Jump to content

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Darkchilde

Recommended Posts

Δηλαδή, τώρα μας έχει αφήσει η Rowling σε αναμμένα κάρβουνα. Τελείως... Ελπίζω να βγεί σύντομα το επόμενο. Με τα προηγούμενα κάπου το άντεχες, αλλά εδώ

Reveal hidden contents

Που είναι το έβδομο κα. Rowling???? Ελπίζω να μην αργήσει πολύ.

Edited by Darkchilde

Θεωρία μου για το επόμενο:

Reveal hidden contents

P.S.:

Reveal hidden contents

Edited by Darkchilde

Mόνο προσοχή στα σπόιλερς παιδιά. Κάντε όπως έκανε η Darkchilde. Γιατί περιμένουμε αρκετοί να διαβάζουμε το νέο βιβλίο (και να δούμε ποιος πεθαίνει τελικά). :p

Ειμαι απαισιος, δεν εχω διαβασει κανενα απο τα βιβλιο ακομα. :( Θα πω στην Nienna να μου τα διαβασει.

Reveal hidden contents

Νο 1:Μόλις τελείωσα το βιβλίο. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου στο τέλος. Ούτε παιδιά άκουγα, ούτε τιποτα. Έχω μείνει άναυδη....

Νο 2: Εφόσον λέμε πως αυτό είναι ένα τόπικ μόνο για όσους το έχουν διαβάσει, θα έπρεπε απλώς να μη το διαβάσει κανείς άλλος (ή at their own risk) και όχι να τα γράφουμε όλα μέσα σε spoiler tags. Αλλά αφού έτσι το θέλετε, έτσι θα συνεχίσω.

Reveal hidden contents

Edited by Sitronella

Δεν βάζω spoiler tag. Όποιος δεν θέλει να διαβάσει κάτι για το βιβλίο, να σταματήσει τώρα.

Όποιος βαριέται να ακολουθήσει τους κανόνες καλής συμπεριφοράς του φόρουμ, ας περιμένει μεχρί να του περάσει και μετά να ποστάρει. Ευχαριστώ.

/Νορθ

Reveal hidden contents

Edited by northerain

Eίναι τόσο πολύς κόπος να μπαίνουν spoiler tags για λίγες μέρες? Αυτό είναι θέμα σεβασμού προς τους άλλους χρήστες!!!!!!

Ερώτηση για τον month

Reveal hidden contents

Μικραίνει απότομα η παρέα ρε παιδιά ή εμένα μου φαίνεται; Το κόβω να αρχίσουν τίποτα κουλές μονομαίες μαγεάς σε επίπδο Erikson προς το τέλος...

Ανέφερα ότι ίσως να έχουμε δαίμονες έτσι όπως το πάει;

Reveal hidden contents

• 2 weeks later...

Το τελείωσα μόλις χτές και έχω να κάνω τα εξής σχόλια: Κατά τη γνώμη μου, είναι το καλύτερο της σειράς! Πιο ώριμο, πιο γρήγορη πλοκή...και εξελίξεις, επιτέλους!!! :D Και περνάω στα ερωτήματα του βιβλίου.

Reveal hidden contents

Αυτές τις σκέψεις τις έκανα κι εγώ

Reveal hidden contents

Καταρχάς, να δηλώσω ότι το λάτρεψα το βιβλίο. Επιτέλους παίρνουμε απαντήσεις.

Στο ζουμί τώρα...

Reveal hidden contents

Ωραίο βιβλίο. όχι το καλύτερο για μένα αλλά πολύ καλό. Οι τελεφταίες 60 σελίδες, οι καλύτερες της σειράς σίγουρα.

Στο ζουμί τώρα. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο εως αδύνατο ο ΗΡ να είναι Horcrux. Αφού ο V ήθελε να τον σκοτώσει ρε παιδιά όχι να του βάλει κομάτι της ψυχής του μέσα του, Avada Kedavra του έκανε. Εκτός κι αν έγινε μόνο του, χωρίς να το θέλει ο V, όταν αποκρούστηκε η κατάρα. Άλλο που (λογικά) θα πρέπει να θυσιαστεί, που δε νομίζω να γίνει αυτό, θα πεθάνει βέβαια πιστεύω, αλλά όχι έτσι.

Όσο για τον Σνειπ, μάλλον θα είναι καλός τελικά και για μένα σίγουρα θα πεθάνει στο επόμενο, είτε από V είτε από HP.

Πάντως το βιβλίο μου έδωσε την εντύπωση οτί είναι περισσότερο σαν προήμειο για το επόμενο παρά σαν αυτόνομο βιβλίο. Μου φαίνεται οτί αυτό το βιβλίο προετοίμασε το έδαφος για αυτά που θα επακολουθήσουν. Έτσι όπως έχουν γίνει τώρα οι καταστάσεις, στο επόμενο μπορούν να γίνουν πράματα και θάματα.

R.A.B. = Regulus A. Black

Βασικά εγώ νομίζω πως είναι χόρκραξ γιατί μας λέει ότι τα χορκράξες μπορεί να είναι ζωντανά πλάσματα και γιατί είναι πιθανό να συνέβη κάτι τέτοιο αφού ο Τόμ είχε σκοτώσει λίγο πριν (τους γονείς ) κάτι που απαιτείται για την δημιουργία του χόρκραξ και επειδή ο Ντάμπλντορ δεν ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το τελευταίο χόρκραξ.

Τέλος δε νομίζω να είναι ο Ρέγκιουλους , απλά γιατί στο οικογενειακό δέντρο των Μπλάκ φαινόταν νεκρός και ο Φινέας Νάιτζελους θεωρούσε τον Σίριους τελευταίο απόγονο αρσενικό των Μπλάκ (κάτι παραπάνω θα ήξερε).

The Blackcloak said:
Βασικά εγώ νομίζω πως είναι χόρκραξ γιατί μας λέει ότι τα χορκράξες μπορεί να είναι ζωντανά πλάσματα και γιατί είναι πιθανό να συνέβη κάτι τέτοιο αφού ο Τόμ είχε σκοτώσει λίγο πριν (τους γονείς ) κάτι που απαιτείται για την δημιουργία του χόρκραξ και επειδή ο Ντάμπλντορ δεν ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το τελευταίο χόρκραξ.

Ναι, το θυμάμαι αυτό αλλά ο V πήγε εκεί για να τους σκοτώσει, όχι για να κάνει τον Harry Horcrux. Εκτός κι αν αυτό έγινε κατά λάθος όταν αποκρούστηκε η κατάρα. Ή εκτός κι αν πήγε και να του βάλει κομμάτι από τη ψυχή του μέσα στο HP αλλά και να τον σκοτώσει και έτσι Horcrux θα ήτανε μόνο το σώμα του Harry όταν θα ήταν νεκρός. Αλλα΄με τη δεύετρη αυτή υποθεσή μου δε στέκει το γεγονός οτι πρέπει να θυσιαστεί ο HP (που έτσι κι αλλίως δε το πιστεύω). Δε ξέρω τι άλλο να σκεφτώ

The Blackcloak said:

Τέλος δε νομίζω να είναι ο Ρέγκιουλους , απλά γιατί στο οικογενειακό δέντρο των Μπλάκ φαινόταν νεκρός και ο Φινέας Νάιτζελους θεωρούσε τον Σίριους τελευταίο απόγονο αρσενικό των Μπλάκ (κάτι παραπάνω θα ήξερε).

Εγώ δε το θυμάμαι αυτό (όπως και πολλά άλλα από τα προηγούμενα βιβλία) αλλά για να το λες έτσι θα είναι. Υπόθεση έκανα που δεν είναι και δικιά μου αλλά από άλλο forum. Σε μια ανατροπή προσδωκώ, που νομίζω οτί θα έχουμε πολλές στο επόμενο.

• 2 weeks later...

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο RAB δεν είναι κανένας χαρακτήρας που έχουμε δει μέχρι τώρα. Είναι η πρώτη φορά που η συγγραφέας αφήνει κάτι τόσο σημαντικό (κατά τη δικιά μου πάλι εκτίμηση) να "κρέμεται" για το επόμενο βιβλίο.

Κατά τα άλλα το βιβλιαράκι ήταν πολύ καλό και σκοτεινό, λιγότερο όμως από το Goblet of Fire νομίζω, αν και μάλλον λειτουργεί ως περισσότερο ως συνδετικός κρίκος με το επόμενο (και τελευταίο;) της σειράς παρά ως αυτόνομη δημιουργία.

Πως βάζουμε spoilers ωρέ παιδιά;

Υ.Γ.: Κάτι άσχετο. DarkChilde, η υπογραφή σου που αποδίδεις στο American Gods του Gaiman είναι στην πραγματικότητα λατινικό ρήτο. Δε θυμάμαι το πρωτότυπο, η μετάφραση στα ελληνικά είναι "Όλες πληγώνουν, η τελευταία σκοτώνει". Κάτι που θα μπορούσε να αναφέρεται και στις γυναίκες! :p

Edited by The Smoking Mirror

Κοιτάξτε...

Reveal hidden contents

• 3 weeks later...

spoilers βάζουμε έτσι: [spοiler]κείμενο[/spοiler]

Reveal hidden contents

Edited by Elsanor

Προσωπικά, πήρα το βιβλίο 2 μέρες αφού κυκλοφόρησε και το τελείωσα 14 ώρες αργότερα. Περιμένω δε με αγωνία το επόμενο.

Reveal hidden contents

Καλή σκέψη αυτή. Αλλά...

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Ερωβιάνα,

Reveal hidden contents

Κάτι άσχετο, τα horcruxes δε θυμίζουν τα phylacteries των lich στο D&D?

Reveal hidden contents