Drake Ramore Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 (edited) Μα είπαν ότι αυτή τη φορά είναι πιο ανακατεμένη η δομή της σεζόν και δε θα γίνει απαραίτητα στο 9ο επεισόδιο το μπαμ.Αμα πεθαίνουν random σε αυτόν τον κύκλο θα περιμένω το 9ο επεισόδιο μπας και αναστηθεί κανένας (if you know what i mean...)Στο θανατο της σαιζον επιβεβαιώνεται μια γνωστη παροιμια. Και απο αναστασεις... Στις 9 του μακαρίτη άλλον έμπασες στο σπίτι; Edited May 12, 2014 by Drake Ramore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natasha Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Πω είδα το τελευταίο κι εγώ και μου έρχεται να σκάσω! Προτείνω να κόψουμε τα μακρυνάρια των τίτλων που λένε κάθε φορά, "mother of dragons, breaker of chains" και Μαρία της γειτονιάς, μπας και χωρέσει κανένα δεκάλεπτο ακόμη με υπόθεση Πέρα από την πλάκα, ο Peter/Tyrion δείχνει ακόμη μια φορά ότι είναι ηθοποιάρα, προσωπικά στο τέλος ανατρίχιασα. Τη φάση με τη Shae μου την είχε κάνει spoil ένας φίλος του τύπου "καλές οι αγάπες και τα λουλούδια μα θα του ξηγηθεί άσχημα". Το είχα αφήσει όμως επίτηδες στην άκρη του "mind palace" (μιας και είδαμε τον αδερφό του Sherlock στο σημερινό επ) οπότε δεν με πείραξε. ΚΑΚΟ σημείο του επεισοδίου: όταν πάει η νησιώτισσα να σώσει τον Theon και είναι ο ψυχάκιας γυμνός και αντί να του ορμήξουν, κάθονται και τον βλέπουν να ξεκλειδώνει τα σκυλιά. Έλεος. Ας έδειχναν ότι δεν πήγε καλά η φάση και το σκάσανε, όχι να κάθεται να τον κοιτάει κι αυτή και τα μπράτσα της. Αχ, τα είπα κι ησύχασα. (Από βιβλία σε αυτό το σημείο δεν έχω ιδέα, δεν πιστεύω να μου ξηγηθείτε κι εσείς σαν τη Shae και να μου κάνετε κανένα spoiler!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 Εγώ ένα έχω να πω... Shit happens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted May 12, 2014 Share Posted May 12, 2014 ΚΑΚΟ σημείο του επεισοδίου: όταν πάει η νησιώτισσα να σώσει τον Theon και είναι ο ψυχάκιας γυμνός και αντί να του ορμήξουν, κάθονται και τον βλέπουν να ξεκλειδώνει τα σκυλιά. Έλεος. Ας έδειχναν ότι δεν πήγε καλά η φάση και το σκάσανε, όχι να κάθεται να τον κοιτάει κι αυτή και τα μπράτσα της. Ελπίζω το πρόβλημά σου να μην ήταν ότι ήταν γυμνός . Άντε να ξετυλίξωσι και κανέναν άλλον, διότι από τον Γλυκούλη δε βλέπω προκοπή στην 4η. Να ελπίζω για Oberyn ή ούτε αυτός; Άντε και σε αυτό το επεισόδιο άρχισε να μου αρέσει περισσότερο, δείχνει μια τάση να σπάσει να νεύρα των κατάλληλων ατόμων και να μην είναι απλώς μπουρμπουληθρόμαγκας όπως μέχρι τώρα. Μα δε σας άρεσε καθόλου το "You are not my friend, my friend"; Για τη δίκη δεν ήταν η ερμηνεία του PD που μου έμεινε, αλλά η επανεμφάνιση της Shae. Ωωωωω τον κακομοίρη! Κλάμα για λογαριασμό του... Και νομίζω ότι ο ψηλός και άχαρος Γλυκούλης υπερβάλλει: πηγαίνει και λέει στον Μπάρμπα ότι αυτό είναι "farse" και όχι δίκη ΠΡΙΝ αρχίσουν τα ψέματα οι μάρτυρες. Ως τότε απλώς λένε τη μισή αλήθεια. Εγώ, στη θέση του Tywin, θα του έλεγα "και πού είσαι ακόμα". Varys άπαιχτε! Μη μασάς από ψηλούς και ψωνισμένους και κάτσε στη γωνιά σου να μη φας καμιά αδέσποτη. Και μη λες ψέματα. Δε μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει παρακάτω και όποιος μου κάνει spoiler τον δάγκωσα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Πήρε τα πάνω του πάντως στο 6ο.... μετά από 5 επιεικώς αδιάφορα επεισόδια, όπου κατάφεραν να κάνουν βαρετό ακόμα και τον βασιλικό γάμο... καιρός ήταν Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Η σειρά επαναλαμβάνει τις λαλακίες του μπάρμπα-Μάρτιν. Η φετινή δε σώζεται από μία σκηνή στη μέση της σεζόν. Ήδη από το τέλος της δεύτερης σεζόν είχα φροντίσει να διαβάσω τι γίνεται με διάφορους χαρακτήρες, γιατί πολύ απλά είχα βαρεθεί να περιμένω εξελίξεις τις οποίες ούτε ο Μάρτιν δεν ξέρει πού τις πάει. Ναι, θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, και υποπτεύομαι ότι στο τέλος θα βρίζουμε. Αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι πλέον έχουμε φάει κόλλημα με τη "Δυναστεία" αλά μεσαιωνικά; Ο Peter Dinklage είναι απίστευτα καλός σε αυτό που κάνει και μακάρι να του δοθούν μελλοντικά κι άλλοι ρόλοι. Είναι απολαυστικότατος. Ατάκα του επεισοδίου: "When I see what desire does to people, what it's done to this country, I am very glad I've no part with it. Besides, the absence of desire leaves one free to pursue other things." Βλέπω τον Βάρυς πρόεδρο των εφτά ρηγάτων, με ροπαλοφόρους τους Άσπιλους! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 In other news, δεν κάναμε αναφορά στα ονόματα που προτάθηκαν για το σπαθί του καλού βασιλιά του Τζόφρη ε; Αγαπημένα και τα 2... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 4Χ7, Mockingbird. -Άχρηστη σκηνή μεταξύ αδελφών Λάννιστερ. Τα 'χουμε ξαναπεί αυτά, μάγκες, ξεκολλήστε και προχωράτε. -Πολύ μικρός αυτός που έβαλαν για Βουνό, 26 χρονών. Χμμμ... (Αλλά τι όμορφη η Queen Paranoia) -ΧΑ! Δεν περίμενα να προχωρήσουν τόσο ψεκάστε-σκουπίστε τα πράγματα με Dany+Daario. Έμπαινε, μικρή! Φάτονε! Άντε άλλο ένα ξετύλιγμα του δεύτερου σετ λακκάκια της σειράς. Σαν πολύ αδύνατος-ψηλοκρεμαστός, αλλά οκ, μας κάνει (και πιο νέος και σκούρος από τον Γλυκούλη). -Ο Bronn ντυμένος πρίγκηπας από την Ωραία Κοιμωμένη. ΑΑΑΧΑΧΑ! Και βγάζει την ουρά του απέξω όταν τον λαδώσουν δεόντως. Ο Σταμάτης να δω τι θα πει... Πάντως από ατάκες πάμε καλά: "If I wanted brains, I'd marry you" -Επιτέλους κάτι φαίνεται να προχωράει (τόσο γρήγορα; μας κακομαθαίνετε!) με την υπόθεση Brienne-Sansa και Arya μάλιστα από πάνω. Κι εγώ που νόμιζα ότι θα τους χάναμε αυτούς (Brienne+Podrick) για καναδυό σεζόν ακόμα, μέχρι να τους ξανασυμβεί τίποτα ενδιαφέρον. -Jon Snow μια από τα ίδια, να τους τραβάει κι αυτοί να μην ακούνε. Neeext! -Εεε, αυτό δεν ήταν ανατροπή, αγαπητοί, ότι ο Oberyn θα κάνει κάτι χρήσιμο επιτέλους πολεμήσει για τον Tyrion. Αφού το επόμενο επεισόδιο λέγεται "The Mountain and the Viper". -Όοοχι την Ξινήηηη! Μην την τρώτε πάνω που ξαναεμφανίστηκε! Δεν την είχα βαρεθεί ακόμα. Hail to Kate Dickie, που και ο Peter Dinklage κάπου λέει τι καλή ηθοποιός που είναι και πόσο χάρηκε που θα δούλευαν μαζί. Άτιμε LF, μπάχαλο τα έκανες! Τώρα την έβαψε η Sansa, αλλά να δούμε. -Ποιον δεν είδαμε καθόλου αυτή τη φορά; Τον Charles Dance. Γενικά εδώ είχαμε αρκετά γρήγορες εξελίξεις, πώς το έπαθαν; Εγώ περίμενα να περάσουν πχ καναδυό επεισόδια μεταξύ του φιλιού και του ξεσπάσματος Ξινής. Και καθόλου έκπληξη η ατάκα τέλους. Ποια ήταν η μόνη γυναίκα που αγάπησε στη ζωή του ο LF; Σώωωπα! Άντε και την επόμενη δεν έχει επεισόδιο, πάμε για 1η Ιουνίου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Μαζί γενέθλια και επισόδειο got. Καλά πάμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 -Πολύ μικρός αυτός που έβαλαν για Βουνό, 26 χρονών. Χμμμ... (Αλλά τι όμορφη η Queen Paranoia) Και άσχετος. Τον χασάπη της γειτονιάς να βάζανε, και καλύτερα θα έσφαζε, και πιο τρομακτικά (γρήγορα και αποτελεσματικά), και πιο πειστικά θα κούναγε το κεφάλι του συμφωνώντας. Ο συγκεκριμένος παίζει μονάχα εξαιτίας του μεγέθους του, το οποίο είναι αντιστρόφως ανάλογο της υποκριτικής του ικανότητας. -Εεε, αυτό δεν ήταν ανατροπή, αγαπητοί, ότι ο Oberyn θα κάνει κάτι χρήσιμο επιτέλους πολεμήσει για τον Tyrion. Αφού το επόμενο επεισόδιο λέγεται "The Mountain and the Viper". Ότι ο Όμπερον θα σφάξει τον κ. Βουνό, μου είχε μυρίσει από την ατάκα που είχες πετάξει σε προηγούμενο σχόλιό μου. Μόλις είδα και το κτήνος να κάνει προπόνηση με τους κακόμοιρους, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες. Το ότι θα χάσει ο Βουνός βρωμάει από χλμ, αφού, αν κλάψουμε τον Τύριον, θα κλαίνε οι παραγωγοί της σειράς για τις κάθετα πτωτικές τάσεις της τηλεθέασης (νομίζω ότι κι ο Μάρτιν το αντιλήφθηκε νωρίς αυτό, διαφορετικά θα έστελνε στα θυμαράκια τον νάνο). Εξάλλου, κι η προπόνηση είναι της πλάκας. Αν ήμουν η Σέρσεϋ θα το ξανασκεφτόμουν αυτό το "βλέπω ότι είσαι σε φόρμα". Πού την είδες τη φόρμα κυρά μου; Κρεμασμένα σφαχτάρια να του βάζανε να πετσοκόψει, μεγαλύτερη αντίσταση θα αντιμετώπιζε! Στο επόμενο επεισόδιο, αναμένω μια θεαματική μάχη. Αν μας τελειώσει κι αυτή σε δευτερόλεπτα, με μοναδικό αξιομνημόνευτο σημείο το κατούρημα ως ένδειξη μαγκιάς, τότε καλά θα κάνουν να μετονομάσουν τη σειρά σε "μαγκιά, κλανιά και κwl0 φινιστρίνι". Να πω την αμαρτία μου, πάντως, μ' αρέσει η προφορά του Όμπερον. Απορία: στην αρχή μας έπρηξαν με τη δεινή μαχητική ικανότητα του μορφονιού. "Ο καλύτερος" και "ο καλύτερος". Τον είδαμε σε μισή μάχη, η οποία τελείωσε με έναν δικό του να λογχίζει τον Σταρκ, και μείναμε με την απορία. Μετά του πήραν το χεράκι και ξαφνικά έχουμε πήξει στους "καλύτερους". Ο Σκύλος, ο κ. Βουνός, ο Όμπερον, ο Νταάριο (ξεχνάω κάποιον;). Όπως όμως όλοι μας γνωρίζουμε, ο καλύτερος, δεν είναι σχεδόν ποτέ κάποιος ανάμεσα στους πιο πολυδιαφημισμένους. Ο πραγματικά καλύτερος έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Άρα, ο καλύτερος είναι ο Bronn ντυμένος πρίγκηπας από την Ωραία Κοιμωμένη. ΑΑΑΧΑΧΑ! Και βγάζει την ουρά του απέξω όταν τον λαδώσουν δεόντως. Ο Σταμάτης να δω τι θα πει... Πάντως από ατάκες πάμε καλά: "If I wanted brains, I'd marry you" Ο ένας και μοναδικός Μπρον, είναι και θα παραμείνει ο "καλύτερος", γιατί πολύ απλά ξέρει και από στρατηγική! Δεν είναι βλαμμένος! Δε παρασύρεται από συναισθηματισμούς (όπως ο Όμπερον), δεν το παίζει μάγκας με κάθε ευκαιρία (όπως ο Νταάριο), δε νιώθει αυτοπεποίθηση μόνο και μόνο επειδή είναι τεράστιος (απλά δεν είναι), δεν επαναπαύεται σε κάποιον μύθο περί μαχητικής δεινότητας (όπως ο κουλός), και δε φοβάται να παραδεχτεί ότι όχι μόνο υπολογίζει έναν αντίπαλο, αλλά και τον φοβάται, ένα χαρακτηριστικό που λίγοι, και μόνο οι αυθεντικά "καλύτεροι", έχουν. Επιλέγει τις μάχες του και παίζει βρώμικα, γιατί στον πόλεμο (και στον έρωτα) δεν υπάρχουν κανόνες. Στον Τύριον πήγε γιατί όπως είπε: "μου είχες πει ότι αν ποτέ με λαδώσουν για να σε προδώσω, να σου το πω γιατί θα μου δώσεις τα διπλά". Αυτό, στα δικά μου μάτια, κυρίες και κύριοι, είναι ο ορισμός της τιμιότητας! Δυστυχώς, φαντάζομαι ότι δε θα τον ξαναδούμε και γι' αυτόν τον λόγο, αυτό το επεισόδιο με στενοχώρησε λιγάκι. Η σκηνή αποχαιρετισμού πάντως ήταν καλή (και γεμάτη ατάκες). Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω μία επιθυμία: Κάποτε βλέπαμε "τα φιλαράκια", αλλά μας τελείωσε. Όπως φαίνεται, και το Game of Thrones θα το ξεχειλώσουν, αλλά θα μας κρατήσει μέχρι τέλους. Μετά όμως, θα χρειαστούμε ένα υποκατάστατο, μια μεθαδόνη. Για "τα φιλαράκια" προσπάθησαν με το "Τζόι". Για το Game of Thrones προτείνω το "Tyrion and Bronn". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Οχι, δε συμφωνω οτι ο λιγοτερο διαφημισμενος ειναι και ο καλυτερος. Μαλλον δεν εχει σημασια για την υποθεση ποιος ειναι ο καλυτερος ξιφομαχος και γι' αυτο δεν το εχουν δειξει ξεκαθαρα με καμια μονομαχια. Και γενικα δεν εχει και πολυ σπαθοχτυπημα η σειρα - ισως το θεωρουν κλισε (και πραγματικα ειναι δυσκολο να βρουν κατι πρωτοτυπο να κανουν σ' αυτον τον τομεα). Κατα τα αλλα ο Μπρον αποδεικνυεται πως δεν ειναι developing character, δεν αλλαζει, δηλαδη, χαρσκτηρα οπως αλλαζει η ζωη του και οπως θα συνεβαινε με εναν αληθινο και πολυπλευρο ανθρωπο, και γι' αυτο ενδεχομενως θα τον χασουμε, επειδη ειναι κπμπαρσος. Απο την πλευρα του Τυριον ειναι καπως εγωιστικο να περιμενει απο τους αλλους να σκοτωθουν για χαρη του και να τους ειρωνευεται οταν του λενε οχι. Ασε που αρχιζουν να μας πρηζουν με αυτο το trial by combat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 (edited) Απορία: στην αρχή μας έπρηξαν με τη δεινή μαχητική ικανότητα του μορφονιού. "Ο καλύτερος" και "ο καλύτερος". Τον είδαμε σε μισή μάχη, η οποία τελείωσε με έναν δικό του να λογχίζει τον Σταρκ, και μείναμε με την απορία. Μετά του πήραν το χεράκι και ξαφνικά έχουμε πήξει στους "καλύτερους". Ο Σκύλος, ο κ. Βουνός, ο Όμπερον, ο Νταάριο (ξεχνάω κάποιον;). Οχι, δε συμφωνω οτι ο λιγοτερο διαφημισμενος ειναι και ο καλυτερος. Μαλλον δεν εχει σημασια για την υποθεση ποιος ειναι ο καλυτερος ξιφομαχος και γι' αυτο δεν το εχουν δειξει ξεκαθαρα με καμια μονομαχια. Και γενικα δεν εχει και πολυ σπαθοχτυπημα η σειρα - ισως το θεωρουν κλισε (και πραγματικα ειναι δυσκολο να βρουν κατι πρωτοτυπο να κανουν σ' αυτον τον τομεα). Οι καλύτεροι ξιφομάχοι σύμφωνα με έναν άλλο συγγραφέα βρίσκονται στα νεκροταφεία. Andrzej Sapkowski, Blood of Elves. (Συγνώμη για το -τελείως- off topic, αλλά μερικές φορές δεν μπορώ να συγκρατηθώ). Edited May 22, 2014 by Cassandra Gotha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Το ποιός είναι καλύτερος βγαινει στην πράξη από πράγματα που δεν βλέπουμε στη σειρά. Πχ κι ο Μπάρισταν τραβάει το σπαθί του και καυχιέται ότι θα μπορούσε άνετα να νικήσει 5 Kingsguard και τον παίρνουν στα σοβαρά. Έχει δηλαδή το βιογραφικό για να στηρίξει μια τέτοια δήλωση. Ο κουλός θεωρούταν μια νεότερη-κι άρα καλύτερη-βερσιόν του Μπάρισταν από πλευράς ικανότητας. Το μόνο που είδαμε ήταν πως σκότωσε χαλάρα και στη στιγμή έναν έμπειροπόλεμο captain, αυτό δηλαδή που πήρε κάμποση ώρα και τρικ μέχρι να καταφέρει ο Μπρον (κι όλοι οι φαν ξετρελάθηκαν με τον Μπρον για το "κατόρθωμα" αυτο). Τώρ, το Βουνό το γνωρίσαμε όταν επιτέθηκε στο πιο διάσημο ιππότη της ηπείρου που είχε χeστεί πάνω του όταν τον είδε να έρχεται το Βουνό και χρειάστηκε τη βοήθεια του Hound (και τη διαταγή του βασιλιά) για να σωθεί. Επίσης, από όλους τους χιλιαδες πολεμιστές των Λάνιστερ είναι ο καλύτερος κι αυτό κάτι λέει. Ο ιππότης που ανασταίνεται κάθε τρεις και λίγο παρά το γεγονός ότι είναι πρωτοκλασάτος πολεμιστής έχει σκοτωθεί (δις?) από το Βουνό. Βέβαια η σκηνή που δείχνουν τώρα το Βουνό είναι μέτρια και η ερμηνεία του νέου ηθοποιου τραγική. Είναι σαν το γόη από το γυμναστήριο που προσπαθεί να το παίξει άγριος, χώρια ότι είναι παιδαρέλι κι ας είναι 3 μέτρα παλικάρι. Τουλάχιστον ο Μπρον δίνει μια εξήγηση που χρόνια περίμεναν οι αναγνώστες. Ενδιαφερον είχε η τελευταία σκηνή, να δούμε πως θα το μπαλώσει τώρα. In other news, λένε θα κάνουν γυρίσματα φέτος στην Ισπανία άρα υποθέτω θα δείξουν Ντορν του χρόνου. Τι κρίμα που εδώ στην Ελλάδα κοιμούνται, θα μπορούσαν να γυρίσουν κι εδώ κάτι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Με μπερδεψες λιγο. Ποιος ειναι ο εμπειροπολεμος captain; Ποιος ειναι ο διασημος ιπποτης; (ο Λορας;) Ποιος ειναι ο καλυτερος απο χιλιαδες Λαννιστερ; (το Βουνο η ο Τζειμι; ) Και ποιος ειναι αυτος που εχει σκοτωθει δις απο το Βουνο; (ο Μπερικ Ντονταριον; Τοσο φοβερος πολεμιστης θεωρειται αυτος; ) Και για τον πιτσιρικα-ντουλαπα θα συμφωνησω: φερτε πισω τον Conan Stevens! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Ο Jory ήταν ο captain του Νεντ και σε αντίθεση με τον Βάρντις που παίδεψε τον Μπρον, δεν παίδεψε καθόλου τον Jaime. O Loras είναι ο πιο δημοφιλής ιππότης και ο καλύτερος στο jousting. Όμως κόντρα στο σπαθί του Βουνού δεν είχε ελπίδα. Το Βουνό είναι ο καλύτερος των Λάνιστερ αφού ο Τζέιμι είναι κουλός. Ήταν το πρωτοπαλίκαρό τους και στον πόλεμο των 5 Kings και στην επανάσταση του Ρόμπερτ. Ο Μπέρικ θεωρείται από τους καλύτερους, άλλωστε για αυτό είχε πάει στο τουρνουά στο King's Landing, και βέβαια δεν θα έστελναν έναν πουθενά να συλλάβει το Βουνό. Επίσης, αν δεν ήταν καλός δεν θα πρότεινε να μονομαχησει κόντρα στον Hound πιστεύοντας ότι θα νικήσει. Δηλαδή, αν και χάνει κι από τους 2 Clegane το ότι τους πολεμάει στα ίσα σημαίνει ότι είναι στο ίδιο επίπεδο απλά ένα κλικ πιο κάτω. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 ok... Νομίζω ότι πήρατε πολύ στα σοβαρά τη δήλωσή μου. Ίσως να φταίει και ο τρόπος που γράφω, αν και νόμιζα ότι θα φαινόταν η ειρωνική διάθεση. Τη σειρά την απολαμβάνω γιατί είναι υψηλού επιπέδου παραγωγή. Αλλά πλέον πιστεύω ότι σεναριακά είναι συγκρίσιμη με τη "Δυναστεία". Σώζεται εξαιτίας του φάνταζι περιβάλλοντος. Αλλά ας μπω κι εγώ στο κλίμα... Δε συμφωνώ ότι οι "καλύτεροι" είναι στα νεκροταφεία. Θα έλεγα ότι αυτοί με τη φήμη του καλύτερου αργά ή γρήγορα καταλήγουν στα νεκροταφεία. Ο Μπρον δε διστάζει να σταθεί απέναντι στον Σκύλο. Για πολλούς ο Σκύλος και το Βουνό είναι ισάξιοι μαχητές, άρα, τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από αυτό; Αν ήξερα κι εγώ ότι κάθε φορά που θα πέθαινα θα επανερχόμουν, σίγουρα θα είχα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε οποιαδήποτε σύγκρουση (ακόμα και σε μία σύγκρουση με τριαξονική νταλίκα). Θεωρώ πιο σοβαρούς μαχητές αυτούς που παρουσιάζονται να φοβούνται πριν τη μάχη. Όσοι δε δείχνουν κάτι τέτοιο, είναι σίγουρα παρανοϊκοί και αυτοί οι οποίοι μαθηματικά θα πρέπει να καταλήξουν στο χώμα. Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι το συναίσθημα που οδηγεί στη νίκη είναι ο φόβος. Ο φόβος σημαίνει επιθυμία για επιβίωση. Αν δε σε νοιάζει να πεθάνεις, τότε έχεις μειονέκτημα απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέλει τη ζωή του και τον στριμώχνεις στη γωνία. Muhammad Ali: "We can't be brave without fear." Οχι, δε συμφωνω οτι ο λιγοτερο διαφημισμενος ειναι και ο καλυτερος. Μαλλον δεν εχει σημασια για την υποθεση ποιος ειναι ο καλυτερος ξιφομαχος και γι' αυτο δεν το εχουν δειξει ξεκαθαρα με καμια μονομαχια. Και γενικα δεν εχει και πολυ σπαθοχτυπημα η σειρα - ισως το θεωρουν κλισε (και πραγματικα ειναι δυσκολο να βρουν κατι πρωτοτυπο να κανουν σ' αυτον τον τομεα).Κατα τα αλλα ο Μπρον αποδεικνυεται πως δεν ειναι developing character, δεν αλλαζει, δηλαδη, χαρσκτηρα οπως αλλαζει η ζωη του και οπως θα συνεβαινε με εναν αληθινο και πολυπλευρο ανθρωπο, και γι' αυτο ενδεχομενως θα τον χασουμε, επειδη ειναι κπμπαρσος.Απο την πλευρα του Τυριον ειναι καπως εγωιστικο να περιμενει απο τους αλλους να σκοτωθουν για χαρη του και να τους ειρωνευεται οταν του λενε οχι. Ασε που αρχιζουν να μας πρηζουν με αυτο το trial by combat. Ο Μπρον δεν είναι ένας απλός τυχοδιώκτης. Η απόφασή του να μην υπερασπιστεί τον Τύριον δείχνει ότι κάνει επιλογές και προσαρμόζεται. Δείχνει ότι ξέρει να επιβιώνει. Αυτό για μένα είναι από τις εξυπνότερες συμπεριφορές που συναντάμε σε χαρακτήρες της σειράς. Ο Μπρον δε χρειάζεται να αλλάξει, γιατί πολύ απλά δεν εξαρτάται από κανέναν. Δεν είναι υποχρεωμένος σε κανέναν και άρα δεν έρχεται αντιμέτωπος με σκληρά διλήμματα. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που θα τον χάσουμε από τη σειρά. Δεν είναι εύκολο να κάνεις τον αναγνώστη να ενδιαφερθεί για έναν χαρακτήρα που δεν μπορείς να φέρεις σε δύσκολη θέση. Στα δικά μου μάτια, αυτό το χαρακτηριστικό τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι βασανίζονται ανεξαιρέτως από το παρελθόν τους, τις επιλογές τους, τις επιθυμίες τους. Και τελικά γι' αυτό και μου αρέσει περισσότερο απ' όλους. Όποιος έχει δει την ταινία Heat με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα θυμάται γιατί λέγεται έτσι η ταινία. Ο Ντε Νίρο λέει κάποια στιγμή ότι για να τα καταφέρεις σε αυτή τη δουλειά (παρανομία, ένοπλες ληστείες) θα πρέπει να είσαι έτοιμος να παρατήσεις τα πάντα και να εξαφανιστείς όταν νιώσεις την απειλή (heat, η μετάφρασή μου είναι κάπως ελεύθερη) να έρχεται από τη γωνία. Ο Ντε Νίρο τελικά δεν καταφέρνει να παρατήσει τα πάντα. Νιώθει υποχρεωμένος απέναντι στους συντρόφους του. Ο Μπρον όμως είναι άλλη πάστα ανθρώπου. Ειλικρινά λυπάμαι που θα τον χάσουμε από τη σειρά (εκτός κι αν οι σεναριογράφοι θελήσουν διαφορετική εξέλιξη από τα βιβλία), αλλά τελικά θα είναι από τους λίγους χαρακτήρες που ίσως να παραμείνει ζωντανός μετά από όλον αυτόν τον πανικό, με ελάχιστες ή καθόλου απώλειες. Θυμηθείτε από πού ξεκίνησε και που καταλήγει. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Τουλάχιστον ο Μπρον δίνει μια εξήγηση που χρόνια περίμεναν οι αναγνώστες. Έχω την εντύπωση πως το έλεγε και κάπου στα βιβλία (αν εννοείς το ότι είναι μεν τεράστιος αλλά είναι και γρήγορος για τον όγκο του) και μάλιστα από το στόμα του ίδιου χαρακτήρα. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά μου ήρθε πολύ φυσικά όταν το είπε. Γενικά, έχω λίγο μπερδευτεί όσο αφορά στο τι διαβάσαμε και στο τι συμβαίνει στη σειρά. Άλλες φορές έχω την εντύπωση πως τα πράγματα είχαν γίνει πολύ διαφορετικά κι άλλες ότι έγιναν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Σταμάτη, διασκεδάζω πολύ με τις πεποιθήσεις σου για το πώς θα τα πάει η Όχια με το Βουνό. Τρελαίνομαι για τις πραγματολογικές αναλύσεις Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nirgal Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Τουλάχιστον ο Μπρον δίνει μια εξήγηση που χρόνια περίμεναν οι αναγνώστες. Έχω την εντύπωση πως το έλεγε και κάπου στα βιβλία (αν εννοείς το ότι είναι μεν τεράστιος αλλά είναι και γρήγορος για τον όγκο του) και μάλιστα από το στόμα του ίδιου χαρακτήρα. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά μου ήρθε πολύ φυσικά όταν το είπε. Πράγματι, κι εγώ απόρησα για το ποια εξήγηση δίνει... Σταμάτη, διασκεδάζω πολύ με τις πεποιθήσεις σου για το πώς θα τα πάει η Όχια με το Βουνό. Τρελαίνομαι για τις πραγματολογικές αναλύσεις Βλέπω να μου 'ρχεται κεραμίδα... Αλλά ακόμα κι αν η Οχιά τελικά καταλήξει να τρώει χώμα κάτω από την μπότα του Βουνού, δεν αποδεικνύεται τίποτα. Και οι δύο τρελοί είναι. Ακόμα κι αν χάσει ο Όμπεριν, ο Τύριον θα βρίσκεται μαζί μας και στην επόμενη σαιζόν. Χωρίς αυτόν ξεχάστε την τηλεθέαση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Ω! Ματο θέμα δεν είναι καθόλου το ποιος από τους δύο θα κερδίσει, το θέμα είναι ακριβώς η ιστορία του έρωτα-Τύριον, και το πώς θα μας την πούνε στη σειρά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Θεωρώ πιο σοβαρούς μαχητές αυτούς που παρουσιάζονται να φοβούνται πριν τη μάχη. Όσοι δε δείχνουν κάτι τέτοιο, είναι σίγουρα παρανοϊκοί και αυτοί οι οποίοι μαθηματικά θα πρέπει να καταλήξουν στο χώμα. Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι το συναίσθημα που οδηγεί στη νίκη είναι ο φόβος O.T. Exacta! Άσχετο αλλά έβλεπα με τον ανηψιό μου τις προάλλες αυτό που έχει σχετική ατάκα για το φόβο(αν και αυτό που λέει ο Nirgal είναι άλλο, όπως είχε γραφτεί και στον Αστερίξ με τους Βίκινγκς): Είχα γράψει ολόκληρη ανάλυση αλλά χάθηκε. Πάντως ο Μπρον δεν λέει πως και γιατί στο βιβλίο, αντίθετα στη σειρά (όπου μάλιστα παρουσιάζεται και ακόμη πιο badass) λέει ότι ίσως να είχε μερικές πιθανότητες κόντρα στο Βουνό αλλά είναι τόσο λίγες που δεν αξίζει το ρίσκο. Κάτι απόλυτα λογικό αλλά στο ίντερνετ είχαν βγει διάφορες θεωρίες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 (edited) Ότι ο Όμπερον θα σφάξει τον κ. Βουνό, μου είχε μυρίσει από την ατάκα που είχες πετάξει σε προηγούμενο σχόλιό μου. Όμπεριν καλέ! Επίσης στα επόμενα δύο επεισόδια θα κλάψουνε μανούλες. Αλλά κυρίως θυμηθείτε ότι: "Shit Happens" (αυτό θα έπρεπε να είναι το νέο μόττο αντί για το "Winter is coming". Επίσης πάρτε μια επιστημονική εξήγηση για τον πλανήτη Hodor. Edited May 22, 2014 by Eugenia Rose 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nova Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 Τον τελευταίο καιρό λιώνω στο World of Tanks. Έχει γέλιο όταν κάποιος γράφει στο chat το 'hodor'. Μπορεί και δέκα άτομα να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. 'Hodor' 'Hodor' 'Hodor'.... Αυτός είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της σειράς. Hodor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 23, 2014 Share Posted May 23, 2014 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted May 24, 2014 Share Posted May 24, 2014 I can't wait to see the new characters. Although still no coldhands... http://www.epicstream.com/article.asp?id=259&name=New+Characters+in+Game+of+Thrones+Season+5%3A+Leaked Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 30, 2014 Share Posted May 30, 2014 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts