Jump to content

6ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας, Κατηγορία: Γενικός, Θέμα: Χορός


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Γι αυτο το μήνα λοιπόν καλείστε να γράψετε μια σύντομη ιστορία με θέμα τον χορό ή παρεμφερείς καταστάσεις, και θα πρέπει να έχει κεντρική θέση στην ιστορία σας και με εμφανές τρόπο.

 

Η ιστορία πρέπει να μην ξεπερνά τις 2.000 λέξεις και να είναι είτε φαντασίας, είτε τρόμου, είτε ε.φ.

 

Ο διαγωνισμός ξεκινάει από σήμερα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μηνός, 24:00 ώρα Ελλάδος, με πιθανότητα παράτασης αν υπάρξει ανάγκη.

 

Όπως και τις άλλες φορές, θα πρέπει να σηκώσετε την ιστορία σας στη ανάλογη βιβλιοθήκη και να κάνετε ένα ποστ σε αυτό το τόπικ με το λινκ.

 

Ο τρόπος ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί στις 20 του μηνός και θα διαρκέσει ως τις 30

 

Καλή έμπνευση και καλό γράψιμο!

 

(Το θέμα το διάλεξε ο Ατρελέγκις, απλά για τεχνικούς λόγους θα τον τρέξω εγώ)

Edited by Mesmer
Link to comment
Share on other sites

Βρίσκω το θέμα εξαιρετικό!! :thmbup: Μάλιστα ήδη ξέρω τι ιστορία θα γράψω, κάτι που μου είχε ζητηθεί πριν πολύ καιρό. :D

Όμως μια παράκληση, βρε παιδιά! Δεν αυξάνουμε το όριο των λέξεων στις 3000? Σύντομη ιστορία είναι και με 1500 και με 3000, και τόσο άλλοι όσο και γω δυσκολευόμαστε πολύ με το όριο των 2000.

Link to comment
Share on other sites

Αφού ούτως ή άλλως το περνάτε και κανείς δεν παραπονιέται. :bleh:

 

Προσωπικά δε μου αρέσει το θέμα, κι αν είναι να γράψω κάτι, ίσως γράψω κάτι σε fanfic-παρωδία, του στυλ "Ο Τιμημένος Θάνατος του Brizzt De Urden".

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα ήδη ξέρω τι ιστορία θα γράψω, κάτι που μου είχε ζητηθεί πριν πολύ καιρό

 

Υπερκαινοφανής ιδέα ε; (Διαβάζω και παλιά τόπικ της Βιβλιοθήκης πού και πού...)

 

Μάλλον θα το προσπαθήσω κι εγώ. Είχα έναν ωραίο τίτλο, αλλά η εξέλιξη είχε σταματήσει στη δεύτερη πράγραφο. Ωραία ιδέα, και δένει με αυτό που είχα στο νου μου. Thanx, Ατρε (και τον αντ' αυτού Νιχίλιο, φυσικά)!

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ οτι τα περνάμε τα περνάμε αλλά το θέμα είναι οτι μερικές ιστορίες που γράφουμε απλά *πρέπει* να ειπωθούν με περισσότερα λόγια. Και άλλο να περάσεις μια ιστορία κατά 200-300 λέξεις και άλλο κατά 1000! Aυτός ήταν και ο λόγος που δεν ανέβασα την ιστορία που έγραφα στον προηγούμενο διαγωνισμό. Γιατί κόντευε τις 3000 λέξεις!

 

Νικόλα, έχω την εντύπωση πως περιορίζεις τη φαντασία σου, και το βρίσκω κακό αυτό γιατί έχεις γόνιμη φαντασία που αντέχει σε προκλήσεις όπως είναι αυτό το, άβολο για σένα, θέμα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μιλήσει κανείς για "χορό" χωρίς να αναφέρεται ούτε στο μπαλέτο ούτε στο χασαποσέρβικο. Σκέψου λίγο τι "μορφές" μπορεί να πάρει η λέξη χορός ή "πού" μπορεί να δει κανείς "χορό" στο σύμπαν. Ο χορός είναι οτιδήποτε ανάμεσα στο να χτυπιέσαι ως χταπόδι με τους ήχους χέβυ μέταλ μέχρι και στο να χτυπιέται μια ολόκληρη φυλή που κάνει ένα μαγικό ενάντια σε κάποια άλλη. ;)

 

Ναρουάλις!!! You're inside my mind?? You are a Betazoid! Hah!! :D

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Dain Stravolaimius (αυτό δεν είναι το καινούργιο όνομα;)

3,000 (ή και περισσότερες, αφού κάποιοι πάλι θα τις περάσουν από τη σημαία) λέξεις Χ 10 ή 12 διηγήματα = χρονοβόρος ανάγνωση για την αξιολόγηση. Θα υπάρξουν λιγότερες αξιολογήσεις ή πιο βιαστικές φοβάμαι.

Καταλαβαίνω βέβαια και την ανάγκη να γραφούν μεγαλύτερα διηγήματα. Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή λύση. Ίσως σε άλλο πλαίσιο που να μην χρειάζεται ανάγνωση και αξιολόγηση;

Link to comment
Share on other sites

Χμ εχω ετοιμη ηδη μια ιστορια, oriental θεματολογιας παλι, με χορο και μου αρεσει παρα πολυ...

 

... αλλα ενω το προσπαθησα ειμαι παντελως ανικανος να βαλω λεξεις σε σειρα ωστε να βγαζουν νοημα τωρα τελευταια :p

 

θα το παλεψω ομως... 14 μερες ειναι αυτες κατι θα γινει :p

Link to comment
Share on other sites

Τώρα εγώ ότι και να πω για το θέμα νομίζω θα είναι λίγο. Έχω έναν ολόκληρο κόσμο στον οποίο η υψηλή μαγεία προέρχεται από το νυχτερινό χορό γυναικών στην παραλλία. Επάνω σε αυτό δηλαδή είναι στημένη σχεδόν όλη η κοινωνία μου. Νομίζω πως το δυσκολότερο θα είναι να αποφασίσω αν θα σας δώσω κάτι από όλα εκείνα τα έτοιμα ή αν θα μου/σας πω κάτι καινούργιο.

Link to comment
Share on other sites

Νikosal said

Dain Stravolaimius (αυτό δεν είναι το καινούργιο όνομα;)

3,000 (ή και περισσότερες, αφού κάποιοι πάλι θα τις περάσουν από τη σημαία) λέξεις Χ 10 ή 12 διηγήματα = χρονοβόρος ανάγνωση για την αξιολόγηση. Θα υπάρξουν λιγότερες αξιολογήσεις ή πιο βιαστικές φοβάμαι.

Heheheheheh. Έτσι δείχνει. Δεν πρόκειται να ξανακάτσω με το κεφάλι ακουμπισμένο σε τοίχους για τσιγάρο!! :lol:

 

Επί του θέματος τώρα. Κατανοητό αυτό που λες Νίκο, αν και νομίζω είναι μικρός ο κίνδυνος. Θέλω να πιστεύω πως οι αναγνώστες των ιστοριών δεν θα τσιγκουνευτούν τα 5 παραπάνω λεπτά που χρειάζονται για να διαβαστεί μια ιστορία 3000 λέξεων (και εννοείται πως επ'ουδενί δεν πρέπει να ξεπεραστεί και αυτό το όριο) από οτι μια ιστορία των 2000 λέξεων. Εξ άλλου όπως έχουμε δει και από άλλους διαγωνισμούς το μεγέθος των ιστοριών ποικίλλει αρκετά από ιστορίες με 800 λέξεις, μέχρι ιστορίες με 2500 λέξεις.

 

Σίγουρα πάνως, παίρνοντας παράδειγμα δικές σου ιστορίες, θα προσπαθήσω να γράψω τη δική μου, με όσο περισσότερη ακρίβεια, συνοχή και σωστή δομή γίνεται. ;)

Aλλά εντάξει δεν ήθελα και να πιέζομαι τόσο με το όριο των 2000 λέξεων γιατί κάπου αισθάνομαι σαν να γράφω flash fiction και όχι short story. :tongue:

 

Nienor said

Νομίζω πως το δυσκολότερο θα είναι να αποφασίσω αν θα σας δώσω κάτι από όλα εκείνα τα έτοιμα ή αν θα μου/σας πω κάτι καινούργιο.

 

Kιάρα, ήδη μ'αρέσει πάρα πολύ η κοινωνία για την οποία μιλάς, και ό,τι κι αν αποφασίσεις να μας δώσεις, για μας θα είναι οπωσδήποτε καινούργιο, οπότε μην κολλάς καθόλου!

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε τις αναλογίες... με όριο τις 2000 έχω δεί μέχρι 2600... άρα με όριο τις 3000 θα έχουμε ιστορίες μέχρι 3800-3900 λέξεις. Εκτός αν η αύξηση είναι εκθετική, βέβαια! :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Είχα κι εγώ ένα διήγημα έτοιμο που είχε χορό στο θέμα του, αλλά ήταν περισσότερο από 2000 λέξεις. Όταν το όριο άλλαξε, πάλι αισθάνθηκα ενοχές γιατί σαν παλιό διήγημα είχα μπόλικο καιρό να το δουλέψω καλά και φαντάστηκα όλους εσάς που θα πασχίζατε από τώρα και δεν το θεώρησα δίκαιο. Τώρα βλέπω πως σαν πρακτική είναι αποδεκτή. Αλλά δεν πειράζει. Χάρη στον διαγωνισμό έβγαλα άλλο ένα ολοκαίνουργιο διήγημα, one more for the road! (Το άλλο θα το βάλω μετά, εκτός διαγωνισμού.)

Link to comment
Share on other sites

Είπαμε Guardian 1 οτι δεν πρέπει να ξεπεραστεί αυτό το όριο με τίποτα. Αν πάλι σας είναι τόσο προβληματικό, τότε επιστρέφουμε στις 2000 λέξεις.

Εγώ πάντως δεν πρόκειται να ξανασφάξω ιστορία που γράφω για να ταιριάξει σε κάποιο όριο λέξεων το οποίο σε ανάλογους διαγωνισμούς σε άλλα φόρα, είναι το ευρέως αποδεκτό όριο για να λέγεται μια ιστορία short story.

 

Iδού και το σχετικό λήμμα στη wikipedia:

 

Determining what exactly separates a short story from longer fictional formats is problematic. A classic definition of a short story is that one should be able to read it in one sitting, a point most notably made in Edgar Allan Poe's essay "The Philosophy of Composition" (1846). Other definitions place the maximum word length at 7,500 words. In contemporary usage, the term short story most often refers to a work of fiction no longer than 20,000 words and no shorter than 1,000.

 

Ο σκοπός είναι να γράψουμε καλές ιστορίες, και οπωσδήποτε αν κάποιος θεωρεί αγγαρεία την ανάγνωσή τους δεν είναι υποχρεωμένος να τις διαβάσει.

Επίσης Νικόλα παρατήρησα πως σχολίασες κάμποσες φορές το εντελώς γραφειοκρατικό μέρος του διαγωνισμού, μία φορά με δυο λόγια το θέμα του διαγωνισμού και καμμία φορά το σχόλιο που σου έκανα πάνω στο θέμα. Αξίζει περισσότερο η ενασχόλησή σου με τα γραφειοκρατικά από την ίδια την ουσία του θέματος του διαγωνισμού?

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Αμάν... πλακίτσα έκανα. Πού είναι ο Αριστοφάνης να με υπερασπιστεί; Εξάλλου, αφού ο διαγωνισμός έχει κανόνες, στα σχόλιά μου θεώρησα σωστό να γράψω και μια προτασούλα για αυτούς. Πού είναι το κακό; Λες και έκατσα με τις ώρες και μελετούσα τι ποσοστό κάθε κειμένου έχει σχέση με το θέμα και μετρούσα τις λέξεις μία προς μία.

 

Και για να μη λέμε μόνο τα χαζά... σκέφτηκα και μια ιστοριούλα που θα μπορούσε να ταιριάξει με το θέμα. Μου ήρθε στις ατελείωτες ώρες εχθές που είχα κενά στο πανεπιστήμιο και την προόριζα για το DnD campaign που διευθύνω, αλλά υποθέτω ότι μετά μπορώ να το γράψω και σα short-story.

Edited by Guardian of the RuneRing #1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είπε κανείς πως είναι κακό να σχολιάζεις τους κανόνες. Απλά να μην αφήνουμε τους κανόνες να γίνονται εμπόδιο στην ουσία του διαγωνισμού που είναι η συγγραφή καλών ιστοριών πάνω στο θέμα που δίνεται κάθε φορά, το οποίο έχει τις δικές του προκλήσεις.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

ETSI! PULL THE STRING!

 

Paidia egw 8elw na symmetasxw poly, alla edw pou eimai den exw kan elliniki grammatoseira. 8a graftei se xeirografo kai kaaapoia stigmi se word.

Link to comment
Share on other sites

Το χειρότερο όλων είναι ότι η μόνη ιστορία που βγάζει κάποιο νόημα, είναι το παραμύθι που είχα ακούσει πριν απο χρόνια με τις βασιλοπούλες που λιώνανε τα παπούτσια τους! Με έχει γειώσει αυτή η ιστορία!

Link to comment
Share on other sites

Ετοιμάζω μια ιστορία, αν και έχω κολήσει λίγο στην μέση... Τι θα γίνει θα βάλει κανείς άλλος τίποτα, ή θα την καταθέση άψητη για να πάρω το χρίσμα;

Link to comment
Share on other sites

έχω μια ιδέα, αλλά ακόμα ψάχνω τη θεωρία (μοντέλο) που την υποστηρίζει (λέμε τώρα...). πού είναι οι σημειώσεις μου βιολογίας γυμνασίου όταν τις χρειάζομαι????

στη χειρότερα, θα βάλω ό,τι κομμάτια θυμάμαι... α, σε 5 μέρες μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής ιστοριών?? ε, καλά, κλασικά τελευταία στιγμή :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Γράφω κι εγώ κάτι αλλά θα το ανεβάσω τελευταία στιγμή, γιατί πρέπει να συγκεντρωθώ στην ομαδική νουβέλα ΕΦ το Σαβατοκύριακο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ξεκινήσει ακόμα. Τελευταία στιγμή ως συνήθως.

Link to comment
Share on other sites

Dain, ίσως έπρεπε να ξεκινήσεις, γιατί στις 19 του μηνός στις 8 το πρωί έρχεται η σειρά σου στην ομαδική.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..