 2014 και μου το θάψανε (αλλά ίσως το ξαναπιάσω κι αυτό κάποια στιγμή). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Denton Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 "Imitation is the sincerest form of flattery" που λενε και οι φιλοι μας οι Κοσταρικανοι, οπότε ελπίζω να μη σε πειράξει που η ιστορια σου μου εδωσε μια ιδεα για μια δικια μου μικρη ιστορία? Καπου εδω να αναφέρω οτι ειναι απλα γενικα εμπνευσμένη απο τη δικιά σου ιστορία, και θα ειναι σε εντελώς αλλο setting, ειδος αφήγησης, αλλος χαρακτήρας, αλλο είδος γενικα, για να μη φρικάρεις οτι σε κλεβω! Απλα ηθελα να το ξερεις οτι με ενεπνευσες! Αυτά! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 Όχι, καλέ, τι λες! Με κολακεύεις που παίρνεις ιδέες από μένα (έχω κι άλλο ένα διήγημα με τον Γιούρι, θα με κάνετε να το ανεβάσω κι αυτό). Ανυπομονώ να δω τι θα γράψεις. Όταν το ανεβάσεις, βάλε και λινκ εδώ, να μου κάνεις διαφήμιση! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts