Jump to content

Πώς το λένε;


Διγέλαδος
 Share

Recommended Posts

Θυμάστε τον τίτλο μιας ταινίας ανιμέ που έπαιξε μερικές φορές γύρω στο '90 με '92 ή στο HIGH TV ή στο BLUE SKY; Είναι ένας πλανήτης που σιγά σιγά χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς αρχίζει να δέχεται επίθεση από έναν εξωγήινο ρομποτικό πολιτισμό(; ). Δηλαδή πρώτα άρχισαν αράχνες ρομπότ να μπαίνουν μέσα στον εγκέφαλο των ηγετών του κόσμου μέσα από μια τομή που κάνανε ενώ κοιμόντουσαν. Έτσι μετά μπορούσαν να τους ελέγχουν. Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι είχαν αυτά τα κατασκευάσματα μέσα στο κεφάλι τους. Τα οποία τα καθοδηγούσε μια μητέρα-τεχνητή νοημοσύνη (ή κάτι άλλο). Βλέπουμε τους ηγέτες-βασιλείς να γίνονται πιο επιθετικοί, τόσο που να φαίνονται σαν τρελοί στους φυσιολογικούς. Η γυναίκα του ενός βασιλιά γεννάει δίδυμα. Αλλά επειδή φοβάται τον άντρα της δίνει το ένα παιδί στη Μαμή και λέει στον άντρα της ότι έχει ένα παιδί. Η μαμή μεγαλώνει το παιδί (ή το δίνει σε κάποιον άλλον) σε ένα χωριό από σπηλιές το οποίο μαθαίνει να πολεμά με τη γνωστή ανιμέ σπάθα. Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά τα πράγματα χειροτερεύουν στις πόλεις, οι οποίες μαστίζονται από αυτοκαταστροφικούς πολέμους, εκεί συναντά και το αδέρφι του και ανακαλύπτουν μαζί το εργαστήριο που κατασκευάζονται οι ρομπότ-αράχνες. Επίσης μεγάλο ρόλο έπαιζε κι ένας γέρος που το έπαιζε νομίζω δάσκαλος στο ένα παιδί αλλά τελικά προς το τέλος ανακαλύπτουμε ότι είναι ρομπότ (η στιγμή που το δέρμα του γίνεται κομμάτια και μετά να φαίνεται το μεταλλικό πρόσωπο από μέσα ακόμα την θυμάμαι). Λοιπόν; τη θυμήθηκε κανείς;

Edited by twocows
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Nihilio

    9

  • RaspK

    11

  • Sabrathan

    3

  • Saulot

    3

Καλά, το πιστεύεςι ότι την σκεφτόμουν σήμερα το πρωί; Ρε, πρέπει να τη δούμε καμιά μέρα!

Link to comment
Share on other sites

Άμα είχε ADSL θα την έψαχνα οπωσδήποτε! Πάντως μπορούμε να ρωτήσουμε τον NIHILIO..

Link to comment
Share on other sites

Η Ανδρομέδα ήταν απο τα πιο όμορφα anime που έχω δει ποτέ. Επίσης το σενάριο ήταν παρακμιακό, παραμυθένιο, και τραγικό μαζί. Πραγματικά επικό. Με χάλασε λιιιιιίγο το τέλος, όπου έγινε απλά πολύ "εξελικτικό" και επιστημονικούρα.

 

Στην ίδια κατηγορία και με σαφώς καλύτερα "γραφικά" είναι για μένα και το Δένδρο της Ζωής. Ήταν και τα 2 έργα τρομερά φιλοσοφημένα, πολύ "ψαγμένα" και ηθολογικά.

 

Πρέπει να τα έχει ένας φίλος/γνωστός απο IRC. Θα το ψάξω.

Edited by Sabrathan
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως, άσχετα με την γνωστή κριτική πως η ελληινκή τηλεόραση δεν βάζει πολύ anime, έχουν παιχτεί κατά καιρούς αρκετά, απλά είται σε απαγορευτική για τους περισσότερους ώρα(πχ: Shaman King 8πμ), είται με ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥΣ τίτλους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην καταλαβαίνουν καν για ποιο anime πρόκειτε(One Piece - DRAKE, Sakura Taisen Wars - Οι περιπέτειες της Νίκκι), είται τέλος, ανάγονται στην εποχή του Junior's TV, όταν οι περισσότεροι από εμάς τους παρόντες animaniacs δεν ήξεραν καν τι εστί anime, πόσο μάλλον να συγκρατήσουν ονόματα.

Στην τελευταία αυτή κατηγορία ανάγεται η ταινία που είχα πετύχει αρκετές φορές στο Junior's TV πολύυυυυ παλιά, αλλά δε θυμάμαι το όνομά της! Μπορώ να αναφέρο συγκεκριμένες σκηνές, όμως. Please reflect on that, καθώς τόσο εγώ όσο και ο κολλητός μου σπάμε το κεφάλι μας να τη θυμηθούμε! :dazzled:

Το γενικό concept της ταινίας ήταν ένα αγόρι που η μητέρα του είχε καταραστεί να είναι δράκαινα. Φέρθηκε κάποτε άπληστα και έφαγε κάτι ψάρια που προορίζονταν για φτωχούς νομίζω, και έτσι έγινε δράκαινα. Σε μία σκηνή έδειχνε το αγόρι αυτό να δουλεύει σε κάτι καλλιέργειες ριζιού ως εργάτης μιας γριάς και όταν αποφάσισε να φύγει, η γριά του είπε: Μπορείς να πάρεις μαζί σου όσο ρύζι μπορείς να κουβαλήσεις στην πλάτη σου. Αυτός έκανε μια πατέντα εν τέλει και πήρε ολόκληρη την καλλιέργεια! :rofl2: Σε μία άλλη σκηνή, μάλλον στο παρελθόν, όταν το αγόρι ήταν ακόμα μωρό, η μητέρα του είχε θυσιάσει το ένα μάτι της γιατί το παιδί πεινούσε και δεν είχε να φάει. Με κάποιο τρόπο το έκανε τροφή για το γιο της, μένοντας η ίδια τυφλή. :(

Link to comment
Share on other sites

Τάρω, ο Γιος της Δράκαινας... Ένα πραγματικό αριστούργημα κατά την ταπεινή μου άποψη!

 

Διάβασε κι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

πώωωωωωωωωω

με την περιγραφή σου αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ...

 

 

Απλά αριστούργημα !!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τα σχετικά θέματα είναι αρκετά συχνά, έφτιαξα ένα ενιαίο θέμα για αυτό το λόγο.

 

Επ ευκαιρία, μήπως ξέρει κανείς πως λεγόταν ένα anime που έμοιαζε η Escaflowne εκδοχή της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων;

Ξεκινάει με μια κοπέλα που ακούει μια μελωδία στο walkman της και μεταφέρεται σε έναν άλλο κόσμο. Εκεί κάποιοι πάνε να την συλλάβουν και, καθώς πάει να ξεφύγει ένα λουλούδι την καταπίνει και μεταμορφώνεται σε "εκλεκτή πολεμίστρια". Στον άλλο αυτό κόσμο κυβερνά μια σατανική αυτοκρατορία που την πολεμάει (έχει και ένα ιπτάμενο κάστρο από ότι θυμάμαι η αυτοκρατορία). Επίσης έχει στο πλευρό της έναν ανθρωπο λιοντάρι και ένα ζωντανό σκιάχτρο, ενώ ο τενεκεδένιος άνθρωπος είναι ένα mecha.

Το είχα δει πριν από χρόνια σε τοπικό κανάλι με αγγλικό dub και ελληνικούς υπότιτλους.

Link to comment
Share on other sites

Σε ενα αλλο τοπικ το ειχα αναφερει αλλα μαλλον η απαντηση που μου δοθηκε ηταν λανθασμενη.

Υποθεση: Ο πολεμος μεταξυ δυο λαων.Ο ενας ειναι τεχνολογικα πιο προχωρημενος και θυμιζει αρχες 20ου αιωνα-εχει και τανκς.Ο αλλος ειναι λιγο μεσαιωνικος-εχει αεροστατα που απο εκει πετανε μολοτοφ στα τανκ(ς).Οι μεσαιωνικοι μενουν σε μια πολη διπλα στη θαλασσα που προστατευεται απο τειχη τα οποια εμποδιζουν τη θαλασσα να μπει στην πολη-ειναι σαν τις πολεις τις Ολλανδιας ενα πραγμα!Υπαρχουν κλειδια που χαμηλωνουν τα τειχη.Βλακεια γιατι αμα γινει η προδοσια,μαντεψτε....Αναμεσα απο τις δυο πολεις υπαρχει ενα στοιχειωμενο δασος.Μετα μια πεδιαδα με βραχια και στην ακρη της ενα πολυ μεγαλο δεντρο οπου μαζευονται και συζητουν ορισμενοι.

Πριγκηπας και πριγκηπισσα απο τα αντιπαλα εθνη ειναι ερωτευμενοι και κλεινουν ραντεβου στη μεση του δασους σε ενα γεφυρακι αν θυμαμαι καλα.

Help,anyone?Link?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

pws legete to anime me to dreik ton pirati kai tin kokkini grammi kati...great adventure.An to 3erete pou mporw na to brw?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λοιπόν, είναι μία παλιά σειρά κινουμένων σχεδίων απ'ότι θυμάμαι ήταν σε στυλ anime, δεν θυμάμαι πως λέγεται και την ψάχνω μετά μανίας. Είχα δεί 2-3 επεισόδια μικρή στην Ιταλία. Πρέπει να ήταν σειρά με 20-30 επεισόδια ίσως και περισσότερα.

 

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο πρωταγωνιστής σαν ψυχή είχε αφήσει το σώμα του και είχε μπεί σε ένα ρομποτικό σώμα για να σώσει τον πλανήτη του από κάποιους εισβολείς. Στό τέλος όταν πιά έχουν νικήσει, και μπορεί να ξαναμπεί στο σώμα του κάτι γίνεται και δεν μπορεί να το ξαναβρεί ή έχει καταστραφεί ή πρέπει να το σώσει μαζί με άλλα σώματα συμπολεμιστών ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

 

Η σειρά αυτή την είδα κάπου στην δεκαετία του 1980.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..