Popular Post Tiessa 1,211 Posted January 2, 2017 Popular Post Share Posted January 2, 2017 (edited) Θέμα: Ο κόσμος που γνωρίζαμε, άλλαξε για πάντα Αν αύριο είχαμε την πρώτη μας επαφή με εξωγήινους; Αν τώρα εδώ που μιλάμε, μαθαίναμε ότι από το τέλος του μήνα η αθανασία θα ήταν εφικτή σε προσιτή τιμή; Αν βρίσκαμε μια αστροπύλη και τα διαστρικά ταξίδια γίνονταν καθημερινή υπόθεση; Αν η γενικευμένη τεχνητή ευφυΐα κυκλοφορούσε ανάμεσά μας και φτάναμε στη μοναδικότητα; Αν η νανοτεχνολογία πουλιόταν δίπλα από τα depon στο φαρμακείο; Αν η τηλεμεταφορά στοίχιζε λίγο παραπάνω από ένα εισιτήριο τρένου; Οτιδήποτε απ’ αυτά, θα άλλαζε τον κόσμο μας για πάντα. Σκεφτείτε ένα μόνο ή και περισσότερα απ’ αυτά τα γεγονότα. Και γράψτε μια ιστορία γι’ αυτή την αλλαγή. Μην περιγράψετε το γεγονός. Εκτός και είναι απόλυτη ανάγκη να πείτε δυο λόγια. Ο χώρος δεν θα φτάσει κι εξάλλου το έχουμε δει πολλές φορές. Σκεφτείτε τις συνέπειες. Σκεφτείτε αν είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε αυτή τη νέα γνώση/συνειδητοποίηση/τεχνολογία στη ζωή μας. Σκεφτείτε ποιοι θα ωφεληθούν και ποιοι θα βλαφτούν περισσότερο. Αν θέλετε, σκεφτείτε σε επικό επίπεδο. Τι θα κάνει η κάθε εκκλησία με τους εξωγήινους. Αν θέλετε, σκεφτείτε σ’ έναν οικεγενειακό μικρόκοσμο, σε μια απλή καθημερινότητα ανθρώπων που θα άλλαζε η ζωή τους, η δουλειά τους, που θα κλωνίζονταν οι πεποιθήσεις τους. Σκεφτείτε κάποιο άλλο γεγονός που θα άλλαζε τον κόσμο μας για πάντα, οτιδήποτε έχει περάσει από το μυαλό σας ή θα περάσει μέσα στις επόμενες ώρες/μέρες. Φανταστείτε το σαν πέτρα που πέφτει στη λίμνη. Καβαλήστε ένα από τα κύματα που θα γεννήσει και διασκεδάστε. Και να που έφτασε η στιγμή να πληρωθεί και η τελευταία δόση που βάλαμε με το περσινό Χρέος, και ξεκινάει η διοργάνωση του 44ου Διαγωνισμού Σύντομης Ιστορίας του sff. Μερικές υπενθυμίσεις πριν αρχίσει το πανηγύρι: -Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία Επιστημονική Φαντασία. (Όπως ξέρουν παλιοί και νέοι, αυτό δεν σημαίνει μονάχα διαστημόπλοια και λέιζερ – υπάρχουν αμέτρητες γωνίτσες επιστήμης και φαντασίας τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε). -Το θέμα θα δοθεί κάποια στιγμή αργά το βράδυ στις 08/01/2017. Θα έχετε χρόνο για να γράψετε και να ανεβάσετε τις ιστορίες σας από τις 09/01/2017 μέχρι και τις 30/01/2017. (Παραδοσιακά, παίζουν και κάποιες μικρές παρατάσεις, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα βήμα τη φορά). -Οι ιστορίες πρέπει να είναι γραμμένες στα Ελληνικά, και το μέγεθος να κυμαίνεται από 500 μέχρι 3.850 λέξεις. -Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη, αρκεί να έχουν κάνει 3 σχόλια στις Βιβλιοθήκες του φόρουμ, από τη λήξη του προηγούμενου διαγωνισμού έως και την ημέρα που θα ανεβάσουν τη συμμετοχή τους. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό και θα αποτελέσει και μια καλή προθέρμανση για τα περαιτέρω. Τα σχόλια γίνονται πάντα στο τόπικ της κάθε ιστορίας, και μπορείτε να μου στείλετε τα link του σχολιασμού τον ιστοριών σας με pm για να αποδείξετε ότι έχετε καλύψει τα προαπαιτούμενα. Για πιθανές απορίες, και τυχόν άλλες λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά και στους Κανονισμούς. Και για ό,τι άλλο, φυσικά, ρωτάτε είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Εντάξει με τα τυπικά; Ωραία! Και τώρα, διασκεδάζω διασκεδάζουμε. Κάθε μέρα θα ανεβαίνουν και μερικές εικόνες για να εξάπτουν τη φαντασία και να προσφέρουν μια μικρή πληροφορία για το θέμα. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που βλέπετε. Η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι και η πιο σωστή. Αλλά μην βιαστείτε να μαντέψετε. Το θέμα θα είναι πολύ εύκολο, αλλά η ακριβής συσχέτισή του με τις εικόνες μπορεί να απαιτήσει λίγο χρόνο παραπάνω. Πάμε για το πρώτο πακέτο λοιπόν: Τα διηγήματα του διαγωνισμού, με σειρά συμμετοχής: Ύβρις - Mournblade Νύχτα Αθαύματη - Solonor Νίψον Μνημονήματα - Ballerond Για Μια Γυναίκα - Billandros Generation-E - Old Man & SiFi Σκληρός Καριόλης - Man_from_Earth Tragus - Γιώργος77 H Σκουληκότρυπα της Οδού Αθηνάς - Mors Planch Μπλε Ζέρσεϊ - Elgalla Βιοχημική Πορνογραφία - tzaspy Edited February 4, 2017 by elgalla Ανανέωση τόπικ 13 Quote Link to post Share on other sites
WILLIAM 6,595 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Σε αυτές τις περιπτώσεις το να βρεις το θέμα είναι ενίοτε πιο δύσκολο και από τον ίδιο τον διαγωνισμό. Η αριστερή εικόνα πάντως με εμπνέει! 1 Quote Link to post Share on other sites
jjohn 3,477 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Το θέμα είναι η επαφή 1 Quote Link to post Share on other sites
Ballerond 2,974 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Τέλεια, τέλεια! Να μπει όμορφα το 2017 Κι εγώ προς την μαντεψιά του τζτζον τείνω... 1 Quote Link to post Share on other sites
Tiessa 1,211 Posted January 2, 2017 Author Share Posted January 2, 2017 Κρατείστε την πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό σας, αλλά περιμένετε και τα υπόλοιπα. Είπα εύκολο, αλλά δεν είπα τόσο εύκολο. Quote Link to post Share on other sites
wordsmith 1,967 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Ωραίες εικόνες και οι δύο. Άντε, και έχω όρεξη για εφ. Τα λινκ με τους σχολιασμούς δε μπορούμε να τα βάζουμε και σ' αυτό εδώ το τόπικ; Νομίζω στους προηγούμενους διαγωνισμούς γινόταν αυτό. Για να γράψω, αυτή τη φορά, θα πρέπει να βρω τρόπο να συνδέσω το θέμα με κάποια από τις ιδέες που έχω ήδη σκεφτεί και τις κρατάω στα υπόψην για γράψιμο. Αλλά έννοια σας και αυτές οι ιδέες είναι καμιά σαρανταπενταριά 3 Quote Link to post Share on other sites
kitsos 88 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Χμ, δούναι και λαβείν! 1 Quote Link to post Share on other sites
Tiessa 1,211 Posted January 2, 2017 Author Share Posted January 2, 2017 [...] Τα λινκ με τους σχολιασμούς δε μπορούμε να τα βάζουμε και σ' αυτό εδώ το τόπικ; Νομίζω στους προηγούμενους διαγωνισμούς γινόταν αυτό. Ναι, δε βλέπω γιατί όχι. Απλώς θυμάμαι σε κάποια φάση ότι είχα στείλει σχολιασμό σε πμ. Και τα δυο μας κάνουν. 2 Quote Link to post Share on other sites
elgalla 6,503 Posted January 2, 2017 Share Posted January 2, 2017 Αψογα, θελω πολυ να γραψω, μιας και στον περσινο δεν προλαβα! 3 Quote Link to post Share on other sites
Tiessa 1,211 Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Καλημέρα. Για δείτε λίγο για τη συνέχεια: Δεν έχει μόνο μια παράμετρο το παιχνίδι... 2 Quote Link to post Share on other sites
Man_from_Earth 513 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 χμμμ αγαπημένα θεματάκια αγγίζουν οι φώτο σου μέχρι στιγμής, Βάσω... 1 Quote Link to post Share on other sites
jjohn 3,477 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 (edited) Το θέμα είναι η μετάδοση 1. Μετάδοση πληροφορίας με δορυφόρους 2.Μετάδοση τεχνολογίας από τον ανώτερο τεχνολογικό λαό 3/4. Μετάδοση dna/ασθενειών. Elementary my dear Watson.... Edited January 3, 2017 by jjohn 2 Quote Link to post Share on other sites
Cassandra Gotha 5,139 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Γιάννη, Γιάννη... Μα, κανείς σας δεν πρόσεξε τα χρώματα; Quote Link to post Share on other sites
WILLIAM 6,595 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Ροζ μπλε; Quote Link to post Share on other sites
Tiessa 1,211 Posted January 3, 2017 Author Share Posted January 3, 2017 Εεε... βασικά ούτε κι εγώ τα πρόσεξα τα χρώματα! ΟΚ. Βρίσκεστε πολύ μακριά (ή πολύ κοντά!) αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε! Συνεχίστε να σκέφτεστε ενδιαφέροντα πράγματα. Θα το έχετε κέρδος. 2 Quote Link to post Share on other sites
WILLIAM 6,595 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Εγώ πάντως σκέφθηκα μια ιστορία για την κάθε εικόνα! 1 Quote Link to post Share on other sites
Mesmer 2,576 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Λοιπόν, στο πρώτο σετ έχουμε επαφή με εξωγήινους. Στο δεύτερο σετ έχουμε: DNA, γονίδια, ζωή (;). Οπότε, ίσως να είναι κάτι που να έχει σχέση με ζωή σε άλλους πλανήτες, ή με άλλες μορφές ζωής γενικότερα, ή βιοτεχνολογία. Περιμένω και τα υπόλοιπα σετ για περισσότερους συσχετισμούς. Ανυπομονώ για το θέμα και ελπίζω να καταφέρω να γράψω. Έκανα ένα ζέσταμα με το Πλοτς κι αυτό το διάστημα προσπαθώ να τελειώσω το διήγημα που είχα ξεκινήσει για τον προηγούμενο διαγωνισμό (το οποίο ξεκίνησα από την αρχή επειδή μου το έφαγε το φορμάτ ). Επίσης, έτσι για να μπαίνω από νωρίς στο πνεύμα του διαγωνισμού, μου έχει μείνει ένα σχόλιο για να συμπληρώσω τα τρία που απαιτούνται. Αν έχετε να μου προτείνετε καμιά ιστορία (μέχρι 5.000 λέξεις), ακόμη και δική σας να είναι (δεν πειράζει να βλογάμε τα γένια μας από καμιά φορά), στείλτε την. 3 Quote Link to post Share on other sites
tzaspy 154 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Χμμμμμ......Δεδομένο 1ο: Μια θηριώδης κατασκευή που παραπέμπει στην "Επαφή με εξωγήινη μορφή ευφυίας. Δεδομένο 2ο: Η επαφή έχει πραγματοποιηθεί και βλέπουμε μια ανταλλαγή του άφρονος ανθρώπινου είδους με τους εξωγήινους, που παρεπιπτόντως και σύμφωνα με τους νόμους της βαρύτητας που ισχύουν στη Γη, θα έπρεπε να έχουν συντριβεί υπό το βάρος τους μιας και η διατομή των ποδιών που τους στηρίζουν είναι απελπιστικά μικρή. Προφανώς ο καλλιτέχνης δεν το γνώριζε. Στην ανταλλαγή βλέπουμε ο αγρότης να δίνει μια χρήσιμη αγελάδα, χρήσιμη για την επιβίωση, και να παίρνει μάλλον άχρηστο χρυσό. Δεν μου μοιάζουν για καθαρισμένα καλαμπόκια πάνω στο φορτηγό. Δεδομένο 3ο και 4ο: Συγκεντρωμένα Τακτικά Διάκενα Σύντομων Παλίνδρομων Επαναλήψεων. ΑΚΑ: CRISPR. AKA: Γενετική μηχανική. Χμμμμμ......Ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον...... 1 Quote Link to post Share on other sites
WILLIAM 6,595 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Γιατί τι έχουν τα πόδια τους, μπορεί να έχουν πυκνότητα οστικής μάζας δέκα φορές τη δική μας και να περπατούν μια χαρά, θυμήσου περπατούσαν και δεινόσαυροι κάποτε στον πλανήτη και αν πάρουμε για μέτρο τον άνθρωπο δεν είναι τόσο μεγάλοι οι εξωγήινοι! Δεν ξέρω αλλά μπορεί να είναι και καλαμπόκια. Πάντως αν θες να τα βάλουμε όλα μαζί τι λες για τον Προμηθέα; Quote Link to post Share on other sites
Cassandra Gotha 5,139 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Ροζ μπλε; Εγώ τα βλέπω πορτοκαλί - μπλε. Εεε... βασικά ούτε κι εγώ τα πρόσεξα τα χρώματα! ΟΚ. Βρίσκεστε πολύ μακριά (ή πολύ κοντά!) αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε! Συνεχίστε να σκέφτεστε ενδιαφέροντα πράγματα. Θα το έχετε κέρδος. Ουάου! Βέβαια, το μόνο που μου θύμισαν είναι τα μαλλιά της πρωταγωνίστριας στο Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού... Quote Link to post Share on other sites
tzaspy 154 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 WILLIAM αν αυτοί που βλέπουμε στην εικόνα είχαν πυκνότητα οστικής μάζας δέκα φορές την δική μας, τότε σίγουρα θα "την είχαν κάτσει". Κυριολεκτικά. Η οικολογία υποθετικών όντων σε κόσμους με διαφορετική ιδιοβαρύτητα, (διάμετρος πλανήτη, μάζα, κλπ), είναι ολόκληρη επιστήμη, με την οποία είχε ασχοληθεί πολύ ο Carl Sagan. Για τα έμβια όντα, το σωστό μέγεθος είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα. Τα μεγάλα ζώα δεν αποτελούν απλώς μεγεθύνσεις των μικρών. Έχουν εντελώς διαφορετικές αναλογίες - έχουν παχύτερα πόδια σε σχέση με το ύψος τους. Αν για παράδειγμα υποθετικά διπλασιάσουμε τις διαστάσεις ενός ζώου κρατώντας το σχήμα του ακριβώς το ίδιο, ο όγκος και το βάρος του θα γίνουν οκτώ φορές μεγαλύτερα ( 23 ) και όχι δύο μόνο φορές. Η διατομή όμως των ποδιών του θα αυξηθεί κατά ένα παράγοντα τέσσερα ( 22 ). Τέτοια πόδια είναι πολύ αδύνατα για να το συγκρατήσουν. Τα όρια αυτά είναι λιγότερο αυστηρά για οργανισμούς που επιπλέουν στο νερό, γι' αυτό και στους ωκεανούς υπάρχουν όντα τόσο μεγάλα. Όταν όμως για παράδειγμα μια φάλαινα ξεπέσει στη στεριά, καταρρέει και πεθαίνει από το ίδιο της το βάρος μιας και λείπει η άνωση του νερού για να αντισταθμίσει τη βαρύτητα. Όσον αφορά τις δύο σημερινές φωτογραφίες, (sorry Tiessa) είναι από εδώ: Παρεπιπτόντως, το Horizon Discovery έχει εξαιρετικά βίντεο για όσους γνωρίζουν την αγγλική και σε μερικά υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι. Μερικοί θα φρικάρουν από τους στόχους που έχουν βάλει για να πετύχουν οι γενετιστές. Εμείς βέβαια στο διαγωνισμό θα πετύχουμε περισσότερα από αυτούς. 1 Quote Link to post Share on other sites
Man_from_Earth 513 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 όταν οι συμμετέχοντες διασταυρώνουν τα επιστημονικά τους ξίφη πριν ακόμη δοθεί το θέμα, ο διαγωνισμός προμηνύεται καυτός... 3 Quote Link to post Share on other sites
Ιρμάντα 5,343 Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Το μόνο που ξέρω είναι ότι πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου. Θα δω και το θέμα... 2 Quote Link to post Share on other sites
Tiessa 1,211 Posted January 4, 2017 Author Share Posted January 4, 2017 Καλημέρες σε όλους! Για να μαζευόμαστε! Άλλο ένα πακετάκι για να κατεβαίνουν ιδέες: Όλο και κάτι φέρνουν στο νου μας κι αυτά, έτσι; Αύριο θα δώσω κι ένα hint για το πώς πρέπει να συνδυαστούν όλα αυτά... 5 Quote Link to post Share on other sites
WILLIAM 6,595 Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 Χμ η πρώτη εικόνα θα μπορούσε να είναι η στιγμή που ένα αστρόπλοιο βγαίνει από ταχύτητα δίνης (όλοι γνωρίζουμε πόσο φαν του Star Trek είναι η διοργανώτρια) και η δεύτερη είναι φυσικά μια αστροπύλη από το Stargate. Χμμ υπ' αυτό την οπτική θα μπορούσε και η πρώτη να είναι το ταξίδι δια μέσω πύλης. Συμπέρασμα; έλα μου ντε! 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts