Jump to content

Ζακλίν Κάρεϊ (Jaqueline Carey)


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

Αυτό το topic το ανοίγω για γενικότερη συζήτηση σχετικά με την εν λόγω συγγραφέα. Ο δικτυακός της τόπος είναι εδώ. Έχει γράψει την αρκετά γνωστή τριλογία Kushiel's Legacy (Kushiel's Dart, Kushiel's Chosen, Kushiel's Avatar).

 

Επίσης, το topic το άνοιξα για να σας ανακοινώσω ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο, Kushiel's Scion, συνέχεια του Kushiel's Avatar.

Link to comment
Share on other sites

Κι άλλη συνέχεια; Κι έλεγα ότι με το avatar θα τελείωνα με την τριλογία, η οποία είναι πάρα πολύ καλή (τα δύο πρωτα βιβλία που έχω διαβάσει τουλάχιστον).

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Πάντως η υπόθεση του καινούριου βιβλίου είναι γεμάτη spoilers για μας που έχουμε διαβάσει μόνο το πρώτο- για την ώρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όπως γράφει και ένας γάτος ΕΔΩ βρήκα το τρίτο βιβλίο της τριλογίας του Kushiel λίγο απογοητευτικό. Ελάχιστη ένταση, πολλά ταξίδια (λίγο ασύνδετα μεταξύ τους), λίγο περισσότερο μελόδραμα και γλυκεράδα από όσο θα έπρεπε. Για να μην αναφέρω το πόσο υπερβολικά εύκολα ήταν όλα για τους ήρωες.

Χωρίς να είναι κακό το βιβλίο το διάβαζα από ένα σημείο και μετά για να το τελειώσω. Δεν μπορεί να συγκριθεί στα ίσια με τα δύο πρώτα βιβλία.

 

Στην επόμενη τριλογία που ετοιμάζει πρωταγωνιστής θα είναι ο Imriel και θα είναι λιγότερο επική από την πρώτη τριλογία. Θα δούμε τι παίζει μόλις βγει...

Link to comment
Share on other sites

Στην επόμενη τριλογία που ετοιμάζει πρωταγωνιστής θα είναι ο Imriel και θα είναι λιγότερο επική από την πρώτη τριλογία. Θα δούμε τι παίζει μόλις βγει...

 

Κι εγώ έχω την απορία να μάθω τι θ'απογίνει αυτό το παλικάρι. Φάνηκε πολλά υποσχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μα καλά, δεν έχουν γραφτεί σελίδες επι σελίδων γι αυτη΄τη σειρά;! ¨Η είστε σεμνότυφοι ή ντρέπεστε να σχολιάσετε :p

 

Σοβαρά τώρα, τελειωσα χτες το Kushiel's Dart. Καιρό είχα να πάθω αυτό που έπαθα μ αυτό το βιβλιο. Μιλαμε για την τυφλη πόρωση που δεν καταλαβαινεις τιποτα απο τον περιγυρο σου, και οι ώρες περνάνε σαν λεπτα και ξαφνικά είναι πρωί. Τετοιο πράγμα, κυριολεκτικά.

 

Λοιπόοον, ας σχολιάσω λίγο.

Γενικά το βιβλιο έχει πολλά "κλισέ": η ηρωίδα η οποια μετα απο μια σειρά γεγονότων (μοιρα) καταλήγει να έχει εξαιρετικές δυνατότητες, και μπλέκεται σε μια συνομωσια/αγωνα, όπου κλασσικά τα πάει περιφημα μέχρι την επομενη αναποδια κτλ κτλ κτλ. Κι ας μην ξεχνάμε και το κλασσικό "κολπάκι" της σεξουαλικότητας, το προκλητικό του θέματος, κτλ κτλ.

Ολα αυτα λοιπον τα έχει το βιβλιο...τοτε γιατι,αντι να το βαρεθώ και να το κλεισω, συνεχισα το διάβασμα και πηγα με μια ωρα ύπνου στη δουλεια;

Γιατι, πολύ απλά, ενώ το βιβλιο σε πολλές φάσεις πλησιάζει τη γραμμή του κλισε και του romance fantasy, δεν την περνάει ποτέ. Και σκέφτομαι ότι ίσως θέλει περισσότερο ταλέντο να ακροβατείς πάνω σε αυτη τη γραμμη και να μην πεφτεις, παρα το να μην την πλησιάσεις καθόλου...

 

Φυσικά, μεγάρο ρόλο-το μεγαλύτερο-παιζει η επιλογή της ηρωιδας. Δε μπορεις να πεις "πωπω, κοιτα τι τραβάει η κακομοιρα" (και συνεπώς να βαρεθεις) όταν προκειται περι μια anguisette. It does not compute :p. Κι αυτό έχει απιστευτο αποτέλεσμα, σε όλες τις πλευρες της ιστοριας.

Βεβαια, και η συγγραφέας προσέχει όπως ειπα, και δεν το παρατραβάει. Δε γινεται άρλεκιν σε καμια φάση, ούτε βάζει τη Phedre εν δράσει κάθε 3 σελιδες. Κι επισης, όλο αυτό το στορυ, βασίζεται σε μια πολυ καλά πλασμένη κοσμογονία, η οποια με συνεπήρε απο την αρχη. Ελπίζω στα επομενα να την αναπτύσσει περισσότερο.

 

Ο Jοscelin ομολογώ μου είχε σπάσει λίγο τα νεύρα, κι ηταν κι αυτός πολυ κοντά στα κλισε, έως τη στιγμή του terminus...Damn! :o Εκεί μπορω να πω ότι έμεινα μαλάκας! (καλά, όχι μόνο εκεί, ντάξει :p)

 

Οποτε αυτό που λέω γενικώς, είναι ότι το βιβλιο δεν ειναι επουδενί ένα προκάλυμμα για "έντονες συγκινήσεις". Αλλά θα ήθελα να προσθέσω, ότι δεν πρέπει να αγνοήσουμε το σεξουαλικό του θέματος ως απλό spice. Η ίδια η κοσμοπλασία βασίζεται σ αυτό, συνεπώς είναι βασικό κομμάτι. Και η Carey γράφει ως προς αυτό με τόσο σεβασμό και προσοχή και επιδεξιότητα, που ειλικρινά ρε παιδιά, ακόμα και στα πιο "σκληρά" σημεία δε γύρισα να πω "τι μαζοχιστικές μαλακιες διαβάζω". Γιατι στην Terre d'Agne όλα ειναι φυσιολογικά ;)

 

Ελπίζω βέβαια να μη γινεται η Phedre στα επομενα η Ζηνα του εναλλακτικου αυτου μεσαιωνα :p.

 

Aυτα τα ολιγα που μπορω να μοιραστώ μαζι σας :p. Μέχρι να διαβάσω το επομενο, Elua keeps you :p.

Edited by trillian
Link to comment
Share on other sites

Όχι Αλεξάνδρα, πουθενά δε γίνεται Ζίνα. Αν και στο επόμενο παίζει και λίγο Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

΄Εχω διαβάσει περι τίνος πρόκειται και ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, είχα πετύχει και τη διλογία του suddering αλλά δεν νομίζω ότι τελειώνει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ζακλίν Κάρεϊ (Jaqueline Carey)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..