David1778 Posted April 18, 2011 Share Posted April 18, 2011 Εβρυχήθη λοιπόν ο λέων όπως ορθά είχα προφητέψει! Συγχαρητήρια σε συγγραφέα και τίμιο ηρωικό εκδότη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solonor Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Mπράβο και στους δύο! Τέλος καλό, όλα καλά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Μπράβο Γιωργογιάννη! Υπερόχα! Άντε λοιπόν! Έχουμε και παιδιά! Τι περιμένετε; Να μπουν στην εφηβεία; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
melkiades Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Πολύ ωραία νέα, μπράβο! Περιμένουμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Έχει αρχίσει να έρχεται χειμώνας. Στη σελίδα μας στο facebook (http://www.facebook.com/Voreiodytikes) έχουμε ανεβάσει προσχέδια για το εξώφυλλο του Τραγουδιού του Χρόνου. Θέλουμε τη γνώμη σας είτε θετική, είτε αρνητική. Θυμίζω ότι είναι ένα φάνταζυ μυθιστόρημα που απευθύνεται σε ηλικίες που ξεκινούν από τα 12. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted November 2, 2011 Management Share Posted November 2, 2011 Αυτό είναι το καλύτερο αφού φύγει η κάθετη γκρι γραμμή και ο τίτλος από τη μέση. Ας πάει πάνω δεξιά ή κάτι άλλο. Ποιος φτιάχνει τα εξώφυλλα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 https://www.facebook...&type=1 Αυτό είναι το καλύτερο αφού φύγει η κάθετη γκρι γραμμή και ο τίτλος από τη μέση. Ας πάει πάνω δεξιά ή κάτι άλλο. Ποιος φτιάχνει τα εξώφυλλα; Η εικονογράφηση είναι της Αγγελικής Σχοινά. Δεν είμαστε όμως σίγουροι ότι θα είναι κάποιο από τα τρία αυτά το εξώφυλλο. Τα ανέβασα για να πάρουμε γνώμες. Ίσως σε αυτό που λες Στέφανε να έδειχνε καλύτερο αν φτιάχναμε το πλαίσιο να είναι σαν κανονικό παράθυρο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted November 2, 2011 Management Share Posted November 2, 2011 Ναι, μάλλον, αλλά ρωτάω πάλι, πέρα από την εικονογράφηση, το layout, δηλαδή τα γράμματα του τίτλου κτλ, πάνω στο εξώφυλλο ποιος τα φτιάχνει; Έχετε γραφίστα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Εξαρτάται από το βιβλίο. Συνήθως συνεργασία Ελένης (η γραφίστριά μας) με εμένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Σίγουρα τα δεύτερα είναι πιο συμπαθητικά (και το πρώτο είναι όμορφο = κλασικό αλλά παραπέμπει σε άλλης εποχής κείμενο και δε νομίζω πως αυτό το θέλετε στ' αλήθεια) αλλά ακόμα δε νομίζω πως έχετε καταλήξει σε ύφος, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι εικόνες οπότε υποθέτω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα. Επισης, ναι ρε παιδιά, ο σταυρός είναι άκυρος Τι να λέμε τώρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizbeth_covenant Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Είναι πολύ όμορφα! Εμένα μου άρεσε αυτό με το σταυρό, αλλά με λίγες αλλαγές... Πολύ ωραία χρώματα πάντως, θα το αγόραζα σίγουρα! Και για δωράκι είναι τέλειο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Γιάννη, με το χέρι στην καρδιά, νομίζω ότι κανένα απ' τα τρία προτεινόμενα εξώφυλλα δεν αντικατοπτρίζει τη Νοέλα, τουλάχιστον όχι όπως την έχει πλάσει η δική μου φαντασία. Θα σκεφτόμουν για εξώφυλλο ένα χιονισμένο τοπίο, με μια πόλη καμωμένη από πολύχρωμα κεριά στην πάνω αριστερή γωνία (στο βάθος, that is), στο κάτω μισό της σελίδας της πλάτες του Λουκά και της Φωτεινής πιασμένων χέρι χέρι και πάνω δεξιά, με "χιονισμένα" γράμματα τον τίτλο και το συγγραφέα. (το έφτιαξα με το πέιντ, οπότε δε θέλω σχόλια. :Ρ ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subdee Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Γιάννη, με το χέρι στην καρδιά, νομίζω ότι κανένα απ' τα τρία προτεινόμενα εξώφυλλα δεν αντικατοπτρίζει τη Νοέλα, τουλάχιστον όχι όπως την έχει πλάσει η δική μου φαντασία. Θα σκεφτόμουν για εξώφυλλο ένα χιονισμένο τοπίο, με μια πόλη καμωμένη από πολύχρωμα κεριά στην πάνω αριστερή γωνία (στο βάθος, that is), στο κάτω μισό της σελίδας της πλάτες του Λουκά και της Φωτεινής πιασμένων χέρι χέρι και πάνω δεξιά, με "χιονισμένα" γράμματα τον τίτλο και το συγγραφέα. (το έφτιαξα με το πέιντ, οπότε δε θέλω σχόλια. :Ρ ) Ναί και γράψε απο κάτω: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Είστε τεντυμπόυς, κύριε σαμπντή. :Ρ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παρατηρητής Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 Αν και γνωρίζω πως ο Γιάννης δεν συμφωνεί και πολύ με την παρακάτω εικόνα, τουλάχιστον θα ήθελα και τη δική σας γνώμη για αυτήν. Το σχέδιο φιλοτέχνησε η Μαριλένα Μεξή και την ευχαριστώ πολύ (όπως και όλους όσους έχουν ασχοληθεί εικαστικά με το Τραγούδι). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 (edited) Από μένα παίρνει ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ το +1. Σαφώς πιο προσεγμένο και πιο σχετικό με την ιστορία και το κοινό που απευθύνεται απ' τα υπόλοιπα. +1 και από τον Άλεξ Edited November 2, 2011 by Sonya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Θα ήθελε περισσότερο κενό χώρο πάνω η τελευταία, αλλά σίγουρα το χρώμα είναι πολύ καλύτερο από την προηγούμενη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Αν και γνωρίζω πως ο Γιάννης δεν συμφωνεί και πολύ με την παρακάτω εικόνα, τουλάχιστον θα ήθελα και τη δική σας γνώμη για αυτήν. Το σχέδιο φιλοτέχνησε η Μαριλένα Μεξή και την ευχαριστώ πολύ (όπως και όλους όσους έχουν ασχοληθεί εικαστικά με το Τραγούδι). +1 κι από μένα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Και από μένα ένα +1 στην τελευταία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Εμένα δε μου αρέσει και τόσο, κυρίως για τις τεράστιες φάτσες των παιδιών από πάνω και την τεχνοτροπία που μου θυμίζει εικονογραφημένα παραμύθια πολύ παλιάς εποχής. Από πλευράς σύλληψης και σκηνικού, δεν μπορώ να μιλήσω, μιας και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Management RObiN-HoOD Posted November 2, 2011 Management Share Posted November 2, 2011 Μ' αρέσει αλλά προτειμώ το elf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Ευχαριστούμε όλους όσοι αφιερώνουν χρόνο. Είναι σημαντικό για εμάς. Πιστεύετε ότι είναι βαρύ κάτι τέτοιο για εφηβικό μυθιστόρημα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 τεχνοτροπία που μου θυμίζει εικονογραφημένα παραμύθια πολύ παλιάς εποχής Για μένα κάτι τέτοιο θα ήταν το ζητούμενο, ποντάροντας στη νοσταλγία. Ευχαριστούμε όλους όσοι αφιερώνουν χρόνο. Είναι σημαντικό για εμάς. Πιστεύετε ότι είναι βαρύ κάτι τέτοιο για εφηβικό μυθιστόρημα; Είναι ένα πανέμορφο εξώφυλλο, εκφράζει όμως την ιστορία του βιβλίου; Αυτό που βλέπω στο σχέδιο είναι μια πύλη που κρύβει κάποιο "occult" περιεχόμενο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Εμένα δε μου ταιράζει, γιατί αυτές τις παλιές εκδόσεις τις έχω συνδυάσει και με όχι ιδαιτέρως καλή ποιότητα. Και για το άλλο, ναι, νομίζω πως είναι πιο βαρύγδουπο από ό,τι φαντάζομαι ότι ταιριάζει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 (edited) Να ευχηθώ κατ αρχήν κάθε επιτυχία στο βιβλίο. Θα πω γνώμη για το εξώφυλλο μόνο με γνώση απο τις πληροφορίες της εισαγωγής, δεν το έχω διαβάσει. Αυτό έχει ένα θετικό. Θα το κρίνω σαν ένας αγοραστής που υπολογίζει τα λεφτά που θα δώσει. Έχοντας την εμπειρία με τα δικά μου εξώφυλλα, θα πω ότι η άποψη του κοινού και η άποψη των "ειδικών' δεν συμπίπτει.ννώμη ενός εκδότη η ενός γραφίστα είναι χρήσιμη. Οι δύο εικόνες η αρχική και αυτή με τα πρόσωπα,, πολύ καλές και οι δύο, θυμίζουν όμως Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Αν στοχεύεις σε γονείς για την περίοδο των εορτών, καλώς, δύσκολα θα πουλήσεις άλλη εποχή. Εκτος βέβαια (που στο εύχομαι) να αποκτήσει τη δική του δυναμική το βιβλίο, οπότε και χωρις εικόνα θα πουλήσει. Στην εκδοχή με τα παιδάκια, παραβιάζεται μια βασική αρχή (που συνηθίζεται στα βιβλία τσεπης) συγκεκριμενοποιείται η μορφή των ηρώων, αφαιρόντας τη δυνατότητα να φανταστεί ο αναγνώστης τους ήρωες. Σαν πρόταση στην εξαιρετική γραφίστρια, της εκδοχής με τα παιδικά πρόσωπα, αφου ο Χρόνος είναι πρωταγωνιστής. Να θαμπώσουν τα δύο παιδικά πρόσωπα, και με μικρή παραμόρφωση, να είναι η άμμος σε μια κλεψύδρα, κρατώντας όλα τα άλλα όπως έχουν. Το τελευταίο,το μαυρόασπρο εχει ενδιαφέρον,είναι ουδέτερο,εμπεριέχει ρίσκο. Καλή επιτυχία. edit: Ζητάω συγγνώμη που σχολίασα τα δυο που έχουν ήδη απορριφθεί. Είδα στο fb τις 6 εκδοχές θα επανέλθω. Edited November 3, 2011 by npaps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts