Popular Post Nihilio Posted January 3, 2014 Popular Post Share Posted January 3, 2014 Μετά από λαϊκή απαίτηση, το 2014 έρχεται με μία νέα αναγνωστική πρόκληση. Σκοπός μας φέτος είναι να διαβάσουμε βιβλία για διαφορετικούς τρόμους. Έτσι, παρακάτω, θα σας γράψω μερικές κατηγορίες τεράτων. Η πρόκληση είναι, μέχρι το τέλος της χρονιάς, να διαβάσετε και από ένα βιβλίο με θέμα το αντίστοιχο τέρας (κάθε βιβλίο μπορεί να μετρήσει μόνο σε μία κατηγορία και καλό είναι να επιλέξετε το κύριο τέρας του βιβλίου). Τα Τέρατα που παίζουν είναι: Φαντάσματα Λυκάνθρωποι Βρικόλακες Ζόμπι Κατά συρροή δολοφόνοι Μεταλλαγμένα ζώα ή άνθρωποι Δαίμονες ή αρχαίοι θεοί Νεραίδες, ξωτικά και άλλα Μυθολογικά πλάσματα Μεγάλοι Παλαιοί ή οι ακόλουθοί τους Μάγοι/Μάγισσες Καλή σας ανάγνωση 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Count Baltar Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Ήδη στη λίστα με τα προς ανάγνωση έχω σίγουρα τις κατηγορίες 1,3,4,5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Θα συμμετέχω και εγώ αν και δεν παίρνω όρκο ότι θα καταφέρω να ολοκληρώσω το project γιατί δεν νομίζω να έχω βιβλία που να ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες. Με μία πρώτη σκέψη πάντως μπορώ να καλύψω τα 2,3,4,5,7 και 9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airbourne Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Εγώ αν και δεν έχω τόσο πολύ υλικό από αυτή τη λίστα, έχω σκοπό όμως να αγοράσω αρκετό τρόμο φέτος. Τώρα, ξέρω που θα κατευθυνθώ. Η διεργασία να επιλέξω κάτι που να ταιριάζει στη λίστα πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Επειδή έχω ένα κάρο συλλογές διηγημάτων και ανθολογίες που περιμένουν, τι λένε οι κανόνες για αυτά; Ας πούμε για το 9. βλέπω το "Σκιές πάνω από το Ίνσμουθ" από Jemma press που με περιμένει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 3, 2014 Author Share Posted January 3, 2014 Επειδή έχω ένα κάρο συλλογές διηγημάτων και ανθολογίες που περιμένουν, τι λένε οι κανόνες για αυτά; Ας πούμε για το 9. βλέπω το "Σκιές πάνω από το Ίνσμουθ" από Jemma press που με περιμένει. Αν είναι θεματικές πιάνουν. Ή αν έχουν μία νουβέλα και μετά συμπληρωματικές ιστορίες, οπότε πιάνει η νουβέλα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 (edited) Φανταστική ιδέα! Θα έχει ενδιαφέρον η αναζήτηση των βιβλίων... edit: Με μεταλλαγμένα ζώα ή ανθρώπους δεν μου 'ρχεται κάτι στο νου. Καμιά ιδέα; Edited January 3, 2014 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Πολύ ωραίο παιχνιδάκι! Θα το προσπαθήσω κι εγώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Φανταστική ιδέα! Θα έχει ενδιαφέρον η αναζήτηση των βιβλίων... edit: Με μεταλλαγμένα ζώα ή ανθρώπους δεν μου 'ρχεται κάτι στο νου. Καμιά ιδέα; The Fly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Φανταστική ιδέα! Θα έχει ενδιαφέρον η αναζήτηση των βιβλίων... edit: Με μεταλλαγμένα ζώα ή ανθρώπους δεν μου 'ρχεται κάτι στο νου. Καμιά ιδέα; The Fly Το έχω διαβάσει και ήταν πολύ καλό. Όλο και κάτι άλλο θα υπάρχει στα ελληνικά, δεν μπορεί... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airbourne Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Και το Νησί του Δρ.Μορώ είναι μια λύση, ε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 (edited) Και το Νησί του Δρ.Μορώ είναι μια λύση, ε; Να πάρει, και αυτό το έχω διαβάσει. Χμ... Edited January 3, 2014 by BladeRunner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 E τοτε κοιτα κατι απο Σιμωσι. Παιζει πολυ μεταλλαξη σε διαφορα ειδη: ακριδες, αραχνες, καβουρια.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 E τοτε κοιτα κατι απο Σιμωσι. Παιζει πολυ μεταλλαξη σε διαφορα ειδη: ακριδες, αραχνες, καβουρια.. Άντε μπράβο! Δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό... Αράχνες και Καβούρια έχω διαβάσει, αλλά Ακρίδες ή Σκαθάρια ακόμα δεν είχα την τύχη... Οπότε εγώ έκλεισα, έχω ήδη βρει τα υπόλοιπα... (αύριο θα ποστάρω την λίστα). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anwrimos23 Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Φανταστική ιδέα! Θα έχει ενδιαφέρον η αναζήτηση των βιβλίων... edit: Με μεταλλαγμένα ζώα ή ανθρώπους δεν μου 'ρχεται κάτι στο νου. Καμιά ιδέα; Μεταμόρφωση-Κάφκα 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 3, 2014 Author Share Posted January 3, 2014 Φανταστική ιδέα! Θα έχει ενδιαφέρον η αναζήτηση των βιβλίων... edit: Με μεταλλαγμένα ζώα ή ανθρώπους δεν μου 'ρχεται κάτι στο νου. Καμιά ιδέα; Εγω στη λιστα μου εχω το "ψυχρο δερμα" του Πινιολ. Αν δε μου βγει το ριχνω στα αιμοβορα σκαθαρια. ΥΓ: καλο ειναι να μην εχετε μονο μια επιλογη, γιατι ισως να μη σας βγει αυτο που νομιζετε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Μια ερώτηση βρε Μιχάλη. Το Nightwatch παίζει σε κάποια κατηγορία; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 (edited) Αυτά διάλεξα να διαβάσω: 1) Οράτιος Ουόλπολ: Το Κάστρο του Οτράντο 2) Τόμας Τέσιερ: Ο Νυχτοβάτης 3) Μπραμ Στόουκερ: Ντράκουλα 4) Μαξ Μπρουκς: Ζ Παγκόσμιος Πόλεμος 5) Ράμσεϊ Κάμπελ: Το Πρόσωπο που Πρέπει να Πεθάνει 6) Χέρμπερτ Τζορτ Γουέλς: Το Νησί του Δρ. Μορώ 7) Γκράχαμ Μάστερτον: Αυτοί που Ποτέ δεν Κοιμούνται 8) Τζορτζ Μακντόναλντ: Λίλιθ 9) Brian Lumley: The Whisperer and Other Voices 10) Γκράχαμ Τζόις: Το Σκοτεινό Ημερολόγιο Δεν ξέρω κατά πόσο τα 1 και 6 ανταποκρίνονται στο θέμα τους. Αν όχι, όποιος έχει τίποτα κατά νου ας προτείνει κάτι. Edited January 4, 2014 by Δημήτρης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinMacXanthi Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Σαν πρώτη σκέψη για το 10, "η γυναίκα με το νούμερο 13" του Σομόθα, (από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα το 2012) και το "Σκοτεινό Ημερολόγιο" του Graham Joyce. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Αυτά διάλεξα να διαβάσω: 1) Οράτιος Ουόλπολ: Το Κάστρο του Οτράντο 2) Τόμας Τέσιερ: Ο Νυχτοβάτης 3) Μπραμ Στόουκερ: Ντράκουλα 4) Τζόις Κάρολ Όουτς: Ζόμπι 5) Ράμσεϊ Κάμπελ: Το Πρόσωπο που Πρέπει να Πεθάνει 6) Χέρμπερτ Τζορτ Γουέλς: Το Νησί του Δρ. Μορώ 7) Γκράχαμ Μάστερτον: Αυτοί που Ποτέ δεν Κοιμούνται 8) Τζορτζ Μακντόναλντ: Λίλιθ 9) Brian Lumley: The Whisperer and Other Voices 10) - Δεν ξέρω κατά πόσο τα 1 και 6 ανταποκρίνονται στο θέμα τους. Αν όχι, όποιος έχει τίποτα κατά νου ας προτείνει κάτι. Όπως επίσης και για το 10 που με μία πρώτη σκέψη, δεν φαίνεται να έχω κάτι στην βιβλιοθήκη μου. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει τίποτα σχετικό το Οξύ. Ας με διορθωσει ο Nihillio αν κανω λαθος αλλα πιστευω πως θα δεχτει πχ Το Μωρο της Ροζμαρυ για το 10. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Θα διαβάσω ''Το Σκοτεινό Ημερολογίο'' γιατί είναι το μόνο από τα τρία που προτείνατε που έχω. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BladeRunner Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Αυτά διάλεξα να διαβάσω: 4) Τζόις Κάρολ Όουτς: Ζόμπι Δεν ξέρω κατά πόσο τα 1 και 6 ανταποκρίνονται στο θέμα τους. Αν όχι, όποιος έχει τίποτα κατά νου ας προτείνει κάτι. Όπως επίσης και για το 10 που με μία πρώτη σκέψη, δεν φαίνεται να έχω κάτι στην βιβλιοθήκη μου. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει τίποτα σχετικό το Οξύ. Δημήτρη δεν θα έλεγα ότι το Ζόμπι της Όουτς έχει να κάνει με τα γνωστά ζόμπι... Το Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ ταιριάζει 100%... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Αυτά διάλεξα να διαβάσω: 4) Τζόις Κάρολ Όουτς: Ζόμπι Δεν ξέρω κατά πόσο τα 1 και 6 ανταποκρίνονται στο θέμα τους. Αν όχι, όποιος έχει τίποτα κατά νου ας προτείνει κάτι. Όπως επίσης και για το 10 που με μία πρώτη σκέψη, δεν φαίνεται να έχω κάτι στην βιβλιοθήκη μου. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει τίποτα σχετικό το Οξύ. Δημήτρη δεν θα έλεγα ότι το Ζόμπι της Όουτς έχει να κάνει με τα γνωστά ζόμπι... Το Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ ταιριάζει 100%... Α δεν το ήξερα αυτό. Θα διαβάσω αυτό λοιπόν, thanks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. R.Carter Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Μια πρωτη λιστα με καθε επιφυλαξη: Φαντάσματα - ΨΙΘΥΡΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ / RICHARD MATHESON Λυκάνθρωποι - ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ / S.P. SOMTOW Βρικόλακες - ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ / RICHARD LAYMON Ζόμπι - WORLD WAR Z / MAX BROOKS Κατά συρροή δολοφόνοι - ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ / JACK KETCHUM, εδω παιζουν πολλες επιλογες αμα το Κρυφτο δεν εχει να κανει με serial killer. Μεταλλαγμένα ζώα ή άνθρωποι - AΡΑΧΝΕΣ / RICHARD LEWIS Δαίμονες ή αρχαίοι θεοί - Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΟΥ / GRAHAM MASTERTON Νεραίδες, ξωτικά και άλλα Μυθολογικά πλάσματα - Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ - GRAHAM JOYCE Μεγάλοι Παλαιοί ή οι ακόλουθοί τους - 'H THN ΣΚΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ/ ΧΦΛ (ΑΙΟΛΟΣ) μιας και η πρωτη αναγνωση απο Κακτο πριν καμια 15 χρονια ηταν τραυματικη ή καμια αμερικανικη συλλογη πχ CTHULHU 2000 που δεν την εχω ολοκληρωσει. Μάγοι/Μάγισσες - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 13 / ΧΟΣΕ ΚΑΡΛΟΣ ΣΟΜΟΘΑ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted January 4, 2014 Author Share Posted January 4, 2014 (edited) Το μωρό της Ρόζμαρι νομίζω μετράει, το Ζόμπι της Όουτς έχει να κάνει με κατα συρροή δολοφόνο. Οι δικές μου προβλέψεις: Φαντάσματα - Το στοίχειωμα του Χιλ Χάουζ Λυκάνθρωποι - Ίσως ο Νυχτοβάτης του Tessier, που θέλω να ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή. Αλλιώς... χμ, ακούω προτάσεις (το Ματωμένο Φεγγάρι το έχω διαβάσει ήδη). Μόλις θυμήθηκα ότι έχω και το Wagner the Werewolf, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το παλαίψω. Βρικόλακες - Βαμπίρικ από Simon Clark ή ο Νεκροσκόπος 2 Ζόμπι - Μάλλον το World War Z αν δε βρω τίποτα ζόμπια στα όσα έχω από τη γνώστη μαύρη σειρά. Κατά συρροή δολοφόνοι - Αυτό είναι ευκολάκι. Μάλλον το "Αντικλείδι" του δε-θυμάμαι-τώρα ή κανένα από Σιμώσι Μεταλλαγμένα ζώα ή άνθρωποι - Ψυχρό Δέρμα του Πινιόλ Δαίμονες ή αρχαίοι θεοί - Έχω τρεις ή τέσσερις Masterton αδιάβαστους... nuff said Νεραίδες, ξωτικά και άλλα Μυθολογικά πλάσματα - Δεν έχω σκεφτεί ακόμα κάτι. Μεγάλοι Παλαιοί ή οι ακόλουθοί τους - Resume with monsters του William Browning Spencer Μάγοι/Μάγισσες - To the devil a daughter - Dennis Whitley Καλή μας ανάγνωση Edited January 4, 2014 by Nihilio 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts