Popular Post librarian Posted October 18, 2013 Popular Post Share Posted October 18, 2013 Κι εγώ με χαρά ανακοινώνω την έκδοση του μυθιστορήματός μου 'Έρχονται με την ομίχλη' απ' τις εκδόσεις Πατάκη, στις αρχές Νοεμβρίου http://www.patakis.gr/images/files/17711/files/assets/basic-html/page84.html http://www.i-read.i-teen.gr/ 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Μπόρχες Posted November 4, 2013 Popular Post Share Posted November 4, 2013 (edited) Φρέσκο, φρέσκο το εξώφυλλο του βιβλίου μου. Σε λίγες μέρες θα το έχουμε στα χέρια μας! Επίσης, επισκεφτείτε την σελίδα του βιβλίου στα facebook: https://www.facebook.com/Giannis.Margetis.Xenos.Kosmos Edited November 4, 2013 by Μπόρχες 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post northerain Posted November 9, 2013 Popular Post Share Posted November 9, 2013 Sold my first pro-rate story. Blackhearted Son - Phobos Magazine Last Rites - Kazka Press Black Heroin - Αποκάλυψη (ανθολογία) Blackbird Lullaby - SkullCandy <---I made this. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Simitsakis Posted November 9, 2013 Popular Post Share Posted November 9, 2013 Πρόσφατα ανακάλυψα το forum σας, διαφορετικά θα σας είχα ενημερώσει νωρίτερα για την τριλογία μου, της οποίας το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε πριν 3 μήνες περίπου και που έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές από τον τύπο και τους αναγνώστες του χώρου αλλά και έξω από αυτόν. Έχετε ταξιδέψει ποτέ στον θάνατο; Έχετε αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε εάν ποτέ επιστρέφατε από αυτόν; Μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του βιβλίου aray.gr για περισσότερες πληροφορίες - στο οποίο κληρώνουμε και δύο βιβλία αυτές τις μέρες - αλλά και να διαβάσετε ελεύθερα τα πρώτα κεφάλαια καθώς και αποσπάσματα από τα υπόλοιπα. Στη σελίδα θα βρείτε και επιπλέον λογοτεχνικό υλικό, όπως και συνεντεύξεις, κριτικές, την πορεία της τριλογίας στον χώρο. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σας είτε για το βιβλίο είτε για το concept όλο. Σας ευχαριστώ. Απόσπασμα της AthensVoice: Στην κατεύθυνση του epic fantasy κινείται η τριλογία «Το δέντρο του Άραϋ» του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Μανώλη Σιμιτσάκη. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, με υπότιτλο «Συναίσθημα» μόλις κυκλοφόρησε από τις νεοσύστατες εκδόσεις Λυκόφως και ήδη έχει γίνει word of mouth στη fantasy κοινότητα της Ελλάδας. Όχι μόνο επειδή οι σοβαρές εγχώριες προσπάθειες στο είδος είναι προς το παρόν μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά και επειδή ο Σιμιτσάκης επιχειρεί να κάνει εντελώς καινούργιο στα ελληνικά πράγματα: να συνθέσει ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες με την κλασική έννοια, έπος που αντλεί έμπνευση (και ανοίγει διακειμενικό διάλογο) με πλήθος επιρροών, από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία έως τις σύγχρονες θρησκείες. [πηγή] Χρήσιμες πληροφορίες: Τίτλος: Το δέντρο του Άραϋ - Βιβλίο Ά "Συναίσθημα"Εκδόσεις: ΛυκόφωςΣυγγραφέας: Σιμιτσάκης ΜανώληςCopyright: Μανώλης ΣιμιτσάκηςISBN: 978-618-80488-4-3Διάθεση: Public (αποκλειστικά)Τιμή: 14 €Είδος: Μυθιστόρημα φαντασίας, μυστηρίου, εσωτερισμού 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ayu Posted December 1, 2013 Popular Post Share Posted December 1, 2013 Ένα ποίημα στο τεύχος Δεκεμβρίου του Ideomancer. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted December 6, 2013 Share Posted December 6, 2013 Ένα ποίημα στο τεύχος Δεκεμβρίου του Ideomancer. ωραίο! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nostalgist Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 http://theatrodromou.blogspot.gr/2013/12/chocofant.html Ένα σουρεάλ διήγημα. Αποτελεί συνέχεια ενός μικρότερου κατά πολύ (και ποιοτικά εδώ που τα λέμε) διηγήματος που έχει ανέβει και στη βιβλιοθήκη του φόρουμ, το serefreshion. Στο παρόν όμως έργο παρακολουθούμε έναν άλλο ήρωα ;) 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
winds poet Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Με τεραστια χαρά και τιμή σας ενημερώνω ότι μόλις κυκλοφόρησε ΔΩΡΕΑΝ (πολύ σημαντική λέξη στις μέρες μας) απο τα 24 grammata και την σειρά ΕΝ ΚΑΙΝΩ το 1ο μου e book με τίτλο ¨Παραξενες Ιστορίες¨, το οποίο κι επιθυμώ να χαρίσω σε όλους εσάς που κάπου κάπως κάποτε διαβάσατε κάποια απο αυτές διαδικτυακά. http://www.24grammata.com/?p=43659 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avalonia Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Vanquish (short story) - Girl at the End of the World anthology, Fox Spirit Books (UK) 2014 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ayu Posted January 9, 2014 Popular Post Share Posted January 9, 2014 (edited) Το διήγημά μου, "The Vandalists," βρίσκεται στο Spark Anthology IV που μόλις κυκλοφόρησε. Είχε λάβει το πρώτο βραβείο στο Spark Contest Three. Άλλα καλά νέα: * Δύο ποιήματα: "Pretty Half-Breeds, for Free" σύντομα στο τεύχος Ιανουαρίου του Eye to the Telescope και "Ex Machina" στο Strange Horizons (άγνωστο πότε). * Το διήγημα "Η Μηλιά" έλαβε το δεύτερο βραβείο στον Δ' Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης και θα εκδοθεί σε τόμο από τις εκδόσεις Καστανιώτη τον ερχόμενο Μάιο. * Ένα φλασάκι με τίτλο "Of Pumpkin Soup and Other Demons" σύντομα στο Not One of Us. * Ένα διήγημα στη μεγάλη λίστα για το Aeon Award 2013. Για την εξάδα θα μάθουμε κατά τα τέλη Γενάρη, αλλά χλωμό το βλέπω * Το διήγημα "The Eleven Holy Numbers of the Mechanical Soul" θα εκδοθεί στο τεύχος Φεβρουαρίου του Clarkesworld Magazine. Αυτό είναι ένα από τα διηγήματα που ξεκίνησα να δουλεύω τον περασμένο Νοέμβριο (στην αφελή μου προσπάθεια να γράψω 50.000 λέξεις σε διηγήματα σ' ένα μήνα--εκείνη η φωτογραφία με τα χαρτάκια, θυμάστε; ). Edited January 9, 2014 by Ayu 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nostalgist Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 8 φετίχ director's cut: Μια λογοτεχνική συλλογή με κείμενα και διηγήματα βασισμένα στον δίσκο "8φετιχ". Μια δικια μου συμμετοχή με ένα διήγημα + συγγραφή της εισαγωγής του βιβλίου http://theatrodromou.blogspot.gr/2013/12/8-directors-cut.html 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Λιμβρός Posted January 21, 2014 Popular Post Share Posted January 21, 2014 Έκλεισε το συμφωνητικό με τις εκδόσεις "Όστρια" για μια συλλογή ιστοριών τρόμου, που αντλεί από αστικούς, λαογραφικούς και αρχαίους μύθους, αλλά και παραμύθια. Το "Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λοιγός" θα κυκλοφορήσει σε έναν μήνα από τώρα και θα περιέχει μία μικρή νουβέλα, πέντε νουβελέτες και ένα διήγημα.Περιεχόμενα:• Η νύμφη (ηθογραφικός τρόμος / επιστημονική φαντασία). Αντλεί από την ελληνική λαογραφική παράδοση.• Ογδόντα (γοτθική φαντασία / υπερφυσικός τρόμος). Αντλεί από σχετικό αστικό θρύλο του διαδικτύου.• Πέρασα; (αστικός τρόμος / υπερφυσικός τρόμος). Αντλεί από την αρχαία εβραϊκή μυθολογία.• Η επιφάνεια (επιστημονική φαντασία / αστικός τρόμος). Αντλεί από την αρχαία προκολομβιανή μυθολογία. Πρώτο βραβείο Νουβελέτας Φαντασίας Larry Niven 2012.• Ο νομάς (μαγικός ρεαλισμός / αστικός τρόμος). Αντλεί από μεσαιωνικό παραμύθι.• Έαρ γλυκύ (ηθογραφικός τρόμος / υπερφυσικός τρόμος). Αντλεί από την ελληνική λαογραφική παράδοση. Πρώτο βραβείο Νουβελέτας Τρόμου Larry Niven 2013.• Κάθε σπίτι μια φωλιά (αστικός τρόμος / υπερφυσικός τρόμος). Αντλεί από την ελληνική λαογραφική παράδοση.Ἔρχεται ὁ ἰσχυρότερός μου ὀπίσω μου, καὶ οὐδεὶς δύναται σταθῆναι. 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avalonia Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 2 this month!: 'Earthbound Angels Return' Fever Dreams e-zine (issue 4) www.FDEZINE.feverdreams.co.uk 'Passerby' Darker Times Fiction www.darkertimes.co.uk 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post AlienBill Posted February 28, 2014 Popular Post Share Posted February 28, 2014 (edited) Έσπασε το ρόδι και για μένα. Κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τις "Συμπαντικές Διαδρομές" βεβαιώθηκα πέρα από κάθε αμφιβολία. - Η νουβελέτα μου ονόματι "ο εσώτερος θεός" θα τιμηθεί με βραβείο Larry Niven και θα δημοσιευτεί στην ανθολογία "Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ" από Συμπαντικές Διαδρομές. - Το διήγημά μου "Συσκότιση" θα δημοσιευτεί στην ανθολογία των βραβείων του διαγωνισμού. Αμφότερα είναι τρόμου, εφόσον μόνο τρόμο γράφω. Προσωπικά χαίρομαι γιατί μόνο αυτά τα δύο είχα στείλει στον διαγωνισμό και πιάσανε τόπο και τα δύο. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα με τα πολύ χρήσιμα σχόλιά τους στις ιστορίες που αναρτούσα στη βιβλιοθήκη. Με βοήθησαν να ανέβω επίπεδο και να γίνω καλύτερος. Μιας και θα κατέβω στην Αθήνα για την βράβευση, θα χαρώ πολύ να συναντήσω από κοντά πολλούς από εσάς Edited February 28, 2014 by alien666 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andkand Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Στο τεύχος 50 (Χειμώνας 2014) το κυπριακό λογοτεχνικό περιοδικό «Άνευ», φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, 16σέλιδο αφιέρωμα για τη Λογοτεχνία του Φανταστικού, την οποία είχα την τιμή να επιμεληθώ. Εκτός από εμένα στο αφιέρωμα γράφουν ακόμα 2 μέλη του φόρουμ, ο Ντίνος Χατζηγιώργης και ο Αντώνης Κατσαρός. Συγκεκριμένα το αφιέρωμα περιλαμβάνει δύο θεωρητικά κείμενα και τέσσερα μικρά, αλλά αντιπροσωπευτικά, διηγήματα της φανταστικής λογοτεχνίας: · Η Λογοτεχνία του Φανταστικού ( [Εισαγωγή] – Η κατάταξη του Todorov – Ιστορική αναδρομή στην ελληνική φανταστική λογοτεχνία – Η φανταστική λογοτεχνία στην Κύπρο), του Ανδρέα Καπανδρέου · Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού, του Γιώργου Σωτήρχου · Φεγγαρόκυκλος [διήγημα], του Ντίνου Χατζηγιώργη · Μοιραίο Λάθος [διήγημα], του Μιχάλη Νικολάου · Ο Αφανισμός [διήγημα], του Αντώνη Κατσαρού · Όταν η ψυχή ματώνει [διήγημα], της Αμαλίας Πικρίδου Λουκά · Ταξίδι στον χωροχρόνο [διήγημα], του Ανδρέα Καπανδρέου http://andreaskandreou.blogspot.com/2014/02/blog-post_20.html 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted March 18, 2014 Share Posted March 18, 2014 Με πολύ μεγάλη χαρά σας ενημερώνω πως και εγώ θα συμμετάσχω στην ανθολογία "Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ" με το διήγημα 'Δεσμοί Αίματος'. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosK Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Κι εγώ , κι εγώ , με την "Επιλογή" Με πολύ μεγάλη χαρά σας ενημερώνω πως και εγώ θα συμμετάσχω στην ανθολογία "Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ" με το διήγημα 'Δεσμοί Αίματος'. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlienBill Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 (edited) Μια διόρθωση να κάνω σε αυτά που είπα σε προηγούμενο ποστ. Έσπασε το ρόδι και για μένα. Κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τις "Συμπαντικές Διαδρομές" βεβαιώθηκα πέρα από κάθε αμφιβολία. - Η νουβελέτα μου ονόματι "ο εσώτερος θεός" θα τιμηθεί με βραβείο Larry Niven και θα δημοσιευτεί στην ανθολογία των βραβείων του διαγωνισμού - Το διήγημά μου "Συσκότιση" θα δημοσιευτεί κι αυτό στην ανθολογία των βραβείων του διαγωνισμού. Αμφότερα είναι τρόμου, εφόσον μόνο τρόμο γράφω. Προσωπικά χαίρομαι γιατί μόνο αυτά τα δύο είχα στείλει στον διαγωνισμό και πιάσανε τόπο και τα δύο. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα με τα πολύ χρήσιμα σχόλιά τους στις ιστορίες που αναρτούσα στη βιβλιοθήκη. Με βοήθησαν να ανέβω επίπεδο και να γίνω καλύτερος. Μιας και θα κατέβω στην Αθήνα για την βράβευση, θα χαρώ πολύ να συναντήσω από κοντά πολλούς από εσάς Επομένως και οι δύο ιστορίες θα μπουν στην ΙΔΙΑ ανθολογία. Το σαββατοκύριακο θα κατέβω Αθήνα για τις όψεις του φανταστικού, στα πλαίσια των οποίων θα γίνει η εκδήλωση. Θα έρθετε; Edited March 31, 2014 by alien666 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 Το σαββατοκύριακο θα κατέβω Αθήνα για τις όψεις του φανταστικού, στα πλαίσια των οποίων θα γίνει η εκδήλωση. Θα έρθετε; Έχει Comicdom το ΣΚ αλλά θα το προσπαθήσω 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Μια διόρθωση να κάνω σε αυτά που είπα σε προηγούμενο ποστ. Έσπασε το ρόδι και για μένα. Κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τις "Συμπαντικές Διαδρομές" βεβαιώθηκα πέρα από κάθε αμφιβολία. - Η νουβελέτα μου ονόματι "ο εσώτερος θεός" θα τιμηθεί με βραβείο Larry Niven και θα δημοσιευτεί στην ανθολογία των βραβείων του διαγωνισμού - Το διήγημά μου "Συσκότιση" θα δημοσιευτεί κι αυτό στην ανθολογία των βραβείων του διαγωνισμού. Αμφότερα είναι τρόμου, εφόσον μόνο τρόμο γράφω. Προσωπικά χαίρομαι γιατί μόνο αυτά τα δύο είχα στείλει στον διαγωνισμό και πιάσανε τόπο και τα δύο. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα με τα πολύ χρήσιμα σχόλιά τους στις ιστορίες που αναρτούσα στη βιβλιοθήκη. Με βοήθησαν να ανέβω επίπεδο και να γίνω καλύτερος. Μιας και θα κατέβω στην Αθήνα για την βράβευση, θα χαρώ πολύ να συναντήσω από κοντά πολλούς από εσάς Επομένως και οι δύο ιστορίες θα μπουν στην ΙΔΙΑ ανθολογία. Το σαββατοκύριακο θα κατέβω Αθήνα για τις όψεις του φανταστικού, στα πλαίσια των οποίων θα γίνει η εκδήλωση. Θα έρθετε; Μακάρι να βόλευε, alien, αλλά μου πέφτει μακριά! Ελπίζω να πάω σε μια βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσ/νίκη ή στη Λάρισα όμως! Περιμένουμε εντυπώσεις! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos lagonas Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 άιντε να ευλογήσω και εγώ τα γένια μου. Στην Ανθολογία Θρύλοι του Σύμπαντος ΙΙΙ, βρίσκεται και το δικό μου διήγημα, με τον γοητευτικό (sic) τίτλο "Οργανικό Ψυχοσύνδρομο" Το άλλο Σάββατο, στο Bat city ελάτε επειδή θα παίξει μεγάλο σκηνικό από παρουσιάσεις και γενικά τα πάντα όλα από Συμπαντικές Διαδρομές. Και στη χειρότερη των περιπτώσεων... θα μας μείνουν οι μπύρες! 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Στην συλλογή ελληνικών παραμυθιών Κόκκινη Κλωστή Δεμένη με τρία κείμενα: Ο Φιορεντίνος, Οι Σαράντα Δρακόντοι και Οι Λουρίδες. (Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές) Στην συλλογή από το διαγωνισμό Ars Nocturna και diavasame.gr με το κεντρικό θέμα Κλειστοί Χώροι και το διήγημα "Ξύλινα Μάτια" (Ars Nocturna) 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ιρμάντα Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 (edited) Επίσης τα νεότερα: θα συμμετέχω στη συλλογή "Λόγω Τέχνης" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το δημοσίευσα και χτες αλλά μάλλον κάποιο πρόβλημα υπήρχε με τη σύνδεση. Είχα ξεχάσει εντελώς ότι είχα λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Το διήγημα που τους έστειλα λέγεται "Ο Ρωμαίος Ψάχνει Στα Σκουπίδια" και με την καμία δεν το περίμενα. Οι συμμετοχές πρέπει να ήταν 1900 ή και παραπάνω. Μου τηλεφώνησαν να μου το πουν την Κυριακή, πασχαλιάτικος μποναμάς! 28/04/2014 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ώρα 19:30, ανακοίνωση επίσημη και φιέστα "λογοτεχνική" . Edited April 23, 2014 by Ιρμάντα 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andkand Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Φοβού τον Ονήσιλο [διήγημα ιστορικής φαντασίας]. Στο Θύελλα στον χρόνο: ανθολογία ελληνικού διηγήματος ιστορικής φαντασίας. Θεσσαλονίκη: Συμπαντικές Διαδρομές, 2014.Από μια έκρηξη άρχισαν όλα [διήγημα επιστημονικής φαντασίας]. Στο Θρύλοι του σύμπαντος ΙΙΙ: ανθολογίας ελληνικού διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας. Θεσσαλονίκη: Συμπαντικές Διαδρομές, 2014. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Howard Crease Posted June 4, 2014 Popular Post Share Posted June 4, 2014 Λιμοκτονούσα Φιλοσοφία (φλασάκι) - μόλις πήρα mail πως διακρίθηκε στον 2ο διαγωνισμό σύντομου διηγήματος με θέμα «Χειμώνας» που διοργάνωσαν το eyelands.gr και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Θα δημοσιευτεί σε κάποια συλλογή το Νοέμβρη, απ' ό,τι κατάλαβα. 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts