Jump to content

Οι αγαπημένες Dark Ιστορίες των μελών του sff


DinMacXanthi
 Share

Recommended Posts

Έχουμε δώσει τις εκτιμήσεις μας για τα αγαπημένα πονήματα τρόμου εκτός sff, ώρα να πιάσουμε και τα εντός των τειχών κείμενα.

 

Στο παρόν τόπικ, δίνουμε μια πεντάδα κειμένων που μας έδωσαν την horroroδόση μας και μετά ακόμα από καιρό, τις θυμόμαστε και μας κάνουν το μεδούλι freddo. Ακόμα καλύτερα, με κανα 2 λόγια από κοντά σαν blurb για τα μέλη που δεν έχουν διαβάσει τις ιστορίες. Χωρίς καμιά συγκεκριμένη σειρά. Πέντε ιστορίες που θα προτείνατε λοιπόν στους υπόλοιπους :)

 

Ας κάνω ποδαρικό εγώ: στην αρχή σκεφτόμουν μια τριάδα, μετά όμως οι 3 έγιναν 5 και σύντομα οι 5 γίνανε περισσότερες οπότε θα σταματήσω στις 5 γιατί θα ξεφύγει το θέμα.

 

 

Αργά Ανθίζουν οι Μπιγκόνιες - Throgos

Από τα πιο παλιά κείμενα τρόμου εδώ κι από τα πρώτα που διάβασα. 1500 λέξεις που θα μείνουν μαζί σας για καιρό. Λαβκραφτιανή ατμόσφαιρα, υπόγεια, τρόμος που στάζει στον τοίχο σαν μούχλα. Κρίμα που δεν τον πρόλαβα σαν ενεργό μέλος.

 

Το Άνθος / Η Μάσκα - Adicto

Σουρεάλ ονειρικός τρόμος με υπέροχη γραφή μιας τρομαχτικά νέας πένας. Σταμάτης Λαδικός, remember the name, ειδικά όσοι δεν πολυμπαίνετε στο φορουμ. Πιστεύω πως δεν είναι μακριά το ράφι του βιβλιοπωλείου.

 

Τα Μυγόδεντρα του Σαν Αλβάρο - DinoHajiyorgi

Θα ήταν ή αυτό ή το Λελέκι. Το δεύτερο ήταν ότι σκεφτόμουν όταν έκανα την συνένωση Hajiyorgis - Horror τώρα έχω ένα ακόμα καλύτερο κείμενο, που δουλεύει χάρη στην απίστευτη, αψεγάδιαστη απλότητα του.

 

Μαύρη Ηρωίνη - Northerain

Μια από τις ιστορίες που περηφανεύομαι πως είχα κάτι να κάνω με τη γέννηση της μιας και γράφτηκε με θέμα διαγωνισμού που είχα βάλει εγώ. Για όσους γράφουμε, αυτή η ιστορία ΔΙΔΑΣΚΕΙ pacing.

 

Νυχτερινός Επισκέπτης - Nienor

Όταν μια ιστορία καταφέρνει να ξεφύγει από τις πεπατημένες μεθόδους γραφής, και το κάνει με τέτοιο τρόπο, είναι άξια θαυμασμού, κι αυτή και η συγγραφέας της. Η Κιάρα μας έδωσε υλικό για πολλούς εφιάλτες, ειδικά όταν το φως σβήνει και μένεις εσύ, το κρεβάτι και ότι κρύβει το σκοτάδι. Από τα αγαπημένα μου κείμενα στο φόρουμ.

 

Επειδή δεν θέλω να τα αφήσω απ' έξω, από κοντά: Λελέκι του Μεσονυχτίου του Dinohajiyorgi, Camera Obscura του Adicto, το Ξέφωτο του Adicto, Εκδόσεις Λαμπερός του Drake Ramore, Το Σπίτι στην Άκρη του Biggrandma.

Ψάξτε τα.devil2.gif

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω για τις άλλες...πάντως η Μαύρη Ηρωήνη ήταν άψογο....από τα καλήτερα που έχω διαβάσει εδώ μέσα.... (και δεν θα το έλεγα και πολύ dark) ίσως μια ιδέα....

Link to comment
Share on other sites

Με το που θα πάω σπίτι θα κάνω κι εγώ την δική μου λίστα...και θα βάλω πάνω απο 5 (σόρρυ αλλά ήδη έκλεισα δεκάδα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω).

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας διαβάσει πάρα πολύ λίγες ιστορίες τρόμου στο φόρουμ έχω ξεχωρίσει μόλις 3.

 

Απλά περαστικός... του Adicto

 

Τα Μυγόδενδρα του Σαν Αλβάρο του DinoHajiyorgi

 

Το Ξέφωτο και πάλι του Adicto

 

Θα έδινα και το Θρυματισμένο Εφιάλτη του Ντίνου από το 2ο Ρακόρ, αλλά μου φαίνεται αρκετά υποδεέστερο από αυτά τα τρία. Όταν μου έρθει η όρεξη για τρόμο, θα κάτσω να διαβάσω τις προτάσεις του άλλου Ντίνου. :cold:

Link to comment
Share on other sites

Το λέω εκ των προτέρων οτι η δική μου λίστα θα είναι μακριά.Θα βάλω όλες τις ιστορίες που μου άρεσαν πραγματικά, αλλά όχι κατευθείαν γιατι θέλω να ξαναδιαβάσω κάποιες για να φρεσκάρω την μνήμη μου. Θα ξεκινήσω με 5 ιστορίες χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι οι πέντε καλύτερες απο τις 15 περίπου που έχω στο μυαλό μου. Όλες είναι in random order μεχρι την στιγμή που θα κλείσει ολόκληρη αυτή η λίστα.

 

Δυστυχώς επειδή δεν διαβάζω ιστορίες στα Αγγλικά δεν θα μπορέσω να προτείνω κάποια απο τις Αγγλόφωνες που πιθανόν να αξίζει. Είμαι βέβαιος όμως πως θα το κάνουν άλλοι, οπότε μικρό το κακό.

 

-Περαστικός (Adicto): Με αφορμή έναν καινούριο διαγωνισμό (το ρακόρ) ο Σταμάτης δίνει μια πολύ ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου. Κλιμακωτή, με ροή και αρκούντως ανατριχιαστική είναι μια ιστορία πάνω στα αγαπημένα θέματα του συγγραφέα, με ένα διαφορετικό ύφος απο αυτό που συνηθίζει.

 

 

Ο Γέρος των Κοράκων (DinMacXanthi): Ενα υπέροχο παραμύθι τρόμου. Σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό ξεδιπλώνεται μια τρομακτικά ατμοσφαιρική ιστορία που σε κρατάει ως το τέλος μαζί της.

 

Η ιστορία ενός βοσκού (darky) : Βουκολικό δράμα φρίκης, το προλογίζει ο συγγραφέας, αλλά μάλλον πρόκειται για κάτι περισσότερο. Μοντέρνα γραφή με βίαιο λεξιλόγιο, όμως όλο αυτό λειτουργεί υπερ της ιστορίας. Ο συγγραφέας προσφέρει μια ματιά του κόσμου που έπλασε στον αναγνώστη, αφού πρώτα τον έχει οδηγήσει εκεί με δεμένα τα μάτια.

 

 

The Skin/ To Δέρμα (Dim): Παλιά ιστορία. Μικρή ιστορία. Πατάει σε αρχέγονους τρόμους και κλασική (στο είδος) θεματολογία και πραγματικά δουλεύει.

 

 

Έναντι ευτελούς αντίτιμου (Martin Ocelotl): Απο τις ιστορίες που δείχνουν οτι ο τρόμος καραδοκεί δίπλα μας, και μας αφήνει να τον δούμε μόνο όταν αυτός το θελήσει. Να τον δούμε μόνο εμείς αν και είναι σε κοινή θέα.

 

Το Απαγορεμένο βιβλίο των μύθων (greenmist): Μια ιστορία μέσα σε μια άλλη ιστορία, που προλογίζει άλλες ιστορίες. Όμορφο Ελληνικό setting για ένα θέμα που εχω την εντύπωση οτι δεν έχει τελειώσει.

 

κουήν. (Rikochet): Η γνώριμη γραφή του Rikochet (για όσους τον παρακολουθούν) σε μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Μια δυνατή ιστορία για γερούς λύτες.

 

Μνήματα Που Φωνάζουν (DinoHajiyorgi): Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε μια συγκεκριμμένη εικόνα για τους Νεκροζώντανους. Δεκάδες ταινίες και αρκετά βιβλία έχουν μορφωσει την γνώμη μας. Ο Ντίνος όμως δίνει μια πολύ διαφορετική οπτική στο θέμα κάνοντας τους σχεδόν...ζωντανούς.

 

Long Hog (DinMacXanthi): Τρόμος στην Θεσσαλονίκη. Στο περιβάλλον μιας γνώριμης πόλης ο Ντίνος χώνεται βαθιά στα εργοτάξια του Μετρό και ξεθάβει...

 

Black Heroin / Μαύρη Ηρωίνη (northerain): Ίσως η καλύτερη στιγμή του Νόρθου. Μια ιστορία λίγων λέξεων που θα μπορούσε να καταλαμβάνει χώρο νοβελέτας, άψογος ρυθμός, μαύρο χιούμορ και εμφάνιση του τρόμου που μας περιβάλει και δεν αντιλαμβανόμαστε. Υπάρχει μια λεπτή λεπτή γραμμή μεταξύ της πραγματικότητα και του απόκοσμου...

 

 

Η ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΜΑΝΑ (iliosporos): Απο τον τίτλο και μόνο προδίδεται η μισή ιστορία αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό για να κατευνάσει τον φόβο και την αηδία που προξενεί η ανάγνωση της. Απολαυστική!

 

 

Το σπίτι στην άκρη (Biggradma): Καλή γραφή με πανέμορφες παρομοιώσεις σε μια ιστορία "του Ελληνικού χωριού". Οι γριές ξέρουν...

 

 

Το Άνθος...Η Μάσκα (Adicto): Βύθιση σε έναν κόσμο που λίγοι έχουν εξερευνήσει. Enjoy the Ride...

 

 

 

Το Στοίχειωμα (Adicto): Εκεί οπου οι βουλές του κακού δεν οδηγούνται απο χθόνιες σκέψεις αλλά απο την αναζήτηση αγάπης. Μια διαβολική δύναμη σχεδόν...αξιολάτρευτη.

 

Φαρμάκι (Electroscribe): Δυστυχώς το κείμενο δεν υπάρχει πλέον στην βιβλιοθήκη. Ο Λευτέρης μπλέκει μια ωραία ιστορία στην σημερινή εποχή ,με ένα βιβλίο, και έντονες επιρροές απο Λάβκραφτ.

 

Holly Molly (Dagoncult): Μια ιστορία απο ένα write off σε εισαγωγή DinMacXanthi. Στημένη στο far West, ο Άκης μας δίνει μια ιστορία αρκετά έξω απο τα συνηθισμένα.

 

...και τώρα φλασάκια!

 

Ένα φτυάρι για το πεπρωμένο (Solonor): Πραγματική ιστορία τρόμου που σου ρίχνει την φτυαριά στο τέλος κατακούτελα. Είναι απο αυτές που σκέφτεσαι για πολύ καιρό μετά την ανάγνωση της.

 

 

Ασε με να κοιμηθώ (Dagoncult): Ανατριχιαστικό φλασάκι στο οποίο ενώ δεν πέφτει σταγόνα αίμα, σηκώνει την τρίχα κάγκελο!

 

 

 

 

 

συνεχίζεται...

Edited by Drake Ramore
Link to comment
Share on other sites

Ζητώ συγνώμη που αν και παλιός δεν υπήρξα αρκετά μελετηρός, ούτε πάω καλά από μνήμη.

 

Από παλιούς ο πιο χαρακτηριστικός συγγραφέας ήταν ο darky. Ο οποίος όμως είχε το εξής ελάττωμα: Έγραφε μια καταπληκτικά φρικιαστική και αξιομνημόνευτη ιστορία, του έγραφα μια ενθουσιώδη κρητική τονίζοντας τα «καλά» αιματοβαμμένα σημεία, τον έπιαναν κάτι περίεργες ανασφάλειες, και κάνοντας edit άλλαζε την πρώτη εκδοχή της ιστορίας του σε μια πιο «ντισνεϊκή» βερσιόν. Σήμερα αν διαβάσετε darky, πολύ πιθανό να δείτε έναν μετριασμένο τρόμο, ακολουθούμενο από τα σχόλια μου που μιλούν για απόλυτες (και πλέον ανύπαρκτες) φρίκες. Το ταλέντο όμως είναι ολοφάνερα εκεί.

 

Θυμάμαι και μια αηδιαστική «Κατσαριδομάνα» που δεν θυμάμαι τώρα ποιανού ήταν.

 

Μετά, χωρίς να θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση, τρία διηγήματα τρόμου που θα έβαζα στην πεντάδα είναι του ίδιου συγγραφέα, (Ο Γέρος των Κοράκων, Long Hog, Lights Out) οπότε σας λέω ότι για εγγυημένο τρόμο ποιότητας διαβάζετε DinMacXanthi.

 

Υπάρχει καλός τρόμος επίσης από Adicto, Eric Draven και dagoncult, οι οποίοι είναι… οι καινούργιοι στους οποίους απευθύνεται το τόπικ, ή έχουν παλιώσει κιόλας και απευθυνόμαστε στα μωρά; (AftPeakTank, Tattoman, Stanley)

 

Ζητώ συγνώμη από όσους ξέχασα, πολύ πιθανό να αγαπώ κάποιο από τα διηγήματα σας και να μην θυμάμαι ότι σας ανήκει.

 

Πάντως παιδιά, θα έχουμε να λέμε στις μελλοντικές γενιές του sff ότι ένας από τους μεγάλους τερατογράφους της Ελληνικής σκηνής ξεκίνησε σε αυτό εδώ το φόρουμ. Ε Stanley;

Link to comment
Share on other sites

Εγω θελω να κανω μια ερωτηση, σχετικα παντα με το συγκεκριμενο τοπικ και μετα συνεχιζουμε να γραφουμε για τις αγαπημενες ιστοριες. Τολμω να πω πως δεν εχω ψαξει ολα τα θεματα που εχουν ανοιξει εδω μεσα, αλλα μου γεννιεται το εξης ερωτημα και ισως, σιγουρα εχει συζητηθει μεταξυ των "παλιων". Δεν ειναι λοιπον εφικτο "πολλες απο τις ιστοριες-διηγηματα που εχουν γραφτει εδω μεσα και πραγματικα ειναι αξια αναφορας, να βγουνε σε καποιο βιβλιο συγκεντρωτικα;" Φυσικα μετα απο καποιο διαγωνισμο παντα, καθως δε χωρανε ολες! Υπαρχει, υπο προυποθεσεις, η περιπτωση να αναρτηθει ενα τετοιο βιβλιο στα ραφια βιβλιοπωλειων; Πραγματικα θα ηθελα προσωπικα να δω μια τετοια καινοτομια και ειμαι σιγουρος πως απο εδω μεσα ΕΙΝΑΙ εφικτο κατι τετοιο. Γιατι οχι;

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έχει ήδη γίνει, araya4. Ρίξε μια ματιά στη Βιβλιονέτ, σε αυτόν τον τίτλο κι ύστερα (άμα το βρω γιατί δεν είμαι του ψαχουλέματος τελευταία) θα σου δώσω και το λινκ που κουβεντιάσαμε σχετικά. book.gif

Link to comment
Share on other sites

Τα δικά μου τρομοαγαπημένα τα έχω ήδη αναφέρει και τα έχω σχολιάσει στη γενική Λίστα μου. Εδώ θα προσθέσω μόνο (σε παρένθεση) το κυρίαρχο συναίσθημα που μου προκάλεσαν.

Είναι, χωρίς καμία ιδιαίτερη κατάταξη εννοείται, τα εξής:

(Τα links οδηγούν στον εκεί σχολιασμό τους, όπου μπορείτε να βρείτε και το link για την ιστορία.)

 

darky - Η ιστορία ενός βοσκού (Φρίκη)

northerain - Black Heroin (Απόγνωση)

Nihilio - Perfection in Darkness (Σαγήνη)

DinMacXanthi - Ο Γέρος των Κοράκων (Τρόμος)

DinMacXanthi - Inner Light (Πένθος)

 

Επίσης, κατατάσσω και στον Τρόμο τα εξής της Λίστας:

DinMacXanthi - Θέλω Να Δω (Λύπηση)

Naroualis - Το Τραγούδι απ' το Σακούλι (Φρίκη)

 

Φοβερά και τα

Dinohajiyorgi - Τα Μυγόδεντρα του Σαν Αλβάρο (Απελπισία)

Nienor - Νυχτερινός Επισκέπτης (Φόβος)

 

 

Τέλος, το "Φαρμάκι" του Electroscribe, που επίσης συμπεριλαμβανόταν στη Λίστα, δυστυχώς έχει αποσυρθεί.

 

Καλές :cold: αναγνωστικές νύχτες!

Edited by mman
Link to comment
Share on other sites

Naroualis σ ευχαριστω. Για το βιβλιο τι να πω, πραγματικα RESPECT και για το οτι ειναι σε κυκλοφορια, αλλα και για το φανταστικο του εξωφυλλο! Συγχαριτηρια σε ολους οσους εργαστηκαν για να βγει αυτο το αποτελεσμα. Δεν απομενει παρα να διαβασω και τα διηγηματα. Λυπαμαι για τη μεχρι τωρα αγνοια μου γι αυτο το βιβλιο και ευελπιστω για συνεχεια αυτης της προσπαθειας. Μπραβο σας.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρο ότι θα συνιστούσα κι εγώ όλα όσα αναφερθεί. Ανεπιφύλακτα αλλά με δική σας ευθύνη :p

Προσπάθησα να βρω άλλα που να μην τα έχετε αναφέρει ακόμη για να υπάρχει μια ποικιλία, αλλά και πάλι, 5? Μόνο πέντε??? Well...

 

Για διαφορετικούς λόγους την κάθε μία από αυτές και με τυχαία σειρά:

 

Long Hog (ΝτίνοςΜακΞάνθης, ε οκ, θα έπρεπε να είναι εδώ από το πρώτο ποστ! :p Αλλά σε συγχωρώ που δεν προτείνεις δική σου ιστορία :p )

Η εξορία του προσώπου (από τον αγαπημένο μου μετρ Adinol της φρίκης! κι όχι αμιγώς του τρόμου)

Το ξέφωτο (του Αφέντη μου, Adicto)

Geco (Martin Ocelotl)

Κόκκινη κλωστή ραμμένη (Mastredin, από την αγαπημένη μου Ενυδρία της)

 

 

Κι επειδή δε με αφήνεις να πω κι άλλες, θα πω κι εγώ τρεις συγγραφείς που θεωρώ πως ό,τι σηκωμένο στη βιβλιοθήκη του τρόμου, αλά αξίζει να διαβαστεί: Νόρθος και Νιχίλιος, έτσι σε πακετάκι, μία του ενός μία του άλλου πριν να ξαπλώσετε στο κρεβάτι, αν θέλετε να μην ξανακοιμηθείτε ποτέ :p όπως και την εγγύηση του κυρίου Χατζηγιώργη.

 

edit: Δε μου δουλεύουνε τα λινκς μου...

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω διαβάσει πολλές και προπαντός δεν έχω διαβάσει παλιές.

Συμφωνώ πάντως με όλες τις ιστορίες που αναφέρουν ο DinMacXanthi και ο mman και προσθέτω

 

Το Στοίχειωμα του Adicto (το πιο γλυκούλι κακό που έχω διαβάσει ποτέ μου)

Άμορφος του Πυθαρίωνα (φρίκη χωρίς πολλά λόγια)

Link to comment
Share on other sites

 

Πάντως παιδιά, θα έχουμε να λέμε στις μελλοντικές γενιές του sff ότι ένας από τους μεγάλους τερατογράφους της Ελληνικής σκηνής ξεκίνησε σε αυτό εδώ το φόρουμ. Ε Stanley;

 

Έλααα...Οταν είχα αναφέρει αυτήν τη λέξη(τρομερή τώρα που την βλέπω,αν την δεις μεμονωμέναdevil2.gif) δεν ήξερα καν ότι γράφετε εδώ μέσα,πόσο μάλλον ότι γράφετε τόσο καλά! Μην μου το χτυπάτε!cold.gif

Link to comment
Share on other sites

Άμορφος του Πυθαρίωνα (φρίκη χωρίς πολλά λόγια)

 

Ωπ! Το ξέχασα αυτό το χαστούκι στις αισθήσεις! Οπωσδήποτε!

Link to comment
Share on other sites

Χμ...

 

Οι αγαπημένες μου λοιπόν (5 δεν βγαίνουν με ΤΙΠΟΤΑ)... Για να δούμε...

 

Lights Out- DinMcXanthi: Διαβάστε το. Φρίκη, παράνοια, απόγνωση. Ένα κατάμαυρο κρεσέντο Τρόμου δίχως μία λάθος νότα.

 

Φθορά- Iliosporos: Το πιο νοσηρό διήγημα της βιβλιοθήκης Τρόμου. Και ίσως και το πιο γοητευτικό. Τρόμος δεν είναι μόνο οι δαίμονες και τα τέρατα που παραμονεύουν "εκει έξω". Αυτοί που κρ΄ύβονται στο κεφάλι μας είναι απείρως πιο τρομακτικοί...

 

Holly Molly- Dagoncult: Γιατί πάντα με γοήτευαν οι ιστορίες που έπαιρναν ένα σέττινγκ που είχα μάθει αλλιώς (Φαρ Ουεστ) και το μετέτρεπαν σε Κόλαση επί Γης...

 

Νυχτερινός Επισκέπτης-Nienor: Με διαφορά η πιο πρωτότυπη ιστορία Τρόμου που έχω διαβάσει. Εμπνευσμένο, εφιαλτικό, κομμάτι που θα έστεκε άνετα σε ανθολογία.

 

Έναντι Ευτελούς Αντιτίμου-Martin Ocelotl: Γίνεται να λείπει ένα στοιχειωμένο σπίτι από' δω;! Επαγγελματική γραφή, άψογη κλιμάκωση, εφιαλτικό φινάλε. Ο Μάρτιν αποδεικνύει ότι ΔΕΝ υπάρχουν κλισέ στη λογοτεχνία. Υπάρχουν μονάχα καλές και κακές ιστορίες.

 

Εκδόσεις Λαμπερός- Drake Ramore: Ο Απόστολος έχει γράψει και καλύτερες ιστορίες. Αλλά, η ιδέα που υπάρχει σε αυτήν την ιστορία είναι απίστευτη. Θα μπορούσε να την είχε γράψει κάποιος αναγνωρισμένος ξένος συγγραφέας και τότε θα λέγαμε "τι έγραψε ο π..στης" με θαυμασμό. Την έγραψε ο Ντρεηκ όμως για πάρτυ μας στο σφφ, είναι το μυστικό μας και τον ευγνωμονούμε γι' αυτό! Διαβάστε την...

 

 

Από κοντά:

ΝτινοςΧ, Το Λελεκι

Ντιμ, Το Δερμα

Μαύρη Ηρωινη, Νόρθος

Link to comment
Share on other sites

Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων...

 

 

Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι το ''Ξέφωτο'' ήταν τρομακτική ιστορία...

Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι το ''Εκδόσεις Λαμπερός'' ήταν τρομακτική ιστορία...

Υπάρχουν κι αυτοί που διάβασαν το αποτρόπαιο write-off Νο 49.

...η φρίκη δε θα σταματήσει ποτέ...

Edited by dagoncult
Link to comment
Share on other sites

Επιστρέφω προσθέτοντας μια ακόμα ιστορία που δεν πρέπει να χάσετε:

 

1)ΑΠΝΟΙΑ του Ascannerdarkly

 

Απορώ πως μου ξέφυγε στο πρώτο ποστ. Της αξίζει όμως ένα ποστ ολόκληρο για πάρτη της. Όπως είχα πει και τότε, nigh αψεγάδιαστο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εσείς που δεν την έχετε συναντήσει ακόμα... ήθελα να σας το πω αυτό από καιρό... μην με περάσετε για τρελό... αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια γάτα κάτω στη βιβλιοθήκη του τρόμου... μια γάτα που κόβει βόλτες γρατζουνίζοντας τις άλλες ιστορίες με τα νύχια της... μια τρομακτική γάτα...

 

Naroualis: Όσκαρ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Για να βλέπετε τι διαμάντια έχουμε στο φόρουμ. Μικρό και δυνατό. Διαβάστε το, είναι διαταγή devil2.gif

 

(Πρόεδρε, μετά από καιρό που έχεις στρώσει και τα αγγλικά σου, πέρασε το κι ένα καινούργιο βερνίκι.)

 

 

 

 

http://community.sff.gr/topic/5425-the-lady-of-ravens/

Link to comment
Share on other sites

Για να βλέπετε τι διαμάντια έχουμε στο φόρουμ. Μικρό και δυνατό. Διαβάστε το, είναι διαταγή devil2.gif

 

(Πρόεδρε, μετά από καιρό που έχεις στρώσει και τα αγγλικά σου, πέρασε το κι ένα καινούργιο βερνίκι.)

 

 

 

 

http://community.sff.gr/topic/5425-the-lady-of-ravens/

Με τιμάτε κύριε εκ Ξάνθεως, αλλά είναι ΤΟΣΟ αρχαίο που δεν τολμάω να το ξαναπιάσω ή, αν το ξαναπιάσω, θα του αλλάξω τα φώτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καινούρια, πολύ δυνατή είσοδος απο μια νέα (μα πολύ νέα) συγγραφέα.

Η Σάντι δεν διαστάζει να χωθεί στο μυαλό κάποιων πολύ παράξενων χαρακτήρων. Ενός αδερφού γεμάτου ενοχές, ενός αγοριού που έβλεπε τον κόσμο κάπως διαφορετικά και μιας ολόκληρης πόλης που ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά της. Περνάει μάλιστα και σε ένα δεύτερο, πιο βαθυ, πιο ψυχολογικό επίπεδο που για κάποιους χαρακτήρες φλερτάρει έντονα με την παράνοια.

 

William - TheSea IsBurned

 

 

Συγκινητικό, τρομακτικό και βαθύ το διήγημα της "William" δεν φεύγει απο το μυαλό σου ακόμη και όταν το έχεις αναλύσει στην τελευταία του λέξη.

Το επίπεδο γραφής δε, καθηλώνει.

Απόσπασμα:

 

 

Την άλλη μέρα η ένοχη πόλη είχε γεμίσει με φωτογραφίες του Γουίλιαμ, σε κάθε κολώνα, σε κάθε τοίχο κι ήταν λες και τον αναζητούσαν στ’ αλήθεια, λες και δεν ήξεραν πως εκείνοι τον είχαν, ήταν μια κοροϊδία προς τους εαυτούς τους. Στη φωτογραφία φορούσε το μαύρο του ημίψηλο και τις καρό πυτζάμες του και χαμογελούσε. Κανείς ποτέ δεν είχε προσέξει πόσο όμορφο ήταν το χαμόγελο του Γουίλιαμ επειδή συνεχώς χαμογελούσε. Ήταν σαν είχε κρύψει πίσω από εκείνο το χαμόγελο όλα του τα μυστικά, όταν κανείς τον ρωτούσε: «Καημένε Γουίλυ, πώς απέκτησες αυτή τη μελανιά;» εκείνος θα χαμογελούσε ως απάντηση. «Δε θυμάμαι» θα έλεγε. «Είναι σταφύλια. Αν ρωτήσεις το μανάβη από ποιο σπόρο βγήκε κάθε σταφύλι, δε θα ξέρει να σου πει».

 

 

 

 

Μια πολύ δυνατή ιστορία απο μια (τολμώντας να κάνω την πρόβλεψη) μελλοντικά Μεγάλη Πένα.

Οι φαν του τρόμου σε καλωσορίζουν Σάντι!

Edited by Drake Ramore
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..