nikosal Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 In the Flesh Χμ... Μην φωνάξετε, έτσι; Το βρήκα τελείως μα τελείως μη ρεαλιστικό και μου ήταν αδύνατο να το παρακολουθήσω στα σοβαρά. Τη μορφή ενός είδους, άντε να την πάρεις. Την ψυχολογία του, τον τρόπο συμπεριφοράς, τις σχέσεις τους με τους άλλους, πώς; Αν το διαβάζαμε διήγημα δεν θα γελούσαμε; Είχε ωραία ατμόσφαιρα, βέβαια, να το παραδεχτώ. Και μια γεύση μυστηρίου και έκπληξης στην αρχή. Επίσης μόλις διάβασα ότι το έχει γράψει ο γιος του Καρλ Σάγκαν, Νικ (δεν το είχα προσέξει στα credits). Έχω ένα βιβλίο του, αλλά δεν τον έχω διαβάσει ποτέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Timeless Στο geos.tv είδα ότι οι φαν το έχουν τρίτο καλύτερο επεισόδιο -είναι; Μέτριο μου φάνηκε... Δοκιμάζουν το νέο drive, ο Κιμ στέλνει λάθος δεδομένα, βρίσκουν το VOY, χρησιμοποιούν το implant της Seven για να στείλουν μήνυμα στο παρελθόν (που είναι εφικτό με μια βολική ανακάλυψη σε ένα κύβο), το κάνουν με ένα δυο προβλήματα, τέλος. Πού είναι η έμπνευση; Είχε κάποιες ωραίες σκηνές βέβαια (το σκάφος στον πάγο ήταν απευθείας αναφορά στο The Thing, ε;) αλλά overall μέτριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Timeless Εεεεμ... Εμείς μόλις είδαμε το Once Upon a Time. Κάναμε λάθος, ή επειδή ήταν full οικογενειακό χωρίς καμιά τρομερή εξέλιξη δεν το συζητάμε; Συμπαθητικό ήταν. Και είχε και σπηλιές αλλά δεν τις είδαμε πολύ αυτή τη φορά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 (edited) Once upon a time Ναι Βάσω, το είχα δει χτες, αλλά μπερδεύτηκα! Ωραίο ήταν... Μου άρεσε το σκηνικό του holodeck και οι δύο χαρακτήρες του. Πολύ ωραίοι! Τώρα πώς το runabout μπήκε σε μια σπηλιά, δεν το κατάλαβα. Ίσως έγινε ο ακόλουθος διάλογος: -Boss, οι τύποι που θα ζωγράφιζαν το σκηνικό της προσεδάφισης έμπλεξαν σε τροχαίο και θα λείπουν τρεις μέρες. -Ωχ! Τι κάνουμε; Καλά, βάλε το σκάφος στο σκηνικό με τις σπηλιές. -Μα... Πώς θα μπει μέσα εκεί μέσα; -Έλα τώρα... Στο DS9 δεν είχαμε αφήσει τίποτα έξω. Στηρίξου στους θεατές μας. Είναι καλοί άνθρωποι. Edited October 13, 2013 by nikosal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Once upon a time Τώρα πώς το runabout μπήκε σε μια σπηλιά, δεν το κατάλαβα. Ίσως έγινε ο ακόλουθος διάλογος: -Boss, οι τύποι που θα ζωγράφιζαν το σκηνικό της προσεδάφισης έμπλεξαν σε τροχαίο και θα λείπουν τρεις μέρες. -Ωχ! Τι κάνουμε; Καλά, βάλε το σκάφος στο σκηνικό με τις σπηλιές. -Μα... Πώς θα μπει μέσα εκεί μέσα; -Έλα τώρα... Στο DS9 δεν είχαμε αφήσει τίποτα έξω. Στηρίξου στους θεατές μας. Είναι καλοί άνθρωποι. Όταν ο Τούβοκ λέει στον Πάρις να προσεδαφιστεί σε εκείνον τον πλανήτη, ο Πάρις κάνει ένα σχόλιο που δεν το θυμάμαι επακριβώς, αλλά κάτι σαν "μου ζητάς να το βουλιάξω σε τέτοιο πέτρωμα;" Έχει να κάνει με τη σύνθεση του ορυκτού. Βέβαια, ήθελε έξω από το παράθυρο τους να υπήρχε μια καλύτερη, πιο πειστική θέα, αλλά μάλλον δεν είχαν τα λεφτά για τα εφέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Timeless: Εμάς μας άρεσε. Δεν θα το χαρακτηρίζαμε αριστούργημα -ειδικά το πώς βρέθηκε εκείνος ο κύβος των Μποργκ- αλλά, όπως και όλες οι ιστορίες με χρονικά παράδοξα, αν είναι καλό το κούμπωμα, είναι καλές. Εδώ θα έλεγα ότι ήταν. Επίσης είχε και το προσωπικό δράμα, την ενοχή του επιβιώσαντα, που μάλιστα φταίει κιόλας. Α, και κερδίσαμε και δέκα χρόνα δρόμο στο ταξίδι. Yes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Infinite Regress Είχε το ενδιαφέρον της η ιδέα με τους assimilated που «καταλάμβαναν» το μυαλό της Seven... Αλλά η ιστορία μας εγκατέλειψε νωρίς και, ακόμα και κάποιες σκηνές που σε άλλη περίπτωση θα τις σχολιάζαμε θετικά, όπως η ερμηνεία της Σέβεν ως Φερέγκι, μου φάνηκαν βεβιασμένες και άστοχες. Προς το τέλος δε, η σκηνοθεσία με τα φώτα και τις φωνές, που θύμιζε πάρτι μεθυσμένων σε έγχρωμη ελληνική ταινία του '70, με έκανε να γελάω. Έχω γίνει πολύ περίεργος; Σας άρεσε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Εμείς θα το δούμε αύριο, νωρίς το απόγευμα. Η εβδομάδα ήταν πολύ γεμάτη με εκτός σπιτιού υποχρεωσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted October 19, 2013 Author Share Posted October 19, 2013 Infinite Regress Είχε το ενδιαφέρον της η ιδέα με τους assimilated που «καταλάμβαναν» το μυαλό της Seven... Αλλά η ιστορία μας εγκατέλειψε νωρίς και, ακόμα και κάποιες σκηνές που σε άλλη περίπτωση θα τις σχολιάζαμε θετικά, όπως η ερμηνεία της Σέβεν ως Φερέγκι, μου φάνηκαν βεβιασμένες και άστοχες. Προς το τέλος δε, η σκηνοθεσία με τα φώτα και τις φωνές, που θύμιζε πάρτι μεθυσμένων σε έγχρωμη ελληνική ταινία του '70, με έκανε να γελάω. Έχω γίνει πολύ περίεργος; Σας άρεσε; Όχι από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές των σεναριογράφων. Μπορώ να "δω" την Ράιαν να ζητεί από την παραγωγή κάποιο επεισόδιο για να δείξει τα ερμηνευτικά της προσόντα, αλλά το συγκεκριμένο ήταν στα όρια για να αστοχήσει και να βγει γελείο. Κάπως πήγε. Θα μπορούσαμε όμως και χωρίς αυτό. (Και το επόμενο, με την Μπελάνα αγκαλιά με το δώρο στη βαφτιστικιά της, από το Jumbo, φυσικά. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 χαχαχα πολύ καλό - είδα την αρχή χτες το βράδυ και είναι πράγματι αγκαλιά με αυτό που λες! Πρέπει να γέλασαν πολύ στη διάρκεια του γυρίσματος... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Infinite Regress Προς το τέλος δε, η σκηνοθεσία με τα φώτα και τις φωνές, που θύμιζε πάρτι μεθυσμένων σε έγχρωμη ελληνική ταινία του '70, με έκανε να γελάω. Έχω γίνει πολύ περίεργος; Σας άρεσε; Έτσι όπως είχαμε διαβάσει τα σχόλια και των δυο σας, περιμέναμε και χειρότερα, οπότε, ας πούμε ότι δεν το βρήκαμε και χάλια. Από την άλλη, έπρεπε να μας προετοιμάσετε ότι οι εξωγήινοι είχαν διάφορα λαμπάκια ενσωματωμένα πάνω τους, για να δούμε το επεισόδιο γύρω στις παραμονές των Χριστουγέννων με τον ανάλογο διάκοσμο. Να πω ωστόσο, ότι η ιδέα του ιού στο κεντρικό σύστημα ελέγχου των Μποργκ ήταν ενδιαφέρουσα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Ναι, αλλά νομίζω παλιά. Δεν επρόκειτο να κάνουν το ίδιο στο TNG και ο Πικάρ είπε «δεν κάνω γενοκτονία»; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Ναι, αλλά νομίζω παλιά. Δεν επρόκειτο να κάνουν το ίδιο στο TNG και ο Πικάρ είπε «δεν κάνω γενοκτονία»; Η αλήθεια είναι ότι δεν το θυμάμαι. Ίσως αυτή τη φορά, οι δημιουργοί να αξιοποίησαν την ιδέα, λερώνοντας τα χέρια άλλων φυλών και όχι του Πικάς και γενικά των "δικών" μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 In 2368, an invasive paradoxical puzzle program was developed by Commanders Geordi La Forge and Data as an unconventional weapon in the war against the Borg for use as an exploit of Hugh's subspace transceiver link to the Borg Collective. The program would initially be "nothing more than a minor distraction" to the Borg, but would require exponentially-increasing amounts of processing time to solve this no-solution puzzle, thus eventually occupying the entire Collective's resources. The ultimate goal was to starve the Borg, as their cortical nodes would be so consumed with solving the puzzle they would forget to nourish their organic components. Captain Picard ultimately declined the invasive program's use on moral anti-genocidal reasons. Στο I Borg, Βάσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 (edited) Nothing human Δεν ξέρω, εσείς πειστήκατε ότι μπορούν να φτιάξουν ολόγραμμα με γνώσεις και κρίση όπως αυτό; Υποτίθεται ότι ο Δρ. μας είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, ένα θαύμα προγραμματισμού. Αν ήταν έτσι, γιατί πχ. σε κάθε μηχανικό πρόβλημα δεν φτιάχνουν πέντε διάσημους μηχανικούς; Είχε βέβαια γίνει παλιά κάτι τέτοιο, με τη Λία Μπραμς αλλά εκεί ήταν απλούστερα τα πράγματα, μια συζήτηση που βοηθούσε τον Τζόρντι να σκεφτεί. Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε σε κάθε επεισόδιο έναν από μηχανής θεό και... νετάρουμε. Τέλος πάντων. Όσον αφορά το κομμάτι της πλοκής με τους εξωγήινους, αδιάφορο τελείως. Αλλά δεν ήταν αυτό το επίκεντρο, καταλαβαίνω. Το επίκεντρο ήταν βέβαια το δίλημμα σχετικά με τη συνδρομή ή όχι του άλλου γιατρού, που και αυτό μου φάνηκε τραβηγμένο από τα μαλλιά. Εκεί που ευχαριστήθηκα, ήταν με τον ηθοποιό που έπαιξε τον Καρντάσιαν. Πρέπει να είχε μελετήσει 10 επεισόδια με Ντουκάτ, ε; Τον... έπαιζε άψογα. Edited October 20, 2013 by nikosal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Nothing human Δεν ξέρω, εσείς πειστήκατε ότι μπορούν να φτιάξουν ολόγραμμα με γνώσεις και κρίση όπως αυτό; Υποτίθεται ότι ο Δρ. μας είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, ένα θαύμα προγραμματισμού. Αν ήταν έτσι, γιατί πχ. σε κάθε μηχανικό πρόβλημα δεν φτιάχνουν πέντε διάσημους μηχανικούς; Είχε βέβαια γίνει παλιά κάτι τέτοιο, με τη Λία Μπραμς αλλά εκεί ήταν απλούστερα τα πράγματα, μια συζήτηση που βοηθούσε τον Τζόρντι να σκεφτεί. Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε σε κάθε επεισόδιο έναν από μηχανής θεό και... νετάρουμε. Τέλος πάντων. Όσον αφορά το κομμάτι της πλοκής με τους εξωγήινους, αδιάφορο τελείως. Αλλά δεν ήταν αυτό το επίκεντρο, καταλαβαίνω. Nothing human Έκανα κι εγώ παρόμοιες σκέψεις και κατέληξα στα ίδια συμπεράσματα ως προς το επίκεντρο της ιστορίας. Δεν θα πω ότι τι επεισόδιο δεν μας άρεσε πάντως. Επόμενο: Τετάρτη απόγευμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted October 24, 2013 Author Share Posted October 24, 2013 (edited) Thirty Days. Καλό και αγαπημένο. Ρίξανε τα φράγκα τους εδώ. Καλή, σχεδόν ρετρό σε αντίληψη Ε.Φ. (θυμίζει κάτι παλιά κόμικ), αλλά καλή Ε.Φ. με εικόνες που πρωτοβλέπουμε σε Σταρ Τρεκ. Συμπηκνωμένο και λειτουργικό σενάριο επίσης. Counterpoint. Ένα καλό, και χαρακτηριστικά Voyager επεισόδιο. (Χωρίς τυμπανοκρουσίες πρώτης γνωριμίας, μια ιστορία περάσματος του σκάφους από μια συγκεκριμένη "εξωγήινη" κουλτούρα.) Μοναδική μου ένσταση: Μα τόσο εύκολα ρε συ Κάθριν μου; Μ'αυτόν;! Ο φουκαράς ο Τσακοτέη σου έχει χαρίσει πολύ πιο δυνατές στιγμές και δεν έχει πάρει ούτε ένα τόσο δα φιλάκι στο μάγουλο. Ουφ πια! Latent Image, Bride of Chaotica, Gravity: Διαμάντια! Edited October 24, 2013 by DinoHajiyorgi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Ο Τσακοτέ είναι υφιστάμενός της. Δεν γίνεται τίποτα, έτσι λένε οι κανόνες της ηθικής. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Το Thirty Days καλό. Μου άρεσαν οι εγκαταστάσεις κάτω στο βυθό. Επίσης ενθουσιάζομαι όταν συναντάνε πανάρχαια απομεινάρια που λειτουργούν, κι ακόμα περισσότερο όταν συναρμολογούν στοιχεία του παρελθόντος. To μόνο που δεν κατάλαβα ήταν εκείνο το εφεδάκι σε μια σκηνή που συνέβη όταν εμφανίστηκαν κάποια σκάφη και χτύπησε το κεφάλι του ο Πάρις στο κρατητήριο. Νόμιζα ότι τους κυνηγούσαν για να τους εκδικηθούν οι κάτοικοι του Ωκεανού, αλλά τελικά ήταν μάλλον για να δείξει ότι ήθελε να βγει έξω, αφού στο τέλος τους άφησαν πίσω χωρίς να τους χαλάσουν τις εγκταταστάσεις τους. Το Counterpoint ακόμα καλύτερο. Και περιπέτεια και ίντριγκα και συναίσθημα. Κανονικό counterpoint. Πολύ έξυπνες κινήσεις. Και ομολογώ ότι όντως με έπιασε εξ απροοόπτου η ανατροπή -ειδικά η πρώτη. Πάνω που έβριζα ότι μόλις βρούμε λίγο συναισθηματικό αλατοπίπερο, ο εξωγήινος πεθαίνει/κατατρέφεται/φεύγει. Όταν όμως ήρθε και η δεύτερη, κατενθουσιάστηκα. Έτσι! Δείξτε σ' αυτούς τους Επιθεωρητές τι αξίζουν μερικά γήινα μυαλά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Thirty days Έλα ντε! Ποιοι τους επιτέθηκαν σε εκείνο το σημείο; Κατά τα άλλα συμφωνώ και με τους δύο σας, ωραίο επεισόδιο, φανταστικές εικόνες στη θάλασσα, με καλύτερη εκείνη που πλησιάζουν τα κύματα και το Δέλτα Φλάιερ βυθίζεται με ορμή στο νερό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Counterpoint Αλήθεια, ωραίο επεισόδιο (τόσο, ώστε να συγχωρέσουμε στο τέλος ότι δεν είχε καμία επίπτωση η ταπείνωση του Επιθεωρητή). Και θα σας πω με ποιον ενθουσιάστηκα: Τον εξωγήινο επιστήμονα και το κόλπο που έκανε με τη μύτη! Δεν ξέρω αν οφείλουμε την ερμηνεία στον ηθοποιό ή στο σκηνοθέτη, οπότε εύγε και στους δύο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Είδαμε και Latent Image και Bride of Chaotica μια που οι υποχρεώσεις εκτός σπιτιού θα είναι αρκετές τις επόμενες μέρες. Το Latent Image ήταν εξαιρετικό. Θίγει πολύ σοβαρά θέματα -την επιλογή μπροστά στο θάνατο, την εξέλιξη του χαρακτήρα του γιατρού, τις αμφιβολίες της Seven, όλα πολύ ωραία. Συν το ότι μου αρέσε και ο τρόπος που αποκαλύπτεται το κενό στη μνήμη του γιατρού. Το Bride of Chaotica είχε πολλή πλάκα. Διασκεδάσαμε με τον Κάπταιν Πρότον και με την Τζέινηγουέι να κάνει τη βασίλισσα του κακού στο στυλ του '30. Μου άρεσε η ιδέα ότι τα αλλοδιαστατικά πλάσματα έβλεπαν ως υπαρκτά μόνο τα ολογράμματα και μόνο μεταξύ τους μπορούσαν να πάθουν κακό από τις ακτίνες. Μέσα στα αστειάκια, υπήρχε και η ερώτηση για το ποιος φαίνεται αληθινός κι σε ποιον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DinoHajiyorgi Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 Το Bride of Chaotica είχε πολλή πλάκα. Διασκεδάσαμε με τον Κάπταιν Πρότον και με την Τζέινηγουέι να κάνει τη βασίλισσα του κακού στο στυλ του '30. Μου άρεσε η ιδέα ότι τα αλλοδιαστατικά πλάσματα έβλεπαν ως υπαρκτά μόνο τα ολογράμματα και μόνο μεταξύ τους μπορούσαν να πάθουν κακό από τις ακτίνες. Μέσα στα αστειάκια, υπήρχε και η ερώτηση για το ποιος φαίνεται αληθινός κι σε ποιον. Τις κοστουμιές από που τις εμπνεύστηκαν οι εξωγήινοι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosal Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Latent Image Μου φαίνεται ότι... μου άρεσε κάπως λιγότερο από ό,τι σε σας. Μένω ξεκρέμαστος με το σεναριακό ρεαλισμό τέτοιων επεισοδίων: Δεν έπρεπε να την έχουμε δει κάποια στιγμή την Ένσιν; Γενικά το Βόγιατζερ έχει μικρό πλήρωμα (περίπου 120; κάτι τέτοιο) και έχουμε δει τόσο και τόσο κόσμο, ενώ δεν έχει εξηγηθεί πώς εξαφανίστηκαν χαρακτήρες που έπαιζαν σχετικά σημαντικό ρόλο, όπως εκείνος ο μηχανικός στα πρώτα επεισόδια. Αν είχαν χρησιμοποιήσει κάποιον ηθοποιό που να είχε εμφανιστεί έστω περαστικά, σε κάποια παλιά σκηνή, θα ήταν καλύτερα. Bride of Chaotica Ναι, είχε την πλάκα του. Αν και βαριέμαι τα επεισόδια με ολοντέκ, αυτό είχε την πλάκα του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Latent Image Μου φαίνεται ότι... μου άρεσε κάπως λιγότερο από ό,τι σε σας. Μένω ξεκρέμαστος με το σεναριακό ρεαλισμό τέτοιων επεισοδίων: Δεν έπρεπε να την έχουμε δει κάποια στιγμή την Ένσιν; Γενικά το Βόγιατζερ έχει μικρό πλήρωμα (περίπου 120; κάτι τέτοιο) και έχουμε δει τόσο και τόσο κόσμο, ενώ δεν έχει εξηγηθεί πώς εξαφανίστηκαν χαρακτήρες που έπαιζαν σχετικά σημαντικό ρόλο, όπως εκείνος ο μηχανικός στα πρώτα επεισόδια. Αν είχαν χρησιμοποιήσει κάποιον ηθοποιό που να είχε εμφανιστεί έστω περαστικά, σε κάποια παλιά σκηνή, θα ήταν καλύτερα. Νίκο, η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με την κοπέλα. Από την άλλη, σίγουρα δεν έχουμε δει όλους τους χαρακτήρες, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι δεν είχε παίξει κάποιον σπουδαίο ρόλο άλλη φορά και γι' αυτό δεν την ξέραμε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts