Rov Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Κρίμα, τώρα το είδα, δεν τον είχα γνωρίσει φυσικά, αλλά ως φανατικός του "9" της "Ε", R.I.P. κ. Μαστοράκη... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 11, 2016 Author Share Posted June 11, 2016 O Άγγελος κοιτά μέσα από τη φωτογραφική του μηχανή, 2ο ΦΕΦΕ Ερμούπολης 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 Με την ευκαιρία, το τεύχος των Φανταστικών Χρονικών, που μόλις κυκλοφόρησε, έχει, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα στον Άγγελο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 (edited) Από το ίδιο φεστιβάλ, εναρκτήρια εκδήλωση, 2006. Ο Άγγελος διαβάζει με απίστευτο πάθος και παραστατικότητα ένα διήγημα του Κουτρουμπούση. Είναι νομίζω η μοναδική στιγμή που τον είχα δει χωρίς γυαλιά -προφανώς σε αυτή την ηλικία είχε πρεσβυωπία! Η φωτογραφία δεν είναι καθαρή, έχω καλύτερες. Τη διάλεξα όμως γιατί αποδίδει τέλεια τη στιγμή! Edited June 12, 2016 by nikosal 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Από το ίδιο φεστιβάλ, εναρκτήρια εκδήλωση, 2006. angel05.JPG Ο Άγγελος διαβάζει με απίστευτο πάθος και παραστατικότητα ένα διήγημα του Κουτρουμπούση. Είναι νομίζω η μοναδική στιγμή που τον είχα δει χωρίς γυαλιά -προφανώς σε αυτή την ηλικία είχε πρεσβυωπία! Η φωτογραφία δεν είναι καθαρή, έχω καλύτερες. Τη διάλεξα όμως γιατί αποδίδει τέλεια τη στιγμή! Χωρίς να θέλω να φανώ ασεβής προς τη μνήμη του, σ' αυτή τη φωτογραφία μού θυμίζει αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=XVEflECtfBM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 13, 2016 Author Share Posted June 13, 2016 (edited) «...α, κυρία μου, ας πρόσεχες»! Μήπως ο εικονιζόμενος είχε κάνει (και) ηθοποιός; Edited June 13, 2016 by nikosal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 (edited) Σε στιγμές χαλάρωσης, στην τελευταία εκδήλωση του 2ου ΦΕΦΕ. Το μέτωπο δεξιά ανήκει στον mman, με το σιγαρέτο και τη θερινή καμπαρντίνα ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Edited June 14, 2016 by nikosal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 (edited) Την ίδια ημέρα, ο Άγγελος μιλά με τον Γιάννη Στάγκο. Πολλά γνωστά -και λιγότερο γνωστά- πρόσωπα γύρω. Δεν αναγνωρίζω τον καπνιστή (ή είναι κοπέλα;) πίσω του, οι υπόλοιποι από αριστερά: Δημήτρης Αρβανίτης, Τέτη Θεοδώρου, πατέρας Δημήτρη Φύσσα, Μαρία Καρακούδα, Γιώργος Ξυλούρης, Αντωνία Κατσαβού, Κώστας Χαρίτος, Γιώργος Κατσαβός, Ντίνος Χατζηγιώργης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Νίκος Αλμπανόπουλος... Edited June 14, 2016 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 Άλλη μια πόζα από την ανάγνωση Κουτρουμπούση. Δυστυχώς τις έχω αποθηκεύσει όλες μαζί και δεν είμαι σίγουρος για τον φωτογράφο, πιστεύω όμως ότι η προηγούμενη ήταν του Αρβανίτη και αυτή εδώ του Κούστα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 Ο Άγγελος είχε τη... μισή καρδιά του στα έντυπα. Εδώ η έκθεση ελληνικών εφ περιοδικών, στο 2ο ΦΕΦΕ (προθάλαμος κινηματογράφου Παλλάς). Διακρίνεται στο βάθος δεξιά να μου λέει κάτι αστείο. Εκτός από το «9» στο τραπέζι υπήρχαν αντίτυπα από τα δύο Νova, όλα δικά του δημιουργήματα. Διακρίνονται ακόμα οι Δημήτρης Φύσσας (με τον πατέρα του), ο Αλέξανδρος Διαμαντίδης, ο Κώστας Χαρίτος και η... φράντζα της Βάσως Χρήστου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted June 14, 2016 Author Share Posted June 14, 2016 Ο Άγγελος Μαστοράκης ως φωτογράφος: Του οφείλω αυτό το στιγμιότυπο από την ανάγνωση του «Οι άνδρες συχνάζουν στο μεθυσμένο φεγγάρι», μπαρ «Αγορά», 2ο ΦΕΦΕ. Για μένα ήταν ιδιαίτερη στιγμή, για πολλούς λόγους. Καταρχάς γιατί είχα καταδιασκεδάσει όσο ετοίμαζα το διήγημα (μιλάμε για πολύ γέλιο με τον Γιώργο Μιχαλάκη) και χάρηκα όταν το βρήκε καλό και το κοινό. Θυμάμαι το χαμόγελο όλων -και του Άγγελου- με το τέλος της ανάγνωσης. Δεύτερον γιατί ο τίτλος ήταν από ταβέρνα του πατέρα μου, μια από τις πολλές δουλειές που είχε κάνει νέος στην Ερμούπολη. Τέλος, γιατί το μυαλό μου ήταν στη γυναίκα μου, που κυοφορούσε δίδυμα στα Γιάννενα και είχε μπει στο «μήνα της», ενώ εγώ έκανα... φεστιβάλ στη Σύρο. Ευτυχώς με περίμενε λίγες μέρες, αλλά ακόμα μου το θυμίζει, όταν το... κρίνει σκόπιμο, ότι «παραλίγο με αυτά τα τρελά να γεννήσει μόνη της»! Ο πατέρας μου καθιστός αριστερά. Διακρίνεται στην επιγραφή: Κοσμική (ταβέρνα) Το μεθυσμένο φεγγάρι (1953) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts