Jump to content

Πότε διαβάζετε;


heiron
 Share

Recommended Posts

Λοιπον,ποιες ειναι οι αγαπημενες ωρες αναγνωσης για σας?Διαβαζεται οποτε δεν εχετε να κανετε κατι,οπως πχ στον ηλεκρτικο,το μετρο,τα λεωφορεια και τα τρενα;Οποτε θελετε να χαλαρωσετε,οπως πχ στις διακοπες κανοντας ηλιοθεραπεια;Η μονο λιγο πριν σας παρει στην αγκαλια του ο Μορφεας,ετσι για να εχετε πιο ενδιαφεροντα ονειρα;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • RaspK

    3

  • heiron

    3

  • trillian

    3

  • araquel

    4

Αυτο είναι ενα πολυ ωραίο θέμα!!! :D

 

Λοιπον...θα έλεγα οτι διαβαζω....εεε...παντου και όλες τις ώρες! :p.

Αν έχω ξεκινήσει κάποιο βιβλιο, δεν εχει σημασία που ειμαι κ τι ώρα είναι. Θα το κουβαλάω μαζι μου στα λεωφορεία κ στα τρένα, στη δουλειά, και θα διαβάζω όταν μπορω, πρωι, μεσημέρι ή βράδυ. Παρα πολλές φορές διαβάζω και όταν *δε* μπορώ :p.

Αν είναι να ξεκινήσω βιβλιο πάντως, πρεπει να είμαι σπίτι - ή σε σπιτι γενικά. Δε με εμπνέει συνήθως κάποιο άλλο μέρος. Και συνήθως με πιάνει να ξεκινάω βιβλια το βράδυ (και γι αυτο το λόγο την έχω πατήσει άπειρες φορες...αααχ...δε μαθαίνω ποτε).

Όσον αφορα το καλοκαίρι, εκεί είμαι ανάποδη :p. Διαβάζω πολύ λιγότερο το καλοκαίρι, και απο άποψη βιβλιων κ απο άποψη χρόνου. Ειδικά αν ειμαι σε διακοπες κ περνάω καλά, παίζει να τα γυρίσω κ αδιάβαστα. .... Καλά. Στη μέση έστω :p. Άμα δεν περνάω καλά, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να χωθω μεσα στο βιβλιο μου :p. Άλλωστε σπάνια παίρνω μαζί σε διακοπες βιβλια που υποψιάζομαι ότι θα με πορώσουν, γιατί μετά θα με κράζει όλη η παρέα μαζεμένη :p.

Επισης, δεν υπαρχει για μενα το "διαβάζω λιγο πριν κοιμηθω για να νυσταξω". Δεν υπάρχει περιπτωση. ¨Η δε θα με ενδιαφέρει το βιβλιο οποτε θα το παρατησω, ή θα με ενδιαφέρει οποτε και θα το αφησω 3 ώρες μετά, όταν θα βλέπω τις λέξεις διπλες, δε θα μπορω να κουνησω το χερι να γυρισω σελιδα, και το νόημα θα θέλει πολιορκητικό κριό για να μπει στο κεφάλι.

Edited by trillian
Link to comment
Share on other sites

Όταν (λέω, όταν....) διαβάζω, το κάνω απλά. Δηλαδί, κάθομαι στο σαλόνι μου και διαβάζω. Στο λεωφορίο ζαλίζομαι και πριν τον ύπνο δεν μπορώ πάντα να συγκεντρωθώ. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις άγριας πόρωσης.

Link to comment
Share on other sites

Πριν κοιμηθώ. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας ο υπολογιστής με αποτρέπει από το να διαβάσω. Όταν, βέβαια, πλησιάζει το τέλος του βιβλίου και έχω μπει για τα καλά στον κόσμο του, τότε μπορεί και να διαβάζω όλη μέρα μέχρι να τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα - έχω διαβάσει βιβλία, περιοδικά ή εφημερίδες στο δρόμο ενώ περπατάω, στην παραλία, σε σεζ-λονγκ, στο αυτοκίνητο, στο κρεββάτι, στο γραφείο, στο λεωφορείο, στην κουζίνα, στο μπαλκόνι... Όποτε έχω το κέφι, και τα καλά, για μένα, βιβλία που δίνουν το κέφι, άρα, όπως μπορείτε να φανταστείτε, όντως... πάντα. :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να διαβάσω σε κινούμενο όχημα (δεν έχω δοκιμάσει σε αεροπλάνο και τα πλοία εξαιρούνται). Οπότε κυρίως σε κλειστό χώρο λίγο πριν κοιμηθώ ή όποτε δεν έχω κάτι να κάνω ή όταν πρέπει να κάνω κάτι που δε θέλω. Για να διαβάσω όμως πρέπει το βιβλίο να μου τραβήξει το ενδιαφέρον απ' την αρχή αλλιώς είναι πολύ πιθανό να το παρατήσω.

Link to comment
Share on other sites

Πριν κοιμηθώ (και μερικές φορές δεν κοιμόμουν μέχρι να το τελειώσω!), στην παραλία οπωσδήποτε, στις συγκοινωνίες (όταν τις χρησιμοποιούσα), όταν πηγαίνω ταξίδια πάντοτε (ειδικά στα αεροδρόμια είναι ότι πρέπει λόγω ωρών αναμονής)...

Link to comment
Share on other sites

(και μερικές φορές δεν κοιμόμουν μέχρι να το τελειώσω!)

Κλασικό, νομίζω, σύνδρομο...

Link to comment
Share on other sites

Όποτε έχω διάθεση, συνήθως στο σπίτι, όχι πριν κοιμηθώ ούτε όταν βαριέμαι (υπάρχει το internet για τις δύσκολες εκείνες ώρες) σε ΜΜΜ πολύ σπάνια (προτιμώ να ακούω μουσική στο λεωφορείο, σε πλοίο δε το μόνο που έχω κάνει ήταν να γράφω - ρωτήστε και τον tec Goblin αν δε με πιστεύετε). Επίσης συχνά διαβάζω καθισμένος σε μια καφετέρια/φαστφουντάδικο, ενώ σκοτώνω χρόνο ανάμεσα σε δουλειές. Βγαίνουν αρκετές σελίδες έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Χεχε...θυμάμαι μια φορά που είχα να σκοτώσω τρεις ώρες, στη Θεσ/κη, μέχρι να έρθει το τρένο. Δεν είχα τιποτα να κάνω, κανέναν να βρεθώ, και είχα κάτσει σε μια καφετέρια κοντα στην παραλια. ¨Ημουνα εγώ, και οι 3 σερβιτόρες :p. Κάθησα λοιπον εκει 3 ώρες, έπινα τον καφέ μου μόνη μου, και διάβαζα Άνταμς (δεν αποκλειεται να χασκογέλαγα κιολας μονη μου). Περιττό να σας πω το ποσα περιεργα βλέμματα εισέπραξα! :p.

Link to comment
Share on other sites

Εγω εδω και μπολικο καιρο τωρα αν και καθομαι δεν διαβαζω οσο περιμενα.

Τουλαχιστον καποια πηγαινελα στη Θεσσαλονικη βοηθησαν ειδικα οταν φιλοτιμουνταν οι οδηγοι κι εβαζαν λιγο φως!

 

Και θελω να συμφωνησω με το Νιχιλιο οτι βγαινουν αρκετες σελιδες ετσι.Ακουγα εναν τυπο να λεει οτι στα πηγαινελα στο αστικο(Θεσσαλονικη) διαβαζει 6 βιβλια το μηνα(ναι ειναι 72 το χρονο)!.Επισης μια φιλη μου που γενικα βαριεται το διαβασμα διαβαζει μονο στο λεωφορειο γιατι μενει πολυ μακρια απο το κεντρο.

 

Επισης εχω δει τυπο να διαβαζει στο γυμναστηριο.Νους υγιης εν...

 

Το πιο ωραιο ξενυχτι για βιβλιο το εκανα με την Αγνωστη Κανταθ.Κι εκεινο το τελος,απλα υπεροχο.Κλαψ, θελω να το ξαναδιαβασω ΤΩΡΑ αλλα το εχω δανεισει.

Link to comment
Share on other sites

Παντού και πάντα. Μάλιστα έχω κάνει τέχνη το διάβασμα την ώρα που περπατάω. Βέβαια ο κύνδινος με τα αυτοκίνητα ελοχεύει πάντα, αλλα έλα που δεν θέλω να αφήσω το βιβλίο στη μέση...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λύνεται εύκολα: απλά κρατάς το βιβλίο σε απόσταση, φέρνοντας το χέρι ευθεία και στο ύψος της μέσης σου, τεντώνοντάς το μπροστά...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαβάζω στο κρεββάτι κυρίως, ή σε κανέναν καναπέ. Αν μ' αρέσει πολύ, ξενυχτάω. Καμμιά φορά διαβάζω και σε τραίνα ή αεροπλάνα, αλλά όχι πάρα πολύ γιατί ζαλίζομαι. Βέβαια δεν ζαλίζομαι όλες τις μέρες. Κάτι είναι κι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Πριν κοιμηθώ σχεδόν κάθε βράδυ συνέχεια από την ηλικία των 6 που πρωτοάρχισα να διαβάζω... όταν κάτι με τραβάει, και θα ξενυχτίσω, και θα αφιερώσω κι άλλες ώρες τις ημέρας... καταφέρνω ακόμα και να τρώω και να διαβάζω :juggle: Καμιά φορά ακόμα και το πρωί που ξυπνάω αρπάζω το βιβλίο απ το κομοδίνο μου και συνεχίζω ακάθεκτη από το σημείο που το είχα αφήσει το προηγούμενο βράδυ. Το κάνω και για να ξυπνήσω :p

Ομολογουμένως το είχα παρατήσει κάπως τον τελευταίο καιρό αλλά αρχίζω να επανέρχομαι. Φταίει λίγο και το ίντερνετ, αν και νομίζω ότι διαβάζω περισσότερα πράγματα στο ίντερνετ παρά στα βιβλία. Απλώς είναι άλλη η μαγεία (δεν είναι το ίδιο με το να διαβάζεις από μια οθόνη με μάτια που έχουν γίνει τετραγωνάκια :p) Πάντως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το κρεβάτι για μένα όσον αφορά το διάβασμα... και τα ΜΜΜ καλά είναι βέβαια. Εμένα μου αρέσει και το πάρκο :D

Link to comment
Share on other sites

Παντού βασικά. Το μόνο παράδοξο που έχω να προσθέσω είναι πως αν ξεχάσω το βιβλίο μου σπίτι πολύ απλά δεν παίρνω το τρένο γιατί δε θέλω να μπω μέσα χωρίς βιβλίο. Βεβαίως προτιμώ μια πολυθρόνα ή το κρεβάτι μου αλλά εντάξει, δεν έχω και ψύχωση μαζί τους κι επιπλέον δε ζαλίζομαι πουθενά (από εξωτερικούς παράγωντες τελοσπάντων :p).

Link to comment
Share on other sites

Ευτύχως βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος που λόγω ίντερνετ μείωσε τον χρόνο διαβάσματος. Παλιότερα θα διάβαζα στάνταρ περίπου μισή με μια ώρα στο κρεβάτι μου πριν κοιμηθώ αλλά τώρα λόγω ίντερνετ συνήθως πάω κατευθείαν για ύπνο όταν τελειώσω με το computer. Πάντως προσπαθώ να ξεκλέβω χρόνο για διάβασμα εδώ κι εκεί και με έχει βοηθήσει η μεταφορά βιβλίων στο κινητό, αν και προφανώς δεν είναι ότι πιο ξεκούραστο για τα μάτια :nerd:

 

Όσον αφορά το που, δεν έχω πρόβλημα, έχω βρεθεί να διαβάζω στο μπάνιο, την ώρα του φαγητού, στο διάλειμμα του κινηματογράφου, στη σκοπιά...

Link to comment
Share on other sites

λιγο πολυ σα τη trillian κι εγω.... γενικα αποφευγω να διαβαζω το βραδυ γιατι το "αλλο ενα κεφαλαιο" με εχει κανει να παω αυπνος στη δουλεια ουκ ολιγες φορες......

 

τωρα τελευταια απεκτησα την επικινδυνη συνηθεια του να διαβαζω περπατωνας στο δρομο ( το πρωι σταθμο - γραφειο το μεσημερι σταθμο - σπιτι :p )ευτυχως δε με εχουν κανει παλπ ακομα :p

 

φυσικα η τουαλετα ειναι κλασικο και μη εξεραιτεο αναγνωστηριο ( αν και δε το πολυλεμε :p )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαβάζω παντού. Από το τρένο μέχρι το κομμωτήριο, και ιδίως όταν ξέρω ότι πρέπει να περιμένω κάπου για αρκετή ώρα πάντα έχω ένα βιβλίο μαζί μου.

Τις προάλλες είχα πάρει μαζί μου το βιβλίο που διαβάζω στο κομμωτήριο, επειδή ήξερα ότι θα είχα χρόνο περιμένοντας επειδή η βαφή παίρνει αρκετή ώρα και πρέπει να στεγνώσει, κλπ κλπ. Οπότε κατάφερα να διαβάσω καμμιά 50αριά σελίδες.

Μου αρέσει να διαβάζω λίγο πριν κοιμηθώ αν και το αποφεύγω διότι πορώνομαι, και μετά δεν κοιμάμαι αν δε διαβάσω λίγο ακόμα, και να οι επόμενες σελίδες, να να τελειώσω το κεφάλαιο, α το επόμενο κεφάλαιο είναι μικρό... Οπότε στο τέλος καταλήγω να κοιμάμαι είτε αργά (οπότε άντε να ξυπνήσω) ή να πάω ξενυχτισμένη στην δουλειά.

Τελευταία πάντως όταν διαβάζω πριν κοιμηθώ πάντα βάζω στόχο ότι θα διαβάσω μέχρι κάποια σελίδα ή ένα-δύο κεφάλαια (ανάλογα με το βιβλίο) αλλιώς δεν πρόκειται να κοιμηθώ.

Link to comment
Share on other sites

Κυρίως στο κρεβάτι πριν κοιμηθώ. Έτσι πετυχαίνω με ένα σμπάρο, που λένε, δυο τριγώνια αφού αυξάνεται η πιθανότητα (περίπου μια νύχτα στις 10 συμβαίνει) να δω εφ όνειρο, σχετικό με το βιβλίο!

Πολύ σημαντικό να μην υπάρχει τηλεόραση και DVD player στην κρεβατοκάμαρα, γιατί σε παρασύρει. Την εποχή που παρακολούθησα στη σειρά τα... 500+ επεισόδια των next generation, DS9, voyager, είχα διαβάσει πολύ λιγότερο. Όταν άλλαξα λοιπόν σπίτι, φρόντισα να μην μπει tv στην κρεβατοκάμαρα και έτσι διαβάζω ξανά περισσότερο.

Τα παραπάνω ισχύουν για τη λογοτεχνία (όχι μόνο την εφ φυσικά). Δοκίμια κλπ. στο γραφείο μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Παλαιότερα διάβαζα πολύ περισσότερο. Και τώρα διαβάζω πολύ, αλλά λόγω δουλειάς και παιδιών δεν έχω την άνεση να διαβάσω όποτε και όπου θέλω. Έτσι αναγκαστικά διαβάζω όταν έχω χαλαρώσει, δηλαδή στο κρεββάτι. Φυσικά παίζει να μην μπορώ να το αφήσω, να ξενυχτήσω και την άλλη μέρα να μην ανοίγουν τα μάτια μου για να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο. Αλλά τις περισσότερες φορές είμαι τόσο κουρασμένη που δεν αντέχω έτσι κι αλλιώς να διαβάσω παραπάνω.

Κατά τα άλλα διαβάζω στο κομμωτήριο (τις 2 φορές το χρόνο που θα πάω), στις διακοπές όσο μπορώ, κανένα σαββατοκύριακο που θα πάμε αθήνα και θα έχω μπέιμπισίτινγκ διαβάζω περισσότερο. Στα οχήματα ζαλίζομαι κι εγώ

Link to comment
Share on other sites

Αχαχαχαχα

το 70% των βιβλίων που εχω διαβάσει (και λίγο λέω) είναι στα ΜΜΜ, και ειδικότερα στα λεοφωρεία,

για την ακρίβεια απο τότε που πέρνω αμάξι για την σχολή (επειδή πέρασα τα εξωτερικά εργαστήρια) σταμάτησα σχεδον να πολυ διαβάζω...

είναι και το ίντερνετ, και τα λαν με το warcraft III με την DoTa... αααααααααα :tease: !

 

Τέσπα στο θέμα μας...

Ειδικά το τρένο είναι απόλαυση, πήγαινα Λάρισα και ήθελα να πάρω το επ΄μενο για Αθήνα επειδή διάβαζα τόσο ευχάριστα... με μουσική στα αυτιά πάντα και σε μία καρέκλα στα ΜΜΜ να σε κουνάνε...

δεν ξέρω αλλα μου αρέσει τόσο... :rofl2:

 

σπίτι δεν μπορώ σχεδόν καθόλου να διαβάσω, τόσα πολλ πράγματα, πειρασμοί...

αρρργγγγγγγκκκκκκκ :mf_popeanim: !

Edited by Balidor
Link to comment
Share on other sites

Στο αυτοκινητο δεν καταλαβαινω τα ατομα που λενε οτι ζαλιζονται.Εγω ανετα διαβαζω σε σαραβαλο που κανει το γυρο του Πηλιου με ταχυτητα φωτος. B)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..