Jump to content

25ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας, Κατηγορία: Φάντασυ, Θέμα: Όραση

wordsmith

Recommended Posts

Congats Βάσω! Πολύ καλή η ιστορία σου και δίκαια χτύπησε πρωτιά!

Congrats και στον Dagoncult και στην Sonya που έκλεισαν την τριάδα. Πραγματικά πολύ καλές ιστορίες!

Μπράβο και στους υπόλοιπους που έγραψαν. Αυτός ο διαγωνισμός είχε αρκετά υψηλότερο επίπεδο απο τους προηγούμενους. Τουλάχιστον 6-7 ιστορίες ξεχώρισαν πέρα απο τα πλαίσια του διαγωνισμού. Ανετα θα έμπαιναν σε μια συλλογή!

Υ.Γ Και τώρα φαντάζομαι μπορούμε να κάνουμε εκείνη την κουβέντα περι διαγωνισμών, θεμάτων και ειδών...

Συγχαρητήρια σε όλους! Αλλά κυρίως στην Βάσω για την απόλυτη κυριαρχία της σε αυτόν τον διαγωνισμό!

Να πω μερικά στατιστικά (ως λάτρης της στατιστικής που είμαι devil2.gif)

Ψήφισαν συνολικά 26 άτομα. 19 συγγραφείς και 7 αναγνώστες.

Η Tiessa μάζεψε συνολικά 20 πρωτιές!!!

Ενώ από μία πρωτιά πήραν οι: Eugenia Rose, northrein, Sonya, Mindtwisted, Dagoncult, Nihilio.

Στην αντίθετη όψη του νομίσματος, ο Iwannis έλαβε 20 φορές την τελευταία θέση (εννοείτε ότι στις λίστες των συγγραφέων ήταν προτελευταίος).

Επίσης δύο φορές στην τελευταία θέση βρέθηκε ο anysias, ενώ από μία τελευταία θέση οι: DinoHajiyorgi, norhrein, Lady Nina, innerspaceman.

Τέλος, εάν ψήφιζαν μόνο οι αναγνώστες, τότε η κατάταξη θα ήταν η εξής:

1. Μετείκασμα - Tiessa 136

2. Ο Τρόπος του Μπεντζ - Dagoncult 117

3. Η Καρδιά της Κλέφτρας - Sonya 90

4. Άρετ – Mesmer 75

5. New Canaan – northrein 77

6. Δεν Μετανιώνω – Mindtwisted 77

7. Ένας Ξύπνιος Άνθρωπος - Naroualis 83

8. Η Κατάρα του Πορφυρού Ματιού - Nihilio 72

9. Κεφάλαιο Ωμέγα – DinMacxanthi 75

10. Rainbow Eyes – Eugenia Rose 86

11. Βασιλιάς Δροντοφούς – DinoHajiyorgi 64

12. Επανένωση – Cassandra Gotha 80

13. Το Φως που Πήγαινε και Ερχόταν – Howard Crease 68

14. Τυφλώσεις – Mors Planch 58

15. Εξιλέωση - anysias 70

16. Κατεργάρηδες – John82 55

17. Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 62

18. Το μυστήριο της Γραφής στην Περγαμηνή - Innerspaceman 49

19. Ο Δρομέας - Iwannis 22

εεεε, χαχαχαχα, μήπως οι κατατάξεις έχουν κάποιο λάθος; Βλέπω άτομα με 70 βαθμούς να είναι πιο κάτω από άτομα με 58 πχ.:rofl:.:dazzled:

Τι συγχαρητηρία βρε σε όλους και πράσινα άλογα και ευγένειες ;;;;;;; Δεν πάμε καλά ...Η καλύτερη ιστορία ήταν του Nihilio και μετά η δική μου, και δεν με ενδιαφέρουν τα δημοκρατικά σας αισθήματα ! ΑΙΣΧΟΣ μόνο αυτό έχω να πω...!!

rofl.gif :yahoo:argue.gifboxing.gifeek.giffish.gifinlove.gifblum.gif

Λοιπόν, συγχαρητήρια στην Tiessa για την εξαιρετική ιστορία της, και τους διοργανωτές και σε όλα τα παιδιά για την πολύ καλή προσπάθεια τους.

Κάθε ιστορία που έχει ο κάθε άνθρωπος να διηγηθεί είναι έτσι και αλλιώς ξεχωριστή και μοναδική. Μπράβο σε όλους μας ! :good:

Πολλα μπραβο και απο μενα σε ολους σας :thmbup: και φυσικα στην νικητρια :)

Και τώρα διορθμένα:

Εάν ψήφιζαν μόνο οι αναγνώστες, τότε η κατάταξη θα ήταν η εξής:

4. Rainbow Eyes – Eugenia Rose 86
  5. Ένας Ξύπνιος Άνθρωπος - Naroualis 83
  6. Επανένωση – Cassandra Gotha 80
  7. New Canaan – northrein 77
  8. Δεν Μετανιώνω – Mindtwisted 77
  9. Άρετ – Mesmer 75
  10. Κεφάλαιο Ωμέγα – DinMacxanthi 75
  11. Η Κατάρα του Πορφυρού Ματιού - Nihilio 72
  12. Εξιλέωση - anysias 70
  13. Το Φως που Πήγαινε και Ερχόταν – Howard Crease 68
  14. Βασιλιάς Δροντοφούς – DinoHajiyorgi 64
  15. Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 62
  16. Τυφλώσεις – Mors Planch 58
  17. Κατεργάρηδες – John82 55

Ενώ αν ψήφιζαν μόνο οι συγγραφείς, θα ήταν έτσι:

1. Μετείκασμα - Tiessa 346
  2. Άρετ – Mesmer 271
  3. New Canaan – northrein 265
  4. Ο Τρόπος του Μπεντζ - Dagoncult 252
  5. Η Καρδιά της Κλέφτρας - Sonya 245
  6. Δεν Μετανιώνω – Mindtwisted 231
  7. Κεφάλαιο Ωμέγα – DinMacxanthi 228
  8. Ένας Ξύπνιος Άνθρωπος - Naroualis 223
  9. Η Κατάρα του Πορφυρού Ματιού - Nihilio 222
  10. Rainbow Eyes – Eugenia Rose 205
  11. Βασιλιάς Δροντοφούς – DinoHajiyorgi 203
  12. Επανένωση – Cassandra Gotha 171
  13. Το Φως που Πήγαινε και Ερχόταν – Howard Crease 166
  14. Τυφλώσεις – Mors Planch 162
  15. Εξιλέωση - anysias 150
  16. Κατεργάρηδες – John82 147
  17. Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 138
  18. Το μυστήριο της Γραφής στην Περγαμηνή - Innerspaceman 117
  19. Ο Δρομέας - Iwannis 40

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον όποιος κάνει τις προσθαφαιρέσεις να μας πει τι θα έβγαινε αν ψήφιζαν μόνο οι διοργανωτές

Edited by Nihilio

Επίσης, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν προσθέσεις τις βαθμολογίες δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. χαχαχαχα.

Κάποιος πρέπει να ελέγξει τα στατιστικά του!!!:loughbounce::yeah:

Παιδιά, κάτι έχει παιχτεί... Τέλος πάντων... Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια... Καληνύχτεεεεεεες!

Πολλά συγχαρητήρια στη Βάσω και στο Μετείκασμα, άξιο ζευγάρι νικητών! :first:

Συγχαρητήρια σε όλους τους συγγραφείς για τις ιστορίες που έγραψαν. Πραγματικά, το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν πολύ υψηλό.

Μπράβο στην Κέλλυ για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού και την γρήγορη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μπράβο και στον Αντώνη που βοήθησε στο δύσκολο έργο της καταμέτρησης.

Ευχαριστούμε όσους διάβασαν, σχολίασαν και ψήφισαν.

Με τα στατιστικά πρέπει να υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, επειδή, τουλάχιστον για μένα, δεν αντιστοιχούν στη βαθμολογία μου.

northrein

norhrein

5. New Canaan – northrein 77

4. New Canaan – northrein 265

Έλεος ρε :D

Μπράβο στη Βάσω και σε όλα τα παιδιά. Καλή ξεκούραση τώρα και καλά ερχόμενα.

Συγχαρητήρια στη Βάσω κι από μένα.

Για τα στατιστικά μάλλον οι κ.κ. διοργανωτές πρέπει να τα ξαναμετρήσουν τώρα που δε θα νυστάζουν. :tease:

Γιατί διαφορετικά αν κάνουμε την πρόσθεση μας βγαίνει αυτό

Μετείκασμα - Tiessa 482

Ο Τρόπος του Μπεντζ - Dagoncult 369

Άρετ – Mesmer 346

New Canaan – northrein 342

Η Καρδιά της Κλέφτρας - Sonya 335

Δεν Μετανιώνω – Mindtwisted 308

Ένας Ξύπνιος Άνθρωπος - Naroualis 306

Κεφάλαιο Ωμέγα – DinMacxanthi 303

Η Κατάρα του Πορφυρού Ματιού - Nihilio 294

Rainbow Eyes – Eugenia Rose 291

Βασιλιάς Δροντοφούς – DinoHajiyorgi 267

Επανένωση – Cassandra Gotha 251

Το Φως που Πήγαινε και Ερχόταν – Howard Crease 236

Εξιλέωση - anysias 220

Τυφλώσεις – Mors Planch 220

Κατεργάρηδες – John82 202

Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 200

Το μυστήριο της Γραφής στην Περγαμηνή - Innerspaceman 166

Ο Δρομέας - Iwannis 62

Που προφανώς δεν είναι σωστό. :devil2:

Τέλος μια που μπηκαμε στα μαθηματικά, ο Σπύρος μάζεψε 217 πόντους. (Ή 260 από τις προσθέσεις)

20 στις 26;

Μα 20 στις 26;;;

Εκτός από όλους τους συντελεστές του διαγωνισμού, νομίζω ότι ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζει η τριάδα των νικητών

1) dagoncult

2) Sonya

3) DinMacXanthi

αφού κατάφεραν το αδιανόητο: Κρατήθηκαν σε απόσταση μικρότερη από... 150 πόντους από εκείνο το άλλο διήγημα που προφανώς συμμετείχε σε δικό του διαγωνισμό.:rolleyes:

Ναι παιδιά, λάθος μου. Παρατήρησα ότι το excel μου έκανε sorted μόνο τις ιστορίες, χωρίς να αλλάζει τα νούμερα δίπλα τους, γι αυτό έγινε αυτή η σύγχυση.

Τα σωστά είναι αυτά:

Εάν ψήφιζαν μόνο οι αναγνώστες, τότε η κατάταξη θα ήταν η εξής:

4. Άρετ – Mesmer 86

5. New Canaan – northerein 83

6. Δεν Μετανιώνω – Mindtwisted 80

7. Ένας Ξύπνιος Άνθρωπος - Naroualis 77

8. Η Κατάρα του Πορφυρού Ματιού - Nihilio 77

9. Rainbow Eyes – Eugenia Rose 75

10. Κεφάλαιο Ωμέγα – DinMacxanthi 75

11. Βασιλιάς Δροντοφούς – DinoHajiyorgi 72

12. Επανένωση – Cassandra Gotha 68

13. Το Φως που Πήγαινε και Ερχόταν – Howard Crease 64

14. Τυφλώσεις – Mors Planch 62

15. Εξιλέωση - anysias 58

16. Κατεργάρηδες – John82 55

17. Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 54

Ενώ αν ψήφιζαν μόνο οι συγγραφείς, θα ήταν έτσι:

1. Μετείκασμα - Tiessa 346

2. Η Καρδιά της Κλέφτρας - Sonya 271

3. Κεφάλαιο Ωμέγα – DinMacxanthi 265

4. Ένας Ξύπνιος Άνθρωπος - Naroualis 252

5. Ο Τρόπος του Μπεντζ - Dagoncult 245

6. Η Κατάρα του Πορφυρού Ματιού - Nihilio 232

7. Βασιλιάς Δροντοφούς – DinoHajiyorgi 228

8. Rainbow Eyes – Eugenia Rose 223

9. New Canaan – northerein 222

10. Το Φως που Πήγαινε και Ερχόταν – Howard Crease 208

11. Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 205

12. Άρετ – Mesmer 203

13. Δεν Μετανιώνω – Mindtwisted 171

14. Επανένωση – Cassandra Gotha 166

15. Εξιλέωση - anysias 162

16. Κατεργάρηδες – John82 151

17. Τυφλώσεις – Mors Planch 138

18. Το μυστήριο της Γραφής στην Περγαμηνή - Innerspaceman 117

19. Ο Δρομέας - Iwannis 40

Συγνώμη για την όποια αναστάτωση...

Edited by Deus Misereatur

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον όποιος κάνει τις προσθαφαιρέσεις να μας πει τι θα έβγαινε αν ψήφιζαν μόνο οι διοργανωτές

Μόνο οι διοργανωτές:

1. Μετείκασμα - Tiessa 40

2. Ο Τρόπος του Μπεντζ - Dagoncult 37

3. New Canaan – northerein 33

4. Rainbow Eyes – Eugenia Rose 32

5. Ένας Ξύπνιος Άνθρωπος - Naroualis 31

6. Κεφάλαιο Ωμέγα – DinMacxanthi 30

7. Η Κατάρα του Πορφυρού Ματιού - Nihilio 27

8. Η Καρδιά της Κλέφτρας - Sonya 26

9. Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 25

10. Βασιλιάς Δροντοφούς – DinoHajiyorgi 23

11. Άρετ – Mesmer 20

12. Το μυστήριο της Γραφής στην Περγαμηνή - Innerspaceman 16

13. Κατεργάρηδες – John82 14

14. Εξιλέωση - anysias 12

15. Τυφλώσεις – Mors Planch 11

16. Το Φως που Πήγαινε και Ερχόταν – Howard Crease 10

17. Δεν Μετανιώνω – Mindtwisted 10

18. Επανένωση – Cassandra Gotha 10

19. Ο Δρομέας - Iwannis 2

Καλημέρες!!

Αχ, πήγε η καρδιά μου στη θέση της! Αλλά...

Μόνο οι διοργανωτές:

9. Δαμάσκηνου Μυστικά – Lady Nina 25

Βρε παιδιά, βρε παιδιά... "Δαμάσκηνου μυστικΌ" λέγεται! :lol:

Πέρα από αυτό, κάτι σχετικό με κάτι σχόλια που ανέφερα χθες το βράδυ...

Όταν έγραφα το ποστ, μάλλον μίλησε η απογοήτευση της στιγμής περισσότερο απ'όσο θα ήθελα. Απογοήτευση όχι τόσο λόγω της θέσης (ήταν αναμενόμενη με τόσες ωραίες ιστορίες) αλλά επειδή περίμενα λίιιγο περισσότερα σχόλια. Είμαι αχόρταγη, τι να κάνουμε; :rolleyes:

Κάτι τελευταίο... Αν ψηφίζαμε για τα πιο απολαυστικά σχόλια του διαγωνισμού, θα ψήφιζα Μπάμπη δαγκωτό! Η Κελαινώ γράφει μακράν τα πιο πετυχημένα σχόλια! :worshippy:

Ίσως γι'αυτό θα ήθελα να κοσμεί και τη δική μου ιστορία ένα δικό της σχόλιο... :) Ας είναι όμως...

Μάλλον φοβήθηκε το μάτι της απ'την Πλουτωνεία... :bag:

... και μέχρι να ξεφοβηθεί δεν πρόκειται να δω άσπρη μέρα! :bleh:

Edited by Lady Nina

Συγχαρητήρια σε όλους και από εμένα. Το Μετείκασμα, και γενικά τα διηγήματα της πρώτης πεντάδας ήταν υπερβολικά καλά για να μη διακριθούν, νομίζω. Βρίσκω τα αποτελέσματα απολύτως δίκαια. Παράπονο από έλλειψη σχολίων δεν έχω κανένα. Ούτε γενικά από το διαγωνισμό δεν έχω παράπονο. Από εμένα, σίγουρα. Τη στιγμή που έθαβα κόσμο και κοσμάκη ότι η ιστορία τους δεν είχε να κάνει κυρίως με την όραση, ξέχασα το βασικότερο: η δική μου ιστορία δεν ήταν fantasy :p

Next time, I'm doing it better. :D

Εγώ έχω παράπονα από αυτό το διαγωνισμό, αλλά συνήθως αν πας να εκφράσεις κάτι σε παίρνουν με τις πέτρες.

Θα πω ένα όμως, καθαρά προσωπικό:

Στις ιστορίες που ανεβάζω, θέλω να βλέπω σχόλια. Εντάξει μέχρι εδώ, και ποιος δεν θέλει. (Έλα όμως που πολλοί ψηφίζουν χωρίς να μπουν στον κόπο να αφήσουν δυο λέξεις).

Αλλά εννοούσα ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ σχόλια. Δεν είμαι υπερευαίσθητη, δεν θα βάλω τα κλάμματα αν κάποιος θάψει αυτό που έγραψα. (Μάλλον πρέπει να το βάζω πριν το κείμενο "σχολιάστε ελεύθερα" ).

Έχω βάσιμες υποψίες, και δεν είναι η πρώτη φορά, ότι πολλοί φοβούνται να πουν ΚΑΘΑΡΑ τη γνώμη τους. Και σιχαίνομαι τα μισόλογα και τα γλυψίματα όσο τίποτε άλλο.

Γι' αυτό με έχουν κατηγορήσει πολλές φορές για τα σχόλια που κάνω σε διαγωνισμούς. Δεν σχολιάζω αρνητικά τον άνθρωπο. Την ιστορία όμως, ναι, θα τη θάψω και δημοσίως αν έχω σκοπό να τη θάψω ιδιωτικά μετά, στην κατάταξη. Νομίζω πως έτσι είναι το ντόμπρο, πώς το λένε.

Να τονίσω εδώ, ότι εισέπραξα και ειλικρινή σχόλια, το ξέρω. Απλά έχω την εντύπωση ότι κάποια δεν ήταν.

Συγχαρητήρια σε όλους. :D

Δυστυχώς η δική μου "πρωτιά" αποκλείστηκε (κάτι έχω με τις "πρωτιές" :p ).

Τα σχόλιά μου από αύριο για όλες τις ιστορίες.

Βάσω συγχαρητήρια! Ήταν μία πραγματικά καταπληκτική ιστορία και ξεχώρισε. Συγχαρητήρια στην wordsmith και τον Deus Misereatur για την διοργάνωση και την υπομονή τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, ήταν δυνατός ο συναγωνισμός πραγματικά.

Εγώ έχω παράπονα από αυτό το διαγωνισμό, αλλά συνήθως αν πας να εκφράσεις κάτι σε παίρνουν με τις πέτρες.

Θα πω ένα όμως, καθαρά προσωπικό:

Στις ιστορίες που ανεβάζω, θέλω να βλέπω σχόλια. Εντάξει μέχρι εδώ, και ποιος δεν θέλει. (Έλα όμως που πολλοί ψηφίζουν χωρίς να μπουν στον κόπο να αφήσουν δυο λέξεις).

Αλλά εννοούσα ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ σχόλια. Δεν είμαι υπερευαίσθητη, δεν θα βάλω τα κλάμματα αν κάποιος θάψει αυτό που έγραψα. (Μάλλον πρέπει να το βάζω πριν το κείμενο "σχολιάστε ελεύθερα" ).

Έχω βάσιμες υποψίες, και δεν είναι η πρώτη φορά, ότι πολλοί φοβούνται να πουν ΚΑΘΑΡΑ τη γνώμη τους. Και σιχαίνομαι τα μισόλογα και τα γλυψίματα όσο τίποτε άλλο.

Γι' αυτό με έχουν κατηγορήσει πολλές φορές για τα σχόλια που κάνω σε διαγωνισμούς. Δεν σχολιάζω αρνητικά τον άνθρωπο. Την ιστορία όμως, ναι, θα τη θάψω και δημοσίως αν έχω σκοπό να τη θάψω ιδιωτικά μετά, στην κατάταξη. Νομίζω πως έτσι είναι το ντόμπρο, πώς το λένε.

Να τονίσω εδώ, ότι εισέπραξα και ειλικρινή σχόλια, το ξέρω. Απλά έχω την εντύπωση ότι κάποια δεν ήταν.

Θα σχολιάσω κάτι πέρα από το κοινό μας "παράπονο" και το πόσο χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη "αχόρταγη". :p

Αυτό που λες πάντως με τα ειλικρινή σχόλια σηκώνει, νομίζω, μεγάλη κουβέντα. Οπότε μου δίνεις εδώ την ευκαιρία, Άννα, να αναφέρω κάτι που ήθελα εδώ και καιρό.

Θέλω κι εγώ ειλικρινή σχόλια; Ναι. Οπωσδήποτε. Όμως, σχόλιο με σχόλιο ποικίλλει. Μπορεί κάποιος να σου πει ότι δεν του άρεσε καθόλου η ιστορία σου, να στην ξετινάξει, κι όμως να μη σε ενοχλήσει καθόλου. Και μπορεί κάποιος άλλος να πει κάτι τόσο προσβλητικό, που ακόμα και να σου πει στο τέλος ότι του άρεσε, εσένα θα σου έχει μείνει η πικρή γεύση στο στόμα. Έχει να κάνει με τον τρόπο που παρουσιάζει ο καθένας την άποψή του.

Για το λόγο αυτό, επειδή θεωρώ πάντα πως απέναντί μου έχω έναν άνθρωπο, με συναισθήματα σαν τα δικά μου, τον αντιμετωπίζω με τον πρέποντα σεβασμό. Αυτόν που θεωρώ εγώ πρέποντα δηλαδή. Και ίσως "κατηγορηθώ" ότι γλύφω ή ότι δε λέω ειλικρινά την άποψή μου, όμως αυτή λέω. Συνήθως όμως, εκτός από τα αρνητικά, λέω και τα θετικά, γιατί σε μια ιστορία δεν μπορεί να μην υπάρχουν και τέτοια. Και τα θετικά είναι εξίσου σημαντικά με τα αρνητικά, γιατί δίνουν στο συγγραφέα κατευθυντήριες σχετικά με το τι αλλαγές πρέπει να κάνει και ποιες δεν πρέπει. Όσον αφορά τα αρνητικά, προσπαθώ να τα παρουσιάζω με τρόπο ώστε να μην προσβάλλουν τον άλλο. Ίσως γράφω έτσι τα σχόλια, διότι είμαι κι εγώ αρκετά ευαίσθητη -όχι πως θα βάλω τα κλάματα αν σε κάποιον δεν αρέσει η ιστορία μου, όχι.

Βλέπεις, Άννα μου, ίσως φταίει το ότι πίνω αρκετό νερό! ;-) :p

Τέλος, σε καμία περίπτωση δε θεωρώ πως τα "πικρόχολα" σχόλια είναι ταυτόσημα με την ειλικρίνεια. Ποιο είναι το ζητούμενο, λοιπόν; Σχόλια που εκφράζουν την ειλικρινή άποψη του άλλου, αλλά δοσμένα με τρόπο που δεν προσβάλλουν. (Και μια παρένθεση εδώ. Βέβαια, ακόμα και τα "πικρόχολα" σχόλια, νομίζω πως τελικά είναι πολύ πιο χρήσιμα από το να σου λέει ο άλλος πως του άρεσε η ιστορία σου, ενώ δεν του άρεσε. Τέτοια αρνητικά σχόλια ήταν που με κινητοποίησαν να βάλω τα δυνατά μου για να βελτιωθώ -αφού πρώτα μου καταρράκωσαν την ψυχολογία βέβαια! :lol: )

Και μια ειδική παρατήρηση γι'αυτό τον διαγωνισμό: η κατάταξη δεν έχει καμία σχέση με το αν άρεσαν οι ιστορίες ή όχι. Ήταν πολλές οι καλές ιστορίες κι έτσι λογικό ήταν να "παραγκωνιστούν" κάποιες, κι ας μην τους άξιζε.

Γι' αυτό έχεις μνήμη ελέφαντα;

Το τι έιναι πικρόχολο και τι όχι, είναι μία συζήτηση που δεν έχει νόημα (γιατί για τον καθένα είναι τελέιως διαφορετικό), και που δεν έχω καμία διάθεση να κάνω. Απλά αυτό: όχι ψέματα. Παρακαλώ, δηλαδή. Θερμοπαρακαλώ (ναι, θα το γράφω στις ιστορίες μου). Και γιατί πάντα όταν λέμε "ειλικρινή σχόλια" είναι σαν να είπαμε "μόνο άσχημα;" Πότε το είπα αυτό, Έλενα; Είπα αυτό που είπα, τίποτα παραπάνω. Φυσικά και θα λέμε και τα καλά λόγια, εγώ είμαι αυτή που γράφει πάντα με ενθουσιασμό όταν ένα διήγημα το αξίζει.

χαχαχα Ναι, ακριβώς γι'αυτό! :p

Χμμμ, ίσως δεν έγινα απόλυτα σαφής. Δεν αναφερόμουν ακριβώς σε αυτά που είπες εσύ. Απλά βρήκα ευκαιρία να πω κάποια πράγματα που ήθελα, εδώ και καιρό.

Οπότε μου δίνεις εδώ την ευκαιρία, Άννα, να αναφέρω κάτι που ήθελα εδώ και καιρό.

Το τονίζω ξανά. Απλά ξεδίπλωσα κάποιες σκέψεις μου, ορμώμενη από το σχόλιό σου, σε έναν ανοιχτό διάλογο. Πάντως, σίγουρα αναγνωρίζω ένα δίκιο στο αίτημά σου. Η ειλικρίνεια είναι πάνω απ'όλα. Απλά εγώ εξήγησα τη φιλοσοφία των δικών μου σχολίων. :)

Θίγετε μεγάλο θέμα, νομίζω, όσον αφορά την ειλικρίνεια των σχολίων.

Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλά μας; Έχεις αφιερώσει ώρες και τόνους σκέψης σε μια ιστορία, την έχεις χτενίσει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης και την έχεις ανεβάσει, γεμάτος φιλοδοξίες. Και σκάει μύτη ένας τυπάς με ένα φτυάρι, και διαβάζεις την κριτική του χωρίς να μπορείς να πάρεις ανάσα. Γιατί; Είμαι βέβαιος πως η πλειοψηφία των αρνητικών σχολίων μόνο στη θέληση να είναι κανείς ειλικρινής δεν οφείλεται. Άνθρωποι είμαστε. Ο καθένας έχει τη σκοτεινή του πλευρά, και πιστεύω πως ουκ ολίγες φορές την εκφράζει με άρπα-κόλλα κηδείες ιστοριών.

Να προσθέσω, βέβαια, εδώ πέρα, πως πρώτο-πρώτο στη λίστα των κακιασμένων κριτών βάζω τον εαυτό μου, και ναι, έχω τύψεις που μερικές από τις ιστορίες τις καταπλάκωσα με αρνητικά. Αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκα, δεν το σκέφτηκα καθόλου.

Θέλω να καταλήξω στο ότι ούτε καμιά hardcore ακαδημία συγγραφής είναι το forum, ούτε εκτελεστικό απόσπασμα. Ειλικρίνεια; Μάλιστα. Απλά καλό θα ήταν να προσέχει ο καθένας τα λόγια του σχετικά με πράγματα στα οποία οι δημιουργοί τους έχουν επενδύσει χοντρά. Πες τα θετικά, πες και τα αρνητικά, αλλά το τακτ δε βλάπτει ρε αδερφέ. Μπορεί μια ιστορία να είναι απάλευτη -πάντα υπάρχουν τέτοιες. Δεν είναι ανάγκη να φτιάξεις μια λίστα με τα μειονεκτήματα και να την πετάξεις στη μούρη του συγγραφέα. Γιατί τότε, αντί να τον βοηθήσεις, τον αποθαρρύνεις πααααάρα πολύ. Και σε καμιά περίπτωση δε θεωρείσαι ψαγμένος ή μάγκας ή έξυπνος.

Τέσπα, μπορεί να μοιάζει περιττό αυτό το κατεβατό. Αλλά δε μπορούσα να μην πάρω θέση.

Χρήστο, στα λόγια μου έρχεσαι. Ίσως θα ήταν καλύτερα βέβαια, να ανοιχτεί συζήτηση σε άλλο τόπικ, ώστε να αφήσουμε εδώ χώρο για τα συγχαρητήρια. Αυτός ο διαγωνισμός νομίζω πως φέρνει στο προσκήνιο διάφορα προβλήματα που έχουν οι εκάστοτε διαγωνισμοί... Ώρα για ξεκαθάρισμα, λοιπόν! ;-)