SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece: Το Ταξίδι του Λουκά και της Φωτεινής - SFF.gr - Επιστημονική Φαντασία & Φανταστικό (ΣΦΦ) - Science Fiction Fantasy Greece

Jump to content

Καλό καλοκαίρι ! (Το αφήνω εκεί για να ξεγελιέμαι λίγο ακόμα!)
  • (3 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Το Ταξίδι του Λουκά και της Φωτεινής Rate Topic: -----

#1 User is offline   Παρατηρητής 

• Once and Future Traveller
  • Group: Moderators
  • Όνομα:Γιώργος

Posted 01 May 2010 - 21:38

Posted Image

Γράφτηκε, ολοκληρώθηκε, διορθώθηκε, εκτυπώθηκε και μερικές μέρες πριν απεστάλη προς ορισμένους εκδοτικούς οίκους. Έπειτα από δύο περίπου χρόνια δουλειάς, το πρώτο βιβλίο από τη σειρά Το Τραγούδι του Χρόνου, όπως και οι δυο μικροί πρωταγωνιστές του, μόλις που ξεκίνησε το δικό του ταξίδι.
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα (φαινομενικά) νεανικό μυθιστόρημα φαντασίας που εξιστορεί τις περιπέτειες του Λουκά και της Φωτεινής σε έναν Αλλόκοσμο που ονομάζεται Νοέλα και απειλείται από το αρχαίο κακό του οποίου η αφύπνιση συμπίπτει με τον ερχομό των παιδιών. Το κακό αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Χρόνο, μαζί με τους ακόλουθους του, που ως σκοπό έχει να αφανίσει κάθε χάρη και αρετή της Νοέλα, μαζί και όλη της τη μαγεία.
Είναι σίγουρο πως το ταξίδι του βιβλίου, όπως αντίστοιχα και των ηρώων του, θα είναι δύσκολο και σχεδόν αβέβαιο το αν θα φτάσει τελικά στον επιθυμητό προορισμό του, καθώς τα εμπόδια είναι πολλά και οι συγκυρίες όχι τόσο ευνοϊκές Όμως ελπίζω πως η ιστορία αυτή θα καταφέρει να μιλήσει στο παιδί που πιθανώς να ζει ακόμα στην καρδιά κάποιου αναγνώστη ώστε να βοηθήσει τα αδέλφια να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί με άλλους, μικρούς και μεγάλους. Στο κάτω κάτω, όπως έχω μάθει καλά ως τώρα, τίποτα δεν είναι εύκολο και κάθε όνειρο είναι κι αυτό από μόνο του ένα μακρινό ταξίδι.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους-συγγραφείς, Παναγιώτη Κροκίδα (Sileon), Γιάννη Πλιώτα (Arachnida), Αντώνη Πάσχο (Solonor) και Ευθυμία Δεσποτάκη (Naroualis), που βοήθησαν ο κάθε ένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το βιβλίο να ξεκινήσει την αναζήτηση του. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη οφείλω στον καλό μου φίλο Λευτέρη Κεραμίδα (Electroscribe), για τις αλλεπάλληλες αναγνώσεις, την επιμέλεια και πιο πολύ για το ενδιαφέρον που έδειξε από την αρχή έως σήμερα.
Και βέβαια ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην Κατερίνα που φυλάει τη Νοέλα στην καρδιά της.

Λοιπόν...καλό ταξίδι.

Far away in space
I ride on,
Time is chasing us all,
It's not quite how it seems
It's just a dream

...Rise up my sister,
Let's cross the border...

Oh far beyond there's a star in dying sun

Blind Guardian -This Will Never End

This post has been edited by Παρατηρητής: 02 May 2010 - 17:43

http://talesofabrokenswordblospot.com - Ιστορίες ενός Σπασμένου Ξίφους

You’re chasing twilight and you know
You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

• (3 Pages) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Other Replies To This Topic

#21 User is offline   Sileon 

• Group: Members
  • Όνομα:Παναγιώτης

Posted 04 May 2010 - 08:37

Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος με, πραγματικά, ένα δικό του όραμα. Όλα τα ερεθίσματα απο τις αγαπημένες του μουσικές και αναγνώσματα τον έχουν ποτίσει και τον έχουν διαμορφώσει, πλάθοντας ένα χαρακτήρα ακέραιο, ρομαντικό.
Είναι παραμυθάς ο Γιώργος από τους λίγους. Ο άνθρωπος που βάζει το παραμύθι στη ζωή του - ακόμα και όταν αναφέρεται σε περιστατικά του δικού του βίου, αφηγείται με ζεστασιά και ομορφιά.
Ξέρω, βέβαια, πως τα καλύτερα παραμύθια θα τα ακούσει η κόρη του, όμως είμαι σίγουρος πως τούτη εδώ η προσπάθεια θα είναι κάτι πολύ δυνατό.

Καλή επιτυχία, φίλε!

"We are the wounds and the great cold death of earth"

#22 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 04 May 2010 - 20:10

Παιδιά, να είστε όλοι καλά. Το λιγότερο που μπορώ να πω σε όλους, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, είναι ευχαριστώ.
Όπως σωστά ανέφερε ο Μιχάλης (ο Μμαν) το ταξίδι θα είναι δύσκολο εκεί έξω, στην εκδοτική πραγματικότητα. Ναι μεν, το παιδικό έχει ζήτηση, όπως είπε και ο Κώστας (Khar) αλλά τα πράγματα είναι πιο κοντά στα λόγια του Χείρωνα. Οι περισσότεροι Έλληνες συγγραφείς παιδικών βιβλίων που εκδίδονται, εάν προσέξετε, έχουν τριβή στο χώρο ως δάσκαλοι, παιδαγωγοί, ξέχωρα από το γεγονός ότι είναι γυναίκες. Πέρα από αυτά, το Τραγούδι το Χρόνου, εκτός του ότι πρόκειται για σειρά (και μάλιστα φάνταζι), έχει και μια άλλη ιδιαιτερότητα που θα το δυσκολέψει στην επιλογή: είναι χριστουγεννιάτικο...! Συνήθως τα χριστουγεννιάτικα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά το πολύ μέχρι 10-12, είναι μικρά και σύντομα και κάθε χρονιά βγαίνουν με το κιλό. Από την άλλη, για να γυρίσουμε στο θέμα του νεανικού φάνταζι, οι εκδότες προτιμούν τις μεταφράσεις μιας και μπορούν να τις πουλήσουν πολύ πιο εύκολα. Δεδομένου κιόλας πως η νέα τάση στο νεανικό φάνταζι απαιτεί βρυκόλακες και πλάσματα του σκότους, είναι αβέβαιο εάν τα αδελφάκια περάσουν στις οντισιον.
Δεν πειράζει, στοχεύουμε στο απίθανο, όπως έλεγε και ο Μμαν! Τουλάχιστον θα ξέρω πως προσπάθησα.
Ευχαριστώ και πάλι.

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#23 User is offline   christina 

• Όνομα:ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Posted 04 May 2010 - 21:01

Αν το πιστεύεις πως θα βρει το δρόμο του, η ιστορία των παιδιών που γέννησες με τη φαντασία σου, τότε αυτό σίγουρα θα γίνει. Ίσως, όχι, με τον πρώτο εκδοτικό που θα επιλέξεις, αλλά σίγουρα, όλο και κάποιος, θα βγάλει τις παρωπίδες του και θα ενδιαφερθεί πραγματικά.

Να σου πω...είναι ένας εκδοτικός οίκος, ίσως και να τον έχεις ακούσει, που ψάχνει για πρωτότυπα παραμύθια, είναι του Μουρατίδη. Οι εκδόσεις λέγονται Τετράγωνο. Δεν κοιτάς κι εκεί, να τους στείλεις αντίτυπα?

http://www.ekdoseist...no.gr/about.php

#24 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 04 May 2010 - 21:12

View Postchristina, on 04 May 2010 - 22:01, said:

Να σου πω...είναι ένας εκδοτικός οίκος, ίσως και να τον έχεις ακούσει, που ψάχνει για πρωτότυπα παραμύθια, είναι του Μουρατίδη. Οι εκδόσεις λέγονται Τετράγωνο. Δεν κοιτάς κι εκεί, να τους στείλεις αντίτυπα?

Χα, η πλάκα είναι πως πέρασε ο ίδιος ο Μουρατίδης από το μαγαζί, πριν λίγες μέρες, για να δειγματίσει τα νέα του βιβλία. Δεν μίλησα με τον ίδιο αλλά με μια κοπέλα της οποίας έκδωσε τα διηγήματα. Ωραίες δουλειές αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό που ψάχνω...ούτε κι εγώ αυτό που ψάχνουν εκείνοι.
Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#25 User is online   Nihilio 

• ΚΘουλου Σέκτα
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 04 May 2010 - 22:46

View PostΠαρατηρητής, on 04 May 2010 - 22:12, said:

View Postchristina, on 04 May 2010 - 22:01, said:

Χα, η πλάκα είναι πως πέρασε ο ίδιος ο Μουρατίδης από το μαγαζί, πριν λίγες μέρες, για να δειγματίσει τα νέα του βιβλία. Δεν μίλησα με τον ίδιο αλλά με μια κοπέλα της οποίας έκδωσε τα διηγήματα. Ωραίες δουλειές αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό που ψάχνω...ούτε κι εγώ αυτό που ψάχνουν εκείνοι.
Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Από όσο ξέρω "ψάχνουν νέους ανθρώπους" και έχουν βγάλει και παιδικά βιβλία. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγει.
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant

#26 User is offline   christina 

• Όνομα:ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Posted 06 May 2010 - 19:50

Όντως δεν έχεις να χάσεις κάτι...δοκίμασε το κι ίσως να εκπλαγείς. Απ' ότι λένε οι ίδιοι στην εισαγωγή του site, ψάχνουν για πρωτότυπα παραμύθια, τα οποία ΙΣΩΣ δεν θα αποκτούσαν την προσοχή που θα έπρεπε, αν αξιολογούνταν απο τους μεγαλύτερους οίκους και αν ποτε βρεις την τύχη σου εκεί, θα σε ακολουθήσω κι εγω, για ένα παραμύθι που αυτη τη στιγμή αξιολογείται απο εναν άλλον εκδοτικό και με ενημέρωσαν οτι ναι μεν τους άρεσε αλλα θα μου απαντήσουν σε λιγους μήνες...

#27 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 06 May 2010 - 20:19

Ναι οκ, κάτι τέτοια τα έχω δει/ακούσει και σε άλλους μικρούς και νεοσυστατους εκδοτικους που στην τελική σε κάνουν να συχτηριάζεις από την απρόσμενη συμπεριφορά τους, με αποτέλεσμα να προτιμάς τους μεγάλους.
Ελπίζω πάντως ο Μουρατίδης να αποτελεί εξαίρεση. Άλλωστε και ο ίδιος έχει γράψει μια σειρά νεανικού ψιλοφάνταζι ( Ο Μικρός Αλκιβιάδης, εκδ Καστανιώτη) που έχει φτάσει στα δυο βιβλία.

Σημασία έχει, είτε στείλεις το βιβλίο σε μεγάλο είτε σε μικρό, σε τι χέρια θα πέσει. Ποιος είναι ο άνθρωπος που το διαβάζει.

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#28 User is offline   Nienor 

• Όνομα:Κιάρα

Posted 23 May 2010 - 09:59

Καλοτάξιδο Γιώργο :)

Εύχομαι όταν η μικρούλα θα μπορεί να διαβάσει να έχει όχι μόνο κάνα δυο από τη σειρά εκδομένα, αλλά να κοντεύεις να την τελειώσεις, να προσπαθείς να προλάβεις προσθεσμίες και να βάλει το χεράκι της η κορούλα σου στο τέλος της πανέμορφη χριστουγεννιάτικης ιστορίας σου για να σε βοηθήσει να την ολοκληρώσεις :)

#29 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 28 May 2010 - 13:57

Σήμερα, ένα μήνα και μία μέρα από τότε που ταχυδρόμησα τα χειρόγραφα, έλαβα ένα ταχυδρομικό φάκελο από τον έναν εκ των τριών εκδοτικών. Δεν χρειάστηκε να τον ανοίξω για να καταλάβω εάν η απάντηση ήταν θετική ή αρνητική. Ο φάκελος είχε το ίδιο μέγεθος με εκείνον που τους είχα στείλει και ζυγίζοντας τον με το μάτι κατάλαβα πως περιείχε μέσα το χειρόγραφο.
Όντως, μέσα στο φάκελο υπήρχε το χειρόγραφο, άθικτο, ατσαλάκωτο και χωρίς σημειώσεις. Μαζί βρισκόταν κι ένα σύντομο σημείωμα που έγραφε:

26-5-2010
Αγαπητέ κύριε
ευχαριστούμε που προτιμήσατε τον εκδοτικό μας οίκο για να την υποβολή του έργου σας. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να το συμπεριλάβουμε στο εκδοτικό μας πρόγραμμα.

και το Ταξίδι συνεχίζεται...

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#30 User is offline   Διγέλαδος 

• Όνομα:Alex

Posted 28 May 2010 - 14:36

τουλάχιστον απάντησαν ... Posted Image

Ονειρολόγιο, συλλέκτης ονείρων
UrbanWolf.wordpress.com
(Το νυχτολόγιο ενός λύκου στην Αθήνα)

#31 User is online   Nihilio 

• ΚΘουλου Σέκτα
  • Όνομα:Μιχάλης

Posted 28 May 2010 - 14:40

Κουράγιο Γιώργο, πού θα πάει, θα έρθει και η θετική απάντηση.
Posted Image

- Civilised men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.

R.E. Howard - The Tower of the Elephant

#32 User is online   heiron 

• Honi soit qui mal y pense
  • Όνομα:Γιαννης

Posted 28 May 2010 - 14:49

Ηταν οικος που βγαζει παρομοια βιβλια;Γιατι η απαντηση του μου μοιαζει σαν "σορρυ φιλε...εμεις δε βγαζουμε τετοια".
Now it is done and I am here.I shall always be here .
And if, as wise men tell me, time is cyclic,then I shall one day return to part of the cycle
I knew as twentyfirst century,for (it was no wish of mine) I am immortal.

#33 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 28 May 2010 - 15:52

Διγέλαδε@ ναι όντως, κάτι είναι κι αυτό! Απάντησαν και άμεσα μάλιστα, δηλαδή σε έναν μήνα. Πολύ πιθανόν να μην το άνοιξαν και καθόλου. Να διάβασαν το cover letter, να είδαν πως δεν τους ενδιαφέρει και να το επέστρεψαν. Ήταν τυπικοί κι αυτό έχει σημασία.

Νιχίλιο @ που θα πάει, θα φτάσω μια μέρα κι εγώ στο Μαύρο Πύργο.

Heiron@ έχουν βγάλει πολλά βιβλία του χώρου, συγκεκριμένα του νεανικού. Έχουν φέρει τις σειρές Septymus Heap, Lemony Snicket, Sebastian Dark και πρόσφατα την Αλίκη του Μπάρτον σε ένα μικρό χαριτωμένο σκληρόδετο βιβλιαράκι. Επίσης ήταν εκείνοι που έβγαλαν το βιβλίο του Βανέλλη το οποίο κέρδισε και το βραβείο. Ο λόγος για τα Ελληνικά Γράμματα.
Δεν πειράζει. Το γαμώτο είναι πως από όσους το έχω στείλει, αυτός ο εκδοτικός ήταν ο πρώτος στη δική μου προτίμηση. Το αστείο ήταν πως στο φάκελο έγραψαν Πειρεάς αντί για Πειραιάς. ^_^

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#34 User is online   heiron 

• Honi soit qui mal y pense
  • Όνομα:Γιαννης

Posted 28 May 2010 - 16:28

Xμ,κριμα τοτε.Φυσικα βγαζουν κυριως ξενη λογοτεχνια του ειδους,περα απο του Βανελη δηλαδη.Παντως με την επαγγελματικη συμπεριφορα(εστω την απλα τυπικη!) τους ανεβαινουν στην εκτιμηση μου σαν εκδοτες.
Now it is done and I am here.I shall always be here .
And if, as wise men tell me, time is cyclic,then I shall one day return to part of the cycle
I knew as twentyfirst century,for (it was no wish of mine) I am immortal.

#35 User is offline   Tiessa 

• πρώην Πνευματική
  • Όνομα:Βάσω

Posted 28 May 2010 - 18:20

Κρίμα, Γιώργο, αν και θα συμφωνήσω με Διγέλαδο ότι σέβονται τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του συγγραφέα και απαντάνε. Το αν το διαβάσανε ή όχι είναι ένα άλλο θέμα...

Είμαι σίγουρη πάντως ότι δυο τόσο φωτεινά ονόματα όσο ο Λουκάς και η Φωτεινή θα δουν κάποια στιγμή και το φως των βιβλιοπωλείων :).
Creatures of Fire, Towers of Stone

Be honest with me. The truth can hurt me only once.

#36 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 28 May 2010 - 23:15

View Postheiron, on 28 May 2010 - 17:28, said:

Xμ,κριμα τοτε.Φυσικα βγαζουν κυριως ξενη λογοτεχνια του ειδους,περα απο του Βανελη δηλαδη.Παντως με την επαγγελματικη συμπεριφορα(εστω την απλα τυπικη!) τους ανεβαινουν στην εκτιμηση μου σαν εκδοτες.

Ναι, περισσότερο ασχολούνται με τα μετεφρασμένα όπως και κάθε μεγάλος επικερδής εκδοτικός. Έχουν βγάλει όμως και άλλους Έλληνες φαντασοπαραμυθάδες εκτός του Βανέλλη. Μην ξεχνάμε και το Raven City του Χριστοφορίδη.
Σχετικά με την απάντηση, αυτό είναι ένα από τα θετικά των μεγάλων εκδοτικών. Δύσκολο να μπεις στο πρόγραμμα τους (όχι βέβαια πως με τους μικρούς είναι πιο εύκολα) αλλά οι περισσότεροι απαντούν καθώς και επιστρέφουν το χειρόγραφο. Βέβαια, από παλαιότερες εμπειρίες με άλλους εκδότες, η απάντηση δινόταν τηλεφωνικώς και είτε μου έλεγαν να περάσω να παραλάβω το έργο είτε να με ρωτούσαν εάν ήθελα να το επιστρέψουν ταχυδρομικώς. Τα Ελλ Γράμματα το έκαναν λιγάκι μονοκοπανιά (πίσω το χειρόγραφο μαζί με μια απάντηση δυο σειρών) αλλά και πάλι φέρθηκαν σωστά. Τουλάχιστον μπορώ να το στείλω ακόμα και άυριο αν θέλω σε κάποιον άλλον.
Τώρα το αν το διάβασαν, όπως είπε και η Βάσω, αυτό είναι άλλο θέμα. Ακόμα κι αν το διάβασαν όμως, ποτέ δεν θα μάθω γιατί το απέρριψαν. Αυτό είναι ένα από τα αρνητικά με τους μεγάλους εκδοτικούς, ότι μένεις πάντα με την απορία.
Μικρό το κακό. Απάντησαν και έτσι δεν έχω να περιμένω κάτι από αυτούς.
The road goes on and on

This post has been edited by Παρατηρητής: 28 May 2010 - 23:16

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#37 User is offline   synodoiporos 

Posted 29 May 2010 - 10:29

Εύχομαι κι εγώ να ολοκληρωθεί το ταξίδι. Η ιδέα φαίνεται καλή.
Δημήτρης Αργασταράς
---------------------------------------------------------

Επισκεφτείτε την σελίδα :
www.argastaras.blogspot.com

#38 User is offline   Nienor 

• Όνομα:Κιάρα

Posted 29 May 2010 - 13:57

Πολλά μπορεί να τους συμβαίνουν αλλά είναι πολύ καλό που και απάντησαν και σου έστειλαν πίσω το χειρόγραφο. Κρίμα, αλλά μέχρι στιγμής οκ :) Υπάρχουν άλλοι δύο (κι άλλοι χιλιοιδύο που δεν έχεις στείλει ακόμα) και όλα θα πάρουν το δρόμο τους :) Καλή συνέχεια και μη χάνεις το κουράγιο σου.

#39 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 29 May 2010 - 20:53

View PostNienor, on 29 May 2010 - 14:57, said:

Πολλά μπορεί να τους συμβαίνουν αλλά είναι πολύ καλό που και απάντησαν και σου έστειλαν πίσω το χειρόγραφο. Κρίμα, αλλά μέχρι στιγμής οκ :) Υπάρχουν άλλοι δύο (κι άλλοι χιλιοιδύο που δεν έχεις στείλει ακόμα) και όλα θα πάρουν το δρόμο τους :) Καλή συνέχεια και μη χάνεις το κουράγιο σου.

Γενικά οι εκδοτικοί περνάνε μια κρίση, όχι μόνο αυτές τις μέρες αλλά...τα ξέρουμε! Έμαθα μάλιστα πως ένας από αυτούς που το έχω στείλει πάει για φούντο εκτός κι αν κάποιος τον αγοράσει.
Δεν πειράζει, δεν χάνω το κουράγιο μου. Όπως λένε οι φίλτατοι Edguy, we never cry for pain, we' re superheroes...

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

#40 User is offline   Παρατηρητής 

Posted 28 July 2010 - 13:48

Πέρασαν οι τρείς μήνες από την ημέρα της αποστολής και έτσι, ακολουθώντας το τυπικό που ορίζουν οι εκδόσεις Πατάκη στην ιστοσελίδα τους, τηλεφώνησα σήμερα το πρωί ώστε να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα. Θα το συμπεριλάβουν στο εκδοτικό τους πρόγραμμα ή όχι; Μίλησα με τον υπεύθυνο, έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια να μιλήσω μαζί του εχθές το μεσημέρι και εκείνος μου ζήτησε το όνομα μου. Έπειτα μου ζήτησε να περιμένω λίγο ώστε να ψάξει στο αρχείο.
Περίμενα μερικά λεπτά τα οποία ένιωσα πως περνούσαν βασανιστικά αργά. Βέβαια τι είναι λίγα λεπτά μπροστά στην αγωνία τριών μηνών; Τίποτα. Όπως και το αποτέλεσμα.
- Το Τραγούδι του Χρόνου;
- Μάλιστα...
- Εμ...δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική.

Κι έτσι έλαβα την δεύτερη απόρριψη στο Τραγούδι του Χρόνου. Όλοι γνωρίζουμε πως οι εκδόσεις Πατάκη έχουν κυκλοφορήσει μια μεγάλη, σχεδόν αναρίθμητη σειρά παιδικών και νεανικών βιβλίων, την οποία και συνεχίζουν. Το Ταξίδι του Λουκά και της Φωτεινής δεν θα είναι κάποιο από αυτά τα βιβλία.

Only the fool in me believes there is sence in it

in distant shores of green
it's over now
...
BG - This will never end

You will be on your own

Blind Guardian - Sacred

• (3 Pages) +
  • 1
  • 2