Jump to content

Harry Potter and the Half-Blood Prince


Darkchilde
 Share

Recommended Posts

Δηλαδή, τώρα μας έχει αφήσει η Rowling σε αναμμένα κάρβουνα. Τελείως... Ελπίζω να βγεί σύντομα το επόμενο. Με τα προηγούμενα κάπου το άντεχες, αλλά εδώ

με τον Dumbledore νεκρό και τον Harry να θέλει να κυνηγήσει τον Voldemort με την βοήθεια του Ron και της Hermione...

 

 

Που είναι το έβδομο κα. Rowling???? Ελπίζω να μην αργήσει πολύ.

Edited by Darkchilde
Link to comment
Share on other sites

Θεωρία μου για το επόμενο:

 

Harry είναι Horcrux και πεθαίνει για να κάνει τρωτό τον Voldemort. Voldemort σκοτώνεται από μετανοημένο Malfoy. Mc Gonagall κανονίζει Snape. Ron και Hermione ζούν και παντρεύονται. Ginny πεθαίνει μαζί με Harry ή σώζεται από το θάνατό του. Οι περισσότεροι άλλοι ζούν εκτός ίσως οι Tonks και Lupin.

R.A.B. δεν έχω ιδέα ποιος είναι...

 

 

P.S.:

Η σκηνή με τα Inferi και τη σπηλιά θύμιζε κάθοδο στον αρχαίο Άδη.

O Riddle ziggolo ήταν αποτυχία... νομίζω...

 

Edited by Darkchilde
Link to comment
Share on other sites

Mόνο προσοχή στα σπόιλερς παιδιά. Κάντε όπως έκανε η Darkchilde. Γιατί περιμένουμε αρκετοί να διαβάζουμε το νέο βιβλίο (και να δούμε ποιος πεθαίνει τελικά). :p

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι απαισιος, δεν εχω διαβασει κανενα απο τα βιβλιο ακομα. :( Θα πω στην Nienna να μου τα διαβασει.

Link to comment
Share on other sites

 

Σκέφτηκα κι εγώ ότι μπορεί ο Harry να είναι Horcrux αλλά δεν κολλάει. Και θυμίσου ότι ο Snape είχε Unbreakable oath στην Narcissa Malfoy. Επίσης κάτι δένει τον Snape με τον Dumbledore, και ίσως ό Dumbledore να άφησε τον εαυτό του να πεθάνει επίτηδες. Και ο Slughorn ήρθε σαν Potions Instructor επειδή ο Harry ήθελε να γίνει Auror, και φυσικά ο μόνος βαθμός που του έλειπε ήταν στα Potions αφού πήρε Εxceeds Expectations και ο Snape ήθελε Outstanding.

Και R.A.B.? R(emus Lupin) - A(lbus Dumbledore) - (Sirius) B(lack)? Ή κάποιος άλλος?

 

Link to comment
Share on other sites

Νο 1:Μόλις τελείωσα το βιβλίο. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου στο τέλος. Ούτε παιδιά άκουγα, ούτε τιποτα. Έχω μείνει άναυδη....

Νο 2: Εφόσον λέμε πως αυτό είναι ένα τόπικ μόνο για όσους το έχουν διαβάσει, θα έπρεπε απλώς να μη το διαβάσει κανείς άλλος (ή at their own risk) και όχι να τα γράφουμε όλα μέσα σε spoiler tags. Αλλά αφού έτσι το θέλετε, έτσι θα συνεχίσω.

 

 

 

Όλο το βιβλίο κυλούσε ομαλά και σχετικά πιο ελαφριά από το προηγούμενο και τίποτα δεν σε πρετοιμάζει για τα τελευταία 3 κεφάλαια. Φυσικά το ρούφηξα όλο μέσα σε λίγες μέρες, παρά τις αντίξοες συνθήκες (παιδιά και δουλειά).

Ο θάνατος του Dumbledore είναι σοκ, όταν μάλιστα προέρχεται από τον Snape. Φυσικά για τον Σνέιπ όλοι έχουμε τις αμφιβολίες μας από την αρχή, αλλά έχεις την αίσθηση πως είναι μόνο αυτό: ένας χαρακτήρας επίτηδες έτσι γραμμένος για να σε κάνει να πιστεύεις πως αυτός είναι ο κακός, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάποιος άλλος που ποτέ δεν περίμενες.

Τι περιμένω στο επόμενο; Προφανώς τέρμα το Hogwarts. Αλλωστε και σε αυτό το βιβλίο δεν ασχολήθηκε και πολύ με τα του σχολείου, ούτε με τους θείους του Πότερ, όπως έκανε σε προηγούμενα. Στο επόμενο προφανώς καθόλου. Δεν πιστεύω πως ο Πότερ είναι Horcrux με τίποτα. Το θεωρώ κάπως τραβηγμένο και παράλογο. Σίγουρα κάτι παραπάνω υπάρχει στη σχέση Dumbledore-Snape. Δεν ξέρω τι να περιμένω (άλλωστε μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει και πολλά από αυτά που περίμενα-αν εξαιρέσεις τις ερωτικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ Ρον και Ερμιόνης που ήταν κάτι αναμενόμενο). Σίγουρα πάντως περιμένω ένα βιβλίο με πολλή περισσότερη δράση και αγωνία.

Ελπίζω να μην πάρει άλλα 3 χρόνια για να βγει....

 

Και R.A.B.? R(emus Lupin) - A(lbus Dumbledore) - (Sirius) B(lack)? Ή κάποιος άλλος?

Αποκλείεται το A(lbus Dumbledore), γιατί αν ήταν αυτός θα ήξερε πως ήταν ψεύτικο και δεν θα έκανε τόσες προσπάθειες να το πάρει...

 

 

Edited by Sitronella
Link to comment
Share on other sites

Δεν βάζω spoiler tag. Όποιος δεν θέλει να διαβάσει κάτι για το βιβλίο, να σταματήσει τώρα.

 

Όποιος βαριέται να ακολουθήσει τους κανόνες καλής συμπεριφοράς του φόρουμ, ας περιμένει μεχρί να του περάσει και μετά να ποστάρει. Ευχαριστώ.

 

/Νορθ

 

 

 

Μάλιστα... Το βιβλίο πήγε σχεδόν όπως το υπολόγιζα. Ο κύριος Dumbledoor, έπρεπε να φύγει το ξέραμε όλοι αυτό. Όσο για την Τζίνι, ήταν ψιλοαναμενόμενο, αν ήξερες την ψυχολογία του συγκεκριμένου τύπου γυναίκας... Μετά τα νάζια Ρον, και Ερμιόνης, είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, κατα την άποψη μου, παρόλο που το πήγε ένα βήμα μακρύτερα αυτην τη φορά...

 

Αρκετά με το θάψιμο. Το βιβλίο, αν και δεν είναι το καλύτερο της σειράς κατα την άποψή μου, ήταν το ποιο ώριμο, και αυτό που τελείωσα σε λιγότερη ώρα. Κατα την άποψη μου, ήταν το αναγγαίο πρελούδιο του τέλους, ένα βιβλίο που έπρεπε να υπάρχει για να γεφυρώσει τον χρόνο απο το πέμπτο μέχρι το έβδομο. Παρόλο που μου άρεσε, μου άφησε αυτην την αίσθηση...

 

Edited by northerain
Link to comment
Share on other sites

Eίναι τόσο πολύς κόπος να μπαίνουν spoiler tags για λίγες μέρες? Αυτό είναι θέμα σεβασμού προς τους άλλους χρήστες!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση για τον month

 

Γιατί πίστευες πως έπρεπε να φύγει ο Dumbledore?

Κατά τα άλλα συμφωνώ πως δεν ήταν και το καλύτερο βιβλίο της σειράς, αλλά ήταν ευκολοδιάβαστο, ευχάριστο και αρκετά ικανοποιητικό. Επίσης συμφωνώ πως ήταν μια γέφυρα, για να φτάσουμε στο τέλος (πιστεύω) της σειράς.

Ελπίζω το επόμενο βιβλίο να είναι συγκλονιστικό.

Πιστεύετε πως θα νικήσει ο Πότερ ή ο Βόλντεμορτ στο τέλος; Ή τι θα θέλατε να γίνει στο τέλος;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μικραίνει απότομα η παρέα ρε παιδιά ή εμένα μου φαίνεται; Το κόβω να αρχίσουν τίποτα κουλές μονομαίες μαγεάς σε επίπδο Erikson προς το τέλος...

Ανέφερα ότι ίσως να έχουμε δαίμονες έτσι όπως το πάει;

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ήταν φανερό. Πρώτον, ο κύριος αυτός είχε κουραστεί. Δεύτερον, η τελική μάχη πρέπει να είναι Χάρι εναντίων Βολντεμορτ, κάτι που όσω ζούσε ο κύριος Άλμπους δεν θα το επέτρεπε. Τρίτων, ήταν ένα είδος στάτους κβο, στο οποίο όλοι στηρίζονταν. Και επειδή η τακτική των κακών του βιβλίου είναι να δίνει σοκ στους αντιπάλους τους, έπρεπε να βρουν τρόπο να τον νικήσουν. Ο τρόπος που πεθαίνει βέβαια είναι περίεργος... Και μου αφήνει ερωτήματα για το ποιον πραγματικά υπηρετεί ο Σνειπ, αν υπηρετεί κανέναν τελικά.Όσο για τον Μαλφόι... ή θα βρεθεί νεκρός, ή θα βρεθεί σε άσχημο χάλι στο επώμενο βιβλίο.

 

Συγγνώμη αν έδειξα αγένεια, αλλά είχα τα χάλια μου εκείνη την στιγμή.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το τελείωσα μόλις χτές και έχω να κάνω τα εξής σχόλια: Κατά τη γνώμη μου, είναι το καλύτερο της σειράς! Πιο ώριμο, πιο γρήγορη πλοκή...και εξελίξεις, επιτέλους!!! :D Και περνάω στα ερωτήματα του βιβλίου.

 

Καταρχάς, νομίζω ότι ο Σνέιπ θα είναι καλός τελικά. Τουλάχιστον, θα είναι με το μέρος του τάγματος, δηλ. Η σκηνή που σκοτώνει το Νταμπλντορ είναι περίεργη και βασικά το όλο θέμα είναι περίεργο απο την αρχη: Δηλ υποψιάζεσαι ότι ο Σνέιπ είναι ο κακός εδώ και 5 βιβλία, στην αρχή του βιβλίου τείνεις προς τη σιγουρια και στο τέλος...βεβαιώνεσαι???Ε, δεν πάει έτσι στα βιβλία φάνταζυ. :p (ξέχασα, ο Ποτερ δεν είναι φάντασυ :p )Αν ήταν αλλιώς γραμμένο, ίσως, αλλα΄τώρα...ίσως ο Σνέιπ να είχε πάρει όρκο και με τον Ντ. , να μην προδωθεί και να κάνει κάτι άλλο στο τέλος εναντίον του Βολντεμορτ, πχ. Μπορεί το please να ηταν please kill me-λέω γω τωρα... Αφήστε την ατάκα του Σνειπ: "Μέχρι να μάθεις να το κάνεις με το μυαλό, Πότερ" ή κατι τέτοιο. Πιο πολύ σα μαθημα ακούστηκε, παρά σαν προειδοποίηση.

Οσο για τον RAB...δεν εχω ιδέα!θα το σκεφτώ κ άλλο όμως και θα επανέλθω.

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτές τις σκέψεις τις έκανα κι εγώ

 

για τον Σνέιπ. Κι εμένα μου φάνηκαν περίεργα κάπως αυτά που έγιναν. Σκέφτηκα κι εγώ ακόμα και το "please.... kill me". Και μετά όταν ο Χάρυ τον καταδιώκει, ο Σνέιπ δεν κάνει στην ουσία τίποτα. Μόνο αμύνεται. Βέβαια λέει στους άλλους πως ο Βολντεμορτ έχει πει πως είναι δικός του και γι'αυτό να μην τον αγγίξει κανείς, αλλά κι αυτό κάπως σαν δικαιολογία δεν ακούγεται; Σίγουρα κάτι παίζεται.

 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, να δηλώσω ότι το λάτρεψα το βιβλίο. Επιτέλους παίρνουμε απαντήσεις.

Στο ζουμί τώρα...

 

 

Το σκέφτηκα κι εγώ για τον Harry-horcrux αλλά με διέψευσε λίγο αργότερα ο Dumbledore με τα λεγόμενά του. Δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ένδειξη στα λόγια του, οπότε... Όσο για τον Snape...δε βλέπω πώς θα μπορούσε να'χει άλλη επιλογή. Αν και στο σημείο που περιγράφει το βλέμμα καθαρού μίσους που είχε...ε...μπορεί να ενοχλήθηκε που τον έβαλε εναντίον των φίλων του Death Eaters και στο πλευρό του Τάγματος. Όλα υποθέσεις.

 

Πάντως, έκλαιγα στα τρία τελευταία κεφάλαια...Απίστευτη περιγραφή! Της βγάζω το καπέλο.

 

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο βιβλίο. όχι το καλύτερο για μένα αλλά πολύ καλό. Οι τελεφταίες 60 σελίδες, οι καλύτερες της σειράς σίγουρα.

 

Στο ζουμί τώρα. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο εως αδύνατο ο ΗΡ να είναι Horcrux. Αφού ο V ήθελε να τον σκοτώσει ρε παιδιά όχι να του βάλει κομάτι της ψυχής του μέσα του, Avada Kedavra του έκανε. Εκτός κι αν έγινε μόνο του, χωρίς να το θέλει ο V, όταν αποκρούστηκε η κατάρα. Άλλο που (λογικά) θα πρέπει να θυσιαστεί, που δε νομίζω να γίνει αυτό, θα πεθάνει βέβαια πιστεύω, αλλά όχι έτσι.

 

Όσο για τον Σνειπ, μάλλον θα είναι καλός τελικά και για μένα σίγουρα θα πεθάνει στο επόμενο, είτε από V είτε από HP.

 

Πάντως το βιβλίο μου έδωσε την εντύπωση οτί είναι περισσότερο σαν προήμειο για το επόμενο παρά σαν αυτόνομο βιβλίο. Μου φαίνεται οτί αυτό το βιβλίο προετοίμασε το έδαφος για αυτά που θα επακολουθήσουν. Έτσι όπως έχουν γίνει τώρα οι καταστάσεις, στο επόμενο μπορούν να γίνουν πράματα και θάματα.

 

R.A.B. = Regulus A. Black

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εγώ νομίζω πως είναι χόρκραξ γιατί μας λέει ότι τα χορκράξες μπορεί να είναι ζωντανά πλάσματα και γιατί είναι πιθανό να συνέβη κάτι τέτοιο αφού ο Τόμ είχε σκοτώσει λίγο πριν (τους γονείς ) κάτι που απαιτείται για την δημιουργία του χόρκραξ και επειδή ο Ντάμπλντορ δεν ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το τελευταίο χόρκραξ.

 

Τέλος δε νομίζω να είναι ο Ρέγκιουλους , απλά γιατί στο οικογενειακό δέντρο των Μπλάκ φαινόταν νεκρός και ο Φινέας Νάιτζελους θεωρούσε τον Σίριους τελευταίο απόγονο αρσενικό των Μπλάκ (κάτι παραπάνω θα ήξερε).

Link to comment
Share on other sites

Βασικά εγώ νομίζω πως είναι χόρκραξ γιατί μας λέει ότι τα χορκράξες μπορεί να είναι ζωντανά πλάσματα και γιατί είναι πιθανό να συνέβη κάτι τέτοιο αφού ο Τόμ είχε σκοτώσει λίγο πριν (τους γονείς ) κάτι που απαιτείται για την δημιουργία του χόρκραξ και επειδή ο Ντάμπλντορ δεν ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το τελευταίο χόρκραξ.

 

Ναι, το θυμάμαι αυτό αλλά ο V πήγε εκεί για να τους σκοτώσει, όχι για να κάνει τον Harry Horcrux. Εκτός κι αν αυτό έγινε κατά λάθος όταν αποκρούστηκε η κατάρα. Ή εκτός κι αν πήγε και να του βάλει κομμάτι από τη ψυχή του μέσα στο HP αλλά και να τον σκοτώσει και έτσι Horcrux θα ήτανε μόνο το σώμα του Harry όταν θα ήταν νεκρός. Αλλα΄με τη δεύετρη αυτή υποθεσή μου δε στέκει το γεγονός οτι πρέπει να θυσιαστεί ο HP (που έτσι κι αλλίως δε το πιστεύω). Δε ξέρω τι άλλο να σκεφτώ

 

 

Τέλος δε νομίζω να είναι ο Ρέγκιουλους , απλά γιατί στο οικογενειακό δέντρο των Μπλάκ φαινόταν νεκρός και ο Φινέας Νάιτζελους θεωρούσε τον Σίριους τελευταίο απόγονο αρσενικό των Μπλάκ (κάτι παραπάνω θα ήξερε).

 

Εγώ δε το θυμάμαι αυτό (όπως και πολλά άλλα από τα προηγούμενα βιβλία) αλλά για να το λες έτσι θα είναι. Υπόθεση έκανα που δεν είναι και δικιά μου αλλά από άλλο forum. Σε μια ανατροπή προσδωκώ, που νομίζω οτί θα έχουμε πολλές στο επόμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο RAB δεν είναι κανένας χαρακτήρας που έχουμε δει μέχρι τώρα. Είναι η πρώτη φορά που η συγγραφέας αφήνει κάτι τόσο σημαντικό (κατά τη δικιά μου πάλι εκτίμηση) να "κρέμεται" για το επόμενο βιβλίο.

 

Κατά τα άλλα το βιβλιαράκι ήταν πολύ καλό και σκοτεινό, λιγότερο όμως από το Goblet of Fire νομίζω, αν και μάλλον λειτουργεί ως περισσότερο ως συνδετικός κρίκος με το επόμενο (και τελευταίο;) της σειράς παρά ως αυτόνομη δημιουργία.

 

Πως βάζουμε spoilers ωρέ παιδιά;

 

Υ.Γ.: Κάτι άσχετο. DarkChilde, η υπογραφή σου που αποδίδεις στο American Gods του Gaiman είναι στην πραγματικότητα λατινικό ρήτο. Δε θυμάμαι το πρωτότυπο, η μετάφραση στα ελληνικά είναι "Όλες πληγώνουν, η τελευταία σκοτώνει". Κάτι που θα μπορούσε να αναφέρεται και στις γυναίκες! :p

Edited by The Smoking Mirror
Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε...

 

το κλισε-και η λογική-θα είναι να είναι κάποιος που έχουμε δει. Και μάλιστα, κάποιος που ο Β. αν μη τι άλλο συμπεριλαμβάνει στα σχέδια του.(Αυτό βγαίνει απο το ύφος του μηνύματος) Απ αυτή την άποψη, θα ταίριαζε να είναι ακόμα και ο Σνέιπ.(Βασικά, μόνο ο Σνέιπ ταιριάζει, αν βγάλουμε έξω τον Ποντικοουρά που δε μου γεμίζει το μάτι) Αλλά αν ήταν, δε θα το είχε πει στο Νταμπλντορ? Σκέφτηκα και το εξής: ο Σνέιπ είναι κακός και ήθελε να πεθανει ο Νταμπλντορ γιατι του την έσπαγε, (και γι αυτό δεν του πε τιποτα, ίσως μάλιστα τον έστειλε ο ίδιος στην παγίδα) αλλά ταυτόγχρονα μισεί και τον Β. γιατί...ήταν κρυφά ερωτευμένος με τη μητέρα του Χάρυ!Πώς σας φαίνεται??? :hmm:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

spoilers βάζουμε έτσι: [spοiler]κείμενο[/spοiler]

 

 

Πιστεύω ότι, όπως λέει η Trillian, ο Snape ήταν ερωτευμένος με τη μητέρα του Harry. Θυμάμαι ότι τον υπερασπιζόταν όταν ο πατέρας του Harry με τους κάφρους τους φίλους του τον περιγελούσαν και για αυτό και μόνο μπορεί ήταν υπέρ της.

 

Ο Snape μου φαίνεται ότι είναι με το Τάγμα του Φοίνικα και ότι κάνει την πιο δύσκολη δουλειά μαζί με τον Dumbledore. Ίσως να είχαν συννενοηθεί για το τι θα έπρεπε να κάνει ο Snape σε περίπτωση που δε θα μπορούσε να κρύψει ότι είναι με το Τάγμα. Και θα είχε βάλει τον Snape να του υποσχεθεί να πράξει αναλόγως, να τον σκοτώσει αν χρειαστεί, για να διατηρήσει την εικόνα που είχε δημιουργήσει στον Voldemort. Όπως είχε κάνει και με τον Harry, πριν πάνε να βρουν το Horcrux. Τον είχε βάλει να του υποσχεθεί ότι αν του το ζητήσει θα το βάλει στα πόδια αφήονοντας τον Dumbledore πίσω. Συνεπώς, η παράκληση του Dumbledore στον Snape ίσως ήταν όχι "Σε παρακαλώ, μη με σκοτώσεις", αλλά "Σε παρακαλώ, κάνε όπως σου ζήτησα, μη με λυπηθείς, μην τα καταστρέψεις όλα τώρα, κάντο!!!"

 

Έχω ανατριχιάσει πραγματικά με το μεγαλείο του Dumbledore, αν είναι όντως έτσι. Αλλά και ο Snape... Τράβηξε τόσα και τόσα, μετάνοιωσε που εξαιτίας του σκοτώθηκε η μητέρα του Harry (πήγαινε να εκδικηθεί τον πατέρα, δεν είχε τραβήξει και λίγα από εκείνον και τους φίλους του). Κάτι σαν τον Malfoy δηλαδή, σαν να πήγαινε να σκοτώσει το Harry ενώ ο Harry ήταν πολύ πιο κωλόπαιδο από ότι είναι στην πραγματικότητα, αλλά κατά λάθος σκοτώνει, ξέρω γω, κάποια φίλη του Harry η οποία του φερόταν καλά. Πολύ πιο τραγικός ο Snape. Και αυτό που τον έβαλε ο Dumbledore, να υποσχεθεί ότι θα τον σκοτώσει ακόμα αν χρειαστεί για να κρατήσει μυστική τη συμμαχία του, τον κάνει εξίσου άξιο.

 

Θυμηθείτε, όταν ο Harry κυνηγώντας τον, τον αποκαλεί δειλό ο Snape τρελαίνεται! Του λέει να τον αποκαλεί όπως θέλει, αλλά όχι δειλό! Γιατί αν σκότωσε όντως τον Dumbledore ύστερα από δική του απαίτηση και συνεχίζει να είναι ο πιο έμπιστος του Voldemort, να τον ανέχεται, να τον βοηθάει και να τον μισεί επειδή σκότωσε τη μητέρα του Harry... τι να πω... Είναι τα πάντα εκτός από δειλός. Είναι λογικό λοιπόν όταν ο Harry τον αποκαλεί έτσι εκείνος να μην μπορεί να κρατηθεί όπως συνηθίζει και να ξεσπάει. Και ας μην ξεχνάμε, δεν επιτέθηκε στον Harry, αλλά απέκρουε τις επιθέσεις του μόνο.

 

Χθες το τελείωσα και δεν μπορούσα να τα γράψω όλα αυτά γιατί είχα γίνει κομμάτια από το βιβλίο! Απίστευτο. Έπιασα τον εαυτό μου να δακρύζει στο τέλος του βιβλίου, κατάρα! Καταρρίπτω όλα τα πρότυπά μου και υιοθετώ τον Dumbledore σαν πρότυπο. Τρομερός!!!

 

Η συγγραφέας έχει πει νομίζω πώς δεν πρόκειται να γράψει άλλο βιβλίο για τον Harry Potter πέραν του 7ου. Πράγμα που σημαίνει ότι μένει ένα βιβλίο ακόμα μόνο για να τελειώσει. Κρίμα! Ελπίζω το επόμενο βιβλίο να είναι τεράστιο! :D

 

Edited by Elsanor
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, πήρα το βιβλίο 2 μέρες αφού κυκλοφόρησε και το τελείωσα 14 ώρες αργότερα. Περιμένω δε με αγωνία το επόμενο.

 

Νομίζω ότι ο R.A.B. είναι αδερφός του Sirius Black, o Regulus, που είχε αναφερθεί στο προηγούμενο στο γεννεολογικό δέντρο των Black.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλή σκέψη αυτή. Αλλά...

 

 

 

Ο Regulus έχει πεθάνει, και τον έχουμε γνωρίσει απ'τον πίνακα του Dumbledore στο γραφείο του κι εκείνον που υπήρχε στο σπίτι των Black(ελπίζω να μην κάνω λάθος στο όνομα). Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο εκτός απ'το να μας δώσει backround information, κάτι που βέβαια κάνει καθ'όλη τη διάρκεια του HBP.

 

 

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να έχει κάνει ο Snape Unbreakable Oath να προστατέψει τον HP σαν ένδειξη πίστης προς τον Dumbledore. Και αυτό που λέτε για μυστική συμμαχία μεταξύ αυτών των δύο είναι πάρα πολύ πιθανό. Πολύ καλό βιβλίο, το τέλειωσα σε 3 μέρες

Link to comment
Share on other sites

Ερωβιάνα,

 

δεν γνωρίζουμε πότε καταστράφηκε το horcrux, γι' αυτό και συνεχίζω να ποντάρω στη θεωρία περί Regulus. Ο μόνος λόγος που διατηρώ κάποιες αμφιβολίες είναι το γεγονός ότι στο προηγούμενο βιβλίο γινόταν κατανοητό ότι ο Regulus είχε χαμηλή θέση στην ιεραρχία των Death Eaters.

 

 

Κάτι άσχετο, τα horcruxes δε θυμίζουν τα phylacteries των lich στο D&D?

Link to comment
Share on other sites

 

Ο μόνος λόγος που διατηρώ κάποιες αμφιβολίες είναι το γεγονός ότι στο προηγούμενο βιβλίο γινόταν κατανοητό ότι ο Regulus είχε χαμηλή θέση στην ιεραρχία των Death Eaters.

 

Ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ΑΝ τελικά τα κατάφερνε να το καταστρέψει θα κομπαζόταν; Και το να αφήνεις ένα τέτοιο σημείωμα στη θέση του horcrux είναι καθαρός κομπασμός. ;)

 

Και ναι, θυμίζουν phylacteries. Στην ουσία το ίδιο πράγμα είναι, απλά τα liches περνάνε όλη τους την ψυχή στο φυλακτό και δεν κρατάνε τίποτα για εκείνους. Έτσι γίνονται απέθαντα όντα, και όχι ντεμί - που ήταν ο Voldemort.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..