Jump to content

Game of Thrones (2011-2017, 2019)

Mort13

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wordsmith

243

• heiron

232

• Eugenia Rose

100

• Sonya

78

Εεε! Τι γίνεται; Το κόψαμε το άθλημα; Έφυγα εγώ και ψόφησε το τόπικ; Ο Βολιώτης κένταυρος τι κάνει;

Λοιπόν, αναπληρώνω τις μέρες που έλειπα και σχεδόν δεν είχα ίντερνετ:

4Χ1: Two Swords: Δε νομίζω ότι γίνεται και τίποτα φοβερό σε αυτό το επεισόδιο, δεν προχωράει ιδιαιτέρως καμιά storyline, απλώς μαζεύονται οι άκρες από όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και κυρίως η σειρά μάς θυμίζει που τους αφήσαμε όλους αυτούς και από πού τους ξαναπιάνουμε.

Τον σερ Γλυκούλη τον περάσανε από πλυντήριο και μηχανή του γκαζόν και έμειναν μόνο τα μάτια... Αλλά και έτσι είναι πιο ωραίος από το βλαμμένο τέκνον, κι ας έχει, φέτος, τα διπλά του χρόνια ακριβώς.

post-2372-0-33872200-1397381576_thumb.jpg

(ματάκια :wub: )

Μη βαράτε τη Cersei για τη σκηνή κρεβατομουρμούρας, έχει κι αυτή το δίκιο της και τουλάχιστον και το θάρρος να λέει την άποψή της και να μην την καταπίνει, όπως θα έκαναν πολλές γυναίκες σε τέτοια περίσταση. Άντε με το καλό και λίγο γούτσου γούτσου στο επόμενο επεισόδιο.

Μα οι δράκοι δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ σ' αυτή τη σειρά; Απλώς τρώνε τα λεφτά της παραγωγής;

Αυτός ο Daario είναι πιο ομορφούλης από τον άλλον και έχει και λακκάκια. Αλλά, επειδή έχουν μεγάλη διαφορά αυτοί οι δύο, απορώ με τι κριτήρια γίνεται το recasting.

Το λάθος στη σκηνή με τον Grey Worm είναι ότι

υποτίθεται ότι οι Unsullied δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα εκτός από τα old valyrian, οπότε πώς καταλαβαίνει ο Grey Worm τι λέει η Daenerys, στη σκηνή που κρατάνε τα σπαθιά τους όλη νύχτα με τον Daario; Πώς καταλαβαίνει ότι η D τους λέει να τα αφήσουν κάτω;

Οκ, θα χάλαγε το καουμπόικο στυλ της σκηνής, αλλά και πάλι είναι λάθος.

Η Brienne εντελώς από άλλον πλανήτη εκεί μέσα, μου φαίνεται πολύ παράξενο να τη βλέπω δίπλα στην Olenna και τη Margeory, και επίσης φαίνεται και από σκέψεις ότι είναι στον κόσμο της, καλά της λέει ο σερ Γλυκούλης "δε μας παρατάς κι εσύ με τα Σταρκάκια, τι άλλο θέλεις να γίνει, δηλαδή;".

Της Arya η υπόθεση σαν να προχωράει λίγο, πάνω που τα είχα βαρεθεί όλα τα Σταρκάκια. Και ο The Hound αρχίζει να έχει αρκετή πλάκα.

Κορυφαία και πιο shocking σκηνή του επεισοδίου:

το κομμένο χέρι που ψήνεται στη σούβλα!

Κάτι τέτοια κάνει το GoT και μας κάθεται η μπουκιά στο λαιμό.

Ναι, δεν γίνεται τίποτα απολύτως σ' αυτό το επεισόδιο. Ακριβώς όπως στα βιβλία για πολύυυ μεγάλο διάστημα.

Ο παλιός Ναχάρις ήταν πολύ κοντά σε ό,τι φαντάστηκα στο βιβλίο. Ο καινούργιος... δεν ξέρω, δεν μοιάζει καθόλου βρώμικος.

Να μη βαράμε τη Σέρσει; Την καφρίλα τη λέμε θάρρος; Τσουκ. Δεν θα συμφωνήσω. :nonono:

Γιατί καφρίλα; Δεν τον έβρισε κιόλας, απλώς του λέει να μη νομίζει ότι στο ΚΛ ήταν όλα ρόδινα επειδή αυτός έλειπε και περνούσε χειρότερα. Και χρειάζεται θάρρος για να πεις κάτι με το οποίο θα διαφωνήσουν οι πάντες. Κάτσε να βάλω και το σχετικό βιντεάκι:

http://www.youtube.com/watch?v=N1A3y8_uWW4

Θα πάθει αγκύλωση ο κακομοίρης ο NCW...

Δηλαδή έχεις έναν άνθρωπο που:

α) εκβίασες να γίνει βασιλικός ιππότης για να μην παντρευτεί και σε παρατήσει

β) χειραγώγησες επιδέξια για έναν σεβαστό αριθμό ετών

γ) σε λατρεύει σε βαθμό που να πετάξει ένα παιδάκι απ' το παράθυρο για να σε προστατέψει, ανάμεσα σε πολλά άλλα

δ) μόλις ξανααρνήθηκε να κληρονομήσει τίτλους, κάστρα, φράγκα και δύναμη για να συνεχίσει να είναι μαζί σου

ε) έχασε το χέρι του

στ) υποτίθεται ότι αγαπάς

και συμπεριφέρεσαι έτσι.

Όχι, ούτε καφρίλα το λέω. Λέω πως ό,τι και να πάθει, της αξίζει. Όχι γιατί θέλει δύναμη και μισεί όλους τους άντρες που την έχουν. Γιατί έχει ΕΝΑΝ άνθρωπο πραγματικά δικό της (που -σημειωτέον- υποτίθεται πως αγαπάει) και του συμπεριφέρεται έτσι. Άξια της μοίρας της. Ό,τι δίκια και να 'χε (που είχε πάρα πολλά), έχει βάλει τα χεράκια της, έχει βγάλει τα ματάκια της και τα 'χει χάσει όλα.

• Like 5

Ναι, καλά, συμπονετική και καλή δεν τη λες με τίποτα, είναι μονίμως θυμωμένη που την καταπίεσαν και τη μεγάλωσαν σαν γυναίκα/φυτό, την πάντρεψαν με το ζόρι και δε μπορεί να έχει εξουσία επειδή είναι γυναίκα κλπ, αλλά ακόμα και μια άποψη που υποστηρίζεται με τέτοιο στριμμένο τρόπο μπορεί να έχει κάποια δίκια. Και τον Τζέιμι είχε συνηθίσει να τον έχει σήκω-κάτσε έτσι κι αλλιώς, απ'ό,τι φαίνεται.

Δηλαδή έχεις έναν άνθρωπο που:

α) εκβίασες να γίνει βασιλικός ιππότης για να μην παντρευτεί και σε παρατήσει

β) χειραγώγησες επιδέξια για έναν σεβαστό αριθμό ετών

γ) σε λατρεύει σε βαθμό που να πετάξει ένα παιδάκι απ' το παράθυρο για να σε προστατέψει, ανάμεσα σε πολλά άλλα

δ) μόλις ξανααρνήθηκε να κληρονομήσει τίτλους, κάστρα, φράγκα και δύναμη για να συνεχίσει να είναι μαζί σου

ε) έχασε το χέρι του

στ) υποτίθεται ότι αγαπάς

και συμπεριφέρεσαι έτσι.

Όχι, ούτε καφρίλα το λέω. Λέω πως ό,τι και να πάθει, της αξίζει. Όχι γιατί θέλει δύναμη και μισεί όλους τους άντρες που την έχουν. Γιατί έχει ΕΝΑΝ άνθρωπο πραγματικά δικό της (που -σημειωτέον- υποτίθεται πως αγαπάει) και του συμπεριφέρεται έτσι. Άξια της μοίρας της. Ό,τι δίκια και να 'χε (που είχε πάρα πολλά), έχει βάλει τα χεράκια της, έχει βγάλει τα ματάκια της και τα 'χει χάσει όλα.

Προσπαθείς φυσικά να τον γεμίσεις ενοχές που τον έπιασαν αιχμάλωτο και του πήρε κάμποσο καιρό για να γυρίσει πίσω. Και σαν να μην έφτανε του λες πως "είσαι με ένα χέρι λιγότερο" σαν να έφταιγε εκείνος και (αυτή την εντύπωση μου έδωσε) πως αξίζει και λιγότερο για εσένα.

Ααα και να μην ξεχάσω. Δεν του κάθεσαι κιόλας και είσαι και θυμωμένη μαζί του.

Κλασικός χειριστικός σκ...άνθρωπος. No wonder we go Joffrey... with a mom like that!

Ένα πράγμα μου κινεί την περιέργεια. Ο Τάιγουιν που κατάφερε να στήσει μια τόσο επιδέξια (τέσπα, κατά την γνώμη μου έκανε τους Σταρκ τελείως ηλίθιους για να το πετύχει ο Μάρτιν) παγίδα του Red Wedding, δεν ξέρει τι γίνεται κάτω από το σπιτι του;

Και αν το ξέρει γιατί κάνει την πάπια; Ειδικά όταν έχουν βουήξει και τα επτά βασίλεια.

Any ideas?

• Like 1

Γιατί αν παραδεχτεί με οποιονδήποτε τρόπο ότι το ένα πολύτιμο φυστικώνει το άλλο πολύτιμο, κι ίσως το σκατόπαιδο να είναι μπάσταρδο, χάνει βασιλιά, γιο, κόρη, τίτλο και του μένει μόνο ο Τύριον. Προσπαθεί με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί να τους κρατήσει χώρια: να στείλει τον Τζέιμι στου διαόλου την κάλτσα. Αλλά δεν του κάθεται.

• Like 1

Οκ, να μην το παραδεχθεί δημόσια, αλλά πχ στην κουβέντα με τον γλυκομούτσουνο στο πρώτο επεισόδιο, γιατί κάνει πως δεν καταλαβαίνει τους λόγους που δεν θέλει ο γιος του να παντρευτεί και να γυρίσει στο Κάστερλι Ροκ; Ή στην κουβέντα που κάνει στην σκηνή ενώ γδέρνει το ελάφι, στην δεύτερη χρονιά αν θυμάμαι καλά;

Και έπειτα συγνώμη, είναι ο τύπος που ανάγκασε τον Τύριον να παντρευτεί την Σάνσα και την Σέρσεϊ να παντρευτεί τον Λώρας. Τι του κόστιζε να πάει στην κόρη του και της πει να διακόψει την σχέση του με τον γιο του; Ή κάτι παρόμοιο, δεν μου φαίνεται άτομο που μασάει τα λόγια του, όταν θέλει να πετύχει κάτι.

Εκτός πάλι και αν υπάρχει κάτι στο δεύτερο επεισόδιο που δεν πρόλαβα να δω ακόμα. Ή παρακάτω στα βιβλία που δεν διάβασα.

Επειδή ο Τάιγουιν είναι κατά βάση ένας εγωίσταρος. Επισης είναι τελείως ρούθλες, δεν διστάζει εκεί που άλλοι, πιο νορμάλ άνθρωποι θα δίσταζαν. Αυτό τον χαρίζει κάποιες επιτυχίες και τον παρασύρει να νομίζει ότι είναι πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα δεν είναι και καμιά ιδιοφυΐα, εδώ που τα λέμε.

Η δε Σέρσεϊ είναι αλκοολικιά. Επίσης δεν έχει καθόλου χιούμορ.

Ο Tywin νομιζω επιλεγει να αγνοει τη σχεση των διδυμων. Επισης, αν θυμαμαι καλα, στα βιβλια ο Jaimie δε θελει φικι-φικι. Αλλα, κλασικη τηλεοραση, θελει να κανει τις γυναικες πιο συμπαθητικους χαρακτηρες και μαλλον το αλλαξαν, οπως κανανε πχ με την Κεητλιν που δεν ηθελε να παει ο Νεντ στο Κινγκς Λαντινγκ

Aν δεν θέλει ο Τζέιμι φίκι φίκι, αυτό κάνει την Σέρσεϊ στην τηλεόραση πιο μπάσταρδη, όχι πιο συμπαθητική. Κατά την γνώμη μου.

Nihilio, πέφτεις σε σφάλμα με την Catelyn. Στα βιβλία (στο πρώτο τουλάχιστον, που αναφέρεις) είναι πιο λογική και ώριμη και δυνατή... πιο συμπαθητική για 'μένα. Στη σειρά την έκαναν μια γυναικούλα που παρακαλάει τον άντρα της να μη φύγει.

Nihilio, πέφτεις σε σφάλμα με την Catelyn. Στα βιβλία (στο πρώτο τουλάχιστον, που αναφέρεις) είναι πιο λογική και ώριμη και δυνατή... πιο συμπαθητική για 'μένα. Στη σειρά την έκαναν μια γυναικούλα που παρακαλάει τον άντρα της να μη φύγει.

Πραγματι. Αλλα μετα εχεις το Skylar effect που της λες "ΝΑ ΜΩΡΗ ΜΑΛ..ΚΩ!!!" οταν ολα πανε κατα διαολου
  • Like 1

Ναι, είναι αλήθεια ότι στη σειρά βρίζεις πιο πολύ (πάρα πολύ) τον αντρούλη της.

Ναι, είναι αλήθεια ότι στη σειρά βρίζεις πιο πολύ (πάρα πολύ) τον αντρούλη της.

Αυτο ειναι το Sean Bean effect

Όχι, το γδάρσιμο του ελαφιού είναι προς το τέλος της 1ης σεζόν (Νώντα).

4Χ2: The Lion and The Rose (σώωωπα!)

-Κόψ' του το λαιμό, ρε παιδίιιιι! Πριν εφευρεθούν τα ασφαλή ξυραφάκια!

-Ευτυχώς από Bran πολύ λιγο και από Daenerys καθόλου, έχω αρχίσει να τους βαριέμαι.

-Γιατί δε λέει ο Τύριον στη Shae για ποιο λόγο τη διώχνει; Αν και δε νομίζω να τη γλιτώσει τελικά.

-Ενδιαφέρων διάλογος Mellissandre + μικρής του Stannis.

-Varys επιτέλους! Ζήτωωω!

-Ώπα η μανδάμ Olenna, πήρε θάρρος με το μεγάλο αφεντικό και τον λέει σκέτο Tywin και όχι "Lord Tywin".

-Αυτός ο Όμπερυν πολύ ψώνιο, απορώ με τι πλάτες τούς μπαίνει τόσο πολύ των Λάννιστερ και δε φοβάται.

-Πολύ άχαρος ο ρόλος του σερ Γλυκούλη σ' αυτό το επεισόδιο, είναι συνέχεια ο αδύναμος κρίκος σε όλες τις συζητήσεις και στο σπαθοχτύπημα με τον Bronn. Ο δε κακιασμένος διάλογος Loras-Jaime προς το τέλος κερδίζει βραβείο gameofthronικής σαχλαμάρας, τουλάχιστον σε σχέση με τους ως τώρα διαλόγους της υπερπαραγωγής (στα βιβλία υπάρχει; είναι έτσι ακριβώς; ). Άσε το πώς τρέχει στο τέλος προς το βλαμμένο τέκνον σαν πυροσβέστης προς τη φωτιά (μάλλον πίστη στην KG παρά πατρική αγάπη, ασφαλώς).

-Η Cersei τι όμορφηηηηη! Αν και δε με έπεισε η σκηνή πένθους στο τέλος, κάπως θεατρινίστικη.

-Θα μου λείψει το διεστραμμένο κλωσσόπουλο. Αλλά στις τελευταίες σκηνές πραγματικά μου ήρθε να τον πιάσω απ΄το λαιμό και να τον μαδήσω. Να δούμε αν ικανοποιήθηκαν οι φαν από το πόσο "βασανιστικό" ήταν το τέλος.

And the oscar goes to: Alfie Allen + Iwan Rheon + ξυράφι. Εγώ θα το έκανα ως Theon, αλλά ασφαλώς δε θα το έκανα και θα το σταματούσα στο αμήν, ως σκηνοθέτις.

Πολύ εντυπωσιακό, γενικά. Αν και τον σερ Γλυκούλη σχεδόν λυπάμαι να τον βλέπω έτσι...

Edited by wordsmith

And the oscar goes to: Alfie Allen + Iwan Rheon + ξυράφι. Εγώ θα το έκανα ως Theon, αλλά ασφαλώς δε θα το έκανα και θα το σταματούσα στο αμήν, ως σκηνοθέτις.

Ποιός Theon; His name is Reek, it rhymes with weak.

• Like 3

Ποιός Theon; His name is Reek, it rhymes with weak.

Κάτσε να προταθεί για κανένα Emmy και σου λέω εγώ weak...

post-2372-0-65429700-1397507579.jpg

Bow to the king. Κρίμα που θα σταματήσει το acting αυτό το καταπληκτικό πιτσιρίκι. Ελπίζω να αλλάξει γνώμη.

εγω νομιζω οτι ολα τα λεφτα στο 4χ2 ηταν το υπερεπικο φορεμα της μαρτζ που ενεδειξε ολο της το μεγαλειο... :man_in_love:

Αυτό που λέγαμε με τον άντρα είναι πως κάθε φορά, σε κάθε σειρά, προσπαθούνε να της φτιάξουνε τα βυζιά που δεν έχει από φυσικού της. :p