Jump to content

4o Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης


Recommended Posts

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το 4ο ετήσιο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης. Εκτός σοβαρού απροόπτου, φέτος θα διοργανωθεί την Παρασκευή 16 ως την Κυριακή 18 Μαΐου 2008. Για όσους δεν γνωρίζουν:

 • Το φεστιβάλ είναι τόπος συνάντησης των φίλων της επιστημονικής φαντασίας αλλά και γενικότερα του χώρου του φανταστικού
 • Στο τριήμερο που διαρκεί διοργανώνονται πάνω από 15 διαφορετικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν αναγνώσεις διηγημάτων, διαγωνισμούς, προβολές, παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες και άλλα
 • Οι δεκάδες φίλοι της εφ που μαζεύονται στο νησί, όχι μόνο συμμετέχουν ή παρακολουθούν τις εκδηλώσεις, αλλά έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν, να κάνουν παρέα, να δοκιμάσουν το εφ παγωτό του νησιού, να κάνουν μπάνιο, να διαδηλώσουν κατά της καθαρής ατμόσφαιρας στους κλειστούς χώρους και πολλά ακόμα

Θα θέλατε να χάσετε κάτι τέτοιο; Χμ... δεν νομίζω. Παρακολουθήστε στο τόπικ αυτό την προετοιμασία του φεστιβάλ, μάθετε για τις εκδηλώσεις του και τον τρόπο που εσείς μπορείτε να συμμετάσχετε ή να βοηθήσετε και πείτε μας ελεύθερα τις ιδέες σας.

 

Επίσης, σε αυτό το τόπικ θα βρείτε τα πάντα για το περσινό 3ο φεστιβάλ: Από τις προετοιμασίες και τις δηλώσεις συμμετοχής των μελών του φόρουμ, ως τα ρεπορτάζ από το φεστιβάλ και τις... ακυρώσεις δηλώσεων συμμετοχής των μελών του φόρουμ...!

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξη δεν έρχεται, χωρίς ΤΟ Φεστιβάλ!!!

 

Ορκισμένοι φίλοι του ΦΕΦΕ ενωθείτε!!!

 

Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα συνθήματα, αλλά κάνω οικονομία...

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βρείτε 2 λέξεις να κολλήσετε μπροστά ώστε να γίνει ΣΕΦΕΦΕ. ;)

Αν κανονιστει τίποτα είμαι μέσα,λογικά...Όχι τιποτα άλλο αλλά άκουσα έχει καλό παγωτό.Ισχύει ότι τα φανμποηζ και τα φανγκερλζ στο πλοίο απομονώνονται και διαβάζουν ΕΦ μετά μανίας; :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Παραδοσιακά, η πρώτη συνάντηση του φεστιβάλ είναι στο μεγάλο σαλόνι του pool cafe, στην παραλία της Ερμούπολης για την ανάγνωση των μικρών (500αριών) διηγημάτων. Οι συμμετέχοντες καταφθάνουν κατά δεκάδες από το νησί και... την υπόλοιπη Ελλάδα, πολλοί από αυτούς με το απογευματινό highspeed και τις βαλίτσες στο χέρι (ελπίζω φέτος αυτοί να είναι μειοψηφία. Ο πολύς κόσμος να κανονίσει να μη δουλεύει Παρασκευή και να έρθει με την ησυχία του από το πρωί ή και από την προηγούμενη μέρα).

 

Τι περιλαμβάνει το φετινό μενού:

 

-> Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαΐου κατά τις 19:00 (ακριβής ώρα αργότερα)

-> Αφορά ανάγνωση πρωτότυπου, γραμμένου για την περίσταση, πολύ μικρού διηγήματος, μεγέθους μέχρι 500 λέξεων

-> Για την ανάγνωση ο συγγραφέας πρέπει να είναι υποχρεωτικά παρών

-> Επίσης, ο συγγραφέας μπορεί, είτε να διαβάσει ο ίδιος, είτε να κανονίσει με κάποιον άλλο να κάνει για λογαριασμό του την ανάγνωση, είτε να ζητήσει από τους διοργανωτές να αναγνωσθεί το διήγημα από μέλος της ομάδας Μίμου Άπτου (κατά παράδοση!)

-> Το διήγημα πρέπει να έχει σταλεί στην οργανωτική ομάδα, ψηφιακά, έως τη Δευτέρα 12 Μαΐου. Επ αυτού ο συγγραφέας μπορεί φυσικά να κάνει μικρές διορθώσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή

-> Η σειρά ανάγνωσης καθορίζεται με κλήρωση - τους κλήρους τραβούν αθώες κορασίδες του νησιού ή εκ των επισκεπτών

-> Το πιο ωραίο της υπόθεσης φυσικά είναι το τεράστιο ανακάτεμα του κόσμου, με κέφι, καλωσορίσματα, φιλιά, "πού είσαι", "τι γίνεσαι" , άφθονη μπύρα κλπ.

 

Δυο αλλαγές για φέτος

α) Για να συμμετάσχει ένα διήγημα, πρέπει να είναι έως 500 λέξεων. Αλλά επειδή φέτος ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, δίνουμε μπόνους 30 λέξεις. Έτσι, τα 500άρια γίνονται 530άρια, με ευθύνη του αξιότιμου υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Προσοχή: Ο κανόνας (οι παλιοί το ξέρουν) τηρείται αυστηρά και τα διηγήματα 531 λέξεων κόβονται

β) Μέχρι πέρσι, τα μικρά διηγήματα ήταν ελεύθερα θέματος (επιστημονικής φαντασίας, εννοείται). Φέτος τίθεται περιορισμός: Τα διηγήματα πρέπει να έχουν κάποιο κωμικό στοιχείο. Να χαρακτηρίζονται από χιούμορ, φαιδρότητα, ιλαρότητα, να περιλαμβάνουν ενδεχομένως αστείες καταστάσεις, να βγάζουν γέλιο, έστω και αν δεν είναι κατά κύριο λόγο εύθυμα ή διασκεδαστικά (δηλ. μπορεί να περιγράφουν ακόμα και ένα τραγικό γεγονός, αλλά σε κάποιο σημείο να γίνονται κωμικά, οπότε είναι αποδεκτά).

 

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την περσινή εκδήλωση με τα 500άρια, δεν θα αναρωτηθούν γιατί τέθηκε αυτός ο χαρακτήρας στα διηγήματα: Ταιριάζει με την ατμόσφαιρα!

Link to comment
Share on other sites

Καταγγέλω τους οργανωτές του ΦΕΦΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο να βλάψουν την Οικονομία μας και φυσικά την Κοινωνία μας, αλλά και καθέναν από τους Πολίτες-Καταναλωτές. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται πως ο Πληθωρισμός που δεν ξεπερνάει σε καμία περίπτωση το 4% δικαιολογεί την αύξηση των λέξεων από 500 σε 530. Το ποσοστό της αύξησης που επιβάλλουν είναι διπλάσιο του πραγματικού πληθωρισμού και φυσικά θα παραπεμφθούν - εκτός από την χλεύη του Λαού - και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αν χρειαστεί και στον Εισαγγελέα. Δεν έχω να δηλώσω προς το παρόν κάτι άλλο, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Για τρίτη φορά η χοροθεατρική ομάδα "Ακροποδητί" θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας μια παράσταση που έχει γράψει και δουλέψει / προετοιμάσει σκληρά εδώ και πολύ καιρό: Την "τυφλόμυγα" σε σκηνοθεσία και χορογραφία Αγγελικής Σιγούρου και κοστούμια της Μυρτώς Μπελοπούλου. Όσοι θυμούνται την περσινή παράσταση στο προαύλιο του Βιομηχανικού Μουσείου σίγουρα δεν θα χάσουν τη φετινή, που θα γίνει στον (επίσης εξαιρετικό) χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Δυο λόγια για την υπόθεση και θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία αργότερα: Στο μέλλον, η διαφθορά έχει τυφλώσει τους ανθρώπους, που αναγκάζονται πλέον να ζούνε προσκολλημένοι σε έναν τοίχο, μη μπορώντας ποτέ να κινηθούν χωρίς αυτόν. Εκεί γεννιούνται, εκεί συναντούν άλλους ανθρώπους, εκεί ονειρεύονται κι εκεί τελικά πεθαίνουν. Όσο διαρκεί η ζωή τους στον τοίχο, μια μουσική έξω και μακριά απ’ αυτόν, τους υπαγορεύει κάθε τους κίνηση -εφόσον η ακοή είναι τώρα η κυρίαρχη όλων των αισθήσεων- και τους καταδικάζει εντέλει σ’ ένα αιώνιο παιχνίδι: όσο ακούγεται η μουσική, το σώμα κινείται, αναζητώντας την πηγή της. Χορεύουν: Ναταλία Αθανασιάδου, Ιωάννα Αντώναρου, Νατάσσα Καραγιώργη, Χριστίνα Νικολιά, Λουκία Παπαγεωργίου, Μάντη Παπανδρέου, Αγγελική Σιγούρου, Βιβή Σκλιά, Αντιγόνη Χούνδρη.

Στο μεταξύ αναρωτιέμαι αν έχει ξεκινήσει κανείς να σκέφτεται τη συμμετοχή του στα πολύ μικρά διηγήματα, βλ. μήνυμα παραπάνω.

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

(...) και φυσικά θα παραπεμφθούν - εκτός από την χλεύη του Λαού - και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αν χρειαστεί και στον Εισαγγελέα. Δεν έχω να δηλώσω προς το παρόν κάτι άλλο, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ.

 

Σε ποια Επιτροπή Ανταγωνισμού θα παραπεμφθούν; Αυτήν που έτρεχε η ίδια στον εισαγγελέα;

Link to comment
Share on other sites

Έχω έτοιμο το (χιουμοριστικό) 500άρι μου από τον προηγούμενο Αύγουστο...

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ έχω έτοιμο ένα χιουμοριστικό από πέρυσι...

Φέτος όμως θα γράψω ακόμα καλύτερο.... (μάλλον)

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ έχω έτοιμο ένα χιουμοριστικό από πέρυσι...

Φέτος όμως θα γράψω ακόμα καλύτερο.... (μάλλον)

 

 

α) Μπράβο!

β) Μην ξεχνάτε ότι λόγω πληθωρισμού και ισχυρού ευρώ, σε συνδυασμό με το υψηλό euribor φέτος οι λέξεις έχουν γίνει 530.

γ) Ξεχάστε δημοσιευμένα κείμενα, ακόμα και σε φόρουμ. Αυτά τα "σύμφωνα με το έθιμο δεν θεωρούνται δημοσιευμένα κλπ" δεν αφορούν το φεστιβάλ

δ) Μην ξεχνάτε ότι η ανάγνωση γίνεται μόνο παρόντος του συγγραφέα

ε) Τέλος, θυμίζω, τα διηγήματα όχι σώνει και καλά χιουμοριστικό, αλλά

να έχουν κάποιο κωμικό στοιχείο. Να χαρακτηρίζονται από χιούμορ, φαιδρότητα, ιλαρότητα, να περιλαμβάνουν ενδεχομένως αστείες καταστάσεις, να βγάζουν γέλιο, έστω και αν δεν είναι κατά κύριο λόγο εύθυμα ή διασκεδαστικά (δηλ. μπορεί να περιγράφουν ακόμα και ένα τραγικό γεγονός, το οποίο μπορεί να έχει και την κωμική του πλευρά, ή να βγάζουν μες την κατήφεια ένα ξέσπασμα γέλιου, οπότε είναι αποδεκτά).
Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Επέτειος: Σε τριάντα μέρες ανοίγει τις πόρτες του το 4ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης

Link to comment
Share on other sites

Blog του Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας Ερμούπολης

Φανταστείτε, όσοι έχετε δει το Rome, εκείνο το... παχουλό τελάλη που ανακοίνωνε της ειδήσεις της εποχής:

Προσοχή πολίτες. Ο αγαπημένος μας ηγέτης, Οκταβιανός Αύγ... ε.... συγνώμη, nikosal, ανακοινώνει ότι δημιουργήθηκε blog για το φεστιβάλ 2008 το οποίο θα φροντίζουν καθημερινά αυτός και τρεις πραιτοριανοί, εκ των οποίων οι δύο τα μέλη του φόρουμ (λατινικό, ταιριάζει, έτσι;) Πικέι και Μμαν. Τρέξτε, αγκαλιάστε το blog, ενημερωθείτε, συζητήστε ελεύθερα!

 

Εννοείται: Καμιά είδηση δεν θα λείπει από το φόρουμ μας. Απλά το blog θα παίξει το ρόλο της ιστοσελίδας του φεστιβάλ, που υπήρχε στις διοργανώσεις 1-3.

 

Edit: Αμάν ο τελάλης ξέχασε τη διεύθυνση. Είναι

Sf Blog

Η πρώτη λέξη προκύπτει προφανώς από τα αρχικά του 2008 Science Fiction Syros Festival

Edited by nikosal
Link to comment
Share on other sites

Μας έλειψαν πέρσι, λόγω καταλήψεων. Οι φοιτητές του εργαστηρίου Σχεδίου & Χρώματος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης (το τοπικό τμήμα του πανεπιστήμιου Αιγαίου) συμμετέχουν και φέτος για τρίτη φορά στο φεστιβάλ. Είχαν πάρει ξανά μέρος στην 1η και 2η διοργάνωση, γεμίζοντας μεγάλες αίθουσες με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Το θέμα που έχουν επιλέξει αυτήν τη φορά είναι “Έρωτας στο Διάστημα”. Η έκθεσή τους περιλαμβάνει γυναικείες και αντρικές φιγούρες, γήινες, μεταλλαγμένες ή και εξωγήινες να αιωρούνται στο χώρο. Τα έργα είναι ζωγραφισμένα σε επίπεδα κομμάτια ξύλου τα οποία έχουν κόψει οι φοιτητές στα σχήματα των μορφών που έχουν επιλέξει. Παράλληλα με αυτήν την εγκατάσταση εκτίθενται σχέδια μεγάλων διαστάσεων και εγκαταστάσεις με το ίδιο θέμα. Υλικά: μολύβια, παστέλ, μελάνια, μεικτές τεχνικές, σχέδια στον υπολογιστή και ηλεκτρονικές εκτυπώσεις.

Φέτος, η έκθεση θα γίνει (όπως και το 2005) στην Πινακοθήκη Κυκλάδων. Το 2006 είχε γίνει στο Κτίριο Κορνηλάκη του Βιομηχανικού Μουσείου.

Οι προσδοκίες μου: μια πρωτότυπη, χορταστική έκθεση, γεμάτη ζωντάνια που δίνουν τα έργα και οι δεκάδες φοιτητές που συνωστίζονται στους χώρους της όλη την ώρα.

Με τους πρωτοετείς συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της έκθεσης η Φλωρεντία Οικονομίδου και η Έλσα Χαραλάμπους που διδάσκουν το μάθημα.

Link to comment
Share on other sites

Οι προσδοκίες μου: μια πρωτότυπη, χορταστική έκθεση, γεμάτη ζωντάνια που δίνουν τα έργα και οι δεκάδες φοιτητές που συνωστίζονται στους χώρους της όλη την ώρα.

 

Και μπουφές με το κρασί; :eat:

Link to comment
Share on other sites

Το αniμasyroς κάνει το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας στην Ερμούπολη και μας δίνει μια πρόγευση από τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση του ερχόμενου Σεπτεμβρίου (πάντα στην Ερμούπολη)! Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Εμψύχωσης (Animation) αniμasyroς θα παρουσιάσει αντιπροσωπευτικές ταινίες animation, ελλήνων και ξένων δημιουργών με κύριο άξονα το στοιχείο της φαντασίας. Με μια συλλογή ταινιών μικρού μήκους για μικρούς και μεγάλους, το φεστιβάλ μας εισάγει στον μαγικό κόσμο της εμψύχωσης και μας προϊδεάζει για το τι θα παρακολουθήσουμε στην πρώτη του διοργάνωση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο αniμasyroς 1.0! Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες που θα προβληθούν, σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Διαγωνισμός συγγραφής εφ διηγήματος, στα πρότυπα του περσινού πετυχημένου διαγωνισμού, στο 3ο φεστιβάλ.

 

 

 

 

 

Μια σημαντική διαφορά όμως του περσινού από τον φετινό διαγωνισμό: Φέτος το θέμα θα δοθεί ακριβώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (πέρσι είχε δοθεί με την έναρξη του χρόνου συγγραφής) και έτσι οι επίδοξοι διαγωνιζόμενοι θα έχουν μια νύχτα να “sleep on their idea” (ή, εναλλακτικά, να χάσουν τον ύπνο τους). Στόχος είναι να γραφούν ακόμα καλύτερα διηγήματα από πέρσι. Αναλυτικά οι κανόνες:

 

 • Η τριμελής επιτροπή του διαγωνισμού (λεπτομέρειες για τη σύνθεση αργότερα) συσκέπτεται και ανακοινώνει το θέμα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, την ώρα που η κατανάλωση του επίσημου παγωτού του φεστιβάλ 2008 έχει χτυπήσει κόκκινο. Για να μην υπάρξει διαρροή των θεμάτων, τα οργανωτικά της σύσκεψης αναλαμβάνει επιτροπή του ελληνικού υπουργείου Παιδείας
 • Οι συγγραφείς έχουν δικαίωμα να σκεφτούν (και μόνο να σκεφτούν) το διήγημά τους, όλο το βράδυ
 • Την επομένη μέρα, Σάββατο, ώρα 10:15 ξεκινά ελεύθερα η προσέλευση στο γνωστό ίντερνετ καφέ της παραλίας, όπου εκεί και μόνο εκεί θα λάβει χώρα η συγγραφή
 • Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους είναι δυο ώρες και ένα τέταρτο (δηλ. ως τις 12:30)
 • Ευνόητο είναι ότι δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τις βραδινές σημειώσεις, usbάκια, σκονάκια κλπ. Με δυο λόγια, η προετοιμασία μπορεί να είναι μόνο “πνευματική”, όπως αρμόζει σε γνήσιους έλληνες αθλητές του πνεύματος
 • Στις 12:30 η επιτροπή παραλαμβάνει τα διηγήματα και έχει 24 ώρες να ανακοινώσει το νικητή.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανάλογη συμμετοχή με πέρσι, ή και ακόμα μεγαλύτερη και ότι θα προκύψουν (με την αλλαγή του κανόνα που δίνει χρόνο σκέψης στους συγγραφείς) καλύτερα διηγήματα. Να θυμίσω ότι το περσινό νικητήριο διήγημα (του Αλέκου Παπαδόπουλου) καθώς και εκείνα των φιναλίστ Κώστα Χαρίτου και Ντίνου Χατζηγιώργη είχαν κατόπιν δημοσιευθεί στο "9".

 

Επίσης, κάτι που αφορά ειδικά το φόρουμ: Πέρσι είχαμε και δεύτερη, χωριστή κατηγορία διαγωνιζομένων, ηλεκτρονικά, μέσω του φόρουμ. Σε αυτήν είχε κερδίσει ο mistseeker. Ελπίζω να βρω ένα τρόπο να προσαρμόσω τους κανόνες, ώστε να είναι εφικτή και φέτος η συμμετοχή των φορουμιτών.

Link to comment
Share on other sites

Μια σημαντική διαφορά όμως του περσινού από τον φετινό διαγωνισμό: Φέτος το θέμα θα δοθεί ακριβώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής

Επειδή πέρσυ λόγω των πολλών συμμετοχών, οι διαθέσιμοι υπολογιστές, ίσα που έφτασαν, σκοπέυω να φέρω τον laptop μου μαζί. (Επίσης για γούρι: ο περσινός νικητής έγραψε στον laptop του :-)). Πώς θα διασφαλίσει το Φεστιβάλ ότι δεν θα έχω έτοιμο το διήγημα στον υπολογιστή μου από την προηγούμενη νύχτα; Αν απαγορευτούν οι προσωπικοί υπολογιστες, υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι όσοι θα ήθελαν. Είμαι καλός δικηγόρος του διαβόλου, ε;

Link to comment
Share on other sites

Μπορούν να γράψουν στον υπολογιστή αλλουνού!Αλλά και πάλι το ποιός θα είναι ο υπολογιστής είναι ένα θέμα.Πάντως μπορεί να γίνει κλήρωση για το ποιός θα γράψει πού,με τους φορητούς να παίρνουν μέρος όπως οι desktop.Επίσης μπορόυν να γράψουν σε ένα χαρτί,γιατί όχι...

Να δω σκονάκι,διήγημα σε σμίκρυνση,διήγημα γραμμένο στο μπούτι της νεαρής διαγωνιζόμενης,διήγημα γραμμένο στο χώρο των εξετάσεων και τι στον κόσμο!LOL

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα στο μπούτι

 

Μμαν, μη σε νοιάζει παιδί μου, έχω απαντήσεις για όλα. Φυσικά και θα φέρεις το λάπτοπ σου αν σε βολεύει. Από την άλλη, μπορώ να κανονίσω, 1, 2, 3, πολλά ίντερνετ καφέ.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μπορόυν να γράψουν σε ένα χαρτί,γιατί όχι...

Βάλτε με να γράψω με το δεξί, κρεμάστε με ανάποδα και δώστε μου ένα πληκτρολόγιο, δέστε μου τα μάτια, υποχρεώστε ακόμα και να γράψω ρεαλιστική λογοτεχνία (γιακς!), αλλά μη με βάλετε να γράψω σε χαρτί! Την τελευταία φορά που το έκανα ήταν το... 1987 κι όσο νά 'ναι, έχω ξεσυνηθίσει κομμάτι...

(Υ.Γ. Ένας ή δύο συμπαθείς μεν, για δέσιμο δε, συνάδελφοι, πέρσυ στη Σύρο έγραψαν αλήθεια σε χαρτί!)

Link to comment
Share on other sites

Ωραία λοιπόν...

Νίκο,βάλε κι αυτό στα events του φεστιβάλ.

Ο Μμαν θα κρεμαστεί ανάποδα και με δεμένα τα μάτια του θα κρατάει με το αριστερό του ένα πληκτρολόγιο και με το δεξί θα πληκτρολογεί το διήγημα που θα τον καταδικάσει σε αιώνια αιχμαλωσία στην κόλαση του mainstream.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία λοιπόν...

Νίκο,βάλε κι αυτό στα events του φεστιβάλ.

Ο Μμαν θα κρεμαστεί ανάποδα και με δεμένα τα μάτια του θα κρατάει με το αριστερό του ένα πληκτρολόγιο και με το δεξί θα πληκτρολογεί το διήγημα που θα τον καταδικάσει σε αιώνια αιχμαλωσία στην κόλαση του mainstream.

Χαχαχαχαχα! Λοιπόν αυτό ήταν πραγματικά καλό! Να προσθέσω την τελευταία πινελιά: Ο υπολογιστής θα είναι ο Amstrad 1512 (με δύο floppy 5,25" και φυσικά χωρίς σκληρό) που είχα πίσω στα 1987...

Τα πάντα στον βωμό της Ε.Φ....

Μην χάσετε αυτό το μοναδικό event! Πλημμυρίστε την Σύρο!

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχαχα! Λοιπόν αυτό ήταν πραγματικά καλό! Να προσθέσω την τελευταία πινελιά: Ο υπολογιστής θα είναι ο Amstrad 1512 (με δύο floppy 5,25" και φυσικά χωρίς σκληρό) που είχα πίσω στα 1987...

Τα πάντα στον βωμό της Ε.Φ....

Μην χάσετε αυτό το μοναδικό event! Πλημμυρίστε την Σύρο!

 

Μήπως να φέρω τον Amstrad 464 με το κασετόφωνο που είχα κάπου το 85-86?

Link to comment
Share on other sites

Σιγά, όλα αυτά είναι πολύ μοντέρνα πράγματα. Εγώ θα φέρω το τετράδιο Φοίνιξ με μπλε εξώφυλλο που είχα στο δημοτικό.

Link to comment
Share on other sites

Στις 10-13 Απριλίου διοργανώθηκε στην Αθήνα (στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος) το 3ο διεθνές φεστιβάλ ταινιών επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας, μικρού και μεγάλου μήκους (γνωστό ως SFF Rated 2008). Οι διοργανωτές του συμμετέχουν στο φεστιβάλ μας, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν εκεί. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα (τίτλος, σκηνοθέτης, χώρα παραγωγής):

Zombie, Chris Armstrong, ΗΠΑ

Droomtijd, Tom Van Avermaet, Βέλγιο

Epicac, Will Tully, HΠΑ

The big forever, Robert Glassford & Timo Langer, Μεγάλη Βρετανία

Victor Y LA Maquina, Carlos Talamanca, Ισπανία

Simulacra, Tatchapon Lertwirojkul, HΠΑ

The Un-Gone, Simon Bovey, Μεγάλη Βρετανία

Forced Alliance, Gerry Santos & Randolph Bookman, ΗΠΑ

 

Συνολική διάρκεια εκδήλωσης ~90 λεπτά

Σημειωτέον ότι το πρώτο φιλμάκι, Ζόμπι, κέρδισε το βραβείο κοινό στο φετινό sff rated.

 

Να προσθέσω δυο λόγια για την εκδήλωση: Τα προηγούμενα χρόνια οι προβολές έγιναν στην αίθουσα Αλέξανδρος Παναγούλης του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης. Ίσως φέτος μετακομίσουμε, για ακόμα καλύτερα. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το πλήθος του κόσμου που κάθε χρόνο παρακολουθεί τις μικρού μήκους (δεν πέφτει καρφίτσα και πολλοί μένουν όρθιοι, δυστυχώς) και η σχεδόν ομόφωνη εκτίμηση για το ποιοτικό άλμα που έχει γίνει σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια (με το κοινό μας να έχει πλέον εξοικειωθεί με το είδος, θα του ζητήσουμε πρώτη φορά να επιλέξει και αυτό την καλύτερη ταινία).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..